- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
Rover623 #1529 üzenetére
Amúgy érdemes lehet bele 4 GB-ot tenni - még ha a 32 bites memóriakezelés miatt nem is látszik/használható majd 1 GB - duál memóriakezelésben csak az alábbi konfigurációk mennek 2*512MB, 2*1GB, 2*2GB...
Szóval vagy teszel bele 2*1 GB-ot duálba és meg mint az állat (de lehet hogy nem elég neked valamire, pl VISTA?), vagy teszel bele 1+2GB-ot és nem vesztesz semmit (csak memória sebességet a duálhoz képest), vagy teszel bele 2*2 GB-ot, de a laptoban levő eszközök (driverek) virtuális memória-igénye levonódik a max kezelhető 4 BG-ból... Így duálban fog menni a memóriavezérlő de gyakorlatilag nem tudsz kihasználni majd 1 GB-ot...AE
-
jasohn
tag
válasz
Rover623 #1247 üzenetére
Tényleg nem fontos,de mindegy
Köszi,elolvastam az 1.hszt és hát valszeg akkor tényleg minden remény elszálltmert max cseréltetk benne alaplapot és akkor tetetek bele VGA-t de akkor már lehet egyszerűbb ha eldom és veszek egy újat(ez is csak 2 hónapos
).
Vagy lehet hogy nem is játszok csak tanulok,otthon meg majd max felbontáson küldöm.
THX -
Nikla
tag
válasz
Rover623 #1084 üzenetére
Az igazság az hogy erősen igazad van.. :S de most jobb lenne beböffenteni a kérdést simán? És kamuzni hogy nem találtam semmit?
Na akkor Everest Ultimate.. Milyen info alapján tudnátok akkor segiteni?
Pont a Chipset multkori megnézése inditotta el a multkor a kérdést a fejemben..
Intel 945gm sematikus ábráján van jelölve külön egy sin a vidkártya számára az integrálton túl.. csillagal.. csak szépen nem irták oda hogy mit jelent a csillag.. -
Tomfil
csendes tag
válasz
Rover623 #1064 üzenetére
Az Everest home edition szerint
Memory Module Properties
Module Name Hyundai HYMP532S64P6-E3
Serial Number 00001362h
Manufacture Date Week 35 / 2005
Module Size 256 MB (1 rank, 4 banks)
Module Type Unbuffered
Memory Type DDR2 SDRAM
Memory Speed DDR2-400 (200 MHz)
Module Width 64 bit
Module Voltage SSTL 1.8
Error Detection Method None
Refresh Rate Reduced (7.8 us)
...Biztos, hogy DDR2 400. Megnéztem a gyártó honlapján, az E3: DDR2-400,
egyezik az Everest eredményével is. Egy boltban is azt hitték DDR-400 de nem
ment bele.Köszi a linket.
-
Swed
csendes tag
válasz
Rover623 #1005 üzenetére
Köszönöm a választ Rover! És szerinted ennyi elég is lenne(?), mármint a RAM-ot bővíteni, (mert én is erre gyanakodtam).. de a Memoria hiányában fordulhat elő az is, hogy a gép kék halált kap és újraindul..? Csak azért kérdezem, mert nem szeretnék "feleslegesen" memóriát bővíteni, ha esetleg nem is azzal lenne a gond, mert a többi játék, amit futtatnék kisebb igényü, régebbi lenne).
Az 512MB RAM nem lenne elég? Csak azért mert úgy olvastam valahol, hogy jobb ha azonos méretüt teszünk a második foglalatba is. -
-
cooldoc
csendes tag
válasz
Rover623 #683 üzenetére
Annyit állítgattam, tweakelgettem szegény XP-t, hogy lehet, ráférne egy kis vérfrissítés. Meg, ugye, az eredeti vinyó is csak 4200 rpm-es. Kérdés, hogy a szépen összegyűjtött, regisztrált
programjaim is átjönnek- e az újra.
Még egy kérdés, ha nem bánjátok. Ha pld. egy 120 G vinyó mellett döntök, abban az esetben tetszőleges méretű partíciókat létrehozhatok rajta? Vagy maximálva van a méretük (számuk)? Mondjuk 3 X 40 G? Ebben az esetben a pagefile-t a arra a partíció kell tennem, ahonnan bootol és betölti a Windowst? -
-
misi2096
csendes tag
válasz
Rover623 #557 üzenetére
Köszi, már olvastam a linkelt témát
A helyzet az hogy van nalam egy QSI SDR-081-es DVD-Rom drive aminek mindossze az a baja hogy alapbol masterra van allitva, de megprobalom slave-re tenni es majd beszamolok hogy hogy ment. Az elolapbol kicsit le kell reszelnem, de az mar csak diszites lesz. -
Csepy
őstag
válasz
Rover623 #534 üzenetére
Tehát a kérdezőnek teljesen egyértelműen van egy 2003/2004 környéki 845-ös lapkával szerelt AGP csatolójú ATI VGA-s notebookja, erre megpróbálod belemagyarázni a hasába hogy a gépében egy később bejelentett PCI Express-es csatolójú VGA van...ráadásul NVIDIA..
1: Az, hogy a Radeon AGP-s, az MXM meg PCI-E nekem is megvolt, csakhogy a google nem egy találatot dobott erre a kombóra (jó, tudom, semmit sem jelent)
2: Nem akarok védekezni, na. Ezt besz*ptam, ennyi
3: ráadásul nVIDIA. Érdekes, mert ez alapján nem tanultad az iskolában az értelmező olvasást. Egy szóval sem mondtam sehol sem, hogy a karija nVIDIA. Azt állítottam, hogy az MXM (I/II) szabványt az nVIDIA fejesztette ki, ami igaz is. Ennek ellenére nagyon sok ATi (vagy AMD, vagy most már nem is tudom, hogy kell hívni őket) MXM modul van.
Regards: Csepy -
xcbiker
addikt
válasz
Rover623 #502 üzenetére
Nem kételkedem a hozzáértésedben, de ebben az esetben ez full egyértelmű.
Aksi semmiképp sem megy ilyen helyre, mert azt többnyire műanyag zárja el az alaplaptól. Illetve sima fedlap sem takar aksit többségében.
Ha semmi nem menne ide akkor, nem értem mire való a felnyitható fedlap?
De mindegy én erre az ügyre nem pazarlok több hozzászólást.
Nesa: van valami célod, hogy ezt a kérdést feltetted?
[Szerkesztve] -
Preko
csendes tag
válasz
Rover623 #457 üzenetére
Végül a notebook.hu-tól vettem, simán belement 1GB a 256MB-os mellé. Azt mondták, hogy a régebbi HP gépeknél azért van max 1GB megadva, mert a doksik írásakor még csak az 512-es modulok voltak elterjedve. Tehát elvileg minden HP viszi a slotonként 1GB-t.
Egyébként a notebook.hu-t csak javasolni tudom. Beszerelés és teszt nélkül nem is adnak el memóriát, korrektek és értenek hozzá. Mégegyszer köszi Rovernek a választ!
[Szerkesztve] -
Preko
csendes tag
válasz
Rover623 #457 üzenetére
Köszi a választ!
Hol találhatok olyan boltot, ahol ezek a memóriák jó eséllyel készleten vannak? Írtam pár érdeklődő mailt, de a legtöbb helyen egyáltalán nincs notebook memória készleten...
Annak meg gondolom nem örülnek, ha megrendelem és aztán nem veszem meg, mert nem jó bele. -
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz
Rover623 #421 üzenetére
''Ha véletlenül a PH!-n maradsz, majd megszokod: jobban jársz ha egy-két szavas választ kapsz tőlem...''
Ha ilyen kurva okos vagy,akkor miért vagy itt annyi pénzért,amennyiért nem írsz hosszú válaszokat?
MODERÁTOR vagy, bár mostanában ez itt a PH!-n inkább szégyen,mint büszkeség.
Dolgod tehát, hogy kielégítsd a válaszaiddal a kérdezőket és az itt tájékozódó embereket.
''Ami halott az halott...ha a kedves hozzátartozónk dobja fel a talpát, fájdalmas veszteség...de értelmes ember fel tudja dolgozni...''
Nah majd ha a te testvérednek sem adják meg az elsőbbséget, és átmegy rajta a kamion, akkor mondd, hogy értelmes ember fel tudja dolgozni a hozzátartozója halálát.
''Segítség? Tőled? Hacsak nem orvos vagy (márpedig nem az vagy), kizárt...''
Hát én azért tudnék neked segíteni. Például szivesen megnevelnélek,ha már a szüleid nem tették meg.
Ha alapból vagy ilyen tő bunkó,akkor ne vállalj ilyen munkát.
ui.:úgy látom a válaszodból amit the rabbit-nek írtál, hoy te olyan jól állsz anyagilag,hogy nem érdekel különösebben mennyit kell kifizetned egy alkatrészért.Ezek után megkérnélek,hogy vegyél neki egy alaplapot,ha már ennyire értesz a notebookokhoz.
További szép napot te görény!
Kováts Balázs -
-
SpeedyJoe
csendes tag
válasz
Rover623 #414 üzenetére
Köszönöm a kedves szavakat.
A hozzáértésről nekem az a véleményem, hogy dokumentáció és megfelelő szakképzés híján csak a tapasztalat marad. Tehát azok, akik az asztali PC-k mellett próbálkoznak notebookokkal is, és néha a kezükbe kerül egy-egy darab, nem fogják annyira kenni-vágni a pályát, mint mondjuk az, aki csak ezzel foglalkozik, sokat szed szét, és néha valamennyit össze is rak. Viszont aki sokat szétszed-összerak, az sem olyan profi, mint a jó márkaszervíznek a jó szerelője, aki fejből tudja az összes típusváltozatot, pl. egy HP szervízes felsorolja, hányféle nx6110 alaplap van, és mi a különbség. Igaz, ezek az emberek csak a saját márkájukat vágják, tehát mindenhez senki nem érthet.
Próbálok itt maradni, most év végi zárás előtti nyugalom van nálunk, de van, hogy napi 20-30 e-mailt kapok, és bejönnek vagy 15-en, és felhívnak 40-en, ilyenkor eltűnök, és lassan válaszolok, ezért csiga az avatarom.
Nem tagadom, hogy a reklámérték miatt vagyok itt, megpróbálok hasznos tanácsokat adni, cserébe viszont néznetek kell a linket az üzeneteim alján. Úgy vettem észre, nagy a tanácstlanaság notebook kérdésekben (nemcsak itt a fórumon, hanem IRL is, sőt, néha még én is tanácstalan vagyok), ezért megpróbálok valamit segíteni. -
Charlento
tag
válasz
Rover623 #327 üzenetére
Congratulations!
Igazad van, telljes tiszteletem a TIÉD!
Már csak az a kérdés, hogy hol találok olyan keretet amibe belehelyezve a rendes 3.5''-os
HDD helyére is be tudom tenni.
Az op-rendszert csak így tudnám rárakni tekintve, hogy nincs CD meghajtó!
Mélységes tisztelettel, Charlento. -
Charlento
tag
válasz
Rover623 #310 üzenetére
Na ez nem jött össze!
Elmentem megnézni egy notebookba való 6.4GB-os HDD-t méretre kb. jó lett volna
(kivéve a vastagságát, -ami nem lett volna gond) de a csatlakozó az már nem.
Csodálkoztak is ezen az ''őskövületen'' de végül is ülletnélkül ért véget a dolog.
Tehát nem mindegyik notebook HDD jó az én gépembe!
Na és emiatt le vagyok törve! -
-
lacafaca
addikt
válasz
Rover623 #298 üzenetére
thx én is a kimerítő válaszod, de ezeket már nagyjából kiderítettük. a notit este szétkaptam és 479es foglalat van benne amiben 478as mobil cerka van. az is világos már hogy a 852gm a celeron m ig kezeli a procikat, most már csak a próba van hátra...tökéletesen +felelne nekem a fogyasztás miatt egy celeron m proci bele.
és thx a fáradozásodat. -
lacafaca
addikt
válasz
Rover623 #265 üzenetére
phnagyúr létedre most akkor feleljél....
szóval a kérdésem a következő:
ilyen csipszettel szerelt notit nyüstölök és úgy döntöttem hogy bővítek. jelen pillanatban egy intel mobil celeron 2500/400/256 proci ''dübörög benne. ezt szeretném nagyobbra bővíteni. ahogy olvasgattam itt utána ez a csippszett támogatja a dothan magos m procit is. kérdésem lenne hogy ez valóban így van-e , ha igen akkor a 400ast csak vagy az 533asat is. ha viszont tévúton járok akkor tulajdonképpen milyen procegány mehet bele?....és itt a következő kérdés....most everest szerint 478 pines a proci benn, de vizuális +tekintés után a foglalatom 479 felirat van....akkor most hogy is van-ez? a 479 tokba bele lehet tenni a 478-ast is? bocs a sok láma kérdésért, de ez a mobil intel sötét űr a fejemben. -
piadex2
senior tag
-
cherockee
aktív tag
válasz
Rover623 #171 üzenetére
li-ionnál mindegy, ez tény, de akkor meg peterkeT (#155) irt érdekeset:
Nem, akkor sem érdemes. Néha lehúzni a töltőről, lemeríteni, és utána feltölteni érdemes.
li-ion aksit lemeríteni teljesen? tudtommal ez az ami teljesen nem ajánlott, sőt a maximálison járatás se...valami cikkben találtam nemrég egy olyan ajánlást, miszerint 40-70% közt érdemes tartani, élettartamát igy használom legjobban ki...de azt mindenhol kifejezetten ajánlják hogy sose hagyjam lemerülni. -
iSeeker
tag
válasz
Rover623 #160 üzenetére
Igen,kidobni én sem akarom,egy oldalt még elbír a firefoxxal többet már nem
Lehet,hogy tényleg ki kéne próbálni egy másik vinyóval.
Sajnos az akksi nincs benne,mivel ne nehezítse feleslegesen,és fogalmam sincs hogy hol van
Amúgy milyen ram kellhet bele meg mennyiért?
(sajnos amitóta megszűnt a portocom és senkit sem ismerek akinek ilyen lenne azóta elég reménytelen helyzetben vagyok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest