- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz
hadogabi1 #19964 üzenetére
Alapvetően igazad van, de a bánya+covid óta nem úgy működnek a dolgok, ahogy kellene. Legalábbis gpu kapcsán nem, ha jó hullámra ültél fel, ezt pedig megszokták az emberek. A day1 6800xtmet közel kétszeres áron adtam el 15 hónap használat után + még némi bánya.
Az ember megszokja a jót, szeretné folytatni. A piac majd korrigál lassacskán
-
Csokifalo
senior tag
-
Csokifalo
senior tag
válasz
hadogabi1 #19964 üzenetére
"300 ezer buko es hasznaltam tobb mint 2 evet. Havi 12 ezer ft tenyleg nagy penz…"
Ezt mond a feleségemnek légyszi, 28 millás AMG, 2.5 éves, 12-t ér, bukó 16 MILLIÓ FT
Az mennyi havonta mint bukó? Várj, 533.000 Ft... én meg sajnáltam egy 4080-ra a pénzt vagy 4090-re, ezért lett 4070 tisés megnyugtatlak, nem az első ilyen autó vásárlása volt, de tovább megyek, a barátnői 2x-3x ennyit buknak pl egy Q7 vagy más nagyobb AMG-n. Ez ilyen sajnos. Az olyan finomságokról már nem is beszélek mint egy 200 rugós kötelező olajcsere, amiből az üvegtető karbanbantartás 80 ezer, ami abből áll hogy ránéz, ok, nem repedt, meg megzsírozza a görgőket. Vagy amikor veszel rá 800-ért gumikat
-
-
válasz
hadogabi1 #19933 üzenetére
Nem hiszem, hogy az 5090, még ha értelmes árban is lesz (1-1.1 millió nálam az “értelmes ár”) annyira hot cake lesz, mint a 9800X3D
De pár nap és tudni fogjuk a bőrkabátostól, kb. milyen ársávban lesz az Alzán
(megkockáztatom, hogy a 2200 usd feletti alapár esetén hasonló backslash lesz, mint az apple vision pronál)
-
-
Moleman
addikt
válasz
hadogabi1 #14046 üzenetére
Nálunk nagyon sokáig megvannak, bár mostanában pont cserélgettük az asszony gépében 4 évente, 960-at 1660-ra, amit most megint elad majd. Neki építem az új gépet.
Én sosem adtam el semmit, a mai napig megvan a dobozában a 19 éves elromlott Inno3D 6600GT, de a mostani gépemben is 6 éve használom már a 1080-at. -
SoulReaver
veterán
-
-
válasz
hadogabi1 #13635 üzenetére
Üdv, emlékszem, ne viccelj! Régi szép idők!
Nézek más márkákat is, jöhet bármi!
De mostanában több Strix is felkerült így 700k körül az apróra (plusz állítólag januárba jön az utánpótlás), és szerintem ez best-buy ebben az ársávban. Persze csak akkor, ha van rá értelmezhető garancia.
-
-
-
GAbre
veterán
válasz
hadogabi1 #9766 üzenetére
[link]
Nem tudom,feltöltő kezdett el róla beszélni(~20perc),főleg nekem fura,hogy csak 3cm-vel szélesebb a házad,mint az enyém,de nekem is kellett vennem tápkábelt,mert a átalakítót se tudtam volna elhajlítani se,hogy beférjen.Az a +3cm meg sztem kevés ennek a 12VHPWR -nek.
De mind1,már elengedtem.Mellesleg mélyebbnek tűnik ránézésre,mint az a +3cm-ből gondoltam. -
Találtgyerek
veterán
válasz
hadogabi1 #8251 üzenetére
A 3080ti? Szerintem az még rosszabb volt, mint a 3080.
Nálam még 850mV-nál is többet tudott, mint gyárilag és több, 100W-al kevesebbet evett.
Miről olvasnál egyébként a topikban szívesen, ha ennyire zavar az UV és fogyasztás, táp téma?
Dobj fel egy érdekes témát légy szíves! -
Puma K
nagyúr
válasz
Az UV-nak sosem az a lényege hogy a villanyszámlán fogj pénzt.
UV-zni azért jó egy kártyát mert
kevesebb feszültségből >>> kisebb fogyasztás mellett >>> halkabban működik
és adja le ugyan azt vagy nem ritkán akár picivel több teljesítményt alacsonyabb fordulatú ventilátorok mellett. Emiatt a GPU egyenletesebben tartja az órajelet és nem dobálja vissza mert melegedik. Ez egy finomhangolás. Van akit nem érdekel van aki meg foglalkozik ezzel is.
-
keIdor
titán
válasz
Majd ha kevés lesz egy másik kártyánál, lecserélem.
Majd ha kevés lesz egy másik CPU-val, lecserélem.Én aminek vettem volna 1000-est az a 3090Ti, mert az tényleg evett 500W felett. De az egy gyárilag széthajtott kártya volt. Vagy valami régebbi SLI alá.
Eddig is 860-as volt alatta és semmi baja nem volt, még a tápból is hideg levegő jön egy óra játék után is. Ebből is meg a régiből is. Amíg azt látom, hogy 600W körül a vége, addig mindegy, még rá is van hagyva.
Nincs behegesztve a táp a házba. Ez amúgy sem fog levágni semmit, kommunikál a kártya a táppal, erre van az új csatlakozó, csak egyesek ennek nem néztek utána. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Akinek van pénze 4090 venni annak nem számít az a havi 239 ft villanyszámla többlet
Nekem 850-es tápom van egy 4090-hez és teljesen elég. Az egész gépem eszik max terhelésen játék közben 600 wattot és ennyi. Van benne egy 4090, 12600K 4900 mhz ig megy fel, 1 Tb m.2 gen 3 , 2 Tb m.2 gen 4 van benne. Szóval a 850-es táp elég a 4090 hez. Csak le kell mérni a fogyasztás ahogy én letudtam bárki képes rá. Még akkor is elég ha tuningolom a 4090 et. 3000/12000 re. Persze azt mondják hogy a táp hatásfoka 50-60% on a legjobb. Vagyis 1000- 1200 wattos táp lenne az ideális hozzá mivel 500-600 eszik összesen mindennel együtt. Persze ha 13700k,13900K veszel bele lehet akkor már karcos de ha lesz pénzem kipróbálom azzal is hogy a 850 elég e neki vagy nem. Szóval akinek 850 tápja van nem kell félni mert elég az is ha nem húzza agyon a cput meg a gput.
-
BeZol
őstag
válasz
hadogabi1 #7366 üzenetére
Board power draw a kártya összfogyasztása, kb. csak azt érdemes fogyasztásügyileg nézni.
Azért nem igazán egyforma a két kártya, mert nálad alapból 1000res fordulaton ment a kártya, míg Ubi82-nél és nálam is 0rpm-ről röffent be.
Ez tippre egy minimum 3 fok nyereséget jelenthet számodra.
Összehasonlíthatóság jegyében itt egy fixált 1200rpm-es mérés 24,5 fokban a Gigabyte Gaming OC RTX 4090-essel:
Mivel most már jó az idle fogyasztás, a rövid teszt alatt a memória hőfoka sem ment fel annyira mint előtte és ahogy tippeltem, kb. 2-3 fokkal jobbak az értékek a 0rpm-ről induláshoz képest így (szoba sem 25,8 fok).
Találtgyerek:
memória OC stabilitására PUBGOtt gyakori h a benchmarkokban +1400at tud a memória, de +800nál már kivág a játék asztalra
Ha ez megvan, akkor a GPU-t kb Shadow of the Tomb Raider főmenüben ki tudod benchelni mi a nagyon teteje, abból levonsz biztonsági tartaléknak 15-30-45MHz-et.A kettő egyvelege lesz a 24/7 játékstabil GPU és MEM OC kvázi minden játékra.
-
Enclave
aktív tag
válasz
hadogabi1 #7339 üzenetére
Nálam egy Inno3d 4070 Ti X3-al ("fapad" OC nélküli) 4k 144hz-en lekapcsol a venti, pedig DSC aktív a monitor szerint. (például desktop, fórumozás közben, az órajel ugrál ugyan de nem "akad be")
Nem tudom, hogy nálad a monitor 4k-n milyen frekvenciát támogat, mondjuk 120hz és 240hz között van-e egyéb választható ami ugyan nem 240hz de a kettő közötti és a venti talán lekapcsolna, egy próbát lehet megérne...OFF:
Van valakinek tapasztalata "mezei" Inno3d 4080 X3-al? ("OC" nélküli és iChill nélküli!)
Coil whine érdekelne és a hőfokok/ventizaj főleg. Itt a fórumban csak 4090-ről találtam infót vagy 4080 iChill X3-ról (vagy a kereső megviccelt) de ez utóbbi más mint a "mezei" X3, más hűtővel rendelkezik.
Külföldi fórumokon mindenhol csak az iChill-ről találok tesztet, értékelést, véleményt.Köszi!
-
Drizzt
nagyúr
-
KAMELOT
titán
-
Puma K
nagyúr
válasz
hadogabi1 #7317 üzenetére
Mondjuk alapból a kártyád gyártói oldalán sehol nem említik azt, hogy tudná a ventilátorleállítást.
-
Puma K
nagyúr
-
ScomComputer
veterán
válasz
hadogabi1 #7312 üzenetére
Én azt tudom neked mondani,hogy törölj le minden vga-hoz tatozó programot (ne a drivert természetesen),ami bele babrálhat...és töltsd le a gyári inno progit [link]
HA ezzel sem megy akkor engedd el,mert lehet nem is fan stoppos a vga...
.....
#7313nyul105..jaja igaz.. a biosban is ki kell kapcsolni a tools menüben,hogy még véletlenül se szedje le a ms-storeból.. -
ScomComputer
veterán
válasz
hadogabi1 #7308 üzenetére
Szia Gábor!
Először is melyik, msi-ab van fenn töröld le és tedd fel ezt #14948 (ez a legújabb beta)..
Viszont, azt tudd,hogy még így is vannak anomáliák a rtx 40**-s szériával,mivel a készítő nem igen foglalkozott vele...tehát nem biztos,hogy benned van a hiba !
Nálam is járt már olyan 4080 amivel nem ment..de tudok 4090-ről is...
...
#7310fatal ez is igaz... -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hadogabi1 #7223 üzenetére
Meg mindig nem arrol van szo, hogy eleg am a 650W is mert UV-zod aztan mehetnekijoazugy, sporolsz 30ezret.
Ha ugy van, ha esetleg neked az van, ha ugy allnak a csillagok, akkor a 750W tap eleg a 4090 melle.
Senki nem arrol beszel, hogy ne vegyel a millas setuphoz 1000W tapot, mert okosba megoldhato melle a PSU.
Csupan szemleltettem, hogy az az allitas, miszerint nem eleg az nem igaz.Ennyiben kellett volna hagyni, de aztan jottek itt hogy a tesztek nem igazak am, az atlag duplajat eszik am a procik otthon, mert csak, az i9 benyal 300W jatek alatt es arrol ment a hipotezis de mi van ha arra a tapra meg a fel falu ra van kotve, hat ugy mar biztos nem eleg.
-
omfgk
veterán
válasz
hadogabi1 #6838 üzenetére
Azok akiket itt látsz mondjuk PH-n vagy reddit-en, különböző fórumokon, azok egyébként csak egy apró szegletét képviselik az ilyen kártyák vevőkörének.
Itt alap dolog az ,hogy egy tpu tesztet mondjuk megnéz az ember ,hogy az adott hűtést alatt mi is lapult és ,hogy teljesített.
De nem ez az általános.
Ez egy igencsak apró kisebbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- ASUS TUF Gaming RTX 4070 Ti 12G videokártya garanciával
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest