- Netfone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Köszi
. Valszleg azért nem tettek rá, mert nem sima kialakítású.
Más: Itt azt olvasom, hogy 5 fázisú a tápellátás, itt meg azt, hogy 6. Kinek higgyen az ember
-
MPowerPH
félisten
Nem lesz rajta sokaig a gyari huto, FC blokk megy ra 1 honapon belul.
t72killer: Ahogy itt neztem az itteni eredmenyeket, a ref. VGA-ak is eleg jol mentek. A hutes volt az, ami egy csoppet keves volt hozza.
Tudom, hogy az is egy megoldas lehet, de nem akarok vele tokolni, nem tul draga az FC blokk 980-ra.(290-re dragabb lenne) Mondtak azt is, hogy csak lehet vizezni a GPU-t, es passziv borda a VRM-re. Na, ez a mostani felallasombol kiindulva nem mukodik. Van ra modszer, de az sem lenne az igazi. -
Mate
nagyúr
Én is. Meg kellet volna várnom az új gépet, összerakni és megnézni a hőfokokat. Majd új paszta és megint. Így sajnos csak tippelni fogok tudni, hogy mennyit ér.
Jó lenne erről valami teszt, mert ha jó pár fokot jelent, akkor ezentúl csak olyan kártyát veszek, ami szétszedhető.
MSI-n kívül mi az ami nem szedhető még szét?
(#6628) Asbee: Asus is? Azon pedig nem emlékszem, hogy láttam volna matricát. Vagy másképp van megoldva?
-
Reggie0
félisten
Igazabol nem lepodnek meg, ha tamadna az alut, mert van benne gallium es azok nem nagyon baratok. A galliumot emiatt nem is lehet repulogepen szallitani, ahogy a higanyt sem. Ezekkel kentek a 2VH-ban a repulok szarnyait h lerohadjon,
(Javitas az elozo hozzaszolasomhoz: rez-grafit matrix)
-
Mate
nagyúr
Watch dogs, CS illetve tesztprogramok.
3 bolt is útba esik. Hétfőn hazafele be is megyek venni pasztát
Van esetleg Mx-2 és MX4-nél jobb? Mondjuk 2 boltban is akciósak. Egyikben a 4, másikban a 2
(#6608) Asbee: 1 óra múlva szétszedem, hogy lásd milyen
Amire kíváncsi leszek, hogy újrapasztázás illetve backplate mennyit számít.
-
Mate
nagyúr
60 fokot hamar elérte, hisz akkor kapcsol csak be a venti. Izzasztottam a kártyát , kicsit húztam is rajta. Akkor max. 70-ig ment fel, de akkor még néma volt. Ha kicsit erősebbre raktam a ventit, pont annyira, hogy csak közvetlen közelről halljam akkor terhelés alatt 63-64 fokig ment el azt hiszem.
Most tesztelni nem tudom, mert ideiglenes gép van nálam.
Arctic - Hűtőpaszta MX-2 jófajta paszta? Esetleg MX-4?
Kajálok, megiszom a kávémat és szétszedem a drágaságot
-
Mate
nagyúr
Nem szedtem még szét az enyémet, de amennyire rálátok le van zárva. Azok a tesztek még szeptemberben készültek, utána evga visszahívott jó pár kártyát. Szerintem javították.
Amúgy érdemes a pasztát lecserélni? Ugyan úgy megy, mint procinál? Milyet érdemes venni?
Azért kérdezem, mert ha simán úgy megy, mint procinál akkor darabokra kapom és rakok fel képet
-
#Morcosmedve
veterán
Szerintem inkább más márkát vegyél mint eVGA, bár vannak itt 1-2-en akik bevállalták, szerintem az ACX amúgy sem egy nagyon halk hűtés, igaz, jónak jó...csak ez a baki...szerintem nevetséges, egyetemen megbuktatnának már kisebb tervezési hibáért is...
(#6571) Garsza: szerintem origi volt
de mondjuk, ha csináltál volna a kicsomagolásról képeket, akkor könnyebben meg lehetne állapítani
-
Mate
nagyúr
Hát amit visszavitt az eléggé. Nagy asus fan, de 2-ből 2 elviselhetetlen volt. Úgyhogy most Zotac/evga/giga trión gondolkodik. Giga neki is lehet túl nagy lesz, legvalószínűbb az evga.
Maga a hangerőben is zavaró, de leginkább amiatt fáj, mert rohadt magas hangon ciripel. Ha búgna, még el lehetett volna viselni, de magas zajokat se ő, se én nem viselem el.
-
#Morcosmedve
veterán
Ez igy igaz, amikkel játszik az ember, oda kitesztelte, de ha új a játék, akkor érdemesebb az első fél órát alap VGA-val tolni, aztán ráemelni és megfigyelni a dolgokat...
(#5327) daveoff: azt a hűtést nem ismerem, majdnem 980 Msi-m lett, de vissza mondtam...de a gigánál, 100%-on se olyan nagyon hangos, kb. ref 75%, de 61-re viszi csak le, valley alatt legalább is, plus felesleges... átverni jobban megéri
(#5328) h1mpi: Strix-ed van? - ha igen - tipikus ASUS biosbetegség, 780-780 Ti- ugyan ilyen bug vt, hogy még moddolt biossal se nagyon akarta felemelni, aztán jött új editor és rájöttem hogy lehet megoldani, de ettől még nem ment jobban a kárta...szvsz nem tudom mivel lehet okosítani még rajta. - vagy lockos...
(#5329) mate3553: szedd szét, szét lehet. én úgy láttam, hogy FTW-ig a mag a hűtőn és a lamella ugyan az. 1.0 vs 2.0 az a venti és a borítás, illetve a 2.0-nál lehet már alap a lekapcsolos ventibios.
-
Reggie0
félisten
Dehogynem alacsonyabb. A szabalyozaskor nem egy adott szivargas a cel, hanem adott frekvencia es feszultseg. A szivargasnak csak kozvetett befolyasa van ezekre a dolgokra, illetve a statikus allapotbeli fogyasztast hatarozza meg. Azaz ha van Px power budget es a Pstatic alacsonyabb, akkor a ketto kulonbozetebol adodo teljesitmenyt lehet az aktiv mukodessel kitolteni.
A nagyobb asic qualitys kartyak tobbet vannak a boost orajelen, kevesebbet szabalyoznak vissza, igy ezert melegednek jobban. -
Reggie0
félisten
Ez pont nem igy van. Alacsony ASIC Q eseten ugyan ahhoz az orajel eleresehez nagyobb core feszultseg szukseges, mint magasabb ASIC Q eseten. Azert fogyaszt kevesebbet, mert gyarilag a vcore adott, ahol alacsonyabb frekvencian tud jarni. A fogyasztas pedig P~v^2*f szerint alakul.
A szivargasi aram az alacsonyabb ASIC Q eseten nagyobb, ezert nagyobb feszultsegeken ez egy termikus korlatot jelent a tuningban. -
Mate
nagyúr
65°-nál kapcsol be a hűtés kb. 5%-on pörög. 70-nél vált kb. 15%-ra és tovább nem is megy vele. Ha már előtte berakom 15%-ra a ventit, aminél hangja még semmi, akkor ez is tartja szerintem a 63-64°-ot.
A kártya alapból húzva van és én is húztam még rajta egy kicsit.BF4 nincs meg, csak 3.
WD-t mindjárt kipróbálom mennyivel megy gördülékenyebben.
-
Vszinű másképp értelmezzük a hardcore sim-ezést,nincs ezzel semmi baj.
Arra szerettem volna utalni,hogy verseny pályán minden egyes kavics számít,hogy lásd. Ehhez nem kell hardcore-nak lenni.
Fontos az élsimítás,legalábbis aki nem csak poénból körözget,annak fontos.Pont nem rég érdeklődött egy másik sim-es tag 970 teljesítményéről.
-
Hogy jön a felbontáshoz és az élsimításhoz a giga hűtése ?
Én sem a hardcore szimulátorozásról beszéltem,hanem a részletességről.
Biztosan bennem van a hiba és rosszul fogalmaztam.#4944 optimus34 : Az csak riogatás egyesek támogatásával,mert nem tudnak rendes drivert irni egy kártyára sem nem pedig kettőre egybekötve. Ha arról a cikkről beszélsz amiben azt irták nem lesz majd sli meg cf támogatás,annak sokat ne higyj. A gyártóknak még mindig az az érdekük,hogy minnél több vga-t adjanak el. A játékok komolyabb felbontással már nem futnak 1 csúcs gpu-n a teljesség igényével. Ezért SLI-t kell építenie aki multimonitor vagy 4K szeretne játszani. Lesznek gyártók akik fognak pénzt adni a játékok 2 gpu-ra történő megirásához.
-
optimus34
csendes tag
-
optimus34
csendes tag
-
batt
aktív tag
Én azt gondolom,hogy csak azok fognak szavazni akiket ez a hangjelenség zavar is! Tehát nem egy adott képkockánál vagy benc-nél! Esetleg már kis terhelésnél! Amúgy meg nem kell komolyan venni a szavazást! Ennyi erővel már a coil whine jelenség meghatározása is elég nehézkes,mert ugye nem tudjuk kinek milyen az ingerküszöbe! (Kinek mi a hangos,zavaró vagy egyáltalán folyamatos vagy időszakos a "jelenség"!)
-
-
szasanyi
félisten
Az nyilvánvaló. Mondjuk az első gondolatom - amivel nemrég ki is egészítettem a player111-hez intézett kérdésemet - nekem is ez volt. Aztán amit mondott, meg amit látsz a képen a lemez levétele után, azt hittem mégsem az a VRM...
Akkor az 4 db izé a lemez alatt, azmiaz?
És ha nem, akkor mi a fenéért van ott egy akkora passzív hűtés mikor a baloldali VRM csupasz?
(#4726) Asbee: ha ez így igaz, akkor az EVGA mérnökeinek "leleményessége" hagy némi kívánnivalót maga után. De, a talicska képletét biztosan fel tudják írni és le is tudják vezetni, az tuti.
-
szasanyi
félisten
Jobboldalt, azon a többnyire üres részét mit csinál az a bazi nagy fémlemez?
VRM baloldalt van, vagy ez alatt az a kis vmi és azért kell ekkora passzív hűtés rá?
players111: ezek szerint jól tippeltem? Viszont a korábban linkelt kártyán is van ilyen [link], de ott a hőtőn baloldalt is van vmi... és ahova megy az a rész, szinte uo. van az általad mutatott képen is. Az mi, nem VRM? Olyasminek néz ki.
-
h1mpi
félisten
Érdekes ez a G1 bios. Ennyire jól veszi fel a feszt. Ez az oka, hogy a tesztekben a "legerősebbek".
Olyan, mintha custom bios lenne rajta gyárilag.Akinek Gigabyte 980 G1-e van, megnézné FS alatt mit megy maxon, hibázás nélkül? Egy gpuz képet tehetne fel a sensors fülekről kimaxolva.
Asbee: igen, de az 1.35v-os példánytól menekül mindenki, mert hosszú távon degradálja a cpu-t a magas fesz.
-
daveoff
veterán
De látod, hogy ez van, 980-at akarok venni, és elküldenek, hogy menj a pi...ba AMD troll....Most erre mit mondjon az ember, sajnos sok szakmai hsz.-t nem olvasni a kártyáról...
Én is befejeztem, tartsátok magatokat Szasanyi hozzászólásához, és mondjatok el mindent, hideget, meleget a kártyáról....
-
szasanyi
félisten
Valszeg a ref 290/X helikopter-feeling még úgyis elmarad.
Ráadásul aki mondjuk vizezné annak ideális, mivel +1 Ft-ot sem ér semmilyen hűtő amit úgyis levesz róla. Én szerintem nincs hibátlan kiadás, minden VGA esetén van vmi sajátosság ami miatt vkinek nem lesz tökéletes választás. Azon kívül a 970 teljesítményét ismerve - és ebből adódóan - a ref 980 legnagyobb problémája az ára. Egyszerűen nem éri meg, mert az ár és teljesítménytöbblet aránytalan.
-
daveoff
veterán
Engem igazából nem zavar a zaj (290x-nél már hozzászoktam
), csak be lehessen lőni úgy a kártyát, hogy egy masszívabb alapfeszes tuningnál se legyen downclock. Ha itt azt mondjátok, hogy ez lehetséges a ref.-el is(csak több zajjal), akkor be is rendelek egy ref 980-at....
(#4494) HSM: jelenleg nincs VGA-m, úgyhogy mindenképpen kell vennem valamit, de a 8db 290/290x után már kipróbálnék valami újat a 390x megjelenésig....
-
daveoff
veterán
Én mit túlzok el? Csak érdeklődtem, mert ezrekről a hibákról olvasok, ebben mi a túlzás? Egyébként a coil whine nagyon úgy fest, hogy olyan széria hiba itt, mind a 7970-nél volt, szerintem nagyon zavaró tud lenni.
A driver leállást, meg azt hittem, hogy alapórajelen is csinálja, nem tudtam, hogy tuningról van szó.....
-
Crinos
tag
Hali!
Én is tesztelgettem, de nálam előjött egy olyan gond, hogy mióta a GTX 970 van bent a gépben, és ultra a grafika (1080p) kidob egy olyan hibaüzit randomra, hogy kevés a memória a gépben. 8 Gbyte ram van bent egyébként.....
Ilyen hibát eddig csak a Day-Z okozott, de az meg még erősen alfa ugyebár......
Ötlet? Mert a Vram elég kellene, hogy legyen azzal a 4Gb-vel.....
-
Crinos
tag
Hi!
Van még egy 12cm-es ventim, azt beszerelem este, a gép oldalába, csak attól tartok, hogy az meg eltolja majd a levegőt a kari elől, mert kb. egy magasságban vannak. Mindenesetre egy próbát megér.
Egyébként ez a kártya bazi nagy. Kábelkötözővel rögzítettem a hátulján, hogy vízszintben legyen
Anélkül kicsit ferde volt....
Beszerelés közben tapasztaltam olyant, hogy a fém venti keret, egy kicsit el tud mozogni.....
Ha jól emléxem az előző karimnál ez nem mozgott..... -
szasanyi
félisten
Ez is lehet egy vélemény, és azt nem írtad, hogy tapasztalatalapján mondanád. Másrészt nektek, akik tuningoltok (gyakran a végletekig, feszemeléssel ugye, kizsigerelve minden teljesítményt a hw-ből) talán lehet jobb de nekem nem. Számomra az eVGA termékei semmivel nem érnek többet, amikor gond van akkor pedig a kifizetett összeg ellenében, és a kötelezettségeiknek megfelelően rendezzék itthon a garanciális problémát (ami nálam tutira nem abból adódik, mert szétszedtem, széthajtottam / szétfeszeltem a VGA-t szóval amiatt nem kell paráznom).
Ha pedig vmi hibás az hibás, itthon sem mondhatják azt, hogy jó ha egyszer nem az.
Mondjuk az említett 3-4 hét túlzónak (kevésnek) tűnik nekem egy eVGA termék garanciális ügyintézésének, de nem tudom mivel tapasztalatom, pontos infóm erről nincs - viszont túlspirázni sem lenne jó, így ezt NEM vitatémának szántam.BomiBoogie: nem maga a 22 nap a legproblémásabb (bár a legtöbb embernek sztem az is), hanem az, hogy annyi idő alatt 5x változhat az ár. Persze ha + akkor inkább javítják, míg ha csökken ált. a rendelési ár marad (amivel meg már rosszabbul járt a manus).
KaraDani: ...úgy meg főleg.
[ Módosította: jones965 ]
-
Az AMD egy kazán. Jelenleg ott tartok, hogy a bányászatból (ami így utólag bukta volt) maradt még a nyakamon 290x, de eszem ágában sincs azt a mig21 hajtóművet még 1x berakni a gépembe
. Eddig vacilláltam, hogy esetleg vízzel mégiscsak használható lehet, de kb semmi értelme szenvedni vele. Főleg hogy nem játszom AMD-barát játékokkal. Az árából +egy év villanyszámlakülönbözetből simán kijön egy új 970 (ha a 290x vizét is számoljuk, akkor akár a 980 is belefér)...
-
szasanyi
félisten
Én egyet próbáltam (770) de az egyáltalán nem volt hangos. Viszont valóban lehetett volna hűvösebb, de ugye csodák nincsenek. Viszont a kártyát konkrétan egy teljes, elég vaskos vastag fémlap fedte a hűtő alatt )kvázi memóriák, VRM is) és baromi masszív volt az egész kártya. Nyilván nem azt mondom, hogy ez legjobb hűtés.
-
szasanyi
félisten
A Palit gagyi, a GW Phantomja nem olyan rossz. Viszont ez tuti jó lehet (igaz, nem 970 és hát nem is annyiba kerül).
toma1981: biztosan, de nem biztos, hogy el kell! Mi van, ha vki szeretné?
Mert ez inkább fontosabb, hogy ne kelljen 10k-ért (mondjuk) megvenni, mintsem eladni 2k-rt.
-
Erdei88
veterán
Tudom, nálam szerencsére hibátlan volt.
Én személy szerint eddig még egyel sem találkoztam, ez volt az első. De már az is megfordult a fejemben, hogy nem-e a táp volt a ludas. Amikor kipróbálták az iPon-ban ők nem tapasztalták akkora mértékben mint amiről beszámoltam nekik. Lehet, hogy hardver függő is. -
deicide
veterán
Én már a custom hűtőket önmagában nem értem, volt GBT 670 SLI-m custom, aztán EVGA 670 SLI-m ref, semmi különbség nem volt hangerőben köztük, ellenben a ref kártyák terhelve hűvösebbek voltak, mert nem a házon belül kergeti a meleget a venti. Azóta sosem szerzek másmilyet, mint ref-et, mert semmi előnyét nem látom az alternatív hűtési megoldásoknak, sőt, inkább hátrányát. De ez nyilván házanként eltérő lehet, hogy mi miben hűvösebb. Ellenben a letisztult gyári hűtő design-nál szebbet még nem láttam. Lehet, hogy 40 felé közeledve már nem a csicsásat értékelem, megöregedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Netfone
- Kerékpársportok
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BIOS topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest