Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz fokukac #60701 üzenetére

Borhűtőbe nem a hiperből veszel ideális esetben, hanem .. és itt lehetne sorolni a szakboltokat, amik megfelelően tárolják a borokat. Vagy direktben pincétől is lehet venni. Én bármennyire is komolyabb tételt, kb. 3k felett nem veszek bárhonnan, ahol szembejön.
    Nyilván kapok bort rokonoktól, barátoktól is, azt meg ki tudja hol vették.. azt nem szoktam tárolni, vagy legalábbis nem olyan céllal, hogy egy neves alkalomra tartogatom. :)

De, él a bor. :D Egyébként nem csak tömegtermelt, 0,1 micronon sterilszűrt bor létezik. Vannak pincétől vásárolt palackozott, de szűretlen boraim. Meg persze saját palackozások is ;), amik ugyancsak mértékkel szűrtek.
    Mindegy, hogy hívod, van egy érési folyamat a palackban, és ahogy írod, nem mindegy, hogyan tárolod, ha mindegy volna, 30 fokos panelban sem lenne baja egy bornak.
    Ha nem tárolsz értékesebb borokat hosszabb távon, akkor szerintem is felesleges egy borhűtő. De itt nem is arról volt szó, hogy minden háztartásba létszükséglet volna, nyilván nem az.

Új hozzászólás Aktív témák