- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 22:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
Valószínűleg megsérült a tükröződésgátló réteg, azért ilyen. Nem, ez nem lesz jobb.
[Pl. reddit]
Valószínűleg megmosta a tulaj egy kis alkoholos cuccal (Clin pl.) mondjuk bogárpötty ellen - ami ugye régebbi LCD tévéknél nem volt gond, de sajnos ezeken csúnya eredménye lehet.Mikró szálas kendő + monitor tisztító spray is jó lehet? Vagy csak kifejezetten a deszt víz jó erre?
-
iceQ!
addikt
Tegnapi nap folyamán, eladóvá tettem a 27" Samsung Odyssey OLED G6-ot, leváltotta egy 34" Dell Alienware AW3425DW [link] Kérdésem az lenne, van e valakinek már ilyen 34" Dell, és a tapasztalataira lennék kíváncsi, mielőtt elvinnék a Samsungot, meg el tudok állni az új dell-től
Egyelőre nem találom a számomra tökéletes beállítást, bár az alapbeállítások sem rosszak, nem bántam meg egyelőre, de azért érdekelne, ha van valakinek ilyen.Nagyobbra váltás miatt volt csere vagy inkább csak a kíváncsiság hajtott milyen egy másik monitor?
-
iceQ!
addikt
Továbbra is kar a legjobb, én az egyik kábelátvezetőt áldoznám fel erre a célra, mert az ilyen asztalok lapja általában nagyon vékony, félnék a szélére rögzített tartóval, hogy letörik az asztallap széle.
North Bayou H100 pl. tökéletes. (Érdemes alulra egy nagyobb lemezt tenni, hogy nagy felületen fogja az asztalt.)
[link]
12kg-ig ok. 24-34"-ig mindent tettem rá, tökéletes.
Köszi szépenErről esetleg vélemény? Vagy kb ugyan az a kettő csak az egyik olcsóbb a másik drágább?
[link] -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Keresnék egy jó monitor tartó konzolt asztalra. Ilyen asztalom van és pont középen van monitorom is. A lényeg az lenne, hogy előrébb és hátrébb tudjam mozgatni a kart (vagy is a monitort), igénynek megfelelően.
Monitorom: 27" Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor - LS27DG600SUXEN
Súlya: 3.8 kgKi mit javasol erre a célra?

-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Samsung Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor - LS27DG600SUXEN
Azt tapsztaltam mostanában hogy vibrál a kép. Pl.: most mikor bekapcsoltam a gépet vibrált a monitor még az előtt, hogy bejelentkeztem volna a Windows-ba. Ki-bekapcsolás általában segít neki de szerintem ez nem normális jelenség. Mit lehet ez ellen tenni? Ezt mi váltja ki?
-
iceQ!
addikt
Felraktad? Múltkor itt írta valaki, hogy az egyel korábbival frissített és összehányta magát a monitor. Azóta nem merek frissíteni, majd ha valami nagyobb baja lesz.
-
iceQ!
addikt
Nincs, semmi ilyesmi.
-
iceQ!
addikt
Na ma elhoztam az Asus Rog Strix XG32UCWG-t az iponból mert utánajártam és gyári asus gari jár hozzá, az oázisból meg felhívtak hogy több hét mire beérkezik a monitor jó-e az nekem, mondtam hogy nem
Hát gyerekek ez a monitor nagyon BRUTÁL, imádom
Ég és föld a samsunghoz képest, a glossy true black bevonat zseniális, olyan mély feketéi vannak, hogy olyat monitoron még nem láttam. A tükröződés se vészes pedig ablakkal szemben van, nem mondom hogy nem látszik, de ha normális fényerő van neki adva (160nit körül most sdr-ben) egyáltalán nem zavaró. Elképesztő mennyire jó ez a 4K felbontás (első 4k monitorom) kb azonnal elfelejtettem az ultraszéles hiányát amikor megláttam milyen tűéles minden
Kipróbáltím a proximity szenzort nálam működik, eddig pixelhibát se találtam, de azért még nézegetem. Szövegtisztaság teljesen rendben van, maga a monitor is brutál jól néz ki és az anyagminőség/kialakítás is nagyon premium érzést kelt.
HDR-t és dual módot még nem próbáltam, majd holnap de eddig úgy érzem nagyon jól jártam, hogy az alaza végül visszautalta a samsung árát mert forintra pontosa ugyanannyiért egy sokkal jobb monitorom van most
Nekem az ég és a föld a LCD to OLED volt. Samsung OLED a main és a másodlagos monitor egy sima 144hz-es samsung lcd. Itt látom a különbséget, kíváncsi lennék hogy 2 oledet egymás mellé raksz hogy mit veszel észre.
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
mindig van egy mumus, régebben a csúnya kripto, most az AI, de nem ezek miatt drágák a vga-k hanem azért mert mi felhasználók megvesszük ennyiért is.
amíg a túlárazott szarokat is elkapkodják rajtkor pár perc alatt addig ne várjál mást.Annyit ér amennyit fizetnek érte. Mint egy panel lakás, mindeki tudja hogy nem ér 50M Ft-ot de ha kifizetik akkor "annyit ér".
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Halihó,
Próbáltam ennek a monitornak (LS27DG600SUXEN) a szoftverét frissíteni de azt írja, hogy nem talál update file-t az usb eszközön, pedig fix jót szedtem le.
Fat32-re formatáltam az usb eszközt, felmásoltam és nem találja. Valami tipp erre? -
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Srácok,
Az mitől van, hogy elindítok egy játékot és ki-bekapcsolnak a monitorok? Ezt most kezdte el pár napja csinálni a gép. -
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Ahogy Garsza
kolléga is írta:Nem meghatározható exact szám. Általában üzemórát írnak ameddig nem kell semminek megjelennie, de az Organikus led folyamatosan degradálódik, ennek a mértéke egyénileg és felhasználástól függően változik.
Amit Swaggering78
írt nem valós, 3 év burn in garancia van szinte minden márkán. Amit a Hardware Unboxed pedig csinál, hogy minden védelem kikapcsolva és napi 10-12 órában használják megállás nélkül --> legrosszabb forgatókönyv felhasználás alapján direkt azért, hogy a beégést vizsgálják. Lassan másfél évnél tartanak és a 6. hónapban kezdődött egy nagyon halvány szürke képnél látható enyhe beégés de "beégés". Napi felhasználásban más színekkel szinte nem is észrevehető.Szóval nem tudni kinek hol jelentkezik. Pont mint bármely használati tárgy valakinél a szalonos autó még garancia idő alatt is a szervízben van és motorcserés tud lenni másnál pedig 20 év után sem.
Ugyanígy az LCD monitor is tönkre mehet csak ott nem beégés van, de szintén elszállhat a vezérlő elektronika, háttérvilágitás, sérülhet a fényáteresztő rétege, az elektromos hatásra rendeződő folyadékkristály szerkezet és sokaknál a tápegység szokta megadni magát.Amit tehetsz:
- Nem használod max fényerőn. Meg úgy általában minek is használnád amikor 50-80cm-re ülsz tőle. HDR modot ne soroljuk ide mert az metaadat, nem mindig maxon mennek a pixelek.
- hagyod standby mode pixel refresht hagy csináljon amikor csinál.
- nem kapcsolod ki a beépített védelmeket.A mai OLED védelem már eléggé kiforrott és ritkább a beégés garancia idő alatt "3év" de ha van, cseréli szinte minden gyártó, még a Samsung is.
És szintén vannak akik a mai napig 2018-2019 LG OLED B6 TV-t használnak a nappaliba beégés nélkül de mondjuk 5-10 halott pixellel a széleken.
- hagyod standby mode pixel refresht hagy csináljon amikor csinál.
- nem kapcsolod ki a beépített védelmeket.
Ezek egy Samsung monitorban hogy néznek ki? Hol lehet ki és bekapcsolni ezeket a funkciókat? -
iceQ!
addikt
Mennyi idő alatt égnek be amúgy ezek a monitorok?
-
iceQ!
addikt
Tapasztalatok és OLED védelmi beállításaim, praktikák. Philips Evnia 27m2n8500 (legfrissebb firmware V1.05). 147 óra, 28 pixel refresh-t ír.
Képernyővédő manuális bekapcsolásához:C:\Windows\System32\scrnsave.scrmegkeresése, én létrehoztam egy parancsikont róla az asztalon és beállítottam gyorsbillentyűnek az F9-et. Ha elmegyekl a géptől be szoktam nyomni.
-
A nem fix tálcát próbáltam, de borzalmas élmény, főleg amiatt, hogy nem azonnal tűnik elő, azt én végül kikapcsoltam.
Monitorbeállításokban a dimming-et fast-ra állítottam és ha tehetem megpróbálom engedni a pixel refresht, ha felajánlja. De ha nem akkor valóban szokta csinálni automatikusan is standby-ban, amit a kis led villogása jelez.
A szobában lámpa nélkül használom, maxra állított, fix ambiglow-val, így elég a 40%-os fényerő. Nappal közvetlen fényt nem kap, mert tettem a monitor és az ablak közé (magam mögé) egy szekrényt (függönyöm, pláne rolóm még nincs
)360 Hz, VRR off, semmi képtörést vk folytonosság egyenetlenséget nem tapasztaltam.
Néztem a HDR-t, annyira nem tűnik nagy cuccnak. A legtöbb játék, csak a fényerő dinamikatartományát emeli, de nem lesz "színesebb" az srgb-nél. Jópofa, hogy a fényes dolgok fényesebbek, de a gyakorlatban ez is annyira niche, mint a 180+ rr, legtöbbször nem számít v nem tűnik fel.
A 360 Hz kihasználásában mondjuk abba ötköztem, hogy a fast paced singlelayer amivel játszom nincs hrr-re optimalizálva, nem járatja maxon a proci egyik szálját sem és a VGA is képes emellett 60%-on pihengetni. Ettől az adott helyzetben be tud capelni a játék pl 100 fps-re, pedig ott és akkor hardver tudna legalább 150-et szerintem. Máshol meg becapel 220-ra, de tudna 280-at is simán, csak a szoftver nem használja ki, mert 60 fps volt megcélozva, esetleg 120 és a hrr le van szarva.

semmi...
-
iceQ!
addikt
Amúgy ez a monitor tényleg besz@rás. 32"-es Samsung után nekem ez pont jó méret. Úristen olyan képe van, atya ég.
Picture mode melyiken legyen? Nekem most Originalon van és max fényerőn.
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Srácok! Az mitől lehet hogy a BF6 tölt be és pattog a kép? Nagyon idegesítő.
Kábel az a gyári. Gsync off (adaptiv sync) -
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Van amúgy ennek a Samsung monitornak valami ajánlott beállítás? Vagy ami nekem kedves úgy állítom be?!
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Én rendeltem év elején egyet, de elképesztően hangos és idegesítő coil whine-ja volt, így visszavittem. Nyilván ez erősen példány függő, a tiednek jó eséllyel nem lesz ilyen problémája. Bár azért nem ritkán fordul elő user review oldalakon. De cikk reviewnál is láttam róla említést, de most nem találom.
Kiderül majd, remélem valami frissebb példányt kapok majd amibe remélhetőleg ez nem folg előjönni. Ha igen, akkor visszaküldöm.
-
iceQ!
addikt
Megrendeltem a monitort, kíváncsi leszek hogy milyen. Meg is kapom holnap elméletileg.
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
32” VA -> 27” OLED -> 32” OLED kb. 1 év a lépések közt. Kibírható

Koxxinak kell a nagy monitor hogy sok kommentet lásson bannolgatás céljából![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Oled után meg rá se nézel random VA-ra vagy IPs-re, azt garantálom
Ami még eszembe jutott hirtelene: Fontos a Gsync az oled-es monitoroknál?
Vagy itt már semmi értelme? -
iceQ!
addikt
32” VA -> 27” OLED -> 32” OLED kb. 1 év a lépések közt. Kibírható

Koxxinak kell a nagy monitor hogy sok kommentet lásson bannolgatás céljából![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Oled után meg rá se nézel random VA-ra vagy IPs-re, azt garantálom
Ekkora az előre lépés? Olyan szép a kép?
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Erősen elgondolkodtam egy ilyen monitor cserén: 27" Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor - LS27DG600SUXEN
Jelenleg egy 32"-es Samu van, G6. Tökre szeretem hogy ilyen nagy, viszont kérdés, hogy az OLED mennyire kárpótolna hogy kisebb? Szertem az élnék és szép színeket, viszont a mostani monitor kicsit fakó (?).
Mit gondoltok a fent említett moncsiról?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG 27BA560 27 Full HD IPS monitor Új, dobozos
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyelőre nem találom a számomra tökéletes beállítást, bár az alapbeállítások sem rosszak, nem bántam meg egyelőre, de azért érdekelne, ha van valakinek ilyen.
Köszi szépen
Ég és föld a samsunghoz képest, a glossy true black bevonat zseniális, olyan mély feketéi vannak, hogy olyat monitoron még nem láttam. A tükröződés se vészes pedig ablakkal szemben van, nem mondom hogy nem látszik, de ha normális fényerő van neki adva (160nit körül most sdr-ben) egyáltalán nem zavaró.
amíg a túlárazott szarokat is elkapkodják rajtkor pár perc alatt addig ne várjál mást.
kolléga is írta:
írt nem valós, 3 év burn in garancia van szinte minden márkán. Amit a Hardware Unboxed pedig csinál, hogy minden védelem kikapcsolva és napi 10-12 órában használják megállás nélkül --> legrosszabb forgatókönyv felhasználás alapján direkt azért, hogy a beégést vizsgálják. Lassan másfél évnél tartanak és a 6. hónapban kezdődött egy nagyon halvány szürke képnél látható enyhe beégés de "beégés". Napi felhasználásban más színekkel szinte nem is észrevehető.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Skynet258