Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
Hazaertem, ollé!

-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Addig ne tarts egyik baltától sem, amíg azt nem látod, hogy a fejed felé tartanak

-
Retro11
senior tag
Na jó estét!
Ma végre rendbe raktam az akváriumomat. Közel háromszáz tornyos csigátszedtem ki.
Mod: De jó lenne itthonra egy Wlan-os router. Nagyon jó lenne kiülni a fa alá a notival. Más meg még jobb lenne.

-
Lord Zero
addikt
válasz
CsámpásRozi
üzenetére
ez a topik a káoszelmélet gyakorlati e-leképezése ;)
(és újoncként bárhová lehet írni, ha mást mondanak, ne hagyd magad)
-
Tim82
félisten
Jó estét! Érdemes visszaolvasni?

-
(Kolombusz)
veterán
Tyűűű basszus, ez már tényleg jel arra, hogy folytassam a fogyókúrát.
Találkoztam egy ph-s kollégával, kérdi, hogy felszedtem néhány kilót? Mert masszivabbnak tűnök, mint mikor legutoljára találkoztunk. És tényleg, azóta hiztam vagy 5 kilót. -
Theodolit
tag
hát banyeg ezek szerint nem lessz nekem ilyen

túl szigorúak a követelmények..... -
-
Theodolit
tag
hial!
HOgy tudják egyesek megváltoztatni a képüket olyanra amik nincsenek ott a választási lehetségek közt?Vagy azt csak a nagyon über ász fickóknak lehet? -
Neró
őstag
Szép délutánt.
Na elmentem azt így leeresztett a topic?

-
Xelo
addikt
wááá végre meglesz a hdreadytvm hogy ne ezen a kis 55centis régi sz@ron kelljen szenvednem a gta4ben
csütörtökön érkezik wohoo -
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Előző hsz-em utolsó sora

Miért lenne evidens, hogy náluk is csak az épelméjűek juthatnak megfelelő pozícióba? Egy külföldi leánycég igazgatása akár büntetésnek is felfogható számukra, hiszen pontosan tisztában vannak ők is azzal, hogy nem várhatják el ugyanazt, amit otthon...
Japánban tudtommal nagy hagyománya van a tradícióknak, a kapcsolatok is hasonlóan alakulhatnak, mint nálunk - ez betszi ide az unokaöccsét, az meg amoda a fiát...
De valahogyan mégiscsak létrehoztak egy jól pörgő gazdaságot a 2. világháború zakója után

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubu79
üzenetére
"...Azt hiszem abban azért egyet érthetünk, hogy bármennyire is rabszolgatartónak és egyén rombolónak tűnik is a japán munkamorál, hatékonyságban nincsen párja a világon..."
Akkor csak itt nálunk dolgoznak kettyósok??
Ezek 3x annyit hibáznak mint a magyarok, fele annyit se képesek megjegyezni, és ha hibáznak, azt továbbhárítják, vagy tagadják. Szóval kívülről nagyon csodás, de innen belülről nagyon más képet látunk ám.
Jaa, és itt kizárólag a menedzserekről beszélek, mert itt csak a menedzserek japánok.
A saját ügyvezetőnk(japán) mondta, hogy amit a japán anyacégtől kapunk kérdést vagy választ, annak járjunk utána jól, mert japánban sok "stupid person" dolgozik. Szóval na..És az idézetre még reagálva: szakmai titkot nem akarnék elárulni, de ... és itt gondolj amit akarsz. Lehet hogy otthon nincs párjuk, de itt (sajna) van. Vannak ellenfelek, versenytársak, meg miegymás. És mi látjuk hogy mi a hiba a gondolkodásban náluk, ami gátolja a sikert, de persze ezt meg kell tartanunk magunknak.
-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
A gond talán az lehet, hogy két teljesen eltérő mentalitású nép képviselőinek kellene együtt dolgozniuk úgy, hogy csak az egyik félnek kellene alkalmazkodni a másik munkastílusához.
Más a magyar munkamentalitás és más a japán is - míg előbbi kicsit szabadabban kezeli talán az egyén szabadságát, benne a lassú víz partot mos jelleggel, addig a japán hozzá van szokva, hogy a kötött udvariassági formulák mellett a határozott, precíz, termelékeny munkavégzést várná el - abban a formában, amit otthon megszokott.
Szinte kizártnak tartom azt, hogy a két mentalitás valaha is közeledjen egymáshoz, hiszen más a kulturális alapja mindkettőnek.
Azt hiszem abban azért egyet érthetünk, hogy bármennyire is rabszolgatartónak és egyén rombolónak tűnik is a japán munkamorál, hatékonyságban nincsen párja a világon - talán csak a kistigrisek között. Érthető, hogy megpróbálják a világon mindenhol úgy kezelni - ha úgy tetszik dresszírozni - a munkavállalóikat, ahogyan otthon szokták.
Európai ember számára ez valóban megalázó lehet.
A spórolás ilyen formái, amit említettél nem hiszem, hogy egyedi jelenség lenne - számos példát tudnék említeni én is a hiábavalóan kidobott pénzre, pedig én német tulajdonú cégnél dolgozom...
Ja, a hülyeség pedig nincsen nációhoz kötve, internesönel

-
BlacKSouL
addikt
"..Mindenki végezze el a kötelességét és csak utána hozakodjon elő a jogaival. Szerintem legalábbis, mert ha nálunk a köteleségét teljesítette, akkor gondja nem lehet..."
Dolgoztál már japán cégnél japán vezetők alatt, ahol a legfőbb japán vezető egy cinikus szarkasztikus csávó, aki csak ahhoz ért, amit mi 3-an(+a manager) csinálunk, a beszerzéshez, és minden szarba bele tud kötni, tipikusan a vansapka-nincs sapka stílusban? Ha mindent jól megcsinálsz, akkor is fog keresni olyat, amire gondolni se mertél, és ha ezt mondod, akkor megkérdi hogy mért nem kérdeztük őt. De hogy kérdezel olyat amiről nem is tudod hogy létezhet? Ha önálló munkát csinálsz, akkor miért akarod megkerülni őt, ha meg megkérdezed, akkor meg hülye vagy ha ennyit se tudsz.
Szóval nagyon nem mindegy milyen stílusú cég, és milyen stílusú vezető.
Ennek ellenére nem kell agyonvágni magunkat munkával, de cserébe békasegge fizetéssel szúrják ki a szemünk. És hiába dolgozol 2x annyit, a fizetés garantáltan nem változik. Csak lehelletnyivel. Azért meg nem éri meg 2x annyit dolgozni. Ráadásul akkor fognak is terhelni 2x-esen. Hát nem szívás?
Arról nem beszélve, hogy minden szutykon, az utolsó konyhai bögrén is árcsökkentést kell eszközölnünk, ugyanakkor amiről úgy gondolják, arra nyugodtan szórják a pénzt. De szembesítenéd csak a kettőt, óriási sértésnek vennék.
Hát így.. -
werttzui
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Rabszolga duma

-
Verus
senior tag
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Én korrekt cégeket ismerek, legalábbis mi korrektek vagyunk. Nem szúrúnk ki senkivel. legjobb tudásunk szerint bánunk az alkalmazottakkal. Tiszteletben tartjuk a jogaikat és nem elnyomóan alkalmazzuk a cég mint munkáltató jogait. Európai színvonalra kell felnőni mindenképpen, mert különben elfordulnak a cégtől az emberek és hiába van munka ha nem tudjuk elvégeztetni.
Csak egy gondolat: Mindenki végezze el a kötelességét és csak utána hozakodjon elő a jogaival. Szerintem legalábbis, mert ha nálunk a köteleségét teljesítette, akkor gondja nem lehet.werttzui: Ezt én nem így érzem. Sokat kapok a mostani munkahelyemen. Barátok lettünk a kollégákkal, a főnök sem az az uralkodó fajta, sőőt baráti. Kis cégnél ez lenne a normális. Meg a nagyobbaknál is. Sokat nyerhettem/nyerek munkavállalóként itt és sokat is köszönhetek a cégnek.

-
(Kolombusz)
veterán
Neró, döntés van N95 ügyben.
Ha nyitva lesz még a bolt, mikor délután megyek ki a városba, akkor még ma megrendelem, ha nem, akkor csak holnap. Azért nem rendeltem meg, mikor ott voltam, mert csak 5k huf volt nálam, abból meg webkamot vettem és nem akartam előleget fizetni belőle. -
werttzui
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Bocsi de munkavállalókét csak veszíthetsz ez van ez tény!
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ez a modern rabszolgaság, ahol a munkáltatók visszaélnek abbéli hatalmukkal, hogy bármilyen joghézag adta formában kicseszhetnek veled. De ha egyszer átnyálazod, hogy munkavállalóként mihez van jogod, és az ellentmond-e a munkáltató által megkövetelt dolgoknak, ill. a munkaszerződésedben nem vállaltál semmi olyan kötelezettséget, ami felül írja a munkatörvénykönyvet, akkor csak egyszer kell beállítani hozzájuk fenyegetőzni, és talán észbe kapnak. Már csak azért is, mert ha kirúgnak, megfenyegetheted a céget a nyilvánosságra tétellel. Az meg egy jólmenő cégnek sem érdeke, hogy a mai piaci helyzetek mellett besározzák a legkisebb mértékben is, főleg a külföld felé. A határon belül ennek nem sok értelme volna. Ha nemzetközi jogokra hivatkozol, még ütősebb a hatása. Én, ha jogász lennék, csak ilyen perekre vadásznék. Már milliókat kereshettem volna a családom tagjainak, meg a barátaimnak. De nem értek hozzá, sajna...
-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szörnyű, borzalmas, égbekiáltó, félelmetes...
P.s.: A világ elleni merényletet el is felejetettem, pedig az is passzol még a felsorolásba...
Verus: Ez úgy van, hogy a nagyok is szeretik kiszivárogtatni, hogy készülnek valamire, hogy jól ráijesszenek mindenkire - mi kicsiben kezdjük ugyan, de hát valahonnan csak kell indulni, ezért hát a reklám

-
BlacKSouL
addikt
Hmmm..
Na de hogy Vladi-kompatibilissé tegyem a hsz-t:
Szóval a főnöknek valami be van kattanva, mindenkit basztat, semmi se jó neki. Mondjuk tény hogy éppen van min idegeskedni, de én se basztatom ha éppen szar napom van.
Lassan minden nap egyforma lesz, és már sem a dátumokat, sem a napokat nem tudom megkülönböztetni. Hétvégén is felpislogok korán, és már aszerint tudom hogy milyen nap van, hogy mikorra vannak határidők ütemezve. Hát ez a nagy szétcseszett helyzet..Meg az hogy ilyenkor máskor már rég a Velencei tónál punnyadtunk a parton, ittuk a sört, lógattuk a vízbe a zacsit, néztük a korai fecskéket, vagyis nőket. Most meg esélyét nem látom hogy nyáron kívül legyen idő bármire, és míg régen legalább a nyár szabad volt, legalábbis mindig úgy intéztük hogy szabad legyen, most kapok 2 kötelezően kiveendő hetet a leállásra, meg marad még 1 hét szabadon beosztható egész évre. Értem én, hogy ez így van, de azt nem mondom hogy ez így jó is. No, most már elég sokmindent írtam, hogy ne legyen uncsi odavetett hsz tele szmájlikkal..
-
Verus
senior tag
Kááááávééééééééééé

-
1010
őstag
szép napot
olyan meleg van
tud valaki egy jó klíma szerelőt pestmegyében?
-
Bubu79
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Az biztos, hogy nagyon tud fájni időnként ahogyan a helyükre kerülnek a dolgok - de alighanem nem Neked kell elmagyarázni ezeket a dolgokat

-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Bubu79
üzenetére
Van nekem egy haverom. Tanult gyógytornászatot, meg masszírt. Egyszer így helyreropogtatta a bordáimat meg a gerincemet. Az egyik után vagy egy percig nem kaptam levegőt, egy darabig felülni sem bírtam. Aztán jobb lett, és azóta lélekzek rendesen de a sokk akkora volt, hogy néha-néha meg-megállok, hogy élvezzem a légcsere szabadságát.
Azóta félek ezektől a csontropogtató vadistáktól...

-
nike_
addikt
Ezt nézzétek meg: [link]

-
Bubu79
addikt
válasz
Janoska26
üzenetére
Te is fiam Bluetooth?

Lőttek a négyzetméter sörödnek, apadjon ki a májad

#38528: Jaja, ismerős a mendemonda

Cs.Orsolya: Terka nénit meghagyom Pistabának, ha nincs Eszmeralda, akkor nincs miről beszélnünk
Akadós csapágyaidnak jót tenne egy csontkovács - egyeztess Neduddkival, hátha helyre tudja rakni őket
NoLF: Ez a versike rémlik kölyökgólya koromból, már akkor is jót vidultam rajta

-
NoLF
veterán
válasz
Bubu79
üzenetére
Romhányi József - A teve fohásza
Monoton üget, a süppedő homokon a sivatag lova,
a tétova teve tova.
Hátán rezegve-mozogva remeg a kúp alakú púp.
Helyzete nem szerencsés.
Apró szemcsés homokkal telve a füle, a nyelve.
Sóvár szeme kutat kutat, még öt hat nap kullog baktat.
Az itató tava távol, s oly rettentő messze még az oázis...
Erre utal az alábbi teve fohász is:
TEVÉK URA!!!
Te tevél engem tevévé eleve, te veled nem ér fel tevefaj tétova veleje.
Te terved veté a tevevedelő tavat, tavaly, távol,
de tévednél vélvén, vén híved neved feledve elvetemedve vádol...
Nem!
Vidd tevelelked hova tovább tova, mivel levetvert vederbe, feltekerve, nem vedelve lett betelve a te tevéd szenvedelme.
Te nevedben legyen eme neveletlen tevetetem eltemetve, s evezzevel ava teve levelkévét, kivilevehevel teve. -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Bubu79
üzenetére
Rozzant vagy Te! Én csak kicsit kripli olykor. A derekam már nehezen hajlik, és gyakrabban elalszom a tagjaimat, mint illene. Pedig ifjú titania koromban olyan nyaktörő pózokban is el tudtam aludni, amit a vonaton csak produkálni lehet!
Terka néni lakik a falu szélen, hozzá beugorhatsz egy körre. Imádja a rozzant, vén, csirkefogókat!

-
Szevasztok Huszárok!!!
És Tiszteletem Bububá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bubu79
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Marcsi nénit már kisajátította Robi, én valami egzotikusabbat kérek - Eszmeralda nincsen?

Egyébként is - mi rozzant vénemberek tartsunk össze

-
nike_
addikt
Sziasztok..
-
Bubu79
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
"Hátamon a púpom,
Megbékélnék vele...
Ha tudnám biztosan,
Hogy én vagyok a teve."Írta Laár András verse

ZakRob: Marcsa néninek nem Marok a vezetékneve?

-
ZakRob
senior tag
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Egész életemben a Marcsi után áhítoztam és most itt a lehetőség, hogy megkapjam, muszáj lesz kitalálnom.
Mondjuk szőr biztos van rajta.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Neró
őstag
Na megyek.További szép tatázást.
Viszont látásra Bububububutatatatata... -
7
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Azért, mert olyan mókás, amikor pampog, hogy ő nem is öreg.

No baktatok hazafele, már csak fél nap kérdése, és otthon is vagyok!

-
ZakRob
senior tag
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Akkor kezit csókolom Orsolya néni.
A megfejtés egyébként helyes, a nyereményen még gondolkodok.
-
7
addikt
A mindenit, fiacskáim, rendesen pakolgattam most. Pedig azt hittem, nem lesz elég az a táska, amit lehoztam, elvégre nem az volt a tervben, hogy a következő fordulóval már ki is költözöm a kollégiumból.

-
Bubu79
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Egyik sem - próbálja kihúzni a gyufát és megint tatázik

De rossz lóra tett - fitt vagyok! Szívem erős, karom bátor, én vagyok a Terminátor
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Élcelődés csupán - így alig 30 évesen még remélem ván pár évem
-
ZakRob
senior tag
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Megszokásból.

Bubu79: Úgy néz ki még elég fitt teccik lenni ilyen idősen is.
Velem minden oké. -
Bubu79
addikt
Nem lenne rossz a tejszínhab - de sajna azzal most nem készültem, úgyhogy a szokásos lesz - igazi fekete, beoltva egy bögre macskabenzinbe és persze némi cukor is jár hozzá, hogy édesebb legyen

ZakRob: a bácsi (
) megvan még - kicsit öregen, kicsit sántikálva, kicsit kialvatlanul ugyan, de a szemteleneknek még így is a hátába tudja dobni az egykezes turbóküllőjét ( bot )
Helyzet egyébként?
Cs.Orsolya: erre speciel én is kíváncsi lennék - de voltam már tata is
Tőlük kéne megtudni 
-
Neró
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
"Márpedig egy ilyen oprendszeres telefon, ekkora tudással nagyon jó." - és ha még ottan lenne az a 8GB...

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ő se jár már erre, vagy csak én nem látom?