- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
aszti93
aktív tag
válasz
xcbiker #9163 üzenetére
A hdd 100/100-as a sentinel szerint, az ahci pedig integrálva van.
Ezen a gépen eredendően Vista volt mikor meg lett véve. Ez nem lehet befolyásoló tényező? Ja és odáig nem jut el az XP telepítő hogy megmutassa a meghajtókat, még előtte kifagy. Esetleg vírus nem okozhatja a hibát? -
ro_bert17
őstag
válasz
xcbiker #4030 üzenetére
Tudom hogy típushiba. Viszont reménykedek benne, hogy nem mindenkinek így vonult nyugovóra a gépe, és talán pici pénzből lehetne egy használható gépet tákolni.
Sajnos ennek már nagyon-nagyon rossz állapotban van az a része. A zsanérhoz rögzített burkolati elemek elengtek, így csak egy zsanér tartja a kijelzőt. Egy darabig... -
eziskamu
addikt
válasz
xcbiker #3666 üzenetére
Mert megvettem a memóriát 10 ezerért? Nem, keresek amíg nem találok olcsóbban. Procit nem lehet cserélni, a többit meg nem is akarom cserélni. Max 3 ezerért vennék hozzá valami USB2-es Picimaci kártyát, ami újonnan se több mint 4k, a maximum amit ki akarok, hozni belőle, a mobilinternet lehetősége (mondjuk valami feltöltőkártyás) és kész. Jaj de jó hogy jut nektek jobbra.
-
eziskamu
addikt
válasz
xcbiker #3662 üzenetére
Pedig többen jelezték itt a fórumon (húszból négyen öten), hogy volt és ketten, hogy még lesz is a közeljövőben. Csak most nincs
2 webshopban is láttam 16x8-ast 10 k-ért,egy helyen meg 18-ért, de nekem ugye jó lenne használt (olcsóbb?) is. Na meg ugye van olyan is, aki azt se tudja mit árul. -
eziskamu
addikt
válasz
xcbiker #3660 üzenetére
Köszi a bíztatást, milyen jó, hogy a múlt héten vettem
A fene gondolta volna, hogy az a kevés hely, ahol tartanak, az ilyen régi cuccokból akar meggazdagodni.
30 alatt csak törött vackok vannak mindenütt, ez meg viszonylag jó állapotba volt, és XP alatt csak a memómennyiség az ami gátat szab neki, amúgy gyorsan bootol és egy-két böngészőablakkal még simán boldogul, míg ki nem fogy a ramból (192 mega van most benne). Az akksija is bír vagy másfél órát és kaptam hozzá 2 pótakksikat is + 3k-ért amik szintén bírják legalább az 1 órát. Még a használt 4G-s (4 giga SSD) 7 colos Eeepc-ket is 30-ért adják itt a PH!-n és azoknak se hűde erős a procijuk, és hűde sok az akksikapacitásuk.Ja és tényleg k. nehéz szerencsétlen beültetőgépnek ez a mutatvány:
-
eziskamu
addikt
válasz
xcbiker #3658 üzenetére
Jóvan csöszöd, de most utazzak 200km-et ,hogy utánna legomboljanak egy halom pénzt egy ősi hardver miatt?
A neten le van írva, hogy 16 chippes 16x8-as szervezésű Low density modul a jó a 256-osból.
Amúgy pont most írt vissza az egyik, hogy a használt memójuk 6k+fa, meg, hogy vigyem be. De hogy milyen tipusú, azt nem írták
A netes forrás . -
-
válasz
xcbiker #3629 üzenetére
A dv7-esek a dv9000-esek utódmodellei, de nem hiszem, hogy ugyanazok a hibák náluk is meg fognak jelenni, tanult belőlük a HP. Ha mégsem, akkor már ki kellett volna derülni 1,5 év alatt, amióta árulom a dv7-1xxx és dv7-2xxx szériákat. Tapasztalataim szerint a dv7-esek hűtése nagyon jó, és az egyik leghalkabb gépek a Pavilion sorozatban.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
-
Arpee78
senior tag
válasz
xcbiker #3366 üzenetére
Tesóm kapta karácsonyra, szó sem lehet eladásról.
A speedstep-et elvileg támogatja.
Elég lassú a gép és tényleg eléggé melegszik, ezért gondoltam a mobil P4 valamivel jobb lenne a celeron helyett.
-
mynames
senior tag
válasz
xcbiker #3348 üzenetére
Kösz a gyors választ!
1. VGA
nem tudom...ahhoz, h rájöjjek, hogy cserélhető-e a vga szét kellene szednem?
2. DVD
device manager és sisoft sandra is SCSI-nak írja...ha szétszedem akkor gondolom meglátom majd, bár SCSI csatit sosem láttam, de patát és satát már igen, mármint azt is desktopban, de gondolom az ugyanaz notiban is.
Alább van egy Sandra kivonat, utolsó sor a DVD-é, és talán avatott szemnek kiderül, h cserélhető a vidkari...
SiSoftware SandraSystem
System : Micro-Star International EX610
Video System
Adapter : ATI Mobility Radeon HD 2400 (SM4.0, 128MB DDR3, PCIe 1.00 x16)
Storage Devices
WDC WD1600BEVS-22RST0 (160GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache) : 149GB (C
MP0111U QPQ381S (SCSI, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (E -
jena2
tag
válasz
xcbiker #3293 üzenetére
Hú te nagyon profi vagy a múltkor is tudtál segíteni, kérdeztem itt a dell inspiron 6400-assal és T7200-as procival kapcsolatban, sikerült megvenni a procit, és a srác bele is szerelte, de itthon derült ki hogy azóta nem látja a gép az akkumlátort, működik róla de az everest is azt írja ki hogy váltó áramról működik és nincs telep, mikor be sincs dugva, járt már így valaki???, lehet hogy azért mert 4 wattal többet fogyaszt ez a proci ezért bekavar az xp? ja és az eszközkezelőben az adapterre és a telepre is azt írja hogy megfelelően működik. Vagy biost kellene frissíteni? Help!
-
-
kano
nagyúr
válasz
xcbiker #2346 üzenetére
Szia!
Lefényképeztem, de csak a laptopot tudtam mert a bill. otthon van (én meg melózom most). [link]
A kép jobb oldalán akasztom be a gombot és a bal oldalon pattanna rá az a 2-2 kis pöcök, amiből az egyik letört. Így bepattan, de ha nem középen nyomom meg akkor ki is billen rögtön. -
maxinteger
csendes tag
válasz
xcbiker #2308 üzenetére
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget
De újabb kérdések merültek fel
Tegnap egy kicsit utána jártam, hogy milyen optikai meghajtókat lehet kapni, és rá kellett jönnöm, hogy a laptopoknál is több fajta csatlakozás van
Találtam SATA csatlakozósat, meg IDE (EIDE/ATAPI gondolom ez ugyan az mint az IDE)
Az asztali gépben még megmondom, hogy melyik melyik, de ezeknél...Szóval a kérdés, hogy nekem melyik van (neten semmi használhatót nem találtam :S)
Így feltöltöttem még pár képet, hátha ez alapján megtudjátok mondani
[link]
[link]Illetve érdekelne, hogy mi a véleményetek a Pioneer meghajtókról
(konkrétan most ezt nézegetem: [link]) -
tibibi
őstag
válasz
xcbiker #2265 üzenetére
sziasztok i915gms/i910gml van benne
everest Mobile Intel Alviso-G i910GML
Támogatott FSB sebességek FSB400
Támogatott memóriatípusok DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM
Maximális memória mennyiség 2 GB
Revízió / Stepping 03 / B1
Tokozás típusa 1257 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 4.00 cm -
Immy
őstag
válasz
xcbiker #2240 üzenetére
Akkor kérdezném miért van 1066mhz-es memóriád ha nem hajtod 1066mhz-en? Szerintem tuti alacsonyabbon hajtod hogy jobb időzítése legyen.
Van asztali gép is de ne feszegessük laptop vs asztali témát...
Szerinted nincs különbség 667mhz-en 4-4-4-12 és 5-5-5-18 között?
Nem olyan nagy az árkülönbség ~2000ft...
Azért szöszölök mert én nem úgy megyek be 1 számtech boltba, hogy kell memória aztán adjááááál ami készleten van.
Gondolom ha valaki videókártyát akar venni, tegyük fel egy 4850-et biztos nem vakon fogja kiválasztani, hogy melyik márka legyen-->végülis ezért van a ph! fórum. -
Immy
őstag
válasz
xcbiker #2224 üzenetére
Nehogy azt hidd hogy mezei júzerként használom a gépet...
Meg nem is passziánszra menne, sőőőt még nem is everest rekordokat akarok megdönteni.
Csak egyszerűen hajlandó vagyok +pénzt költeni nagyobb sebességért...
Na nehogy azt mond, hogy nem mutatható ki...
Szerinted akkor asztali fronton miért vesznek tuningmemóriákat? Dísznek?
Miért baj az hogy nagyobb teljesítményt akarok? Jó tudom nem egetverő 50%os gyorsulás lesz, de akkor is...
Miért baj az, hogy jó időzítésű memóriát akarok? Egyetlen hátránya sincs: nem nőne a fogyasztás etc...Amúgy 2óra guglizás után végre megtaláltam a típust:
[link]
[link]61oldár....
-
Leveee
tag
válasz
xcbiker #2233 üzenetére
Köszi, pont ilyen használható konkrét segítségre számítottam!
Az enyém egy dell inspiron 6400as TSSTcorp dvd író van benne, de nem vagyok eldőlve tőle.
még nem tudom milyen vastag mert nem szedtem ki, de az eleje teljesen szabályos téglalap alakú és egy db csavar fogja a noti alján!
Van esetleg valakinek típus ismerete?
Melyik típust javasoljátok?Köszi,
Leveee
-
seckcsongrad
csendes tag
válasz
xcbiker #2175 üzenetére
Igazából az lett volna a kérdésem / bajom, hogy ha le is veszem a billentyűt róla, restartolok bármit csinálok vele ( kb: 1 hete állnak így) hogyan lehetne vissza állítani a notbook billentyűt az eredeti állapotba?
Nem mindig viszem magammal a billentyűt és így azért elég gáz, hogy nem tudok írni vele mert szanészét vannak a gombok.
-
Gigi1016
csendes tag
válasz
xcbiker #2166 üzenetére
Építésznek tanulok és van egy progi ami zabálja a procit! Ez az "utazó gépem" és erre is rátenném a progi bizonyos részét mert állandóan rohanok és jó ha bárhol megtudom mutatni a munkáimat, vagy egyszerűen csak folytatni tudom a projectet.
Lehet, hogy igénybe venném a szolgálataidat. De akkor lehet nagyobb procit belerakni a notiba? Árban kb. mennyi lenne?
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Filmvilág
- Hisense LCD és LED TV-k
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged