Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
Új hozzászólás Aktív témák
-
UDPSendToF
tag
válasz
tomas51
üzenetére
Átkapcsoltam gaming-ről silent-re, annyi változott, hogy a 30%-os RPM valamennyivel lecsökkent, de maga a ventilátor leállítási gond ugyanúgy megvan. Programokat is átnéztem többször, semmi feltűnő. Már csak arra tudok tippelni, hogy a driverben elb@sztak valamit, remélem javítják...

-
zebra_hun
veterán
válasz
tomas51
üzenetére
Tudni kell, hogy ez csak bench-re készült uv-oc profil. Azért is mutattam meg pár napja, hogy mit is mutat 24/7-en.
Semmi extra nincs benne, egy egyedi curve kreálás kell.
Futás közben nézni, hogy történik e drop.
A 3030MHz@1.06V az valójában 3015MHz, de ahol lila tüskét kapott, ott valszeg hőlimitere futott és 3000MHz-en folytatta.
470-480W volt futás közben, a tüskét nem láttam. Nem is lényeges.
Ez a profil nem való 24/7, bench az brahi, poén, úgy is kell kezelni.
Van még egy B verziós curve gyártás is, amikor direkt limitre vágjuk, számolunk a drop-pal, de akkor nagyon pontosan ki kell kísérletezni jó pár frekihez a feszkót.
Pontosabban a drop miatt a feszhez a frekit.
NVCPL-ben a Gsync ajánlott kikapcsoltan. Mást ne piszkálj el, mert nem engedi validálni, és a felkiáltójeles csalás.
Ebből a szempontból jó a 3DMark, nincs millió beállítás, elkutyult custom szarokat meg nem engedi át a szűrő, invalid lesz. -
-
Busterftw
nagyúr
-
sheep
addikt
válasz
tomas51
üzenetére
Nekem sem tetszik de kb. egy hónapja volt pasztázva/padozva. Azelőtt a gpu hőmérséklet volt majdnem 90 C° és a hotspot 100 körül, a memória viszont alacsonyabb. Most épp fordítva, a gpu 80 körül van, a hotspot ~90 és a memória 100-ba is belenyal néha. Viszont a hwinfo szerint annál a throttling 110 körül kezdődik.
Maga a gpu hőfok jobb lett sokkal de akkor lehet vmelyik pad nem a legjobb. Fél napot szenvedtünk vele, annyira nincs humorom megint szétszedni. -
jimpo
senior tag
-
warcat
veterán
-
-
Garsza
veterán
válasz
tomas51
üzenetére
100% hogy nem megy fel 70°C fölé több óra játék után sem. Nyilvan ha van szellőzése a háznak.
De mindennapokban 2750/950 profilt fogom használni az meg megáll 400W alatt.
Nyilván nem lehet összehasonlítani egy vlokkval de nem is volt célom. Én csak azt akartam ne 70°C legyen 400W -nál és az összejött. Lehet egyszer ha kedvetkapok teszek rá blokkot.#20186Busterftw
Sookkal hangosabb. Ezt csak azért csináltam hogy lássam mennyit hoz a ventifordulat. -
-
válasz
tomas51
üzenetére
Szerintem is necces, hacsak megint nem azt fogják tolni, hogy a "AI DLSS4" miatt az 5080 gyorsabb, mint a DLSS 3.5-s 4090. RTX teljesítményben viszont simán a 4090 sebességet el fogja érni.
Az 5nm -> 4nm csíkszélesség váltás miatt a boost órajel szerintem kb. 10%-t fog emelkedni, azaz 3-3.1 Ghz körül lesz az 5080. Ha valahonnan még kiszed 15%t, nagyjából megvan a 4090 sebessége raszterben is.
-
gubabela
senior tag
válasz
tomas51
üzenetére
Köszi!
Azért furcsa, hogy fél éves kártyát pasztázni kell. Előtte is gainward volt, ahoz nem kellett hozzányúlni, még a gyári paszta volt rajta amikor nyugdíjaztam. A matricákat nem tudtam roncsolás nélkül leszedni pedig melegítettem is. Na mindegy, ha kellene, akkor találtam rá megoldást aliexpresszen
-
-
NY_A
őstag
válasz
tomas51
üzenetére
Miután rendeltem az iChill-ből láttam, hogy van Phantom is. Rámentem arra is gondolván, hogy ha csak a fele igaz már akkor szerencsém lehet. Mire jeleztem volna itt már írták azt is.
A Phantomról most jött még egy email, azt hittem törölték de még nem. Hátha legalább az egyik besikerül. -
Anax
tag
válasz
tomas51
üzenetére
"60 fokos gpu nál már veszi le az órajelet a 4090
Szerintem amikor 70 fok felett járunk már nagyon el dobta, a 80 fokot meg hagyjuk is, vissza megyünk 4080 szintre kb"Tényleg nem érzed, hogy ez mennyire erős kijelentés?
Ha ez csak kicsit is igaz lenne, már rég minden tesztoldal foglalkozott volna ezzel.
Mivel majdnem mindenkit érintene az erősebb kártyával rendelkezőknek. -
Bossp
addikt
válasz
tomas51
üzenetére
Oké nincs több kérdésem
a 4080-am is vissza veszi már 50 vagy 55-nél pár Mhz-el aztán kb 5 C-unként. Tehát szted ha 80+-nál a 4090 már 20Mhz-el visszavett órajellel 4080 szintet hoz?
Lehet az úriember kártyáján a vnetik még fel sem pörögtek mikor 90C volt a Hot Spot. Én nem tudom hogy ti elfelejtettétek e hogy működik egy GPU vagy nem is tudtátok de ez már vicc 
-
KRoy19
őstag
válasz
tomas51
üzenetére
Helyesbítek. Leírtad a tapasztalataidat és levontál egy teljesen megalapozatlan következtetést.
Az egy dolog, hogy eldobál pár lépcsőt a boost órajel magasabb GPU hőmérsékleten, de ennek közel sincs akkora hatása a teljesítményre, mit ahogyan ezt te beállítottad.
Nem lesz a 4090-ből 4080 csak mert 80 fokos a GPU, ez nettó baromság. -
KRoy19
őstag
válasz
tomas51
üzenetére
Neked kéne ezt lemérni, mert te állítasz hülyeséget nem más.
Mivel neked vized van, így gyönyörűen be tudsz lőni ventiprofil/pumpa profil állítással egy 50 fokos és egy 80 fokos GPU-t is. Aztán bedobsz egy benchmarkot a kettőt összehasonlítva HW infós képekkel, majd hozzá nézünk egy 4080-as kártya eredményt a 80 fokos GPU-dhoz és ezzel be is bizonyíthatod az igazadat.(vagy az ellenkezőjét)
-
-
-
válasz
tomas51
üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy normális jelenség, de tudni kéne, hogy hány Wattot vesz fel neki tartósan VR alatt. Biztosan hoz egy újra padolás+paszta kombó, de csak akkor ha normálisan jó minőségű anyagokkal csinálja meg, másképp még rosszabb is lehet mint volt.
Érdemes megnézni ezt a tesztet, itt több vga is össze van vetve, igaz sajna az inno hiányzik, de normál használat mellett teljesen rendben van a 75 fok.
"60 fokos gpu nál már veszi le az órajelet a 4090
Szerintem amikor 70 fok felett járunk már nagyon el dobta, a 80 fokot meg hagyjuk is, vissza megyünk 4080 szintre kb"Ezt még is mire alapozod? Eléggé blődség ez az állítás, pláne a 60 fokos kijelentés, van egy görbe amit végig tart a vga, max akkor veszi vissza, ha már 100%-os venti mellett nem tudja tartani, amúgy meg TDP limit végett kezdi el csökkenteni a teljesítményt első sorban.
-
-
válasz
tomas51
üzenetére
ETényleg arról vitatkozunk, hogy kinek melyik kinézet jön be?
Azzal kezdted, hogy nem érted, hogy miért nem használja mindenki vertikálisan a vga-t, én meg mondtam, hogy mert nem mindenkinek tetszik.
És a tradicionális módon telepített vga-kat is meg lehet támasztani 100 fajta módon.Íme az egyik kedvencem
:
-
-
-
válasz
tomas51
üzenetére
Megnéztem jónak tűnik, nyerni kb 50W-ot.
Brutál amúgy a teljesítménye még a 4080 után is, codba kb +50fps azonos beállítások mellett, ez kellett nekem.
Ja az új 3Dmark tesztet néztétek ezt a Steel Nomadot? Olyan szinten terheli a vga-t, hogy még így alulfeszelve is 400-450W között mozog.
Kicsi CW-t amúgy hallani főleg magas fps szám mellett, amúgy szinte hangtalan a vga, de ha már ekkora batár legyen is az...
-
-
Exodion
senior tag
válasz
tomas51
üzenetére
Ezt sokan szoktak mondani, de konkretan megmondani hogy MI is lenne rosszul "optimalizalva" azt senki nem reszletezi
.
1) A jatek hasznal egy kulcskesz engine-t egy zart forraskoddal ami kezeli az egeszet. Nyilvan lehet rosszul kattintgatni a UI-on vagy ha olyan a licensz es tudsz hozza kodot irni lehet azt is rosszul megirni.
2) Vagy az Engine-re gondolsz? Egyaltalan mi dontene el hogy a jatek vagy az engine a ludas, nem mintha lenne ket azonos pipelinet hasznalo kozel azonos kompexitasu scene-el biro jatek hogy el lehessen donteni hogy a jatek fejlesztoje hibazott vagy az enginet kellene patchelni.
3) Vagy neadjisten a Microsoft DX12 vagy a Khronos Vulkan API-ja a ludas? Konkretan abban az esetben ami nalad tortenik valamit miatt beesik az FPS. Ez most az API (tehat egy nagyobb reszet erinti a jatekosoknak) netan az Engine general rossz shadereket vagy valami mast? Vagy csak egy bizonyos reteget erint Windows 10 vagy 11 esetleg csak nvidia-t vagy amd-t?
Sok valtozos ez a keplet, egy biztos hogy "optimalizacio" ugy ahogy azt nagyon sokan ertik mar 10-15eve nincs. Korabban sem volt elterjedt, mert korabban ez az SSE/MMX/AVX CPU utasitasok kezeleset hozta be a kepbe, de ha ugy lett a kod forditva akkor akinek a CPU-ja nem tamogatja nala nem futott. Szoval legnagyobb kozos oszto elve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Cyberpunk 2077
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Witcher topik
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12V-2X6 Egyedi Harisnya Nvidia
- ELADÓ Inno3D GeForce RTX 4060 Ti 8GB Garanciás, hibátlan
- Zotac Rtx 4070ti amp holo
- RTX4080 Super Asus Pro Art Újszerű Garanciális
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Felhúzhatnám 100%-ra a ventilátorokat a kártyán és a házban is, biztosan javítana nem keveset, de úgy már nem realisztikus a teszt. Jó az az undervolt profil, elvan vele szépen 70 fok alatt és a hangja se túl zavaró.
azt hittem már sosem jön ki

Durva amúgy hogy az új cod multiba natív 4k-ba 130-180fps-el hasít.