Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tiv83us
    veterán

Koronavírus topik téma (beírtam oda is :DDD), de az off topik nívósabb közönség (nyalintós szmájli), meg olyan jól sikerült megírnom, hogy gondolkozom azon, hogy kiadatom keményfedelesbe. :D
    Viduljatok a nyomoromon.
    Íme:

Na most ledobtam mára az ékszíjat, annyit kaptam ma a kiválóbbnál kiválóbb, koronavírus-ellenes (?) intézkedésekből.

1. Mivel ugye nincs meló, se fizetés, se mentőcsomag, így hát lekötöttem magam egy kis rendrakással tegnap. Ma el is vittem két kartonnyi lomot a hulladékudvarba. Csakhogy többen is pont ezt gondolták. Ami normál esetben nem gond, mert a sok konténer között egyszerre 10 ember is ki tudja rakni a motyóját, anélkül, hogy 30 méternél közelebb kerülne egymáshoz. De nem most. Mert bizony mostantól egyszerre egy ember mehet be a focipálya méretű hulladékudvarba. Jönnek a népek akkora utánfutóval, hogy nem látni a tetejét, és egyedül szortírozgat fél óráig. A többi meg vár és vár. Én nyitásra mentem (8:00), 10:00 után kerültem sorra két sz@ros kartondobozzal. Mögöttem autók tucatjai... Jó kis intézkedés volt ez is.

2. Begyulladt a gyerekem szeme, irány az ügyelet, de ne menjünk, elhiszik látatlanba, írtak cseppet. Igen ám, de a patikába ugye 9-től csak nyugdíjas, egészen délig, én meg a szeméttelepen várakozok. Nem baj, hazamentem (nem két sarokra lakok), aztán ebéd után visszaautóztam a patikába... Jó kis intézkedés volt ez is.

3. Hohó, délután egykor ott vagyok a patikánál, ami egy Tescoban van. Igen ám, de a Tesco ajtajában rendőr áll, mert csak maszkban lehet bemenni (a fegyver hozzá még nem kötelező). Mert városunk első embere imígyen akarta túlteljesíteni a gazdáját ezen a hétvégén, hogy előírta a kötelező maszkviselést a kereskedelmi egységekben. Ezt meg is írta a fészbukon. Hogy rohadna meg a fészbukkal együtt. A kormánypropaganda helyi lapja viszont valahogy lemaradt erről, mert még most sem szólnak erről egy szót sem. Akkor honnan a telibevert úristenből tudjam, hogy kötelező? De nem baj, van még benzin, meg időm is ugye, megint hazaautóztam egy "maszkért"... Jó kis intézkedés volt ez is.

4. Aztán amikor visszaértem, beállhattam a kígyózó sorba a patikánál. Ahol most már nem volt, 65 év feletti, csak maszkos fiatalabb, két méterre egymástól (ja, mert a hétvégi túlteljesítésben fél méterrel megtoldották ezt is)... Jó kis intézkedés volt ez is.

Szóval van egy kétnapos járvány, ami szombat reggeltől vasárnap éjfélig tart, ezért ilyenkor maszkban kell 2 méterre állni egymástól, külön a 65 év felettiektől.
    Túltoltuk béláim...

ps.: Nem az intézkedések, pláne nem a maszk ellen vagyok, de egy intézkedést nem 2 perc alatt vezetünk be a fészbukon. Legyen országos, maszkviselés, jelentsék be hétfőn, péntekig türelmi idővel. De akkor ne kétméterezzünk, meg akkor minek a 9-12 sáv az időseknek? Minek nehezítjük az amúgy sem könnyű dolgunkat?
    Az meg a másik, hogy ezzel a hétvégi "ki mond nagyobbat" játékkal már ott tartunk, hogy minden faluban más-más, idiótábbnál idiótább szabály van, ami két napig él. Kafka nem hinné el...

Az en Korona-sztorim:

A foberlo kirakott baratnostul, 11 eves autista gyerekestul a picsaba a jarvany kozepen. Ket hete bedobott egy "hivatalos uzenetet", hogy aprilia 30-a lesz az utolso ejszakank. Mivel "essential" vagyok, igy zero szabadnappal, 2 ora/nap atlagos alvassal a nyakamba vettem Michigant es kerstem egy faking hazat (es szerencsere talaltam). Nem volt konnyu.
    Most (majdnem) minden erommel azon vagyok, hogy legyen aram, gaz, szemetelvitel, internet, szennyviz es meg sloan masok.
    A foberlom indoka: O majustol diakoknak szeretne berelni.
    Az en kerdesem: Milyen diakoknak?! (Igen, mikor epp nem vilagjarvany van, akkor diakok mindenutt, az egyetem kb 200 meterre van, de jelenleg mindenki hazahuzott es a kormanyzo felfuggesztette a sulit a tanevre.
    Szoval ilyen patkanyok is vannak.

(Nem voltunk semmifele szamlaval elmaradva, csak ugy gondta, hogy ez egy tokeletes alkalom arra, hogy kibasszon mindenkivel). :o

Új hozzászólás Aktív témák