- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoporiz
tag
Sziasztok!
Kicsit felújítanám lenovo y570-es gépem.őaz 6gb rammal
Szeretnék bele új processzort(i5 vagy i7) és ssd-t is ha lehetséges(64,128 gb)
Megérné-e? Egyáltalán lehetséges-e? Kellőképp gyorsulna a gépem?
Üdv! Zoli -
Armagedown
őstag
Van egy Hp Compaq 6910p notim.
Mekkora merevlemezt támogat ?
Az is érdekel hogy abban az esetben , ha nincs ilyen korlát , mekkorát érdemes venni , mert úgy hallottam hogy a nagyobbak hamarabb elromlanak. -
zalaapati911
csendes tag
Sziasztok nem olyan rég vagyok egy HP Compaq NX9420 gép tulaja
A videókártya lehet nagyobra böviteni ?
Vagyis kompatbilis lenne a nw9440 videókártyájával?
És 1TB vinyót fel ismerne?
Kijelzött is akkarok cserélni 1920x1200asra ,gyártó szerint 1680x1050 támogat honlap szerint.
De nem igen különbözik a két gép nx9420 vs nw9440 gép? -
törölt tag
válasz
KingKress79 #8295 üzenetére
Szerintem tedd fel a kerdesedet ebben a topicban, ott jobban fogjak tudni.
-
törölt tag
válasz
KingKress79 #8293 üzenetére
Abban az esetben, ha van ra garancia, akkor minel hamarabb vidd be, de ne hajszaritozz (gyakran csinaljak) es veletlenul se keruljon meg tobb folyadek a billentyuk ala!
-
KingKress79
aktív tag
Sziasztok! Az én kérdésem nem nagyon vág a témába. Történt ugyan is, hogy a laptopom billentyűzetére ráborult egy kevés almalé. Már megszáradt, csak az a gondom, hogy pár billentyű erősebben kell lenyomni pl space, G. Szerintem ez a ragadástól van. Gondoltam arra, hogy a billentyűk alá ablaktisztítót spriccelek vagy kiveszem a billentyűket (csak nem tudom, hogy utána vissza tudnám rakni). Gondoltam mielőtt bármit is csinálnék felteszem itt a kérdésem. Várom a válaszokat! (Amúgy a laptop egy Dell N110, ha számítana)
-
Mogcaa
aktív tag
sziasztok toshiba u300 ban szereles kozben elszállt egy szalagkábel ami az alaplapot köti össze a hang és usb panellel hol tudok olyat szerezni? sima bedugós asszem 14 eres
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8290 üzenetére
Koszonom, remelem jol lattam, de azok kozul az N370 a legjobb, jelenleg csak az ebay-en talaltam, nem tudom, hogy itthon hol lehet keresni, vagy egyaltalan van-e.
-
válasz
#49553920 #8289 üzenetére
Socket S1G4-es foglalat.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_IIA benne levő processzor TDP-je 25Watt, de a gép fogadja a 35Wattos TDP-jű processzorokat is. Ennél nagyobbat viszont ne válassz bele.
-
törölt tag
Sziasztok! A Hp pavilon g6 1000sv gépem én szeretnem kicserélni a processzort. Néztem a videó kártyán teljesítményét es egy jobb processzorral nagyon jól futtatják a dolgokat. Ebben kérnem a segitsegeteket. Milyet, honnan, hogyan ?
-
-
RefeeZ
tag
Sziasztok!
Egy HP Compaq 615-öt szeretnék valamivel gyorsabbá tenni, emberi áron. Mit javasolnátok ~30e forintig?
Köszi előre is!
-
yaksi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy FSC Li2727 laptop, aminek kezd haldokolni a HDD-je.
Bármilyen 2,5"-os sata HDD beletehető, vagy csak speciális típust fogad el?Előre is köszi a segítséget!
-
Dell XPS
veterán
válasz
simonlaci55 #8282 üzenetére
Szia,
-
simonlaci55
tag
Hello, ebbe a Hp pavilion HDX 9200 gépbe nem tudna valaki elado vga-t?
-
Impressa
őstag
Persze, akkor az árvízre fogták, most meg leégett egy chip gyár, ami pl. az Nvidiának az egyik legnagyobb beszállítója. Az első pont jókor jött ( a forgalmazónak ), a második meg ki tudja....
én pont az áremelést követően vettem HDD, mert akkor adta be a kulcsot a régi.
-
-
havri1
félisten
Helló!
Újra itt
A múltkor egy toshiba notiban szerettem volna SSD-t belerakni a sebesség miatt.
Egyelőre C vágány a dolog, most egész jól működik a HDD benne.
Viszont kollégámnak egy pontosan ugyanilyenje van, és megdöglött benne a WD250BEVS HDD. Kattog...nem is ismeri fel.
Tehát csere. Viszont SSD -t szeretnének
100-120gb, és 25k -ba van maximalizálva a javítás. Iponos árakat néztem, ebben van egy 2500ft házhoz szállítás, így már csak 22,5-23e a határ.
2 SSD-t találtam, szerintetek?KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G
SAMSUNG 120GB SATA3 2,5" 840 MZ-7TD120BWVagy ha esetleg más, akkor mit?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Hardver Arc #8275 üzenetére
Hali!
Nem tudod, mert integrált az alaplapon! A Brazos platform az ilyen sajnos, gyenge és forrasztott.
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
van egy lenovo g585 notebookom amd brazos e2-1800 procival..
A kérdésem az lenne hogy lehet e ezt a procit kicsit nagyobbra cserélni? és ha igen akkor mienre? -
Dell XPS
veterán
Szia,
Innen tudsz válogatni a támogatás alapján: Socket M
Gyárilag az alábbi processzorokkal jelent meg: 410, 420, 430, T1300, T1400, T2300, T2300E, T2400, T2500, T2600, T5500, T5600, T7200
Nézd meg, hogy mi felelne meg teljesítményben és árban legjobban számodra, mert pl. egy igen jó T7200-as (4MB L2) az akár 5-6K is lehet.
Itt a HA-an találsz is szerintem megfelelőt!
-
Globus
csendes tag
T. Fórumtársak ! Az szeretném kérdezni , hogy Lenovo R60e laptopomba celeron M 430 helyére milyen procit lehet bepattintani ? Vennék bele.
-
villamos
őstag
Rendben, technikailag lehetséges, ez jó hír.
Esetleg megvenni az egyik gépet (ha egyáltalán megvannak még), átcserélni bennük a cput, majd a csere után újra eladni? Így viszont elveszik a garancia... Nem beszélve arról, hogy nem biztos hogy el fogom tudni adni (Acer, meg HP nekem egyik sem kellene mindenesetre)... Vagy esetleg, eladni a jelenlegi gépet jó áron, és venni egy ThinkPad -et 160 -ért 4500 -zal... (legalábbis láttam ennyiért már)... viszont nem igazán szeretnék másik gépet most... -
Impressa
őstag
válasz
villamos #8269 üzenetére
Cserélhetőek, még a TDP-jük is azonos, így a hűtéssel sem lesz gondod, max többet hallod pörögni a ventit.
Előrelépés lenne az biztos, mert az A8, A10 már 4 maggal rendelkezik. Az induló ára anno 140K körül volt ( 2012 dec.) még újnak számít, így nem lesz könnyű találni bontottan/használtan ilyet, de nem lehetetlen.
Gondolom pár ezerért beleteszik neked, normálisan pasztázva. Vannak itt a fórumon páran, akik megbízhatóak, és nem dolgoznak drágán. Ebben is tudok segíteni neked. -
villamos
őstag
válasz
Impressa #8268 üzenetére
Igazából csak előzetesen érdeklődöm, hogy egyáltalán lehetséges e egy ilyen akció, egyáltalán érdemes e belevágni, mennyibe kerül egy ilyen cpu, mennyiért szerelik bele? Csinált már valaki ilyet? stb...
Aprón egy darab ilyen hirdetést találtam, ő is keres... azon kívül meg másik notebook -kat 80-90 ért.
-
villamos
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Lenovo Ideapad Z585A típusú gépem. Ennek a bővítési lehetőségeiről érdeklődnék. Memória 8Gb van benne, ennyivel elleszek egy ideig. A grafikus meghajtóval is meg vagyok elégedve, ami egy Radeon 7670M. Ami gyengének tűnik igazából, az maga a központi egység, ami a tudomásom szerint ebbe a típusba szerelt leggyengébb, egy A6 4400M. Ezt lenne jó kicserélni egy erősebb darabra, a kérdésem az hogy milyen lehetőség van erre. Gyárilag szerelték A8 4500M -mel, és A10 4600 -zal is, hol és mennyiért lehet itthon (ebay meg ilyesmi nem nagyon játszik) ilyen cpu -kat szerezni? Egyáltalán lehet? -
gyvince
senior tag
sziasztok van nálam egy F5SR és kli cserélném az X50SL alaplapját a hangkártya miatt mert a f5sr-be valami Azalia chip van szerintetek meg éri ez miatt cserélni?
-
Impressa
őstag
válasz
szcsaba1994 #8260 üzenetére
Nem jár garivesztéssel az ilyen jellegű módosítás. Amit dehecked fórumtárs is linkelt, abba beleteszed a vinyót rácsavarozod és ennyi. A DVD meghajtó elég könnyen kijön, a gép alját lenyitod azt az 1 db csavart megkeresed, ami a helyén tartja az ODD-t, és kiveszed. Annyi még, hogy az ODD elején levő burkolatot le lehet pattintani, de csak akkor, ha nyitva van a tálcája, mert a fül ami tartja elég könnyen eltörik és nem is férsz hozzá rendesen.
-
dehecked
tag
válasz
szcsaba1994 #8260 üzenetére
Szerk.: Nem hiszem, hogy buknád a garit, mivel nekem is a memóriát, merevlemezt, ssd slotot szabad piszkálnom anélkül h buknék bármit is (Lenovo Y570em van).
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Lenovo G580-ban hogy lehet a legegyszerűbb módon kicserélni a DVD-írót egy merevlemezre?
Ez garanciavesztéssel járna? -
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #8257 üzenetére
90%, hogy még ha fizikailag kompatibilisek is a fenti kijelzők a W500-zal, EDID flashelés nélkül nem fog működni a dolog. De szerintem ezt te is tudod, nálam jobban körbejártad már a témát.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8256 üzenetére
Köszi, megyek oda boldogítani a többieket!
-
válasz
scarbantia #8255 üzenetére
Ezt inkább a másik notebookos topicban kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja_2/friss.htmlVagy esetleg itt:
http://hardverapro.hu/apro/15_4_14_1_stb_notebook_laptop_lcd_tft_kijelzo_uj_e/friss.html -
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, laptop LCD upgrade-el kapcsolatban lennének kérdéseim.
Sokat kerestem a témában, de mivel még sose csináltam ilyet, ezért több kérdés is felmerült, amikre a hozzáértők valószínű hamarabb tudják a választ.Adott egy 15.4"-os laptop single CCFL háttér-világítású, 16:10-es WUXGA panelje van. (Thinkpad W500)
Szeretnék bele egy nagyobb színtérrel rendelkező panelt tenni. Sajnos nagyon szűkek a lehetőségek, lényegében két panelt találtam. Kérdés, hogy jók-e a W500-ba?Az egyik egy dual CCFL-es panel, LP154WU2 (TLA2, TLB1, TLB2), 30 tűs csatlakozóval, 72%-os Color Gamut-al. (NTSC)
Amit tudok, hogy a dual CCFL-es pár mm-el nagyobb(3mm-el magasabb, és 0,8mm-el vastagabb), és dual CCFL-es inverter kell neki, ami általában szintén nagyobb egy kicsit méretben, de ebből sokféle van.
A másik egy RGB LED-es panel, LTN154CT04-D01, 50 tűs csatl, 100%-os Color Gamut. (ennél elég hiányos/pontatlan az adatlap)
A kérdésem, hogy össze lehet-e hozni ezt egy Thinkpad W500-al, ami gyárilag single CCFL-es, és 30 tűs csatlakozójú panelja van.
A LED-es jobban érdekelne a nagyobb színtér miatt, de nem tudom, hogy össze lehet-e hozni, van-e olyan kábel ami az alaplap és a kijelző között megfelelő adatátvitelt biztosít.
Eredetileg ezek a kijelzők a DELL Inspiron M4400-as gyári paneljei. Mindkét panel(30 és 50 tűs) ugyanarra az alaplapra rámegy.
RGB LED-es panelt, és hozzá való gyári DELL kábelt tudok szerezni. Kérdés, hogy ezzel a kábellel össze tudom-e építeni valahogy a Thinkpad W500-al, szabványos-e a csatlakozó, vagy egész más, stb. ? Az RGB LED-es panelből láttam 30 tűset(erest) is hirdetni, de szerintem elírás.
Ha valaki tud valami infóval segíteni, azt megköszönném
, nagyon sokat túrtam már a netet, de elakadtam. Az RGB LED-es panel elég ritka, ezért kevés infó van róla a neten.
-
-
Mogcaa
aktív tag
gyors kérdés nem biztos hogy jó helyre írtam légyszi segítsetek
i3 2x 2.4ghz gt635 2gb
i5 2x 2.5ghz gt620 1gb4gb ram
gamere melyik jobb i3 meg tudja hajtani? pl gta 4 élvezhetően menne ?
-
dehecked
tag
RAM kérdése: szerintem ilyen régi konfignál nem sokat számít, hogy egy vagy két csatornás módban üzemelteted, de azt pláne nem tudom elképzelni, hogy lassabb lenne a két különálló modul még akkor sem, ha egycsatornásként kezeli őket a rendszer.
Az SSD-t még mindig nem azért érzed gyorsnak, mert annyival jobb a szekvenciális írásban/olvasásban, hanem mert sokkal alacsonyabb az elérési ideje (0,1ms körül a hdd 10-20 ms közti értékéhez képest).
Ez azért van, mert memória alapú tároló, és bár ezt biztosra nem mondom, de szerintem IDE esetén is hasonló gyorsulást éreznél a rendszereddel kapcsolatban. Azonban nem árt odafigyelni, mert WinXPnél még nem működik a TRIM ha jól rémlik, szóval jobban oda kell figyelned, ennek a két SSD fórumtopikban tudsz utánajárni, biztosan segít majd valaki, ha más nem, hát én nézek utána ott isCPU-hoz nem szólok inkább hozzá, ebben majd más kisegít, ennyire nem vagyok szaki
-
koop6
tag
Köszi Timi82, ki fogom próbálni a 750-est is, szerencsére ugyan az az eladó!
Ugyanakkor én azt hittem, hogy a Radeon Xpress 200M csak a megjelenítésért felel, vagyis az a lapra hegesztett VGA.
Így viszont felmerült bennem, hogy VGA szinten van e lehetőség előrelépésben, vagy még így sincs. Értem úgy, hogy valamilyen felületen hozzákötni egy dedikált kártyát, erre keresgéltem annó a neten, de nem találtam választ, mármint hogy ennek az alaplapnak van e PCI foglalata, vagy valami, ahol ilyen szinten bővíthetem.Üdv,
koop -
koop6
tag
válasz
Thunderzolee #8247 üzenetére
Köszi Thunderzolee a választ és a kitartó google-zást, kicsit magabiztosabb lettem! Abban megerősítettél, hogy csak 2GB-t tud kezelni sajna, de mindegy.
A topic elején azt olvastam, hogy az egy csatornás memóriavezérlés miatt egyszerre csak egy modult tud kezelni, ez esetben nem lenne jobb egy db 2GB-os modul, mint 2db 1GB-s? Olcsóbb lenne az 1GB-s, de inkább a teljesítményt tartanám szem előtt ennél a résznél és mindenképpen belepróbálás után venném csak meg.
A HDD-nél felkeltette az érdeklődésem az SSD-s rész, hogy inkább azt keresgéljek, eddig egyetlen SSD-t találtam eladót a neten, ami IDE felületű volt, 50e huf körül, az azért túlzás lenne bele, de még 15e-ért sem hiszem, hogy megérné, illetve a sávszélessége is csak 100Mbit/s az ATA/100-nak.
Ugyanakkor lehet valamit nem vettem figyelembe, nem IDE-re kellene kötnöm, hanem valahova máshova is lehetne? Illetve milyen típusú SSD-t kellene keresnem?A CPU szerencsére úgy van, hogy ugyan annál az eladónál van 750-es is és 735-ös is, és ki is próbálhatom, hogy boldogul e vele a masina. Tim82 szerint lehet, hogy megy!
Ugyanakkor várhatok javulást teljesítményben vajon a 735-nél, órajelben kb. 100MHz a különbség, igaz az L2 cach duplája, de az FSB u.a., míg a 750-esnél (ha működik) már 533MHz.Köszönöm még egyszer az eddigi segítséged és ha még erre is válaszol, akkor meg aztán pláne örök hála!
koop -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8247 üzenetére
Ez a chipset (Radeon Xpress 200M) elvileg kezeli az 533MHz-es FSB-s Dothan procikat is. Legalábbis a teljesen ugyanilyen chipsetes IBM Thinkpad R51e igen.
-
2GB ramot lehet belerakni, ha már egy van benne, akkor a másik slotba még egyet tudsz tenni. Mindegy, h 800-ast, vagy 667-est teszel hozzá.
Mondjuk nem tudom minek 800-ast adott hozzá, aki belerakta neked, úgyse megy 800-on, szerencse, h egyáltalán kezeli a gép.Merevlemez 40GB-os, egytányéros, 5400RPM-es, 2.5"-os IDE van benne.
IDE már nem nagyon van, amit esetleg találsz, azt is jó drágán adják. :/
Már jó ideje SATA csatolóval készülnek ezek.
Pláne ha jobbat akarsz a mostaninál, akkor inkább 7200RPM-est keress hozzá, bár nem hiszem, h IDE felülettel van-e olyan egyáltalán, és ha igen, akkor az bizonyára elég régi konstrukció, ami jobban melegszik, mint a mostaniak, és hangosabb is.
Esetleg SSD-t is kereshetsz hozzá, az még sokat gyorsítana rajt.Ja igen, most nézem, amit kinéztél.
Hát igen, végülis ez jó ajánlat, szektorhibái még nincsenek.Processzort kezeli amiket kinéztél, vagyis az 5-re végződőeket (400MHZ FSB) biztos, h kezeli, de a 0-ra végződőeket (533MHz FSB) lehet, h nem. Eddig Googleztam, de meguntam, össze vissza írnak mindent fórumokban, egy normális spec lista meg nem létezik. :/
A hőtermeléssel szerintem nem lesz gond, a hűtés bírni fogja, az a pár Watt különbség nem lényeg. -
-
koop6
tag
Sziasztok!
Egy jó régi laptopot szeretnék az elérhető leg erősebb procival, legtöbb memóriával és leggyorsabb HDD-vel feljavítani. A topicban találtam már ramkérdést, de egyebet erről a típusról nem.
A laptop (Toshiba Satellite L20-182):
- RAM:
már volt cserélve boltban (elvileg hozzá értők), Kingmax KSDD48F-B8KU5 1 GB DDR2-800, de AIDA szerint 400MHz-en megy, gondolom a chipset miatt.
Északi híd ATI RC410M
Revízió 01
Tokozás típusa 707 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 31 mm x 31 mm
Gyártási technológia 0.11 um
Magfeszültség 1.2 V
In-Order Queue Depth 12
Déli híd ATI SB450
Revízió 80
Tokozás típusa 564 Pin BGA
Tokozás mérete 31 mm x 31 mm
Magfeszültség 1.8 V
Nem tudom melyik felelős a RAM-ért, de ha jól sejtem egy csatornás és max. 2GB-t tud.
Aprón nézegettem, van 667-es is és 800-as is, mindegy melyiket választom? (márkásak közül persze)- CPU jelenleg:
Mobile Intel Celeron M 380, 1600 MHz (16 x 100), Dothan-1024 (Tokozás típusa: 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA )
Erre eddig kaptam olyan infókat, hogy lehet M750-es (aprón találtam) nem lesz jó bele, hanem inkább M735 (vagy mondjuk 755, de az lehet túl drága), ami maxTDP-ben is stimmel, a 750-es ugyanis 27W, míg a mostani 380-as csak 21W
A 735 és a 755 is 400MHz-es FSB-vel van, és gondoltam egy 750-es ami már 533MHz FSB talán jobban kijön egy 667-es, vagy 800MHz-es RAMmal, persze lehet a chipset visszaveszi mindenképp 400MHz-re?- HDD jelenleg:
Gyártó Toshiba
Merevlemez neve MK-4032GAX
Fizikai formátum 2.5"
Formázott kapacitás 40 GB
Lemezek 1
Adatrögzítő felületek 2
Fizikai kiterjedés 100 x 69.85 x 9.5 mm
Max. tömeg 97 g
Átlagos forgási késleltetés 5.55 ms
Forgási sebesség 5400 RPM
Max. belső adatsebesség 429 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 12 ms
Sávváltási idő 2 ms
Max. fejpozicionálási idő 22 ms
Csatoló Ultra-ATA/100
Itt leginkább méret miatt szeretnék egy legalább 80GB-os példányt és persze jó ha gyors is, hisz rendszermeghajtó, mire kellene figyelnem?
Kinéztem egy Hitachi Travelstar 7k100 80GB 7200rpm 8M IDE/ATA (HTS721080G9AT00) típusút az aprón, HDSentinel szerint 100 / 87 -es. Jó lehet, vagy inkább keresgéljek tovább?Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült, a kérés az volt a topic elején, hogy minél pontosabban írjam le a jellemzőket, remélem ez sikerült.
Köszönöm a válaszokat, segítségeket!
koop -
bence5527
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Emachines E525 laptop, amiben jelenleg egy Intel T3400-as processzor teljesít szolgálatot.
Ezt a processzort szeretném kicserélni egy P8*00 processzorra... Aminek az FSB-je 1066Mhz.
Lehetséges-e ez?
Annyit kiderítettem, hogy GL40 chipsetet ír a rendszer, de DDR3-as ramok vannak benn, és az eredeti Intel Celeron 900-as procit is 800 Mhz-es FSB-vel vitte.
Ha beleteszek egy 1066 Mhz-est, akkor működni fog? Esetleg leszabályozza 800 Mhz-re? Akkor nem igazán éri meg a csere... -
kiki23
csendes tag
Üdv!
Lenne egy problémám.
Van egy HP Compaq NW9440-es 17"-os notim, benne egy nvidia quadro fx 1500m típusú kártya.
Ez ha jól tudom mxm III-as. Legalábbis ezen kép alapján a középső típusú.
A gond vele, hogy ha feltelepítem a drivert, akkor csíkoz, stb. De ha a windows driverével megy, akkor semmi baj nincs vele, csak mintha a színmélység alacsony lenne. A színátmenetek nagyon rosszak.Úgyhogy ezt a kártyát le szeretném cserélni valami izmosabbra, vagy legalább egy másik működőre.
Kártyaválasztásnál mire figyeljek? Nyilván nézem a csatlakozóját, meg a furatok távolságát.
Ezen kívül kell még valamire figyelni? mehet bele bármilyen másik kártya, ami méretben megegyezik?Egy geforce 9700m gt-vel szemezek. meg néztem a hp 8710W hűtését kellene belerakni, ha belefér, mert azon több hűtőfelület van. Valamint a mostani tápot, ami 120W-os, cseréljem le mondjuk egy 150-esre? Vagy elmegy ezzel is?
Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget
-
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8241 üzenetére
szia! p8600 láttam 5 ezerért
meg is rendelem ha vissza ír a srác....remélem gyorsabb lesz nem játék miatt kell hanem na akadjon már a böngésző
-
válasz
gyvince #8240 üzenetére
Maradj inkább a P betűvel kezdődőeknél.
Azoknak csak 25W a TDP-je, szemben a T betűsek 35Wattjával. Jótékonyan hat a gép hűtésére, ha kevesebbet kell dolgoznia.
Ezért írtam anno.P8400, P8600 5-6ezerért lehet találni, felesleges tizenhuszonezreket elverni párszáz MHz-el magasabb órajelen járó processzorokra.
-
dehecked
tag
válasz
gyvince #8238 üzenetére
[link]
Itt tudsz keresgélni, a táblázatban ezekre figyelj: TDP 35W vagy kevesebb legyen, illetve Socket P legyen a foglalat, más elvileg nem számít, így a T9900 elvileg a legdurvább amit a gépbe tehetszde már a P8700 is elég nagy többletet jelent a T2390hez képest, és a P előtagos prociknak a fogyasztása is kevesebb ahogy elnéztem.
-
dehecked
tag
válasz
gyvince #8236 üzenetére
Az nem 65milliméter hanem 65nanométer
a tranzisztorok méretét csökkentették, hogy azonos területen több is elférjen belőle, illetve a fejlettebb gyártástechnológia miatt olcsóbb a chipek gyártása is. A processzorok foglalata ettől még esetedben nem változik. A hűtéssel meg akkor nem lesz gond, ha azonos TDP osztályba tartozó CPU-t veszel a gépbe.
-
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8235 üzenetére
de a gyártási méret nem számít? vagy mi....az enyém 65mm ezek meg 45mm ez mit jelent?
és persze a hűtéssel nem lesz gond?
-
válasz
gyvince #8234 üzenetére
Azokból válassz, amik P-betűvel kezdődnek, nem T-vel.
P7ezer, P8ezer, esetleg P9ezer.
Itt tudsz keresni hozzá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobil/listaz.phpItt párat kiválogattam valakinek, lehet még megvannak:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_8163-8163.html -
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8230 üzenetére
hm! nagyon köszönöm! tudnál is mondani egy példát ?? és esetleg linkelni?
-
djmysticboy
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8219 üzenetére
Megnéztem és sata merevlemez van benne most jelen pillanatban.
-
djmysticboy
csendes tag
válasz
Fogalmam sincs miért raktak bele ilyen chipet bele, de eddig lekopogjam semmi gondom nincs vele.
És köszi a segítséget
-
djmysticboy
csendes tag
válasz
Azt megnézem , tudom régi . Nekem megfelel amire kell. Nem játszok rajta, csak zenéket készítek ,rádiózok és mixek re kiválóan működik. S külső winyót adok hozzá az jobb lenne ugye?
-
válasz
gyvince #8229 üzenetére
A benne levő SiS671DX chipset kezeli az összes Socket P-s processzort.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Vegyél hozzá egy olyat, aminek az FSB-je 1066; az majd felgyorsítja a géped. -
gyvince
senior tag
sziasztok bocsánat hogy témába vágok fontos lenne nagyon......
van egy Asus X50SL és egy F5SR az X50SL üzemképes de a F5SR nem...és az F5SR be van egy Intel Pentium t3200
az Asus X50SLbe meg egy intel pentium T2390 azt szeretném kérdezni érdemes e kicserélni a T2390 procit a T3200ra....
illetve ha érdemes ki cserélem nem e fog kék halálokat dobálni és persze kell e új Win most Win 8-at használok..
köszönöm előre is
-
Impressa
őstag
válasz
Gesta28 #8224 üzenetére
Ez így nem igaz. ettől azért ennyire nem kell tartanod, nem kell megijedni.
Minden alkatrésznek van egy adott éltattartama, ami rengeteg tényezőtől függ, de ez teljesen normális dolog. Nyugodtan megveheted, max. 10 év múlva lecseréled, mert elavult lesz, és lassú, ennyi. No para
Balázs1986
-
Impressa
őstag
válasz
Gesta28 #8217 üzenetére
A csíkszélesség csökkenésével ( 65-ről 45-re ) együtt jár, hogy csökkentheti a proci élettartamát, amit a nagy hőingadozások is befolyásolnak. Egyszerűen elöregszik az alkatrész, az az anyag szerkezetében visszafordíthatatlan változások mennek végbe. Pl. SSD élettarta egyre inkább csökken az kisebb csíkszélesség miatt is ( persze ott vannak egyébb más okok is )
-
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8221 üzenetére
A gyorsítótár mérete befolyásol valamit? Azt honnan tudom, hogy meddig mehetek el?
2mb, 3mb, 4mb, 6mb? Van szerepe?
-
válasz
Gesta28 #8217 üzenetére
Ja igen, eredetileg beleírtam a hsz-ba azt is, de közben újraindítottam a gépet, és eltűnt a hsz, mire újra írtam, meg kiment a fejemből, h azt is kérdezted.
A 45nm-esek újabbak, de nem gond, megeszi a gép azokat is.
Ugyanaz a TDP osztályuk, az a 100, ill. 105-ös T-junction meg az lenne, amikor lekapcsol a processzor. 5°C-os különbség nem számít. Ha a mostani mondjuk 80-as lenne, az új meg 105-ös, akkor is csak annyit jelentene, h a hűtés többet megy magasabb fordulatszámon (többet pörög fel a venti), mivel a processzor magasabb hőmérsékleten üzemel, de a teljesítménynek ára van.És hát igen, régi játékok elmennek rajt, azokhoz megfelelő.
-
bali93
tag
válasz
Thunderzolee #8218 üzenetére
Hát igen az árakat megnézve (főleg hogy csak külföldről lehet behozni) egyből elgondolkodik az ember...
Egy-két újabb játéknál kevés a B970 a 630m mellé. Notebookcheck-en nézegettem FPS számokat a különböző game-eknél, és azok a 630-asok mind i7-esek mellett voltak kihajtva. -
válasz
djmysticboy #8215 üzenetére
Merevlemezeket itt tudsz hozzá nézni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/notebook_hdd_2_5/listaz.phpDe meg kellene nézni, milyen van benne.
HD Sentinelt tegyél fel légyszíves.
Elég régi gép, bár az a chipset már tud Satát is, lehet még csak IDE merevlemez van benne, nehogy rosszat vegyél hozzá.
Ha IDE kell hozzá, azoknak horror áraik vannak, nem is biztos, h megéri kicserélni. :/
Ha viszont Sata is mehet bele, akkor akár SSD-t is vehetsz hozzá, felgyorsítja a gépet, vagy egy 7200RPM-est, azok is jótékonyan hatnak a sebességre.Kijelzőnek a háttérvilágítása adta meg magát, inverternek hívják.
Vannak akik foglalkoznak a javításával, cseréjével, az aprók közt keress rá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozek_alkatresz/keres.php?stext=inverterDe nem biztos, h egy ilyen gyenge gépre érdemes egyáltalán költeni pénzt?
A 735-ös processzort például nem is értem, a chipset elvinne 533-as FSB-vel is processzorokat, miért ilyet tettek bele vajon gyárilag? -
Ha rájönnek a buherálásra, egyből ugrik a gari.
Egyébként mihez kell az i7-es processzor?
Mert a játékokat behatárolja a GT630M is.
Azért azt láttad, h a linkelt i7-esek csak 2 magosak, ugye?Ha gyorsítani akarod a gépet, SSD-t tegyél bele esetleg egy 7200RPM-es merevlemezt (ha csak 5400-es van benne).
A kérdés amúgy sem az lesz, h milyet vegyél bele, hanem, h milyet kapsz hozzá, és mennyiért?
Hol fogod megvenni? -
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8214 üzenetére
Akkor ez a fele világos!
De az előző kérdésemre még nem kaptam választ!
A tokozás mennyit számít? Mert az enyém 65nm tokozású, de van 45nm is, ami ugye sokkal gyorsabb, mint a 65nm-es. Ezeket lehet variálni minden gond nélkül? Egyébként a 45nm-esek nagyobb hőmérsékletre vannak beállítva (105°C) a mostani pedig csak 100°C. Ez okozhat hűtésbeli problémákat?
Ui: Azért az nem teljesen igaz, hogy játékra nem alkalmas, mivel elég sok játékot elbír, igaz ezek nem mai darabok, de egy kb. 5-10 évesekkel még azért elboldogul.
-
djmysticboy
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Thosiba Satelit M70-340-es Laptopom van.Az a kérdésem hogy elment a megvilágítás, de a kijelzője jó mert ha erősen nézzük akkor lehet látni a dolgot. Mit javasoltok és mennyibe kerülne ezt megcsinálni?
U.I: S azt is szeretném ha Hdd-t cserélni benne, hogy azok milyen árban vannak? Most jelen pillanatban monitorra van kivetítve a kép, s itt tökéletesen működik.
Köszönöm a válaszotokat! -
válasz
Gesta28 #8204 üzenetére
Az ugyanaz, egy chipset-család.
A PM965-ben nincs IGP, a GM965-ben van.És hát igen, ahogy már írták lejjebb, az IGP nem cserélhető. Ebben egy Intel GMA X3100-as van, hát, már nem mai darab, játékra egyáltalán nem alkalmas.
-
Igen, a Sec. Essentialra gondoltam.
A Prefetch, Superfetch az nem a merevlemezt tekeri, a memóriával van összeköttetésben, szóval az nem lehet a bűnös.
A Dropbox esetleg? Az nem szinkronizál automatikusan?
(Vagy csak a felhőt szinkronizálja az asztali géppel, fordítva nem?)Meg a töredezettséget se értem annyira, a telepítés után az XP-t anno egyből kellett, mert szét volt töredezve, de a Win7 az alig van széttöredezve pár százaléknyit, szóval annyira nem lehetett vészes.
Feladatkezelőben a "Folyamatok" fülre gondoltam, (lent bepipálva, h minden felhasználót mutasson), majd a CPU alapján sorbarendezve, de mondjuk ha "System-et ír, akkor azzal nem sokra megyünk. :/
-
dehecked
tag
Intel Sandy Bridge (2. generációs Core i procik)
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Kis segítség: 35W-os procik (ennyi a tied TDP-je is) közül a 3 legerősebb a táblázat alapján:
Core i7 2640M 2,8Ghz (3,5Ghz - 1mag Turbo/3,3Ghz - 2mag Turbo)
Core i7 2620M 2,7Ghz (3,4Ghz - 1mag Turbo/3,2Ghz - 2mag Turbo)
Core i5 2540M 2,6Ghz (3,3Ghz - 1mag Turbo/3,1Ghz - 2mag Turbo) -
bali93
tag
Üdv!
Lenovo G580GH-m van B970-es Intel CPU-val. A kérdésem: mi a legerősebb proci, amit bele tudnék még pakolni a gépbe? i5-ösök és i7-esek érdekelnének. -
Impressa
őstag
Szia!
Az AVG lesz a ludas, ahogy Thunderzolee is írta. Minden vírusirtó lassítja a rendszerindulásokat. Én már nem használok ilyeneket, helyette van tűzfalam ( Comodo ). Az MSE az jobban van optimalizálva, hisz saját termék.
SSD-re váltás, megváltás, de előtte a probléma forrását kellene megszüntetned. Egy Ccleanert is feldobhatnál mellé. -
havri1
félisten
válasz
Thunderzolee #8206 üzenetére
AVG ütemezés szerint ahogy láttam éjjel fut. (Bár filózom rajta, hogy beleteszem a "gyári" Security Essential-t, erre gondoltál?)
Feladatkezelőben? Azon belül az erőforrás figyelőnél néztem, a system írt, olvasott sokat.
Most letiltottam az előtöltést, meg a windows search-t. Tudom, HDD esetében ez jó ha megy, de most kipróbálom így, hátha..
Tele van a HDD képekke, meg videókkal, a dropbox camera upload miatt. Most csinálok JKDefrag-al vagyis MYDefraggal egy full töredezettségmentesítést. Ez is kivolt rendesen.
Ha pár hét használat után nem javul, akkor beruházok egy SSD-re. Ha nem lesz jó, majd átteszem enyémbeKöszi!
-
Feladatkezelő nem mutat semmit, h mi eszi ennyire?
Az indexelés ami tekeri eleinte, de miután befejeződik, elmúlik. Meg hát egy üres merevlemezen nem is nagyon van mit indexelni. :/
Vagy az AVG az nem fut véletlenül automatikusan a gép indulása után? Nem az tekeri a merevlemezt? Nem elég a win. saját vírusirtója?SSD igen, gyorsít rajta rengeteget, még régi gépeken is.
De hát ugye egyszerűbb lenne, ha megszűnne a kényszerű merevlemez használat. -
havri1
félisten
Üdv!
A következő a gondom egy Toshiba Satellite Pro L300 1B9 típusú laptoppal:
Kb 2 hónapja telepítettem újra anyámnak, Win 7 Home Edition 32bit.
Driverek fent, Egy AVG Internet Security 2013 -at kapott, megy egy dropboxot, és egy Chrome böngészőt. Slussz, semmi mást.
Most, hidegindítás után, kb 3-4 percig nem lehet hozzányúlni, annyira tekeri a HDD-t. Ha alvásból, ill hibernálásból ébresztem, ez az idő 5-10 perc is lehet.
Kattintasz, nem történik semmi, csak teker...teker...
Megnéztem a teljesítmény figyelőben, a system ír/olvas, összesen kb 12-14 MB/sec-el. Ez fogja meg..
Eldöntöttem, HDD ki, SSD be.
Szerintetek ez a régi noti gyorsulna egy 100-120GB-os SATA3/2 SSD-vel?
Egyáltalán lekezelné..?
Mert ez kb megőrjítő így, használhatatlan.Most első körben letiltottam a virtuális memóriát. 2GB van benne, meglátom gyorsul e.
Esetleg valami ötlet, hogy mi lehet? Vírusírtó..? -
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8200 üzenetére
Ja és egyébként GM965-ös chipkészlettel rendelkezik, nem PM965-tel.
Még egy olyan kérdés, hogy VGA chipet lehet cserélni, úgy hogy nagyobb kerüljön bele? Persze mindezt szakember végezné, nem pedig én.
Vagy inkább elégedjek meg azzal, ami van?
-
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy webshopot ahol tudok rendelni Lenovo edge notihoz egy shift gombot
Köszi
-
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8200 üzenetére
A tokozás mennyit számít? Mert az enyém 65nm tokozású, de van 45nm is, ami ugye sokkal gyorsabb, mint a 65nm-es. Ezeket lehet variálni minden gond nélkül? Egyébként a 45nm-esek nagyobb hőmérsékletre vannak beállítva (105°C) a mostani pedig csak 100°C. Ez okozhat hűtésbeli problémákat?
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség egy Acer Aspire 5310 laptop Celeron M530 1,73 Ghz processzorát erősebbre cserélni, és ha igen, milyen processzorok jöhetnek szóba? Előre is köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DOOM - The Dark Ages
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged