- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
daveoff #9210 üzenetére
Ja csak azt nem értem, hogy mit spórolnak le pár műanyagon meg egy fél kilós hűtőn? Én is azt mondom, hogy a régi 3 slotos DCII kártyák voltak a legjobbak, volt anyag benne és rendesen megoldva a hűtés minden egyes porcikája!
Akit esetleg érdekel pár NV gamer gépe!
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #9108 üzenetére
Szerintem meg a 980 beáll a megérdemelt középmezőnyös helyére közel 130 ezeré és már nyert az nvidia megint egy csatát, majd jön a GM 200 180-190 ezeré és kb eddig tartott az R9 390X élmezőnye.
Ugye nem gondoljátok komolyan hogy egy GM 200 amiből lesz Lighting és Mátrix kártya is lesz holmi esélye az R9 390X-nek?Örülünk ha a csóringer GTX980 erejét beéri.
-
hszilard666
veterán
válasz
daveoff #8961 üzenetére
Köszönöm Uram!
Sajnos nem igazán előzöm meg az eredményed:
2014-11-27 18:51:50 - Crysis3
Frames: 51501 - Time: 743486ms - Avg: 69.270 - Min: 34 - Max: 104
Nem lehet hogy azért lett jobb nálad a min és a max fps mert ultracombos ramjaid vannak? vagy lehet hogy az új szériának jobbak a driverei?
Milyen órajeleken megy a 970 ed?
Én ezt 1250mhz el hoztam összeMod:
Kiderült hogy a crysis utálja az instabil procituningot, 2x fagytam a teszt előtt, emelnem kellett a feszt a 4.8ghz hez!pedig 2 órás prime 95 öt röhögve bírta
-
Anubris
őstag
válasz
daveoff #8961 üzenetére
Neked mi a véleményed, vagy rendszerint milyen beállításokat szoktál alkalmazni. Elsősorban a Antialiasing, Anisotropic filtering, Ambient occlusionra gondolnék. Mik azok az értékek amik még FHD-ban szemmel láthatólag javítanak a grafikán.
Minden ki maxolni azért sem szeretek én ezekből mert 10-20 fokot is tudnak dobni a vga-n, meg persze hangosabb is lesz a venti. -
ffodi
veterán
válasz
daveoff #8911 üzenetére
Az ICC profil szerintem kvázi "univerzális". Az persze igaz, hogy vga csere után előfordulhat, illetve a monitor esetleges öregedése miatt néha újra kell kalibrálni.
brumi1024:
Köszi a cikket, ismertem már. Kicsit azért akadékoskodtam, mert van itthon koloriméterem és az NV berakása után kalibráltam egy gyorsat, és lényegében ugyan azt kaptam, mint a korábban AMD-re kalibrált profil esetén.
-
Anubris
őstag
válasz
daveoff #8903 üzenetére
Gondolom az a ICC színprofil amit küldenek csak ahhoz a kártyához jó, ezért is kérdezik meg mikor megveszed, hogy milyen vga-d van, azt mondjuk nem tudom, hogy egy NV cserénél mennyiben lesz más.
H1mpi esetleg megírhatnád, mert neked tudom, hogy először 780 Ti volt, és azóta már volt 970, most meg 980, a profil még működik amit adtak gurunál? -
Anubris
őstag
válasz
daveoff #8892 üzenetére
900-as szériának biztos nem csúcskártyája lesz. A 390X viszont valószínűleg az lesz, hisz a 290X-nél sem volt jobb AMD vonalon, most 2 GPU-s kártyát nem érdemes belevenni.
Amúgy a 780 2013 májusában jelent meg, majd a Ti novemberben, szóval olyan gyorsan nem cserélődnek. De persze ha az AMD lép valamit, akkor az NV-nek is egyből rá kell kontrázni. -
-
Anubris
őstag
válasz
daveoff #8890 üzenetére
De a 980 nem csúcskártya, az majd a TI meg biztos lesz valami Titan II is.
Mindenesetre a 970 jobban megéri, ahogy régebben is a 770, ha megnézed 60-70ezer körül van használtba (290 árban durva), nem sokat esett a 970 megjelenése óta.
980-at majd a 390X meg 980 Ti megjelenésekor éri meg venni, most amíg nincs igazi konkurencia persze, annyit kérnek érte amennyit akarnak. -
Anubris
őstag
válasz
daveoff #8871 üzenetére
A Frostbite motorral ellátott játékokban mindig jól teljesít az AMD, bár még azt hiszem a Mantle nem elég jo a Dragon Age-nél.
Kíváncsi lennék amúgy, hogy milyen vga-kat néztek meg, mert az egyik képen egy 970 G1 WF3-van talán. Gondolom az összes alapórajelen volt. A mostani NV karik előnye főleg akkor látszik meg mikor kicsit meghúzzák őket.
De én szívesebben megnézném az itteni userek eredményét, csak úgy látom még kevesen ruháztak be erre a játékra. -
Anubris
őstag
válasz
daveoff #8863 üzenetére
Persze ez alapelvárás, hogy jobb legyen nála 10-15%-al legalább, hisz nekik a 390x lesz a csúcs egy ideig, míg NV-nek később jön a Ti. A kérdés inkább, hogy mennyi OC potenciál lesz benne, a hűtésen javítottak-e valamit stb.
Az lenne igazán a szép teljesítmény ha a sima 390 hozná ezeket az adatokat, és az X majd később jönne. -
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #8863 üzenetére
Kíváncsi vagyok mit rakott össze az AMD. Én picit szkeptikus vagyok az AMD nyújtott teljesítményével.
Mert míg a GTX780Ti/GTX980 gond nélkül hozta mindenhol az első helyet, addig az AMD-k egy olyan játékot kapott ami már nvidiás és már nem is tudott vele mit csinálni.
Fordított helyzetben csak mosolynak a GTX kártyák.
Nyilván erről inkább a szoftver tehet, driver.Mindenesetre februárban kiderül mi lesz.
-
-
-
válasz
daveoff #8605 üzenetére
"10-15% plusz teljesítmény" - ehhez azért erősen húzni kell a 970-et, alapból alig van különbség
.
Bár tény, nem sokan írták a topicba, hogy nem vinné a karijuk az 1500-as boostot.
Sajna a hardvervásárral ez van, lehet rajta bukni és még többet bukni. A 780 ára már lement, ráadásul eladáskor a használt ár a mérvadó, míg 970/80-ból vaszleg újat venne az ember. Sajna egy ilyen kari abban a pillanatban veszít 20eFt-ot az értékéből, ahogy lejárt a vételtől elállás ideje (najó, talán a cicergős sztorira építve el lehet adni egy párhetes karit új árban).
Ha számít a pénz, én szvsz kivárnék a kolléga helyében és használt karit cserélnék másik használtra. Fog itt esni azért a 970-ek ára is, ha elmúlik a kezdeti hype és az ünnepek előtti árfelhajtás, ráadásul pár hónap múlva lesz már kínálat a használtpiacon is.
-
VincentVG
senior tag
válasz
daveoff #8600 üzenetére
hát igen, nem ez lesz életem vétele.. valszeg megtartom min. 1 évet)
akartam valami csúcsközelit, nem sajnáltam rá a pénzt, de baromi rosszul időzítettem.
illetve keveset fórumoztam/tájékozóstam, legközelebb okosabb leszek.. (remélhetőleg)
kezdő PC-s === tanulópénz... sok
-
Sz.Miki
őstag
válasz
daveoff #8506 üzenetére
Tudom miről beszélsz, 1 napig én is kipróbáltam az SLI-t, de korábban leírtam miért nem jött be.
Melegedés, kiegyensúlyozatlanság, nagy fogyasztás, és asus esetében a zajszínt is elérte a régi R9 290x kártyámét.
Jó lenne tudni, hogy nvidiánál mikor várható új kártya megjelenés, hogy érdemes-e beleugrani a 980-ba vagy jövőév elején már rajtol is TI vagy titan.
-
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #8491 üzenetére
Assassins Creed Unitynál biztos nem megy 90-110 körül , de oda kell az SLI. Nem minden játékban skálázódik szépen. Gondolom függ a ramoktól is meghogy milyen oprendszeren játszol.
Ja most nézem hogy win 8.1 ed van akkor azért megy ilyen jól. 15-20 fps-el több lenne nekem is , mert 8.1-en jobban fut a BF 4. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #8465 üzenetére
Igen, azon is lesz bukta. De ha azt nézem, mennyivel olcsóbb a 970, egy 970-en szvsz sokkal kisebb bukta lesz, mint egy 980-on, miközben nem sokkal lassabb. A csúcskártyák mindig is sokkal többet vesztettek az értékükből azonos idő alatt.
(#8466) KAMELOT: Érdekes, hogy nem érdekel.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem állatira nem mindegy, fél év alatt 30 vagy 60K-t bukok egy VGA-n....
Pont ezaz, a 30K-s buktás is hasonló örömet okoz, meg a 60K-s is, csak a 30K-s mellett a másik 30K-ból tudok venni jobb monitort, sok pizzát vagy sört....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #8351 üzenetére
Nem is én hoztam fel ezt. Én csak azt mondom, hogy a szoftverfejlesztők és az NV együtt dolgozik azon, hogy a user a lehető legjobb élményt kapja. És itt az összesített élményről van szó, amiben tucatnyi más tényező is szerepet játszik. Tehát ezek a dolgok nem a felhasználó ellen születnek meg, hanem pont azért, hogy megfelelő legyen az összesített élmény. Elhiheti mindenki, hogy szakemberek tucatjai dolgoznak rajta, és olyanok, akik nálunk sokkal jobban értenek hozzá.
Persze van ellenpélda is az Ubisoftnál, de más megoldja, és annyira nem állunk rosszul, ha a PC-t értékelő fejlesztők munkáját elemezzük.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #8254 üzenetére
Hát ezaz... Nekem is volt olyanom, de az újabb P2414H-m gyorsabb, nálam ráadásul 72hz-en megy játékokban....
(#8256) hpeter10: Sajnálom.
Szívesen mondanám, hogy ha valakinek van kedve, ugorjon be hozzám egy 970-el, és teszteljük ki (mivel engem is érdekelne a dolog face-to-face mit tud a Mantle ellen egy 970), de sajnos már nincs meg az asztali gépem.
(#8257) TTomax: Biztos vagy benne, hogy a driver figyelembe veszi azt a kapcsolót BF4-ben?
(#8262) Abu85: Köszönöm a pontosítást.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #8230 üzenetére
Tényleg nem szeretnék itt troll lenni, így csak egyet írok, amiből talán nem lesz vita, az pedig a Mantle. Nekem ma nem kéne VGA Mantle nélkül. Nálam itt elvérzett a Maxwell, ami a tudását illeti. Természetesen tudom, nem mindenkinek fontos ez, de én még emlékszem azokra az időkre, amikor fontosnak tartotta mindenki a prerendered frames kézi felülvezérlését minél kisebb értékekre....
(#8236) KAMELOT: Igen, és a sebességük is hasonló. Erről beszéltem.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #8096 üzenetére
A teszt szerint, még a single 970 is jobban ment mint az SLI
A 980 jó, de 15% környéke, már, amikor van annyi de jóval többe kerül... és nem lesz elég a 980 se, azért kell az SLI, annyi, hogy benne van a pakliban, hogy nincs SLI profil, sőt, az is, hogy nem is lesz... addig meg mehet physixre, vagy pihire.Többnyire 5-8 min FPS-t láttam a 980 javára, ezért nem fizettem ki annó a 60k felárat a refért!!! hanem ref szintre húztam, ha nem fölé a G1-et
(igen, lehet húzni azt is, de nem igazán, inkább a customot, de az már többe kerül(t)).
-
válasz
daveoff #8096 üzenetére
Azt a játékot amelyikre az idióta programozók nem írnak SLI-t azt én pont ********.
És ha a 980 jobban nyom,mert nincs megírva SLI-re,a 980-t is pont ********,mert meghúzom a 970-t és azt hozza,mint a 980.#8098 Reggie0 : Most ebben a hsz-ben írtam le,illetve már régebben is,csak kevesen olvassák el,mert nem tetszik amit írok,attól még igaz.
Ha te ezt fej homokba dugásának nevezed,tőlem lehet.
Akkor viszont nem egy nyelvet beszélünk.Szted a 980 a megoldás ?
A nagy *******.A 980 nem megoldás.
Tesztelt már bárki multimonitoron akár csak 5760x1080 ? ***** sem ér a 980 sem!
Természetesen tudjuk,hogy mitől kevés,nem a kártya a hibás.#8100 brumi1024 : Minden a pénzről szól ebben a világban. Úgy néz ki már nem fizetnek eleget a gyártók az SLI megírásához.
Nem is értem... a gyártóknak az lenne a lényeg,hogy minnél több terméket adjanak el,pontosan ezért kellene pénzelniük az SLI.re megírt játékok elkészítését.
#8101 Reggie0 : Huzott 980 is kevés lesz. Viszont a 970-től senki sem fogja tudni elvenni,hogy tudja hozni a 980 teljesítményét sokkal olcsóbban. A 980 sem megoldás !!!
*Szóltam, nem kocsma! Nem kell a hangulatkeltés, ha ideges vagy, pihizz.
[ Módosította: Speed® ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #7950 üzenetére
Ez fals információ. Az MFAA azt csinálja, hogy megfelezi a kijelölt MSAA minták számát. Ha negyedannyi mintát vesz, akkor nem lehet azonos minőségű, mert nincs elég információja ahhoz, hogy a 8xMSAA minőségét előállítsa. Az AA mindig arról szólt, hogy sok információt szerezzen a pixelről. Az MFAA arról szól, hogy kevesebb információt szerezzen, de azt elvben hasznosítsa jobban. De kizárt, hogy elérje a 4xMSAA/MFAA a 8xMSAA minőséget, mert csak két oldalsó mintavételi pontja lesz felváltva, míg a 8xMSAA lefedi az egész pixelt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #7896 üzenetére
Igen. Úgy kell csinálni ahogy írtad. A GeForce driver hírünkben benne van, hogy mely játékok támogatják.
A képminőség már változó. Igazából sok függ attól, hogy mit csinálsz a játékban. Az 2xMSAA előnye, hogy temporálisan stabil, vagyis ha nem mozdítod a kamerát, akkor mindig ugyanazt számolja. Az MFAA+4xMSAA(ezzel effektíve 2x mintavétel) temporálisan nem stabil, vagyis minden egymás után következő képkocka eltérő, akkor is ha nem mozdítod a kamerát. Tulajdonképpen minden páros és páratlan képkocka eredménye egyezik majd meg. Viszont változás mindenképp lesz csupán amiatt, hogy változnak a mintavételi pontok. De effektíve valóban nem lesz több mintavétel abban az összehasonlításban, amit felhoztál, tehát a minőség nagyon hasonló lesz.
-
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #7824 üzenetére
Hát ez nagyon szép. Gyönyörűen fut a játék. 2x MSAA val van ez vagy No MSAA ?
Egyre jobban tetszik a kártyád , lehet holnap megveszemKöszi hogy feltetted a videót daveoff !
Nagyon jó árban is van most 179.000 ft-ért azt hiszem.Az Assassins Creed Unity-ra lennék még kíváncsi hogy az mit megy nálad Ulétrán. Biztos odaver az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Autós topik
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- PlayStation 3
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest