Hirdetés
- Yettel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandus
üzenetére
Hi!
én már többször megtettem ezt az utat, mindkét módon.Azt tudom mondani, hogy kb. ugyanannyi ideig tart, ugyanúgy rámegy egy napod.
viszont, ha Bosznián át mész, az némileg egzotikusabb, szép a táj, és érdemes lehet megnézni Szarajevo-t és Mostar-t is.A fentieken túl további előnyei is vannak az útnak, amik nyilván akkor számítanak, ha minél kevesebb felé oszlik az utazási költség:
-Boszniában legalább literenként 50-60 forinttal olcsóbb a benzin
-180 kilométerrel kevesebbet mész
-zömében nem autópályán, sokkal kisebb fogyasztással
-Horvátországban az autópályadíj elég borsos, a magyar határtól Ploce-ig 264 kuna, azaz 11 ezer Ft, az oda-vissza 22 ezer.A Ha Bosznia felé mész, akkor is van egy kis horvát autópálya szakasz 1500 ft-ért, és még egy másik Boszniában 600 Ft-ért, de minde a kettő megéri.
Tehát, ha körbe mész a horvát autópályán, akkor az +9 ezer Ft autópályadíj, plusz 200 km, plusz egy fél tank benzin. Nyilván autófüggő a dolog, nekem kb. az jött ki, hogy kevesebb, mint felébe (!) kerül az út, ha Bosznián át mész.
És mondom, nagyságrendileg ugyanannyi idő.
Én úgy csinálnám, hogy odafele Bosznián át (Zenica felé), visszafele pedig körben, lehetőleg minél többet krúzolva a part menti főúton.
Dubrovnikra elég két nap, de arra készülj, hogy nyáron meleg van, és nem lesz jó várost nézni, és parkolni nem fogsz tudni sehol, mert nincs hely.
Amit érdemes lehet megnézni, az Cavtat, és a Trsteno-i arborétum, esetleg a szigetek (Mlijet) hajókázva.
Montenegro közel van, valószínűleg már az út is kész van, amikor mi voltunk ott 3 éve, konkrétan felszedték az utat, 30 km-en át kavicsokon mentünk, nagyon vicces volt.
Hazafelé SPlit-et, Trogir-t, Primosten-t, Zadar-t, a Krka nemzeti parkot, Plitvicét érdemes megnézni, és ugye a tájat.Ui. Tipp: Dubrovnikból hazafelé jövet van egy 10 km-es szakasz, ami Boszniához tartozik, ott mindenképpen érdemes tankolni, mert jóval olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- Milyen házat vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest