Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cs.Orsolya
    senior tag

Hmmm..

Na de hogy Vladi-kompatibilissé tegyem a hsz-t:
    Szóval a főnöknek valami be van kattanva, mindenkit basztat, semmi se jó neki. Mondjuk tény hogy éppen van min idegeskedni, de én se basztatom ha éppen szar napom van.
    Lassan minden nap egyforma lesz, és már sem a dátumokat, sem a napokat nem tudom megkülönböztetni. Hétvégén is felpislogok korán, és már aszerint tudom hogy milyen nap van, hogy mikorra vannak határidők ütemezve. Hát ez a nagy szétcseszett helyzet..Meg az hogy ilyenkor máskor már rég a Velencei tónál punnyadtunk a parton, ittuk a sört, lógattuk a vízbe a zacsit, néztük a korai fecskéket, vagyis nőket. Most meg esélyét nem látom hogy nyáron kívül legyen idő bármire, és míg régen legalább a nyár szabad volt, legalábbis mindig úgy intéztük hogy szabad legyen, most kapok 2 kötelezően kiveendő hetet a leállásra, meg marad még 1 hét szabadon beosztható egész évre. Értem én, hogy ez így van, de azt nem mondom hogy ez így jó is. No, most már elég sokmindent írtam, hogy ne legyen uncsi odavetett hsz tele szmájlikkal.. :)

Ez a modern rabszolgaság, ahol a munkáltatók visszaélnek abbéli hatalmukkal, hogy bármilyen joghézag adta formában kicseszhetnek veled. De ha egyszer átnyálazod, hogy munkavállalóként mihez van jogod, és az ellentmond-e a munkáltató által megkövetelt dolgoknak, ill. a munkaszerződésedben nem vállaltál semmi olyan kötelezettséget, ami felül írja a munkatörvénykönyvet, akkor csak egyszer kell beállítani hozzájuk fenyegetőzni, és talán észbe kapnak. Már csak azért is, mert ha kirúgnak, megfenyegetheted a céget a nyilvánosságra tétellel. Az meg egy jólmenő cégnek sem érdeke, hogy a mai piaci helyzetek mellett besározzák a legkisebb mértékben is, főleg a külföld felé. A határon belül ennek nem sok értelme volna. Ha nemzetközi jogokra hivatkozol, még ütősebb a hatása. Én, ha jogász lennék, csak ilyen perekre vadásznék. Már milliókat kereshettem volna a családom tagjainak, meg a barátaimnak. De nem értek hozzá, sajna...

Új hozzászólás Aktív témák