- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Láttam már meghibásodott kártyát nagykerből visszajönni megégve, amely elküldéskor nem volt olyan, csak hát a pórul járt vásárlónak bizonyítéka nem volt erről. De sztem mindez nagyon off, én csak arra próbáltam utalni, hogy senki ne hitesse el mással, még csak véletlenül se, hogy bármit csinálhat a bios-szal, abból biztosan nem lesz probléma.
-
katt777
félisten
Hát, ha meghalt, az más tészta, de legtöbbször nem meghalnak, hanem valami hülye hibát produkálnak a VGA-k. Én mindenesetre nem hagyatkoznék a mázlifaktorra. Az enyémnek pl. a hűtője halt meg (ASUS Glaciator), pedig az nem volt módosítva, aztán a hűtő javított cserekártya hűtője is bedöglött. Szóval jó lapokat csinál az ASUS, de a VGA-ikat messzire kerülöm (GB-nál meg fordítva).
-
westlake
félisten
Hagyjátok már ezt a bányászást. Régen nem aktuális. Főleg nem ezekkel a kártyákkal.
Vagy abból az egyedül árválkodó (kiközösített) AMD R9 290X-ből jutottál erre a következtetésre?#20150: Második.
#20152: Egy elért teljesítményhez kell gratulálni, ehhez nem.
#20154: Nem akartam rasszistának tűnni. -
törölt tag
Most már csak az a kérdés,hogy mennyit jelentene a gyakorlatban,ha lenne OC.? Mondjuk bf4 multiban lenne valami kézzelfogható jelentősége,tapasztalás pozitív irányban?
Mert lehet csúszkákat is tudok(nék) akkor ezek szerint tologatni a precisionX-ben, ha már ez ennyire jól ment..
-
Montesantos
senior tag
Anubris is vett egyett nála viszont nem változtak a hőfokok:
"Mindhárom játéknál ugyanazok voltak a hőfokok, ugyanazokon a pályákon, mint backplate nélkül:
Crysis 3 - 62 fok 45% fan speed
COD: Ghosts - 61-63 fok 43% fan speed
COH 2 - 58-64 fok 50% fan speed"Nálam amikor felraktam: fél óra Valley után minden alapon 71 fok (húzott kártyával se volt 71 fokom soha)
Lehet valamit variálnom kellene a hűtésselmert a belső elrendezés hasonló mindkettőnknél....
-
proci985
MODERÁTOR
az Asus 290x Matrix Platinumon inzulalva van a backplate, szoval az se erintkezik semmivel. 780ti detto.
a 970 black (elegge emlekeztet a matrixokra) es a 980 matrix eseteben nem talaltam kepet, viszont lehet, hogy hiaba van az is fembol, nulla szerepe van a hoelvezetesben.
-
balint107
aktív tag
Még volt lentebb az a leírás is, én azon sz*rtam be leginkább XD... Annyira ki akarnak bújni a felelősség alól, hogy ha egy konzervnyitót adnának el videokártya helyett, még azért sem reklamálhatsz XD
"Gigabyte Geforce GTX970 IX OC 3,5GB GDDR5 256bit PCI-E x16 jellemzői a gyártó és beszállító partnereinktől zárt számítógépes rendszeren, kézi beavatkozás nélkül kapott adatok alapján kerültek feltüntetésre. A gyártó a Gigabyte Geforce GTX970 IX OC 3,5GB GDDR5 256bit PCI-E x16 adatait bármikor, előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatja. Az esetleges változásért, eltérésért felelősséget nem tudunk vállalni. A termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden ismert információt. A hivatalos termékleírásért kérjük látogasson el a termék gyártójának weboldalára. Gigabyte Geforce GTX970 IX OC 3,5GB GDDR5 256bit PCI-E x16 képe(i) illusztráció(k), a termék a valóságban eltérő lehet."
Ez a legdurvább rész. Ennyi erővel azt is mondhatnák semmi, nem az, aminek látszik:
"A termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden ismert információt."
-
Murty
csendes tag
Magasabb órajel-> felhúzom a kártyát.
Jobb hűtés->mennyivel, és mivel jobb, több hőcső? ventilátor nagyobb fordulat számon megy?
Blackplate és világító felirat-> feleslegesnek tartom.Akkor lehet WF3 lesz, de ha G1 összejön akkor lehet arra ruházok be, de eddig G1 vétele nem győzött annyira meg.
-
-
Reggie0
félisten
Igen, annyi az idle.
Amugy nekem az Asus AI Suite 3 volt megbolondulva. Valamiert 1.98V-ra huzta a cpu cache voltage-t pedig ahhoz soha az eletben nem nyultam hozza. Ezert nem szeretem a szoftveres tuningokat, nem eleg megbizhatoak. Egy fagyas, atbillen egy bit es mar elfustolt a hardvered a kovetkezo bootnal.
-
Reggie0
félisten
Lazas vagyok, azert ulok itthon es faztam. Persze nem en futottem fel a szobat, hanem a 800W-os FPGA farmom
Na megvan az eredmeny 100% ventivel hozott egy kb. 700 pontot(1190MHz, azaz +67MHz tuning): P15147
http://www.3dmark.com/3dm11/9505746
Meg letolom a 100% venti es gyari orajel kombot, hogy kerek legyen a vilag.
-
Lássuk az akciókat:
MSI Gaming 980
Asus Strix 980
Gigabyte G1 980Hagyjad,nincs értelme,látod mennyire érdekli őket az OFF-olás.
proci985 beírása után csak 3 OFF ugrott be gyorsan a biztonság kedvéért.#17772 Reggie0 :
Ahol Abu megjelenik,ott mindig telis-tele van OFF-al.
Természetesen nincs rendjén,de ettől még így van.
Ahhoz sem férhet kétség,hogy lehet tőle rengeteg infót szerezni és tanulni.
Csak sosem a megfelelő topicban történik.
A topic gazdája is ajánlott topicokat ahol lehet ezekről beszélgetni ON-ban.
Senkinek nem jutott eszébe beírni,ne itt folytassuk.
És egy oda illő topicban lehetne olvasni mindenkitől az ahhoz tartozó szakmai okosságokat. -
Asbee
veterán
Nekem pár napja win reinstall után ugyanúgy lehalt a legújabb driver keresésnél de feltettem külön és nincs vele semmi gond már.
(#17518) rapidsquirel: Semmiféle keltés nincsen, szakmai topikban vagyunk, vannak tények. Ha nekem valamiről nincsen infóm, fogalmam sincs róla nem szólok hozzá, legalább is olyan stílusban nem. Ezeken egyébként mindig jókat mosolygok, amikor ilyen esetek után jön privát, hogy igazad van de nem érdemes. El lehet akkor gondolkodni... Ha bármi más személyes problémád van jöhet privátba, ha pedig vidáman akarsz cseverészni tudok off topikot ajánlani ahol jelen vagyok.
-
törölt tag
Nem erőltetem csak bepróbálkoztam vele.
Amúgy volt nálam kölcsönbe egy 6GB-os EVGA Titan Black Superclocked,tápot is kaptam hozzá,egy hétig volt nálam.Sajnos az se igazán vált be 4K ban.Pedig megvettem volna.Érdekes módon az már a játék menüjében is hajlamos volt szarakodni. ( biztos user error,mielőtt még mondanátok )
-
Montesantos
senior tag
-
Scholes9
nagyúr
Ennyiből komplett játékgépet rakok össze...
Vistaboy: én megfogadtam h kb 2 évig nem költök már a gépre, elég lesz az addig full HD-ban. Meg mint írtam nem kell ész nélkül mindent másra rakni, meg minden szűrőt. Gondolok itt egy olyan példára amikor tolták ész nélkül16x-os elsimitassal a Crysist. De h minek azt ben tudják😵 Most szórtam el rá szép összeget. Másra is kell költeni 😊
-
Vistaboy
veterán
Perpillanat sajnos eléggé kiköltekeztem...
Úgyhogy egy darabig ebből kell kihoznom, amit lehet. Nincs lehetőségem új hardvert venni, legalábbis idén már biztosan nem...
Majd meglátjuk, hogy alakul. Engem nem zavar, hogy ott van, csak ne okozzon gondot a melegedés - bár elég jól szellőző házban vannak a cuccok.
-
HSM
félisten
A fő gond itt szvsz, hogy még egy sorry sincs. Továbbmegyek, továbbra is 256bit, 4gb és 224GB/s a hivatalos specifikáció, mindenféle kisbetűs rész nélkül... Tehát aki most vesz, és nem olvas alaposabban utána, az ugyanúgy "félre lesz vezetődve", mint aki korábban. Na, ehhez kell azért arc...
-
bombibmw
veterán
Ennyi.
Most írhatnám,hogy csalódtam az Nvidia-ban,meg hasonlók,de ezért nem fogok átmenni AMD-re,mert az nem alternatíva.
Kár,hogy nincs több konkurens,meg igazi versenyhelyzet,ahol igazán meg tudják mutatni,hogy a felhasználó az első és nem a profit.
E helyett pont az ellenkezője történik.
Mi vagyunk az elsők,mi zsebeltük be a legtöbb zsetont,a többi nem számít,hazudhatunk/eltitkolhatunk bármit,mert majd adunk rá valami kétes magyarázatot és el lesz felejtve.
Utolsó mondatként pedig erről a témaként csak annyit,hogy a 970 jó kártya,az Nvidia meg...(#17031) wjbhbdux:
Itt nem a 0,5GB-ról van szó.
Ha ezt az elején tudja mindenki,akkor most nem érezné senki átverve magát.
Lehet,hogy bolhából elefánt effektus,de azért valami kompenzációt igenis kéne kapnunk a nagy semmi helyett. -
wjbhbdux
veterán
"de egy számlaérték 10-20%-os kompenzációt vagy 1-2 friss Steam vagy Uplay játékot korrektnek tartanék"
hagyjuk már ezt.. mennyi a 2GB és a 4GB kártyák között a különbség? 10000 ft? akkor egy 2500-al lehúztak, de a legtöbben eleve kaptak már egy ~10k értékű kupont mellé. és adjanak neked vissza 10* annyit? szálljatok már le a földre, nem a világvége az a kis ram, és nem az teszi ki a kártya árának nagy részét.
-
ÁdiBá
veterán
Így van....
Ilyen gyártók ellen sajnos nem tudsz labdába rúgni.
Olyan hatalmas pénzek mozognak náluk, hogy te mire felbérelnél egy ügyvédet, jogászt, a pici pénzedből, ők kinevetnek mert megvesznek mindent kilóra.
Egy embert nem fognak hagyni nyerni a világban, hogy másik kártyát kapjon a helyébe abban biztos vagyok.Másfelől fiúk, márciusban jön a GM200, majd dobáljuk a GTX980 as kártyákat olcsón PH-ra és akinek elég ez, majd megveszi!
-
jones965
Modder
Arra én is, lényeg az, hogy semmit nem bízok a véletlenre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest