- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hny2025
friss újonc
válasz
boogie84 #19858 üzenetére
Sok kinti csoportban azt olvasom, hogy sokan Junius-Julius környékére mondják azt hogy egyáltalán lehet majd válogatni az 5080-as szériában európában. Mondjuk akár reális is lehet, feb. végi megjelenés, április elején boltokba megy, skalperek 2 hónap kb, és ott is vagyunk kb. tehát az oké hogy bejelentés hétfőn, de mikor lesz kézben egy 5080?
-
hny2025
friss újonc
válasz
boogie84 #19858 üzenetére
Használtat viszont nem nagyon szeretnék, azért 500e csak nem olyan hogy oké nem megy majd kidobjuk, persze sokon ott lesz a gar, csak elég lutri lesz az hogy ott a gar, de megveszem, egy hét múlva kampó, aztán itt ülök egy hónapig ami a gar rendeződik, hacsak bele nem kötnek hogy gar-gar de hogy volt használva, és ugrik a gar?! Olyankor kihez megyek? Mert persze midnenki úgy adja el majd hogy egyik se volt se oc se semmi
szóval azért 4-500-at nem szívesen adok ki egy használtra de mondjuk ez az én bajom
Lehet hogy hagyom ezt és várok majd az 5080 superre, csak csábítónak tűnt, hogy egy drágább 430 ezrest le tudok cserélni egy olcsóbb 480 ezresre és fentebb lépem azt a 15%-ot
-
Yamala
lelkes újonc
válasz
boogie84 #19618 üzenetére
Köszönöm és #19609koxx neked is, mindenképpen megvárom az új szériát, milyen újdonságok lesznek benne, illetve hátha lesz egy 4080S közeli kártya hasonló árban, akkor persze az új felé nyitok, mert biztos előrukkolnak valami újabb technológiával, plusz valószínűleg a dlss is javulni fog.
Igazából azért kérdezősködtem, hogy ha mégsem üt akkorát a következő gen, vagy az árazása nem lesz olyan baráti, akkor mielőbb leüthessek egy jó 4080S-t amíg még vannak.
Ezért kérdeztem melyek a jó típusok belőle. Illetve általánosságban is érdekel, hogy megéri-e azt a rengeteg árkülönbözetet kifizetni. -
válasz
boogie84 #18257 üzenetére
2 perc időráfordítás
Ez Tuf volt, kb 10p szétszedni egy jó bitfej készlettel, ha ügyes vagy meg nem mondod hogy atomjaira szedték (a gyári pasztát már problémás pótolni)Sok gyártó engedi a szétszedést/összerakást amíg fizikailag nem okoztál sérülést, akkor bukod a garanciát, kivéve USA, ott mások a törvények
-
Pro!Petya
addikt
válasz
boogie84 #18257 üzenetére
Nem para csak kapjál hozzá blokkot, én pl pont benéztem mivel a KFA2 4080-ra nincs pedig a 4090-hez már rég volt mikor én vettem.
(fxom a gyártókba is, eddig mindig volt KFA-ra blokk. Most a 4080 már nem fért bele)Nálam is itt a külső radis rendszer de nem tudom berakni a körbe a vga-t ha megszakadok se...
-
-
törölt tag
válasz
boogie84 #9303 üzenetére
Ugye azzal tisztában vagy ,hogy ha 100%-ot ír a kártya, az nem a kártya max. teljesítménye, hanem a cpu-d által kihajtott 100%.
25-30% gpu különbség is van cpu-k között, a multikhoz meg pont hogy a jó cpu kell!
Néha elég lenne egy cpu-t cserélni a vga mellett, és nagyobb teljesítményt kapnál, mint egy új vga-val!
#9302SkyTrancer
Milyen cpu+gpu párosod van, ha nem titok? -
HyoRemix
csendes tag
válasz
boogie84 #9257 üzenetére
Itt is az van, h a Gigabyte faja kártya, csak akkor kijön a tapasztalatok alapján gondolom, h nyák és hűtés gondok lehetnek...
Viszont, ha jól értem a dolgokat, akkor a VRM nem annyira számít, és ha nem akarja az ember túlhajtani, akkor pl az INNO3D X3 OC 4090 egy jó választás, mert elméletileg jó hűtése van és teszi a dolgát rendesen.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
boogie84 #7673 üzenetére
Ha vennék, akkor én a 90 fokosat venném és a vga alatt húznám el, mert ott van nyílás a házban a táphoz a kábeleknek. Úgy lenne esztétikus, de legalábbis az én konfigomban. Mindenkinek a saját konfigjába kell választani.
***ANDRÁS***
EU store, onnan EUR számlát kapsz vám nélkül.
Globalról dollárban veszed, vámot is kell fizetni. -
Joachim21
őstag
válasz
boogie84 #7542 üzenetére
4080-nál is érthetetlen különbségek vannak az 530K-800K-ig terjedő skálán. Biztos vagyok benne, hogy a valódi különbség a 100 USD-t nem haladja meg, de az már a nagyon maximum, figyelembe véve a jobb minőségű komponenseket, extra fémet a hűtőben... kapott extra szolgáltatások fejlesztési költségét és így tovább...
-
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
boogie84 #5531 üzenetére
Köszönöm!
Raktam bele több világitos ventit, most mégszebb (legalábbis nekem).
BTW. Cablemod kábel amit rendeltem 3x8PIN-es, elvileg ezt is elég 4090-nek, a 4. csak redundancia céljából van. Viszont ami feltünt, hogy 3 kábellel nem világit piros led kikapcsolt állapotban, 4-el még ott viritott. Tudja valaki pontosan micsoda az a led?
Valahol azt olvastam, hogy ez mutatja, hogy nincs elég áram a kártyának, de ez kikapcsolt állapotban elég logikus, minek hozzá ez a led?
Lehet érdemes lenne egy 4x8pin-es kábelt beszerezni?
-
KillerKollar
őstag
válasz
boogie84 #1664 üzenetére
Hosszú távon lehet, de általában pár hét mire beállnak az árak (kivéve az előző generációnál de most azt olvasni, hogy bőven lesz készlet), annyi idő alatt azért annyit nem romlik a forint, hogy ellensúlyozza az early adapter fee-t. Ez az árat pedig a jelenlegi aktuális sz*r forinttal kalkuláltam, ehhez képest 1-2 hét alatt azért max 1-2%-ot romolhat hacsak nem történik valami.
#1666warcat
Engem az Asus TUF érdekelne főként, alzán az árcsúszkánál a nem OC-s változat 890.000 Ft.-nál még nem tűnik el, úgyhogy ha az releváns akkor annyiért az reálisnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest