- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
KBear
tag
És nem emlékszel mi volt a megoldás?
Egész nap szívok már ezzel és sehogy sem megy.
Emlékszem, mondtad egy másik fórumban, hogy neked is samsungod van, nálad a recovery program rendben működik? Iponos cikkben panaszkodtak rá, és ma nekem sem sikerült a pendrivról bebootolnom, ahova lementettem egy rendszerképet.
Pár napja volt egy kis vita a samsungos SSD cserés esetleges garanciavesztésről, emlékszem benne voltál te is a sűrűjében. Utánakérdeztem én is közvetetten egy samsung szervizestől és megerősítette amit mondtál, ha van dedikált és leszedhető merevlemez takaró, akkor nincs garivesztés. -
KBear
tag
Sziasztok,
van egy új samsung NP350-es notebookom telepített win8-al, vettem hozzá egy samsung 840 120GB SSD-t és van egy TechWin külső házam [link]. Próbáltam az SSD-t a gépbe belepakolni és valahogy ráizzadni a win8-at, de sehogyan sem jártam sikerrel. Ha a külső házba belerakom az SSD-t és USB-n csatlakoztatom a gépre, akkor a meghajtók között nem látszik, a hardver leválasztásánál viszont megjelenik valami, ami más nem lehet. Nincs ötletetek, hogy hogyan tudnám összehozni a dolgot? A külső ház és az SSD nem kompatibilis, vagy az SSD-vel kellene előbb valamit csinálnom, hogy lássam a meghajtók között?
Ha végre elérném az SSD-t, akkor a samsung recovery programjával elvileg tudnék egy lemezmásolatot rakni rá és a HDD helyére berakva onnan bootolna a rendszer.Ha valakinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem!
Köszönöm -
De lehet, el se olvastam részletesen; csak első találat volt.
-
ravail
senior tag
válasz
Thunderzolee #7595 üzenetére
Szia! Ez amit linkeltél, nem egy kép/video és Audio rögzítő kártya? Az nem hangkártya. Vagy nem jól látom?
-
válasz
beast27 #7591 üzenetére
Vagy esetleg ez:
http://www.cartft.com/catalog/il/1422Ha van a gépben szabad mini PCI-E aljzat, akkor oda bele lehet tenni, csak a kivezetéseit kell kitalálni, h hogy vezeted ki.
-
ravail
senior tag
válasz
beast27 #7591 üzenetére
Szia! Joshi válaszán túl: Ha van olyan bővítőhely amibe lehet kapni, amihez gyártottak hangkártyát, és a laptopban letiltható az integrált hangkártya, akkor megoldható. Lehet, hogy létezik, de én ilyennel még nem találkoztam. Viszont, USB-s hangkártyát gyártannak: USB Audio Adapter-ek, USB-s Hangkártyák, USB Audio.
-
-
Joshi
titán
válasz
beast27 #7591 üzenetére
Általában processzort, vinyót, memóriát esetleg wifi adaptert lehet notebookban cserélni. A hangkártya rendszerint az alaplap része és nem hinném hogy az külön leszerelhető. Mindenképpen pontos notebook típust kell górcső alá venni mert ahány noti annyi féle még adott gyártón belül is.
-
beast27
senior tag
Tudom hogy ez a kérdés nem ebbe a topicba való de ez áll a legközelebb a kérdésemhez úgyhogy bocsi
Na Szóval az lenne a kérdésem hogy egy laptopban (gondolok itt az összesre) mennyire megoldható egy hangkártya be szerelése (olyasmi például mint amit desktop pc-ben pci slotba kell betenni)?
Bocsánat joshi nem neked akartam ezt cimezni de véletlenül így sikerült és telefonon nem lehet ki törölni a hsz-t -
Tim82
félisten
válasz
L-e-f-i-e #7588 üzenetére
Szívesen! Lenovo-ék ebben mindenképpen példaértékűek, gyakorlatilag az összes modelljüknak (notebook, desktop, all-in-one gép, szerver) elérhető a kézikönyve.
Ha már kézikönyvek, akkor mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt az oldalt. Hasznos, de nem teljeskörű: a Toshiba konkrétan perrel fenyegette meg az oldal üzemeltetőjét, ha továbbra is közzéteszi a Toshiba manual-okat ott. A háttérről itt lehet bővebben olvasni.
-
Tim82
félisten
válasz
L-e-f-i-e #7584 üzenetére
Szia!
A legjobb forrás a Lenovo notik esetében mindig a gyártó oldala.
-
ravail
senior tag
válasz
L-e-f-i-e #7584 üzenetére
Elnézést kérek, hogy segíteni akartam!
Tudod, arra gondoltam, ha (jól) látod, hogy hogyan kell levenni a hátulját, akkor talán a HDD-t rögzítő négy csavart ki tudod csavari. Utána a HDD könnyen a kezedben marad. A HDD keretből meg talán segítséd és magyarázat nélkül is sikerül kivenni a HDD-t. Az is valószínű, hogy mindezt fordított sorrendben elvégezve be is tudod szerelni az új SSHD-t.
Ha pedig az lett volna a kérdésed, hogy hogyan lehet a működő operációs rendszeredet a régi HDD-ről az új SSHD-ra működőképesen áthelyezni, akkor ezek után ezt nem én fogom elmagyarázni neked.
Még egyszer, elnézést kérek, hogy próbáltam segíteni. -
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
Thunderzolee #7581 üzenetére
Köszönöm ez jó lesz
ravail: az a videó sajna csak a ram cserét mutatja, azon már túl vagyok de azért köszi!
-
Igen, azoknak az első generációs Core i7 processzoroknak a felső szériáiban már nem volt IGP; gondolom nem fért el a 4 mag mellett, ill. a hőtermelést/fogyasztást nem tudták volna már kordában tartani.
Ilyenkor a rendszer a dedikáltat használja.Továbbra is csak azt tudom mondani, h lehetőleg úgy beszéld meg az eladóval, ha nem megy a gépedben, vegye vissza (postafordultával is szoktak ilyet csinálni), vagy számolj vele, h lehet, h majd neked is tovább kell adnod, ill. hirdetned kell, mert nem tudod használni az új procit.
-
válasz
L-e-f-i-e #7580 üzenetére
Youtubeon vannak videok:
http://www.youtube.com/watch?v=U9PlAaM4thYSajnos elég rossz minőségűek, nem HD-s verziók. :/
De ha már cseréltél ramot, akkor nem értem, ott van mellette a merevlemez is, kiszeded, berakod a helyére az újat, és kész.
-
L-e-f-i-e
senior tag
Sziasztok, Y580-as laptopba szeretném kicserélni az eredeti HDD-t egy hibrid HDD-re (SSHD), de sehol nem találok videót vagy leírást róla, esetleg, ha valaki tud ilyet azt megköszönném! (Ramcserén kívül eddig nem birizgáltam a lapos alkatrészeit).
-
pycur
tag
válasz
Thunderzolee #7576 üzenetére
Áhá...
Itt írja az utolsó hsz hogy nincs benne integrált vga, amit én kifejezetten utálok is mert egy csóri intel vga a default és nem lehet minden programot rávenni hogy a plusz nvidiát használja.
Kérdés az hogy ilyen esetben, amikor nekem így van kiépítve a rendszer, hogy cpu-s vga-t használjon működne e nélküle?A személyes próba a távolság miatt nem megoldható...203 km csak oda...
Vagy hagyjam az egészet és 2 év múlva vegyek egy i7es gépet -
hex1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7577 üzenetére
ebay-en 120dollárért találtam, az egy kicsit sok lesz ezért
-
-
Itt is van Hardveraprón ugyanolyan:
http://hardverapro.hu/apro/2013-01-08/friss.htmlEzek a processzorork másképp működnek, az az alapórajele csak.
Amíg a hőtermelés lehetővé teszi, addig az egyes magok órajelét megemeli (ez a "Turbo" órajel), így alapműveleteknél gyorsabb lesz, mivel a turbó órajel magasabb, mint a jelenlegi processzor órajele.Én a helyedben megbeszélném az eladóval, h odamész hozzá, belerakjátok, kipróbálod, ha jól megy, akkor kifizeted, ha nem, akkor viszont nem kell megvenned.
Mondjuk egy nagy tábla Milka a fáradozásiért felajánlható ilyenkor is (hacsak nem kér pénzt a kipróbálásért is már).
Everesttel a hőfokokat viszont folyamatosan monitorozd, tudni kell, nem melegszik-e túl a gép.Hűtőpad jó megoldás, de csodát nem tesz, csak ilyen5-10 fokokat csökkent.
-
hex1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7574 üzenetére
Mikor megadta magát a hdd-m, akkor ssd-re cseréltem, az dobott is rajta rendesen, a win7 kb 10 sec, a ps cs6 pedig kb 4, mire elindul.
Az a gondom, hogy most még nincs keret asztalit venni, és ezen dolgozom (grafika, web), így vmit még javítanom kéne minimális költségből. -
Órajel valamivel magasabb, ill. L2 tár dupla annyi lesz.
Túl sok javulást ne várj tőle.
Facebook chat fal pl. jobban megy majd a nagyobb L2 tárnak köszönhetően, ill. a magasabb órajel miatt fürgébb lesz picit a gép.Abban egy HD4200 van, meg 3GB ram?
Esetleg egy SSD dobna a gép sebességén inkább. -
pycur
tag
válasz
Thunderzolee #7568 üzenetére
Értem, ezzel szemezek bele: Vatera
Az eladó szerint jó bele.
Kíváncsi vagyok mit alkot vele a gép
Remélem nem gyengébb ez a cpu mint ami most benne van...(ez 2,4 ghz, az 1,73 ghz lesz, de 8x ? )
Ha áldásotokat adjátok rá akkor beújítom és megmondom az eredményét -
A GL960-as chipset max. 2GB 533-as ramot kezel.
De maga a chispetcsalád többi tagja 4GB-ot is, és 667-est is.Az általad is linkelt Everest oldal 2GB-ot ír, mint támogatott memóriát, de oda van írva a 667 is.
Érdekes, ha a chipset visz 800-as FSB-t is, a 667-es ramokat is, akkor miért nem 4GB van odaírva?
Dell XPS által linkelt Acer gépben ugyanehhez a chipsethez 3GB ramokat pakolgattak (hsz-ok közt látni), azok mentek, úgyhogy vinni fog 4GB-ot is.
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7569 üzenetére
Igen 2x512Mb van most benne. Kezeli a lap .a 2Gb-os modulokat? Mert vennék bele 2x2Gb-ot.
-
hex1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7565 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem.
Igen, láttam ezt a cikket, nem lesz egyszerű, lehet h inkább egy hozzáértőre bízom majd a cserét.Amúgy szerinted mennyivel javulhat a teljesítmény, ha kicserélem egy Turion II Ultra M660-ra (már persze ha találok)?
Köszi
-
Igen, utána már nekem is beugrott ez a kép, csak lejárt a szerk. idő, meg mondom, végülis nem olyan fontos ez.
Kollega egyébként tökéletesen megválaszolta a kérdésed, tehetsz bele nagyobb processzort.
Memóriát viszont az a teljes chipset-család csak 667MHz-et kezel, vagyis ha nagyobbat raksz bele, akkor is csak 667-en fogja hajtani. Csak a következő chipset-generációnál kezdte el az Intel támogatni a 800MHz-et.
Jelenleg 2×512 van benne?
Akkor sürgősen bővítsd, az még XP-nek is épp csak elég. -
A nagyobb processzorok már nem az Arrandale családhoz tartoznak, hanem az azt követő Clarksfieldhez.
Valamivel más architektúra, nem lepődnék meg, ha egyáltalán fel se ismerné őket a gép.És hát ha túlmelegszik, mielőtt végleg leold, throttlingolni fog, azaz visszavesz a teljesítményből.
Legjobb, ha szerzel bele, kipróbálod, és megírod nekünk ide a tapasztalatokat.
-
válasz
DonMaster #7548 üzenetére
Mindegyiknek egyforma hőtermelése, hűtéssel nem lesz gond.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Fusion_microprocessors#ComalHűtést amúgy se tudsz cserélni a notiban.
Ha eddig ment a dual VGA, akkor ez után is menni fog.
Hacsak a HP nem korlátozta le BIOS mikrokód szinten a processzor támogatást akkor menni fog benne.
-
Az a "ki lett fújkálva" az mit takar?
Mert az ilyen összeállt porcicákat tuti nem fújja ki semmivel a gépből, ha csak szét nem szedi a gépet.http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_5811-5811.html
Az a szigetelésnek látszó izé a ventilátor kifújó nyílása előtt, az nem szigetelés, az összeállt por, ami tökéletesen eltömte a levegő útját a lamellák előtt. Nincs az a kompresszor, amivel szétszedés nélkül el lehet az ilyet távolítani.
Szedd szét a gépet, és nézd meg a hűtését. -
Ezek a processzorok mennek bele:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#.22CaspianUgyanabba a hőtermelési osztályba tartozik mindegyik, nem lesz gond a hűtéssel.
Itt van némi írás róla:
http://gepembernaploja.blog.hu/2010/09/06/hp_compaq_presario_cq61_laptop_az_elm_utcabol -
hex1
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék processzort cserélni a laptopomban.
A típus: Compaq Presario q61
a proci most egy AMD Athlon Dual Core M300 2.0
Azt nézegettem a neten, hogy ebből az s1g3-as foglalatos, 638 pines prociból az AMD Turion II M6xx sorozat a legjobb. A kérdésem, hogy lehet-e ilyenre cserélnem, vagy ezzel már túlmelegedhet?Más minden cserélve van, amit lehetett (RAM, SSD).
Előre is köszi a választ
-
pasz
csendes tag
Miért lehet, hogy Waytek xtab 70i és egy ELM327 autó diag gép nem tud kommunkikálni semmien ECU val?
-
Joshi
titán
válasz
Dell XPS #7553 üzenetére
A notebook típusa.
A #7539-es hsz-ben minden benne van. -
Joshi
titán
Ja és a Socket M & Socket P fizikailag se egyforma mint ahogy korábban írtad, nem kötekedni akarok csak helyére tenni a dolgokat.
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7547 üzenetére
Nem tudtam nyugodni és kiszedtem a procit, igazad volt A1 (SLA2G) azaz Socket P. Na ilyenkor most mi a helyzet? Akkor érdemes kipróbálni egy T7300, T7500-as procit?
-
pycur
tag
válasz
Thunderzolee #7540 üzenetére
Köszi szépen a javaslatot, ennek tükrében szétnézek mi a kínálat.
Esetleg egy erősebb TDP-jű CPU + ventipad a gép alá ha dolgoztatom működne? -
DVlad
őstag
válasz
Thunderzolee #7546 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos ki lett fújkálva mostanában. Legalábbis ezt mondta a rendszergazdag, mikor rakott bele ssd-t és memóriát. Akkor ez így marad és megfőzöm. -
DonMaster
addikt
sziasztok
hp pavilion g6 2260sh
a4-4300m procivall cserélhetö-e a10-4600m-re
mind kettö fs1-es de azért biztosra akarok menni és elöbb megkérdem a vásárlás elött,
és hogy a dual grah-ot iyg akkor fogja támagatni vagy elégedjek meg a 1gb 7670m-el?
és a hűtés elviszi-e vagy kelene bele egy uj talán jobb hűtő is? -
A chipset a Crestline chipsetcsaládhoz tartozik, azoknak meg Socket P a foglalata.
Ha a chipset csak 533-as FSB-t támogat, akkor akármekkora processzort teszel bele, azt csak 533-on fogja hajtani, (vagy el se indul vele).
Ha viszont visz nagyobb FSB-t is, akkor nem veszi vissza 533-ra, hanem hagyja 667-en, vagy akár 800-on (ha 800-as CPU-t tennél bele) <-- egyébként ez (800-as FSB) volna a legjobb, főként azért lassú most a gép, mert alacsony az FSB.Másrészt ha elindul a nem bele való processzorral, de csak 533-on hajtja, akkor számításba kell venni, h olyan processzort kell hozzá keresni, aminek a szorzója nagyobb áttételekkel adja ki a minél magasabb órajelet. Ilyen viszont nem nagyon van.
Tehát:
T2410 = 133×15=2000
133-as alap adatbuszsebesség szorozva 15-ös szorzóval, és ez adja ki a 2GHz-es órajelet.
DE egy 800-as FSB-s processzornál más a helyzet:
T7300 = 200 ×10=2000
200-as alap adatbuszsebesség szorozva 10-es szorzóval, és ez adja ki a 2GHz-es órajelet. Viszont ha ezt a 200-as buszsebesség helyett csak 133-on hajtja, akkor (133×10=1333) mindössze 1.33GHz-es órajelet kapunk, ami meg messze van a T2410-es által elérhető órajeltől, de még a mostani Celeron M 530-as (133×13=17733) ~1.7GHz-es órajelétől is. Igaz ugyan, h két mag járna 1.3GHz-en, de az se valami sok. :/Jajj, most nézem, amit bele akarnál rakni, azok a T7200, T7400.
Igen, ezeknek csak 667 az FSB, nem 800. Viszont ezek Socket M-es foglalathoz tartoznak, ezek nem jók ehhez a chipsethez.A Socket M, Socket P fizikailag ugyan az, de összesen csak ennyi közös van bennük, egyébként nem mennek a másik chipsethez tartozó processzorok a másik chipsetben.
-
Itt azt írják, a VGA nem MXM-es:
http://forum.ts.fujitsu.com/forum/viewtopic.php?f=92&p=121508
Egy képet is mellékeltek.Takarítsd ki az eltömődött légkifújó nyílásokat.
Gondolom a hűtés nem elég, mert el vannak tömődve a lamellák, ezért olyan a hangja, mint egy hajszárítónak. -
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7544 üzenetére
Ezen a linken három féle M530-as Celeron proci van tehát közel se biztos hogy ez Socket P-és de majd meglátjuk. Egyébként a Stepping alapján(A1) Socket M és Socket P lehet. Most melyik jó ha a T7xx-es proci a saját 667Mhz-en megy vagy csak 533Mhz-en?
-
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7542 üzenetére
Köszönöm a választ, ha minden jól megy akkor a hétvégén valamelyik T7xx-es procival kipróbáljuk aztán meglátjuk hogy mi lesz.
-
No igen, ez az a chipset, ami egy rakás notiban visz nagyobb FSB-t is, mint amit a GL960-as chipset lehetővé tenne (533MHz). Kérdés, a te gépeben vajon menne-e nagyobb processzorral.
Egyébként Socket P a foglalat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PMondjuk találtam egy ilyet:
http://support.ts.fujitsu.com/Include/PDF_Desc.asp?ID=233303846&Sprache=en
Ezen is csak 533-as FSB-s processzorok vannak.
Ha van rá lehetőséged, próbáld bele az általad is említettek közül valamelyiket, ha elindul, akkor kezeli, ha nem, akkor meg csak a listán felsoroltakat. -
DVlad
őstag
Üdv Urak!
Milyen érdekes, én egy hónapja kezdtem el játszani a W.O.T. játékkal és nekem is ez az első olyan program, ami hajszárítóvá változtatta a gépemet. Ez az: [link]
Annyi különbséggel, hogy a rendszer egy ssd-n fut, a memória pedig 4 giga.
A vga a ludas nálam is? Lehet vajon cserélni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
HM55 chipset
Az Asus oldalán a leírások szerint a K42-es sorozatot i3-al, ill. i5-el szerelték. De szerintem viszi az i7-et is.
A lényeg a 35W-os TDP keretet nem szabad túllépni.Ezek azok a processzorok:
Első generációs Core i szériaAz i7-ből a 35W-os TDP csak erre a két modellre érvényes:
http://ark.intel.com/compare/i7/620M,640MSajnos a natív négymagos i7-esek rendre mind 45W-os TDP-vel rendelkeznek.
Ennek a gépnek a hűtését viszont nem ehhez tervezték. -
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee #7536 üzenetére
Szia Thunderzolee. Hozzád intézném a kérdésemet mert a te hozzászólásodat találtam csak az Intel GL960-as kulcsszóra. Na szóval az lenne a harci feladat hogy lenne egy ilyen chipsetű noti egy CeleronM 530-as procival és én szeretném kicserélni valamilyen kétmagos processzorra. A képeken láthatod a notbook elemeit. Szerinted a T7200, T7400-as procik belemennének a lapba? Segítségedet előre is köszi.
-
pycur
tag
Hello!
Nekem egy Asus K42JV masinériám van, Nvidia 335M vga-val és egy 4 szálasított de 2 magos intel i3 cpuval.
Van még benne 8 GB DDR3 ram, Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz).
Alaplap azonosítója 63-0100-000001-00101111-103009-Chipset$0AAAA000_BIOS DATE: 10/30/09 15:13:23 VER: 08.00.10
CPU típusa DualCore Intel Core i3 370M, 2400 MHz (18 x 133)
CPU alias Arrandale-3M
Tokozás típusa 988 Pin rPGA avagy G1-esSokat konvertálok tv felvételt és érdekelne, hogy mi a legnagyobb proci, amit ez el tud hajtani?
i7 proci mehet bele?
Az asus nem túl bőszavú a fejleszthetőségével kapcsolatban... -
hasman
tag
válasz
Thunderzolee #7536 üzenetére
ezzel már csak az a gondom, hogy szerintem ezen a dell szérián nincs külső pci foglalat xD
Köszönöm a segítséget -
http://logout.hu/cikk/egpu_kulso_videokartya_notebookhoz_2/tervek_es_vegszo.html
Amit itt linketek lejjebb, az jó megoldás.
Nekem is ilyenem van.
Ez nem házibarkács, de egyelőre csak Kínából lehet rendelni.
Olvasd el a topic utolsó mittudomén 100 hsz-át, valaki említi, h nekiáll otthon ilyeneket gyártani, és akkor nem kell több mint 20ezerért rendelni Kínából, mert elvileg alkatrészáron pici haszonnal 5ezer környékén meg lehetne csinálni.Az ExpressCard foglalatba kell beledugni, egy hosszú csati végén meg egy PCI-E foglalat van. Abban van egy HD6970-em, annak a képét meg egy külső monitoron nézem, ha játszani van kedvem. Az asztali gépem gyakorlatilag a VGA meg a HDD-k kivételével fel is számoltam. Így nem kell gépet bővítenem folyton, csak egy erős VGA-t kell fenntartanom a notihoz.
Úgy is meg lehet oldani, h a noti belső képernyőjén jelenítse meg a dolgokat, én ezt a beállítást még nem is próbáltam, nVidia kártyával alapból megy, de nekem ATI van, meg én amúgy is általában 2 monitort használok.
Tápot külső tápról kap, ahhoz is van átalakító, így amikor elindítom a VGA-t, akkor ad a táp is automatikusan áramot neki. -
hasman
tag
válasz
Dell XPS #7534 üzenetére
A kérdést már feltettem, a válaszokra várok
Köszönöm neked is a segítségedet!
Vevő vagyok akármilyen házi-barkács jellegű témára is, az elektronika elég közel áll a szívemhez, de jobban szeretem a kompakt dolgokat.
De már most látom csak új vas vásárlása esetén tudok többet kicsavarni a dell-ből xD -
hasman
tag
A játék a WOT lenne, erről meg tudni kell, hogy elég érdekes annak a futtatása, sosem az van amire számít az ember. lassan 1 éve használom ezzel a vassal, de akkor is felbaß
Grafika
GPU Park
Eszköz ID 1002-68E0
Viszonteladó
Dell (1028)
Jelenlegi teljesítményszint Level 1
Feszültség 0.900 V
Processzormag mérete 40 nm²
Forgalomba hozatal Jan 7, 2010
DirectX támogatás 11.0
OpenGL támogatás 5.0
Magfeszültség 1.120 V
BIOS verzió BR036653.001
ROP 4
Árnyékolók 80 egyesített
Memória típusa DDR3
Képpont kitöltési sebesség 3.0 GPixel/s
Textúra kitöltési sebesség 0.0 GTexels/s
Sávszélesség 12.8 GB/mpno ez kb amit tudok róla
saja nem működik a spoiler vagy csak én vagyok béna -
hasman
tag
Szervusztok!
Van egy relatív combos laptopom.
Viszont valamiért nem vagyok megelégedve proci (?) teljesítményével.
Szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy tudom-e cserélni, valamint mi az amire igen?A kérdéses lapi egy Dell Inspiron N5010 lenne
i5 proci 460M - cpuz állítása szerint a socket 989 rPGA
alaplap: Dell Inc. 03C6YH
déli híd: HM57
bios: A08a többi spec szerintem nem lényeges kérdésem szempontjából de azért megadom
jelenleg 8 gb ram van benne ddr3
valamint a GPU egy ATI mobility Radeon 5000-s széria. 1gm ramA csere a következő ok miatt következne be (ha lehetséges a csere egy jobb procira)
Mert a játék amivel játszom átlag 25 fps-el működik. Gondolná az ember, hogy videokártya, de azt mondták, hogy a videokártyát nem eszi a játék de a procit annál inkább.
Mondom én ha van egy "mini erőművem", akkor miért pislákol "bent az irodában a lámpa"?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: Zoli -
szente
addikt
Sziasztok!
Memóriát szeretnék bővíteni egy Acer Aspire One Happy 2dqpp-ben. A neten ellentétes infókat találtam róla, hogy milyen memória megy bele. Valahol DDR2-őt, valahol DDR3-at írnak bele. Ha DDR3 van benne, akkor 1066Mhz-es. Ha 1333Mhz-est rakok bele az menni fog vele, csak 1066-os sebességen?
Üdv.
-
NEMO1968
őstag
Látványos bizony!
2 éve nyúzok egy 96 GB KINGSTON SSD-t,ami akkor került kb.40k-ba,de nem bántam meg a cserét.
A harmadik gépemben megy hiba nélkül.
Beleraktam,telepítem,használom.
Nincs felpörgés idő,nincs töredezettségmentesítés,nincs bad sector,nincs babusgatás(jajj le ne ejtsem,stb)
Fele annyi a boot idő,a progik villámgyorsan indulnak,működnek.
Persze gyengusz gépben nem várhatunk csodát ettől sem,de még úgy is sokat dob a sebességen. -
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7516 üzenetére
Látod nem csak én javaslom az ssd-t egy egészen más világ,hirtelen látványos gyorsulás.
-
NEMO1968
őstag
válasz
Thunderzolee #7516 üzenetére
Így is van!!!
Persze ez +kiadás(feltéve ha nem kezel 2 vinyót a gépe),de sz.v.sz nagyon megéri hogy bekerüljön egy SSD a gépbe. -
-
NEMO1968
őstag
válasz
Thunderzolee #7478 üzenetére
Neked is igazad van,egy dolgot leszámítva.
A vinyó,ami kiugrik a gépből,még mindig megmaradhat másodlagos tárhelynek(USB-re kötve)
Feltéve ha nem purcant ki.
-
válasz
Casseius #7512 üzenetére
VGA szerintem nem cserélhető, legalábbis itt nem látok MXM foglalatot, azt viszont látom, ahogy a VRAM, meg a GPU rá van forrasztva az alaplapra.
A chipset nVidia MCP79D. 1066-os FSB-t is visz.
Ezeket a processzorokat fogadja:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
A P-betűvel kezdődőeknek 10W-al kisebb a TDP-je, célszerű ilyet keresni hozzá, jótékonyan hat a hűtésre a kisebb hőtermelés.Ami a kézikönyvben is szerepel (kollega linkelte itt lejjebb), azokat biztos, h viszi, de valószínűleg a többi fel nem soroltat (pl. P7ezer, P9ezer) is.
-
Casseius
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS K70ID tipusú laptopom
Intel® Core™2 Duo Processor T6670 2.2GHz
8GB, DDR3 1333/1066 MHz SDRAM, 1 x SODIMM
NVIDIA® GeForce® GT320M 1GB Dedikált, 2.7Gb turbó memóriaÉrdeklődnék hogy lehet e benne VGA-t cserélni egy erősebbre illetve procit erősebbre.
A segítséget előre is köszönöm!
-
válasz
krinnyo #7509 üzenetére
Ugyanilyen géphez keresett másik processzort bvitya is:
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_7376-7400.html#msg7376Olvasd el mire jutottunk.
A dokumentáció szerint a chipset erősen le van korlátozva, de a gyakorlatban ez nem igaz, fogad az a gép is Socket P-s 800MHz-es FSB-s processzorokat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Ccak max. 800-as FSB-st válassz, és a P betűvel kezdődőeket szintén kerüld el.Azt javaslom neked, mielőtt kifizeted a kinézett processzort, próbáld bele a gépbe, nehogy úgy járj, h mégse kezel mást a Celeronokon kívül.
Ram az DDR2-es, egy darab 1GB-os modul, vagy kettő 512-es?
Elég ha veszel hozzá még 2GB-ot, de ha nem akarsz sokat rákölteni, akkor elég hozzá plusz egy giga is még. -
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7500 üzenetére
Ismerősömé a gép, én nem használtam, eleve HDD hibásan került hozzám.
Úgy néz ki, T7700 kerül bele!
-
krinnyo
csendes tag
Sziasztok!! Lenne hozzátok egy fontos kérdésem illetve kérésem, nem értek abszolút a laptopokhoz és szeretném egy-két dolgot kérdezni.
Van egy MSI MegaBook VR601X-073
Akkumulátor: 6 cellás, 4400mAh
HDD: 120 GB
Processzor gyártó: Intel
Processzor modell: Celeron M530
Processzor sebesség: 1,9 GHz
RAM: 1 GB
Videokártya gyártó: Intel
Videokártya modell: GMA X3100Ezt szeretném "feltuningolni" nagyon megbízható 4-5 éve teljesen jól működik csak jó lenne nagyobb RAM meg Proci!! Szakértelmem nincs abban hogy mi az a maximum amit ki lehet belőle hozni ,ebben kérném a segítségetek !! Milyen alkatrészeket vásároljak a gépezetbe?
Előre is köszönöm !!
-
ravail
senior tag
Nem is válasz amit írok, csak a gondolatmenet folytatása. A szakirodalom meg a tesztprogramok is az eltérő modulméret esetén létrejött "üzemmódot" "Dual Channel Asymmetric"-nek nevezik. Ez az oldal ugyan német nyelvű, de hirtelen ezt találtam meg, és nem az angol nyelvűt.
-
Tim82
félisten
-
válasz
Thunderzolee #7504 üzenetére
igen, néha eltérő méretű modulok esetén is adott a dual channel - meg is lepődtem évekkel korábban, amikor egy msi notinál először láttam, mert akkor még ritkaság volt!
változó, hogy mennyi többlet a dc, még az sem mindegy, hogy intel vagy amd...stb, de valamennyi többletet mindig jelent!
illetve azért is szoktam inkább két azonos modult javasolni, mert úgy az összeférhetetlenség is kizárva, csak a notinak kell, hogy tessék a modul, egymásnak nem kell működő "párt" keresni.
persze, ahol például sis chipset van, ami - jellemzően a legtöbb - alapban sem dc képes, ott kevésbé számít, de ott is fontos, hogy megfelelő, két eltérő méretű modult pászítson össze az ember, azonos moduloknál meg legalább erre nem kell figyelni.Balázs1986; igaz, egyrészt feloldható a korlát különböző buherákkal, másrészt kihasználható a fölös memória, de ilyenre csak külön kérés esetén vetemülök, mert ad némi hibalehetőséget, és nem vagyok a magam ellensége!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
Elvileg pl. Windows Tweaker-rel kiüthető a 3Gb limit. Bár valóban jobban megéri 64bit-re váltani 4Gb RAM környékén, de ha valakinek nincs rá ingere, ezzel játszhat.
(Adott esetben 10-15% teljesítménynövekedés azért tud áldásos lenni a 0%-hoz képest)
(#7503) kali : Ráadásul, az a megcímezetlen 1Gb még felhasználható RAMDisk-nek, az pedig szintén tud gyorsítani a rendszeren
-
Értem.
Dual channel a legtöbb új gép esetében már simán megy teljesen eltérő (méretű) modulokkal is. Tehát 2+1GB ram esetében is akár.
Bár a kérdéses gépben a végeredmény valóban single lenne, az még régebbi chipsetű. Másrészt a dual channel mennyit is ad a teljesítményhez? 10-15%-ot? Ideális esetben persze lenne ez több is, de olyat tesztben még nem láttam, csak elméletben a dokumentációban.Ettől függetlenül igazad van, értem az érveid, és el is fogadom őket.
-
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
nem ragaszkodtam hozzá - olyat nem is írtam, hogy mind a 4 gigabyte megcímzésre kerül modulos szinten -, én ahhoz ragaszkodtam, hogy adott oprendszerek 4 gigabyte memóriát tudnak összesen megcímezni - és ez igaz is!
szerintem; inkább legyen egy notiban 2 * 2 gigabyte, és működjön a dual channel, de lógjon a levegőben 1 gigabyte kihasználatlanul, mint legyen 1 + 2 gigabyte, ne működjön a dual channel, de legyen megcímezve - majdnem - mind!
amúgy is konkrét notija válogatja, a hardveres kiépítés alapján, hogy mennyi a megcímzendő "fölös" memória, szélsőséges esetek pedig mindig vannak, nálam is csak 2.92 gigabyte van megcímezve a 2 * 4 gigabyte memóriából - 4 gigabyte esetén is ennyi lenne -, de egy speciális program miatt, most kénytelen vagyok 32 bit képes windows 7 verziót használni. -
Axe93
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7497 üzenetére
ja bocsi el írtam csak 52%-kos egy kicsit el hibáztam ezt ,jó köszi
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7478 üzenetére
35 körül már lehet kapni 256gb s ssd tudom drága,de,ha van egy gyenge proci+ kevés ram legalábbis szerintem csak együtt érdemes cserélni,árban kb ugyanott van,és még akkor jönnek a hűtési problémák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest