- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a 3080ti totál más mint a többi. Pedig a Steel Nomad brutál terhelés. Az a chip nagyon alacsony feszültségen is képes menni normálisan. Ez nem mondható el a mostani "átlagos" 4090-emről. Ezért nem is bench-elek vele oc kategóriában.
Persze vannak jobbak is, de mindenképp átlag feletti.
Minden bench egyedi curve-t kapott, csak arra a jelenetre gyártottam. Ilyenkor 5, 6, 7 freki/fesz lépcsőt gondosan (15MHz) le kell tesztelni. 450W-ba throttle nélkül kell futnia.
Bár van benne zöld, de épp súrolta. Tehát lehetne finomítani.
Kék sem lehet, de zöld sem. -
Elvileg azt mondták, a hatékonysága nem ugyanaz mint az 50xx esetén, de dolgoznak rajta, hogy menjen a korábbi generációkon is.
Amúgy szerintem menne simán (lossless scaling is megy, bár ugye ez nem ugyanaz de hasonló alapokon) de hát akkor mivel adnák el az 50xx szériát? -
Csokifalo
senior tag
nekem vissza kellett állni w10re, az LTSC verziót tettem fel mert 24H2 előtt, és után is óránta 3-4 directx errorom volt, természetesen újratelepítés és 0 más feltelepítése is ezt hozta ( csak chipset, driverek mentek fel ). Mióta felraktam úgy 3 hete a w10 LTSC-t azóta 0 fagyásom volt. Amúgy próbáltam mindent, memória sávszéltől kezdve de semmi se segített. "sima" W10 ugyanígy jó volt, csak annak megszűnik a támogatása szóval azért lett LTSC
-
tothd1989
tag
Mint korábban írtam, a 6600xt-m konkrétan használhatatlan az adrenalin driverrel. Ha gamingre vettem volna - már kibasztam volna az ablakon. Sógorom asszem 2-őt gariztatott le zsínórban, mert kis pénzből akart/tudott venni kártyát és a harmadik lett jó. Asszony gépében egy strix 580 van, előzőleg a gyerek használta, fél évig kb, amikor meguntam és vettem neki egy 3070-et mert havi szinten driver reinstall volt. Tehát így nem tudom elképzelni, hogy vannak emberek, akik felmagasztalják az égig az amd vgakat. Lehet itt szidni az ms-t mert az automata update vágja haza, csak azt nem értem, hogy a zöld kártyáknál ez miért nem probléma...
-
fatal`
titán
Aztán majd beköszön a valóság nálad is.
5070 = 4090 majd a frame gennel, ahol a 4-ből 3 képkockát az AI generál és nézegetheted a ghostingot.
Én kiváncsi leszek majd a nyers erőkülönbségre, az lesz a döntő, hogy váltok-e valamire (bár valószűleg eleve csak az 5090 jöhet szóba), nem ez a frame gen bohóckodás.
-
Exodion
senior tag
Hat azert nem elhanyagolhato teny hogy az AMD kartyak ugyanazon fogyasztas mellett 30-40fokkal melegebbek, es hacsak nem Nitro+ szinte lehetetlen volt huteni oket
(domboru chip se tette konnyebbe a dolgokat de a PTM sacc/kb javitott rajta).
De legalabb a taichim lenyomta a nitro+ -od.
-
warcat
veterán
Borúlátó lettem, semmi okot nem látok a dollár gyengülésére és a forint erősödésére, főleg nem a bejelentésig már. Ez pedig azt jelenti, hogy EU ár 1.2X-es szorzóval jön németekhez, hozzánk meg ugye 1.27 + újdonságadó
Jensen szerintem 1199-et fog pusmogni amiből 1425 eurós német ár következik, AiB gyártók 25-400 eurós felárral modelltől függően. Ezen a ponton konkurencia lenne a 4090, ezért nyírták ki. Alzás 5080 árak 640 (alap)-850k(Strix) között -
-
tomas51
senior tag
Alapból mivel már nincs rajta gari, gondolom van 2 éves
Tehát érdemes újra pasztázni, szerintem ha 400-500 watton menne akár egy bench alatt akkor már peakelne a 105 be, ha normál használat mellett ennyi akkor rendes terhelésnél fix hogy nem jó
60 fokos gpu nál már veszi le az órajelet a 4090
Szerintem amikor 70 fok felett járunk már nagyon el dobta, a 80 fokot meg hagyjuk is, vissza megyünk 4080 szintre kb
Hidd el hogy az sok, vagy nem jó a szellőzés
Venti fordulatot nem tudunk ezekhez a hőkhöz se hogy mennyire van fojtva -
Raymond
titán
Utannaneztem es SzlobiG eredmenyei helyesnek tunnek sajnos. Itt latni hogy a 4K es a 4K DLSSQ alig kulonbozik egymastol [link] Az eredmenyek pedig jok, amit ott latni nala 2560x1440p Extreme-en az az en 3440x1440 eredmenyeim szerint OK. Ugy latszik a CoD-nal valami van a DLSS kezelessel mert nem a 4K es 4K DLSSQ eredmenyeknek kene olyan kozel lenni egymashoz hanem a 1440p es 4K DLSSQ-nak.
Akkor a helyeben en inkabb a beallitasokon vennek lejjebb hogy meglegyen a 165+ FPS.
-
adr0001
aktív tag
Csak az érdekesség kedvéért, DX12 alatt a hagyományos értelemben vett Exkluzív Fullscreen mód már nem feature. Nincs. Remélem ezzel segítettem megérteni.
Továbbra is, keret nélküli ablakos módban az úgynevezett exkluzív fullscreen módhoz képest itt 2GB-tal kevesebbet eszik a game, így nem kell a rendszermemóriából swappolnia. 4 FPS helyett stabil 75-öt ki is tud köhögni, és még marad is benne 10-35% helyszíntől függően.
Az, hogy miért kér kevesebbet engem is érdekelne. De csak egy picit. Na jó, még annyit se, ha végül így szalad 4K-n -
adr0001
aktív tag
Mi számít megfekvésnek?
Minden fullon+PT, egyedül a textúrák ultra-n, 2160p DLSSq:
Kizártnak tartom h egy 4090 ne bírna vele.
Azt elfelejtettem mondani feljebb, szigorúan csakis Borderless Windowed módban menjen, úgy sokkal kevesebb a VRAM fogysztása a game-nek (nem csak ennek, bármelyiknek), Exkluzív Fullscreen-en ugyanez kb 4 fps.
-
KRoy19
őstag
Mindig is voltak olyan játékok, amikben olyan beállítási lehetőségek voltak, amik lefektették az aktuális csúcshardvereket is. Nincs ezzel semmi baj, mert így lesz fejlődés és a PT továbbra is opcionális, szóval én sem igazán értem a sírás okát.
Oké, hogy itt nem lehet kikapcsolni teljesen az RT-t, de a legalacsonyabb beállításon csak egy elég jól optimalizált RT GI van, ami jól fut a gyengébb kártyákon is.
-
tomas51
senior tag
-
tomas51
senior tag
általában azért szokott lenni mert vagy ram vagy cpu vagy gpu uv vagy tuning van
ezért instabilabb a rendszer és ki...sz a game
nekem egy időbe a ram miatt volt, később a vga miatt
most jelenleg úgy néz ki megoldódott, minden normálisan megy uv val vagy tuningal
azt javaslom mindent tegyél alapra és teszteld, ha működik hosszútávon akkor egyenként lehet "vissza kapcsolni" a dolgokat és teszt, ki fog derülni mi a leggyengébb pont -
boogie84
veterán
-
-
-
-
-
Raymond
titán
Kb. igy alakul a 4090-nel a hatekonysag:
PL Perf
---------
100 100%
95 100%
90 99%
85 97%
80 95%
75 93%
70 91%
65 88%
60 82%En siman bealdozom azt a 9%-ot es alltalaban PL 70%-al megy a kartya jatekok alatt. Van egy UV profilom is (2730Mhz@950mV) de nem igazan hasznalom. Egy 4K-s kijelzovel lehet tobbet foglalkoznak vele, de 3440x1440@96Hz mellett semmi ertelme.
-
Laraxior
titán
Igen, de nem ugyanúgy skálázódik 300-450-600W-on. Tehat hiaba teszel ra 600W-os biost, akkor sem lesz masfelszer gyorsabb, mint az eredeti 450W biosszal.
Tehát erdemes beáldozni mondjuk pár % minuszt, de cserebe megáll mondjuk ~350W-ból.
Vagy kitesztelni hogy eppen hol a jó. -
tomas51
senior tag
Tekintve hogy egy alap kártya elviekben 320 as watt limittel, így semmi értelme állítgatni az órajeleket, nem lesz előre lépés mert a power limit lelövi úgy is, ha mondjuk 400-wattos bios lenne rajta akkor lehetne valamit kihozni belőle.
A hűtés meg nem nagy szám ezeken se, mert 200-300 wattnál egy jobb 3 ventis 3000-es szériás kártya sem volt hangos vagy meleg, itt is ugyan az van, ha komolyan van terhelve hosszabb ideg, ezek a hűtők is gyengék, hidd el ha 400 wattal menne volna baj.
Oldal lap nélkül még oké, de ha fent van akkor vége a dalnak -
D55
senior tag
"Hát a majd 10% órajel emelés hozott kemén 1.5 % teljesitmény növekedést?"
Nekem a 4070 Ti SUPER (amin már ugyanúgy AD103 GPU van, mint a 4080 modellekben) esetén bizony pont 10% körüli teljesítmény jött ekkora emeléssel (Superposition 4K optimized mérések alapján), úgyhogy ott valami nálad lehet nem volt azzal teljesen kerek...
Ami viszont nálam nem hozott szinte alig, az a PL emelés, ott 10%-nyi TDP pluszba csak 2% plusz teljesítményt hozott már.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ok
Egy olcsóbb kaliberű hardver más alkatrészekből, gyengébb minőségű alkatrészekből áll.. értem h a vrm vrm, a pcb, pcb..
Nem más az áram, de amikor mondjuk a hangfaladban hallod hogy a szomszédnál épp megy a daráló, vagy a klíma sztem az más tészta. És pl ez tapasztalat..
De mindegy is, aki ebben nem hisz, annak lehet bármit is mondani.
van akinél az 1000 ft-os hdmi kábel is jó, mert ad képet vele a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Hagyományos és extrém roller, kickbike, Boardy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest