- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem most,
amikor még az MSI 780 Gaming 3-way SLI-t vettem.
Akkor minden egyes kártyához 3 játékot kaptam.970/980-nál eléggé spórolnak ezzel.
És akkor sem gagyi játékokat kaptam hozzá,legújabb batman,splintercell blacklist,AC Blackflag. Az eladásuk nem keveset hozott vissza a 3-way SLI árából.
#8530 Sz.Miki :
Igen,biztosan szűkebb.
Pedig telne nekik rá.
Most is választhatsz abból a 3-ból. -
Sz.Miki
őstag
Én wotoztam 970 Strix Sli-vel, a játék optimalizálatlanságából adódóan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Volt ahol 100 fps fölé ugrott kicsivel de egy pillanat múlva már képes volt 40-50 fps-t produkálni.Lényegében nem éreztem gyorsulást.
(#8381) csibuka85:
Azért ahogy nézem az Msi is képes melegedni rendesen 80C Farcry alatt azért nem kevés ennél a kártyánál, gondolom itt már neked is suhognak rendesen, tegyük hozzá nincs nyár, szóval ez még melegebb is lesz...
-
regener
veterán
+daveoff
A 970-ekre értettem, annak is ottvan ugyanez a szöveg, csak CTRL+F és "game smooth"(#8016) intuicio
ASUS GPU Tweak 2.6.4-ben sokkal magasabbak a maximum állítható GPU és mem órajelek, most raktam fel a 2.7.5-öt énis és ledöbbentem hogy a 660Ti-met csak 1268Mhz-ig engedi, előtte 1400 körül volt a vége a csúszkának. Habár neked 2.7.1 van, de ezekszerint a 2.7 utániaknál már csökkentve van a tuning lehetősége.
Úgyhogy egy régebbivel megy többet is valószinűleg, vagy mint írák Afterburner vagy PrecisionX. -
-
-
Szoszibá
tag
Szia! Köszönöm a válaszodat! Azért kérdeztem egyébként mert, én elhiszem, hogy így is jó ahogy van, hogy terhelés nélkül állnak a ventik, csak érintésre a bordát és a hővezetőt nagyon melegnek találtam. Ezért gondoltam, hogy állandóra állítok egy minimális fordulatot neki, hogy ez ne legyen ilyen meleg. Bár lehet én parázom túl, és ez még bőven az üzemi hőmérséklet tartományba esik...
-
blaca83
őstag
Addig úgy sem lesz meg szerintem! Ha csak a fórumozókat nézem, akiket innen a PH-ról ismerek régebb óta,akkor max. olyan 6-7 hónapot adnék neki jó esetben....
EVGA párti vagyok,de 970-ből az első szériás kártyáik annyira nem győztek meg. A Giga G1-en is gondolkoztam, meg az MSI Gaming-en is.
Ha jó áron sikerülne beszereznem akkor most tutira Zotac lenne. -
regener
veterán
Nem, fogod a 970-et is
Azis elég amúgy megtudni hogy mennyire erős a HOF jelző, mint az MSI Lightning-jai vagy az ASUS Matrix-ai.
(#7104) t72killer
Nem az írtam hogy ezüstből készült backplate, hanem ezüst mintha azt írtam volna hogy kék hátlap, arra sem azt gondolod hogy kékből készült(#7105) Asbee
Megadom a címem, nekemis hozahatsz, bár nemtudom mennyire fog örülni hogy 2-t hoz nekünk ajándékba(#7106) meunier
Ez csak a sima GALAX 970, nem a HOF -
keIdor
titán
Ezt?
Így hogy tolódik a 16nm nem csoda, legalább sokáig meglesz a GTX-980.
Egyébként szerintem 2015 Q4-re itt lesz, ahogy eddig is gondoltam, október-november tájt. GM204+50%-ot mondanak, ami igen csak jó lenne, persze mesterségesen magas gépigények vannak, úgyse fogjuk érezni.
-
MPowerPH
félisten
Anno irtam, hogy van ra kulon forrasom. Csak eddig tokoltem vele, most viszont ramirtak, hogy van 1 oram eldonteni, hogy kell e.
Giga miatt felek egy kicsit, utolso, es egyben elso Giga vga-m nem valt be, es alaplapok teren is tartom a tavolsagot.Asbee: A tapkore miatt. Eleg e erosebb OC-ra. AMD-nel ez soha nem vot kerdes, a legjobb kartyaim mindig refek voltak. NV teren nem vagyok tajekozodott, nemvolt belole meg soha ref. -em.
t72killer: Koszi. Remelem ebben most nem csalodok.
El se adom a 290X-et, amig meg nem kapom.(okulva a Ti-bol)
-
-
Dr. Student
senior tag
h1mpi
bandi0000
JoolsNOS
Köszönöm a gyors reakciókat!A játékok eredetiek, természetesen. Steam(es) és Origin, tehát még ez se lehet nagy gond mivel két különböző módon telepítettem. Egész rendszert cseréltem. LGA1155 (Z77) ---> LGA1150 (Z97)-re váltottam. Mellé vettem az R9 280X helyett GTX 970-et. Új SSD stb. Tehát Friss rendszer.
3Dmark Fire Strike Extreme lefutott 4800 pontot kaptam.
Nem tartom ezeket a bench programokat annyira jónak, játékok alatt derül ki igazából a stabilitás számomra.A tápom egy FSP 400W gold aurum ami egy drága és minőségi táp, de kezdek félni, hogy kevés lenne csak, hogy az r9 280x nem volt ilyen gond és a z77-es rendszerrel... fogyaszthat többet ennyivel ? Ez miatt lehet inkompatibilis a rendszerem ?
GTX 970 kártyákat (már akinek van) milyen driverrel használja az új teljesen megbízható ?
Az első fehérség hibajelenséget driver problémának látom. A másikat pedig fogalmam nincs...
-
Mate
nagyúr
Most átnéztem elég sok tesztet. Asus még húzható tovább, bár elég szépen kihajtottad őt
Tovább nézegetve a teszteket legjobban Gigát sikerült húznia az emberkéknek az alap kártyák közül. EVGA, MSI és Asus is szépen teljesített, gyakorlatilag mind ugyan azt tudja.
Ami durva az evga classified. Félelmetes lett, az árára kíváncsi leszek
Ami még elég jól sikerült a Zotac. Azzal is szép eredményeket értek el.
csibuka85: Neked mennyit sikerült húznod a kártyán? Mi volt a max?
szerk: Megvan "120 mhz gpu , 300 mhz memória"
Annál többet tud a kártya. 1497 Mhz-et hozta az embereknek, szinte mindenkinek. Ahogyan +500 MHz-et a ramra is.
-
csibuka85
őstag
Hát neked szerencséd van Balázs azzal a kártyával én elcsesztem a vételt nagyon.
Fura hogy csak akkor van basszusa a fülesnek hogyha ráteszed a : Bsss Redirection-t és a Subwoofer Gain-t. Ha azokat nem állítom be akkor nincs mélye a fülesnek. Neked is így van ez Keldor papa ?
SB Z hangkártyával van összedugva. -
daveoff
veterán
Az csak egy dolog, hogy a GPU hány fokos, az ASUS-on nincs hűtve a memória, és a VRM-nek is csak egy része van hűtve, azon is egy kis borda van. Egyébként ettől függetlenül én nem mondtam, hogy az ASUS rossz, csak azt, hogy az MSI jobb, és ezt tartom is. Ha elolvasod a teszteket, az MSI azért nem kapott 10/10-et, mert a 2x8pin tápcsatit hátránynak írták a magasabb fogyasztás miatt, plusz a bacplate hiányát hozták fel negatívumnak. Nos, a backplate hiányán talán túlteszem magam, a 2x8pin tápcsatit meg inkább előnynek tartom, mint hátránynak. Az meg a másik, hogy a magasabb fogyasztás ellenére is ugyanolyan hűvös az MSI vagy talán jobb is 1-2°C-al, plusz nem tudom az ASUS milyen halk, de az MSI-nek konkrétan nincs hangja.
-
daveoff
veterán
GPU-Z Render Test terhelésére 1,2250V-ot ír, a HWinfo valley alatt 1,200V-ot, a franc tudja melyik a valós. Fesz.-t emelni még nem is próbáltam, nálad lehet?
Egyébként most beállítottam a kártyát 1500/2000MHz-re, és nem is nagyon akarom piszkálni, még alapon is durva, nem hogy így. Majd 3trémarkra megtépem a száját.
Azt az egy furcsaságot vettem észre, hogy akármekkora tuningot állítok be, egy idő után mindig visszavesz egy lépcsőt, azaz 13MHz-et a boost 2-ből, ez miért van? Hőfok, TDP limiten belül van a kártya, mégis veszít egy lépcsőt valamiért, ha adok neki AB-ben még +13Mhz-et akkor tartja a kívánt órajelet.
-
jozsef8
aktív tag
Az első fülön és a szenzor résznél miért változó a GPU órajel? Most itt arra gondolok hogy a sensornál 1500 felett van, de az első részen "csak" 1400 alatt. Ez a boost miatt van? De úgy látom elég nekem a strix, 1500-at bírja. Már csak az a kérdés, hogy tuning alatt mennyit fogyaszthatnak?
-
nyuszi vagy, McFly?
de komolyra fordítva, egyrészt 125k-t tényleg nem ér, másrészt viszont nagyon mulatságos, hogy felbukkan a 980 felett. OK, kell hozzá a 90%-os SLI-skálázódás, viszont ha jön a dájrektiksztvelv, meg a normális módszerek több GPU kihasználására, akkor a 2x2GB VRAM lényegesen többet fog érni, mint az egy GPU-n a 2GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest