Hirdetés
- Yettel topik
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
laychi #20986 üzenetére
Magamból indulok ki. Én természetesen elintezem az ilyen dolgot, mint ahogy tavaly a Gigabyte garit is.
Mondjuk volt aki annyit nem mondott anno, hogy megérkeztek a VGAk, minden rendben. Na, nála azért elgondolkodnék a gari intézésén.Szlobi: Amennyiben kapsz 1400 körül 5080at, akkor természetesen inkabb azt.
Mondjuk én tovabbadnámA haszonból pont kijönne a vizesblokk ára az 5090hez
-
Laraxior
titán
válasz
deathcrow42 #20984 üzenetére
Itt az aprón.
Budapest, személyes átvétel. Simán megvenném -
Laraxior
titán
749-ért van fent egy Zotac 4090, vegye meg valaki, mielőtt kiköt újra az aprón 950be
5 év Zotac garis, jó vétel. -
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20949 üzenetére
Lehet, hogy nálad már maxon ment, nekem nemigen volt 39k közelében, de ugye nincs is erőltetve a rendszer, ego még lehetett benne valamennyi, 2560ban. Nem találtam eredményt, csak extreme van.
Addig beüzemelek egy GTX680 BeastetMer' nemigen akaródzik megérkezni az 5090
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20947 üzenetére
2560ban fut, oda kell CPU, a VGA kb ugyanigy megy nekem is, de a CPU meg a ram is idle megy nalam xmpvel, kevesebb is a gpu score.
Asszem van valahol eredményem, majd belinkelem ha hazaertem#20946 syIex: Gainward volt éppen raktáron, 3270-ért. Kb pont egy ezrest kellett rádobnom a 4090re. Annyit szántam rá. Még a blokk lesz a pluszköltség, de annyi belefér két évre megint.
-
Laraxior
titán
válasz
UDPSendToF #20930 üzenetére
Az a baj, hogy a feszültség a maxra van húzva. Próbáld 1.070V-on, vagy 1.085V-on.
-
Laraxior
titán
Na én el is köszöntem a topiktól. 10 perce tettem fel ebayre.
-
Laraxior
titán
válasz
BerserkGuts #20920 üzenetére
Leakartam cserélni a biost az Asus Strixre, de látom, hogy azon 2x hdmi csati van, nekem meg csak egy van. A Suprim X biosa jó lenne, de az meg csak 520W, azzal nem vagyok kisegítve.
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20913 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a tesztet, igaz a vramom valami nagyon a szilícium széléről való lehet, mert kb 850-ig megy. De hát kispénzű Palit, jóvanazúgy.
Viszont a GPU normális tesztben úgy visszaesik 2950 körülre, mint a huzat, itt meg vígan szalad 3045MHz-en.
Látszik, hogy nem terhel teljesen, nem mai teszt.
-
Laraxior
titán
Jó szar ez a Conductonaut
...és még a max fps limit is bekapcsolva maradt
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20906 üzenetére
Ha nem is 20, de jobban átadja a hőt, ergo jobban le lehet hűteni a GPU-t.
A CPUk is directdie használva sokkal jobbak, mint kupakkal, még delidelve is. (Bár ugye a magméret eléggé beleszól)
Nem véletlenül kerültek le a kupakok a GPUról. Ráadásul a G80on pl még sima paszta van a kupak alatt, persze az nem mai, de a nagy fogyasztás miatt esély nincs arra, hogy odaépítsenek még egy hátráltató elemet. -
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20904 üzenetére
Nem volt semmi más, 20°C volt a szobában az előző mérésnél is, most is.
GPUnál jó használni, mert lineárisan melegszik, nem ugrik fel egyből, mint a CPU.
Az összeszerelésnél nem nagyon lehet mellélőni, majd a szétszedésnél fordulhat elő, hogy szétgurul, olyan, mint a higany. De van keret a GPUn, le van lakkozva, most nem lehet baj
Jó dolog amúgy, próbáld ki, a CPU alá sem véletlenül tesznek ilyet, csak ott ugye még van rajta egy kupak, ha van, de amúgyis az kisebb, mint a GPU, nem kezelhető annyira. -
Laraxior
titán
Folyékony fémmel a GPUn már megvan a 10k.
Ugyanazzal a beállítással, amivel 9854 volt. -
Laraxior
titán
Végülis elnézve a helyzetet, úgysem fog minimum nyárig realizálódni, mert úgy viszik az 5090-et 3700-3800-ért, mintha kötelező lenne, inkább rendeltem folyékonyfémet a GPUra
Persze egy adag lakkot is, mielőtt hazavágódna a VGAÚgyse garis már a VGA, szóval olyan mindegy, ha körbelakkozom pirossal.
-
Laraxior
titán
válasz
tibcsi0407 #20891 üzenetére
Á, nem az enyém, küldöm Orbániába, csak kíváncsi voltam mekkora a doboza
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #20813 üzenetére
Az a készlettől függ. Már van itt-ott kint ár, van 500k-s is... szóval készülnek
-
Laraxior
titán
válasz
flashpointer #20805 üzenetére
Mindegyik 4090-en takaros hűtés van, az olcsóbbakra nem tettek vapor chambert, de ott úgyis csak 450W a tdp limit, elbírja bőven.
Mi a baj a vízzel? -
-
Laraxior
titán
Azért a gagyi Palit se kutya
Mondjuk nem világbajnok, de azért szedi a lábát. Persze egy pasztázás már ráférne, 53°C a GPU
-
Laraxior
titán
Az olcsó Palit
-
Laraxior
titán
2 éves... nincs itt semmi látnivaló
-
Laraxior
titán
válasz
KillerKollar #20600 üzenetére
Délelőtt ránézek az enyémre
-
Laraxior
titán
válasz
Broken heart #20561 üzenetére
Nincs általánosság, azért kérdezd meg te magad.
-
Laraxior
titán
válasz
Broken heart #20543 üzenetére
Írsz személyesen az Asusnak, hol itt a gond?
-
Laraxior
titán
válasz
petymeg #20540 üzenetére
Ha ugyanúgy összetudod rakni, vagy nem gond, ha többször szétszeded, összerakod, akkor pasztázd újra. Nem mindig lesz jobb elsőre a hotspot, néha pár hajszálnyi eltérés is sokat hoz. Nálam a víznél is magas, de nem szedtem szét azért megint.
De azért nézd meg előtte, hogy mondjuk mit csinál 60-80%-os ventivel, vagy ha nem bontod, akkor FPS/ TDP limit is segíthet.
Vagy megcsináltatod valakivel a bontást -
Laraxior
titán
válasz
ScomComputer #20497 üzenetére
Jó gagyi, már a kardtanulásnál kinyomtam a francba.
-
Laraxior
titán
[link] VR modott kapott a Crysis
-
Laraxior
titán
válasz
makoss #20261 üzenetére
[link] Nekem ez a noname vacak van.
Két darab. 5m a VGA-erősítő között, a 3m pedig a TV-erősítő között.
Annyi volt a TV miatt, ha jól olvastam neten, hogy másnak is van olyan gondja S90C-vel, hogy nem találja a jelet. Nálam ez akkor mutatkozott meg amikor a TV netflix appjából néztem filmet, majd átakartam kapcsolni a számítógépre. Ott teljes fekete képernyő.
Ezért inkább használom simán monitorként az a legegyszerűbb, nincs is gond vele.
Én reptéren melózok, és azon ritka repterek egyikén, amelyik este 11-től reggel 5-ig nem tart se leszállást, se felszállást
Az a gond, hogy pár év alatt elég sokat fejlődött ez a hdmi téma (mint ahogy most már jön a 2.2 vagy melyik)
Nekem is volt itthon egy halom hdmi kábelem, aztán kiderült, hogy egyik sem jó már a 4K sok Hz-re.Ugyanígy az erősítőkből is jött kb minden évben.
Ha nagyon filmes vagy, akkor érdemes elgondolkodni az erősítő frissítésén egy másik modellre -
Laraxior
titán
válasz
makoss #20254 üzenetére
Én is éjszakázok ma
Remélem lesz időm aludni, mert utálom
Erősítő nélkül viszont tudnia kell, ha simán monitorként üzemel a TV az 100%.
DP-hdmi-t felejtsd el5m-es hdmi is bőven jó, még csak márkás sem kell belőle, csak tudja azt ami rá van írva. Biztosan.
Biztosan tudja az az erősítő a 4K@sokHz-et? Mert én a manualban csak 60Hz-et látok
480i
480p
576i
576p
720p 60/50Hz
1080i 60/50Hz
1080p 60/50/24Hz
4K 60/50/30/25/24 Hz
[link] https://manuals.denon.com/AVRX1500H/NA/EN/GFNFSYdtphpnek.php -
Laraxior
titán
Ha villog, akkor az hdmi kábel lesz
De lehet, hogy csak a 10bitet nem bírja, ha arra van állítva.
Nekem is villogott, meg tele volt pöttyökkel.
Az meg hülyeség, hogy nem lehet monitorként használni. Én is arról nézek filmet, de kábelTV-t nem használok (nincs is előfizetésem) ergo nekem is monitorként üzemel a TV
(Ez mondjuk most pont a monitor, de a TV is kb ugyanígy néz ki, csak 4K és kevesebb a frissítés) -
Laraxior
titán
válasz
makoss #20247 üzenetére
120Hz sem megy? Kijelzőként működnie kellene, erősítő nélkül, ott nincs semmi bonyodalom. Húzd le a monitort, legyen a TV az elsődleges.
Kezdd mondjuk 4K@24Hz, aztán feljebb.... bár a kábel jónak tűnik
Hogy érted, hogy egyszerre megy a böngészés meg a játék?
Én pl két játékot futtatok mindig egyidőben. Az egyik a böngészőben megy mindig, meg néha ráindítok egy Battlefieldet pl, vagy akármit. -
Laraxior
titán
válasz
makoss #20245 üzenetére
UFÓval megnézted, hogy megy rendesen a sync?
Nálam ez úgy néz ki, hogy nVidia vezérlőpultban kiválasztottam a felbontásnál a PC-s listából azt ami kellett (4k@144Hz, 10bit), a TVn engedélyezni kell (LGnél nek tudom pontosan) a kiterjesztett bemeneti jelet, meg az erősítőn is a megfelelő csatlakozót kell választani (8K)
és érdemes ellenőrizni a hdmi kábelt is, hogy átvigyen minden vackot.
RTX4090 - Denon X2800H - Samsung S90CEgyébként kábelre tippelek, mert ha csak simán erősítő nélkül kötöd a TVt a VGAra, akkor az egy sima monitor. Ott mennie kell, amennyiben a TVn beállítottad.
LGről érdeklődj az oled topikban.
Szerk.: Látom már megvolt.
Egyébként semmit sem lehet látni 4K-ban a TVnolyan picik a betűk.
-
Laraxior
titán
válasz
UDPSendToF #20218 üzenetére
Valami használja a GPUt. Nezd meg feladatkezelőben
-
Laraxior
titán
3dmark bohóckodás után érdemes mindent visszakapcsolni, különben bajság lehet.
Se g-sync, se fps lock, tdp limit 111%, 500W, a ventik meg alapon, épphogy mozogtak. 59°C GPU
Nesze neked 4090, megkímélt, női orvos tulajtól
-
Laraxior
titán
válasz
Exodion #20153 üzenetére
Viszont a kiterjesztett garanciát már a gyártóval kell rendezni. Pl Gigabyte 4 év garancia, vagy a Zotac 5 éves ideje.
De az tény és leírtam már én is százszor, hogy simán visszadobhatják a gyártók bontás esetén, trükközhetsz te pasztával, matricával, ott sem hülyék dolgoznak.
Jobb, ha mindenki saját maga érdeklődik, nem pedig XY ezt meg ezt mondta neten. Mindenre van ellenkező példa is. Mindig.
Ott van szépen a matrica nekem is félretéve, a paszta, padok mind gyáriak, de még így is necces lenne szerintem.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Még két év után is fóliás a dobozkája
(Mondjuk már hányingerem van attól, hogy szét kell bombázni a gépet, lebontani az egyik vizes kört)
-
Laraxior
titán
válasz
Simon Balázs #20006 üzenetére
Frame gennel hozhatja igen.
de natívban még a fele sem lesz.
Mondjuk ez jó hír, hogy elérhető már olcsóbb kártyákkal is a nagyobb felbontas -
Laraxior
titán
válasz
abridabri #19997 üzenetére
Beszélgettem valakivel, Pinteresten van vagy 40k követője, a többi helyen franc tudja, nem hiszem, hogy sok, de meg van őrülve, hogy ebből keresse a pénzét. Esze ágában sincsen elmenni normálisan dolgozni.
Mondanom sem kell, hogy millióan laknak egy lakásban, mirelit, mikrós kaját eszik, pénze annyi, hogy egy pohár vizet megigyon belőle.
Nem akartam elkeseríteni, hogy mire beindul a szekér, addigra pont annyi ereje fog maradni, hogy belefeküdjön a parcellába amit talán tud finanszírozni
Manapság már senki nem akar melózni, csak valahonnan jöjjön a lóvé -
Laraxior
titán
válasz
Shkiz0 #19950 üzenetére
4 éves levél. A KFA2-nél is a 980Ti-nél még nem volt a garanciavesztés között a hűtő bontása, az 1080Ti-nél meg már ott volt a listában. Változtat mindenki, megy a fillérbaszás. Legjobb a személyes e-mail, friss és személyre szabott.
Legalábbis nekem ennyit megér, hogy kikeressem 6-8 gyártó support címét és elküldjem nekik a mailt. A gyári vizesek mind halom szemét. -
Laraxior
titán
válasz
Shkiz0 #19947 üzenetére
"Insbesondere wird die Herstellergewährleistung & Garantieverlängerung ungültig, wenn:
(A gyártói garancia különösen érvényét veszti, ha: )
"der GPU-Kühler-Lüfter entfernt oder ersetzt wurde"
(A GPU hűtőt-ventit eltávolították, vagy cserélték)"nicht von ZOTAC genehmigte Änderungen am Produkt "
(~A Zotac által nem jóváhagyott változtatások)[link] https://www.zotac.com/de/page/product-warranty-policy
Szerintem végigküldöm az összes gyártónak a két évvel ezelőtt írt levelemet, amit a Palitnak írtam. Bár szerintem mindenhol az lesz a válasz, hogy a garanciának lőnek, ha buzerálod a kártyát. -
Laraxior
titán
válasz
Shkiz0 #19908 üzenetére
Akik keresik a csúcsot, ott valószínűleg nem is számít az a párszáz euró, vagy a teljesítményért veszi, vagy mert ez a hobbyja.
Normális esetben már én is hirdetném a 4090-et, de megint várok inkább pár hónapot, nem fogok day1 VGA-t venni. Más téma, hogy amúgy se fussa most a büdzséből egy ilyen hasamraütök és vegyünk egy 5090et ~2500-ért.
Persze a Stalker 2 biztosan jobban fog futni, kivéve, ha nem crashel, ha kilövöd a 60FPS limitet
Szóval játék is kellene hozzá. Vágyom egy jó Battlefieldre pl -
Laraxior
titán
válasz
Celithrandi #19905 üzenetére
Mert mondjuk ha az nVidia beárazza az 5080-at 1200EUR-ra és lesz 5%-al kevesebb teljesítménye, mint a 4090nek, akkor ott már bukott is a VGA-d jópárszáz eurót.
Lásd ez volt amikor jött a 3070.... 500-as árcímke, meg is tellett az apró a 2080Ti-vel... aztán kiderült, hogy kicsit ferdített a sárga, szóval kb be is szopta aki eladta 500 körül a 2080Ti-t. -
Laraxior
titán
Ha a megjeleneskor vett valaki 4090et, akkor pontosan 25 hónapja volt spórolni az 5090re.
-
Laraxior
titán
Akkor nekem a 40fokos GPUval gyakorlatilag 5090-em van
-
Laraxior
titán
Én ezt az amazonos vackot használom, már több, mint másfél éve. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- RTX 4060/Ti/4070/Ti Videokártya Vásár
- RTX 40xx Videókártyák felvásárlása!!!
- Videókártya felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés.
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest