- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz
HyoRemix #9278 üzenetére
Nekem Gigabyte Aorus Master 4090 van, nulla CW (igaz Corsair AX1600i táp van mellé bár megoszlanak a vélemények, hogy most számít-e vagy sem
). Gigabyte-ra 4 év garancia van, Zotacra pedig azt mondták itt a fórumon, hogy 5 év. A 70A-es MOSFET-ekkel szerelteknél szinte garantált a CW (Asus...). Az a fura helyzet van, hogy minél jobb MOSFET-ek vannak rajta, annál nagyobb az esély a CW-re. Angol/német/orosz fórumokat szoktam még olvasgatni, ott is hasonlóak a tapasztalatok. Azt mondják hűtés mindegyiken nagyon jó így ha garancia fontos neked, akkor menj rá az 5 évre, ha nem, akkor meg a legolcsóbbra. Viszont a főnök annyira nem volt elragadtadtva az olcsó kártyák áramköri design-jától. Tuning pedig attól függ nyertél-e a "szilícium lottón" vagy sem. Kb. ezek a szempontok vannak, bár itt volt már valaki, aki szépség alapján választott úgy emlékszem
. Úgyhogy akkor az is egy szempont.
-
KraX
őstag
válasz
HyoRemix #9258 üzenetére
Itteni tapasztalatok okan is mondom, hogy teljesen fals ez az elkepzeles az uj kartyak eseteben (4080/4090). Pidzse kolleganak pl nagyon durvan huzhato es halk inno kartyaja van es Jacek kolleganak meg Palit Gamerock es ugy mennek mint a huzat, szinte allva hagyva a nevesebb gyartok dragabb kartyait (nyilvan bios volt cserelve mindket esetben a tuning miatt). CW is csak maximum minimalis volt a tapasztalatok szerint, hutesuk es a hangjuk is rendben van, pedig vrm kerdeseben nagyon hatul vannak a csucs gyartok kartyaihoz kepest.
pRoject2HUN sry, kihagytalak a szaknevsorbol.
-
-
KraX
őstag
válasz
HyoRemix #9231 üzenetére
Nekem giga waterforce Xtreme van jelenleg a gepben (4080) es nekem nagyon bevallt. A gyari erosebb (es hangosabb) rgb-s ventiket leszedtem a radiatorrol es felraktam Arctic Cooling P12-es ventiket amik nagyon halk ventik. Igy olyan szinten halk lett a gep (nem forrosodik fel a belseje a gepnek sem, mert a viz es a radi elviszi a ho nagy reszet hazon kivulre), hogy csak a kartya pumpajat hallom duruzsolni, foleg ha nincs terheles alatta a rendszer, akkor gyakorlatilag nema a gep. Nagyon meg lehet rantani, birja a tuningot is sokkal jobban mint az elotte levo Spurim 4080-as, de 24/7-ben uv-ezva hasznalom. Semmi gondom vele eddig.
-
Beast007
aktív tag
válasz
HyoRemix #9189 üzenetére
Nekem is abban van már , bőven van hely neki és stabil is.Én néztem a gyári alátámasztással ami van a házban nem lenne az igazi mert mindenhogy beleér a tartó a ventikbe. (Inno Ichill X3)
Ha nagyon akarnám be lehetne játszani hogy a szélén fogja de nem látom sok értelmét. -
Laraxior
titán
válasz
HyoRemix #9185 üzenetére
3dmarkban van pcie teszt a videokártyához.
Egyébként nálam futott 8x módban a hangkártyám miatt, és ma került át 16x-os rendszerbe.
Adattároláshoz elég HDD is, az úgyis sata.
2db nvme-t elbír a chipset és akkor a CPU csak a VGA-t használja. Nem tudom AMDnél hogy van, Intelnél van bőven, a CPU kapott 20 lane-t, a chipset meg 24, vagy 28, nem tudom pontosan. -
pidzse4
aktív tag
válasz
HyoRemix #9158 üzenetére
Miért nem elég neked 2 db m.2 ? Ma már egész olcsó a 2Tb os vagy akár a 4 Tb m.2. A 4Tb m.2 nem elég az nem foglal annyit.
Én is most vettem 1 db 2 Tb m.2 meghajtót.
Ahelyett hogy 3 portot elhasználnál mondjuk 3 db 1 Tb m.2 van helyette vegyél csak 2 db 2 tb os m.2 .Akkor az csak két portot használ vagy vegyél 1 db 4Tb m.2 és akkor csak 1 portot használsz és sok helyed van. És akkor tuti hogy 16x lesz és nem 8x Ilyen egyszerű, probléma megoldva. -
Laraxior
titán
válasz
HyoRemix #9158 üzenetére
Én is most cseréltem le a Z590 rendszert, mert korlátozott volt a pcie sávok száma, és csak 8x ment a VGA.
Az általad írt alaplapba ha nem teszel pci5.0 SSD-t, akkor elvileg az összes slot menni fog rendesen. De nem írja a manual, hogy mi van pcie4-es nvme SSD esetén.
Az alsó két M2 biztosan, mert azt a chipset kezeli, a felsőért felel a CPU, meg ugye a pcie csatlakozóért is.
Intelnél biztosan fut a 3db nvme SSD, videokártya és egy hangkártya....és korábbról van teszt 4.0 8x és 4.0 16x-ról is
Nem is olyan régről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Hardcore café
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- LEGO klub
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest