Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz NoLF #60082 üzenetére

    Nálam akkor jó a sör, ha van valami karaktere, egyedisége, jellegzetessége, vagy jól hozza azt, amit a 'neve' vagy a típusa alapján elképzel az ember. De ha vakteszten megkóstolod, és csak azt érzed, hogy talán sör, mintha a régi fesztiválcsapos aranyászokot innád, akkor az nekem annyira nem jó sör, még akkor sem, ha kézműves és évente csak 500 palackkal készül és elnyeri a budaivárfesztivál kézművessörkiállítás aranyérmét.
    Szerintem lassan megyünk már afelé, hogy hirtelen mindenki tud sört főzni, legfeljebb utólag megmagyarázza, hogy ez azért olyan, mert.. kézműves és mert ilyet akart. Pont. És onnantól az már jó.
    De végülis ha mindenki tud pálinkát főzni, akkor igaz, miért ne tudna mindenki sört is.

    Nekem alapvetően nem azzal van bajom, ha egy kisvállalkozás vagy egy egy fős magánzó nekiáll sört főzni, hanem azzal, hogy manapság mindenre rásütik hogy kézműves és akkor automatikusan azonnal egy magas kategóriába kerül. Mintha ez a szó mivel divatos mindenkit felmentene minden alól, és onnantól az már nem lehet rossz. Persze ízlés dolga hogy mi rossz, vagy ki mit érez annak. Ittam már olyan sört ami ízlett, és nem nagyüzemben készült. Tehát létezik, csak ezek szerint mostanában rosszakkal futok össze.

    Járok helyi szervezésű borkurzusra, ahova kisebb borászatok borászai jönnek előadással egybekötött kóstolót tartani. Nem egy és nem kettő jelezte mikor egyáltalán szóbakerült, hogy attól hogy ő csak 3 vagy 4 hektárról dolgozik, és csinál limitált palackmennyiséget, attól még utálja, ha rásütik hogy akkor ez kézműves bor, mert nem egy borgyár mennyiséggel és minőséggel dolgozik.

    Lortech: Nem egyszerre kóstoltuk, asszem max. 2 vagy 3 volt amit egymás után közvetlen, de volt amik közt hetek is elteltek.

Új hozzászólás Aktív témák