Hirdetés
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Nincs látványosság, nem arra építettem. Ez még a régi 3080 a képen, de a 4090 ue., csak sokkal kisebb.
Minden más a pincében a falon van 5 éve. 2 cső és egy 2 eres kábel megy le fix 12V-tal. Ott zajonghat a meztelen csigáknak.
Nyirkos, vizes, így por sincs. Rozsdamentes csavarok bírják, kinézetre új.
Nem tudok ilyen "bemutató" jellegű képekkel szolgálni sajnos.
Víz eltalál, semmi drága, látványos csövezés.Tibcsinek igaza van, kicsapódik a pára. Sokat kell szellőztetni a 35% alatti páratartalomhoz.
[kép] -
válasz
sixpak
üzenetére
De még hogy. Vannak nálam régről leszedett tech demók. Van olyan ami nem gyorsabb, viszont az NV app-ban most már jelen van a sima mozgás mint bejelölhető opció. Azzal bejelölve megszűnt az akadozás. Gondolom az a ingyenes verza még eléggé optimalizálatlan volt mikor leszedtem. Most így futtatva ég és föld, minőségileg sok minden javult. Ok az egér az néha mintha le lenne maradva.
Jobb lesz majd ez.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
sixpak
üzenetére
4%os gyorsulás, Monster Hunter Wilds benchmarkal tesztelve, háromszor, mindkét verziót. Stabil, nem tapasztaltam vele problémát.
Korábbi drivert használtam a surround beállítás lassú volt, több mint egy percig tartott. Kinek van erre ideje. Több driverrel is volt problémám. 4070S-el van tapasztalatom, ha nem gond ide írtam, a saját topikja nem igazán megy. -
válasz
sixpak
üzenetére
Nem nehéz csak elfogy a lőszer solo-ban játszottam.
Viszont a botok nagyon bénák arra írtam van már ai vga kártya de még mindig 25évvel ezelőtti a programozás a botoknak. Mintha egy cod 1-el játszanék átlőnek a falon wh-val.
Meg nyilván nem olyan kihívás akik hozzá szoktak operation flaspoint meg arma szintű játékhoz.
-
-
válasz
sixpak
üzenetére
a protokoll annak idején tudatos volt és extreme
https://prohardver.hu/tema/unigine_superpostition/hsz_1-25.html [link]
Kisebb vita volt az elején mert sokan nem tudták hogy a másik opcióknál kikapcsol több effektet nincsen bevilágítás fények árnyékolás ami terhelné.
Szóval igen régen okosabbak voltak a fórumozók amúgy is nem tűnik fel senkinek hogy 1080p extreme sokkal kevesebb fps van valamiért

tények: 4080 1080p extreme vs 4koptimized
-
-
hny2025
friss újonc
válasz
sixpak
üzenetére
Nem fikázásnak írtam, hanem nekem most dilemma hogy van egy hetem a visszárura, és nem tudom hogy mennyire győz meg jelenleg 15 fps plusz 4K-n 40-70e plusszért. Mert igen drágábbik a sajátom de nyilván eladáskor esetleg szintén plusz lesz hogy nem alsó áras, viszont most meg egy 4080-ra rá kell fizessek és az meg alsó áras, és azt latolgatom érdemes-e vagy maradjon ez egy 5070 ti superig majd, de az meg még nem kis idő.... vergődök
köszi a választ -
VTom
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Nem. Ahogy a DLSS 3 sem elérhető a 3xxx szérián.
Gyanítom, hogy ezeknek a felskálázó algoritmusoknak olyan hardware követelménye van, ami csak az új szérián lesz elérhető, mint a PS5 Pro PSSR-je.Cerny videoja egyébként jól bemutatta, hogy merre megy a GPU fejlesztés. A nyers erő fejlesztése nem annyira számít már, viszont mellé kellenek a ray tracing és AI számításokat végző egységek.
-
omfgk
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Én speciel a kristályban hiszek.
Azt kell tenni a gép mellé és elmúlik a CW.
Meg a lábgomba.Valakinél van CW ugyanaz a táp/vga kombóval, másnál meg semmi.
Értelmezhetetlen mondat, hiszen pont ez a lényeg.Konkrétan ugyanazt a vga-t kell nézni. Tehát az XYZ123 szériaszámút.
Mert ebből lesznek az ilyen marhaságok, hogy a ház elektromos hálózatától függ az ,hogy nálam cicereg a TUF 4080, de Pistinél meg nem az ő TUF 4080-a. És mivel nála nem, így tuti a ház az ok. Vagy a település. Vagy a kristály hiánya. -
-
-
tomas51
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
alapvetően én is bekapcsolom, azért van benne és van egy csúcs kártyám hogy használjam ezeket a fícsöröket, az más kérdés hogyan működik...
ha én úgy ítélem meg hogy jobban tetszik rt vel, akkor hozzá állítom a gamet azt annyi
szerintem nem igazán van olyan rt s játék ami komolyabb fps esés nélkül tud működni
én ezt már megszoktam és sza...ok bele, elvagyok -
SoulReaver
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Jah, régen ment a cpu-gpu-ram OC és nyertünk pár fps-t. Ma meg mi van. Ha nincs delidelve, akkor megfő a cpu, vagy szar paszta miatt a gpu egy kis OC miatt... Max grafon kevés játék fut el úgy a gépen, hogy ne kelljen DLSS-t vagy F.G-t kapcsolni... RT-t meg hagyjuk... Valahol elcsúszott ez a dolog.
-
-
Csokifalo
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
mondjuk nem tudom, igaz "csak" 4070ti super kártyám van, egy rakás UV-t kipróbáltam hozzá y.t forrásokból, nekem nem segített semmit, sőt rontott.
A házam nagyon jól hűt, a 7800x3d nem kályha, amúgy vizes, 60-70C terhelve a kártya, szóval ezen mit javítani nem tudom érdemes lenne-e, viszont az UV-vel ezt értem el kb:OC-vel 4K, ultra beállítás:
30-07-2024, 01:13:32 cod.exe benchmark completed, 23150 frames rendered in 148.984 s
Average framerate : 155.3 FPS
Minimum framerate : 115.2 FPS
Maximum framerate : 203.7 FPS
1% low framerate : 111.5 FPS
0.1% low framerate : 80.5 FPSUV-vel, szintén 4K ultra:
9-07-2024, 22:42:19 cod.exe benchmark completed, 15978 frames rendered in 109.203 s
Average framerate : 146.3 FPS
Minimum framerate : 113.3 FPS
Maximum framerate : 174.1 FPS
1% low framerate : 110.6 FPS
0.1% low framerate : 36.2 FPSAmi látható, hogy UV-al átlag 10 fps volt a zuhanás, minimumban 30, és durván szar lett a 0,1%....
Ami tény, hogy 320W helyett evett 240W-ot, és ennyi
OC-al amúgy 3040-ig felboostolt simán a kártya
( ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G GAMING )
Eszerint is csináltam pl: LINK [link]
szóval kérdés mit rontottam el, ha egyáltalán elrontottam?
-
k.soma
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
A videóban 8:46-nál, az alulfeszelésnél rögzítette a skála csúcsát végig az adott feszhez, így nem tudott boostolni szerintem. Fixen az ,,alap boostolt" órajelen ment a videókártya ( ami az én esetemben 2580Mhz, az alap profillal pedig 2790Mhz-ig is felment, igaz, akkor feszben is utánakellett menjen.
-
k.soma
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
Sziasztok! Csak be akartam jelentkezni. Beszereltem 2 ventit a gépház oldalára még (sajna csak előre a HDD részhez lehetett, de az is valami). Emellett észre vettem, hogy van a front panelnél is egy venti, csak fordítva volt beszerelve, bentről kifelé fújt, azt is megfordítottam. Emellett a venti profillal is játszottam ahogy sixpak javasolta, így most a hotspot furmark alatt se ment feljebb 80 foknál, a gpu hőmérséklet pedig 65 körül megáll.
Köszönöm a helpet mindenkinek.
Egyébként próbáltam az alulfeszelést is a YT videó alapján, és csak 0,050V-ot engedett crashelés nélkül, viszont a YT videóban fixálta is a feszültséget, szóval nem tudott boostolni a videókártya a gyári alap órajel/ feszhez képest, így tökéletesen hűvös maradt a kártya ventiprofil állítás nélkül is, viszont inkább azt elengedtem, hogy ki tudjam használni a teljes teljesítményét a kártyának.
-
-
Elmör
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
Valószínűleg inkább Asus, bár az enyém is mehetne lejjebb (Gainward), de 14 hónapos a kártya, soha nem volt szétkapva és 2 Speed way, 1 Time Spy meg 1 Superposition után ennyire meleg most. Amíg 90 alatt van nekem ok, na meg ha jól számolom 3 hónapja nem takarítottam ki.
-
xtremist
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
Az enyém 1 hónap után így járt, az MSI hibátlan 3 hónapja, baráti körben volt még egy Tuf, az volt a szerencséje hogy amikor nekem bejött a 90 fölötti hs, rászóltam hogy nézze meg az övét, ugyanúgy elmászott a hs-e, és vissza tudtuk küldeni még elállásban. Panaszkodott is, hogy hangosabb lett a kártya 3 hét használat után. Neki utána Inno3d ichill lett, azzal sincs gond azóta.
-
nexwo
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
A rengeteg visszajelzés neten (magam is teszteltem kártyákat), nem azt írtam hogy nincs, csak azt hogy tényleg moderált. Más kártyám is CW-zet, cseréltem alaplapot és tápot is más fajtára és a CW nem erősödött vagy enyhült. Szóval szerintem a villamoshálózatból származó zaj talán többet befolyásol, mert az új rendszerek kb mindent is próbálnak szűrni.
-
-
válasz
sixpak
üzenetére
"Amikor még nem használt senki monitorozó appokat, akkor mi lehetett, de nem fájt, mert nem tudtunk róla."
Ez igaz sajnos , amióta van MSI AB overlay , azóta többet nézegetem a kiírt adatokat ,mint amennyit a játékokra figyelek
Ennyiből jó a CSGO , ott nem működik legalább
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
Ha jól látom, akkor az is 3x8 és nem 2x8 mint amit te és én (és még páran itt) használunk

Btw a 90-esnek a Corsairt is sikerült legyűrnie
külön tetszik az SW áthallás 
#15205Celithrandi: szerintem semmmi, csak ha azt használod, akkor kell 2-3 ág a tápodból, ha ezt, akkor 1 kábellel tudod rendezni a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Milyen routert?
- Personal notes '12
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Állítható magasságú, 3D nyomtatott videókártya támasztók, a kínálat folyamatosan bővül.
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 16GB GDDR6 Videokártya!
- Garanciális ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Jobb lesz majd ez.
Eszi is szépen a 4090-et, hiába az uv 350-400w durrog.