- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én még ilyenről nem hallottam, h nem kezelne nagyobb méretű merevlemezt egy laptop.
Úgy értem, ez a gép nem olyan régi, h ilyesmi problémája legyen.Ez a 300gigás merevlemez ráadásul még 12,5mm vastag (3 tányéros), az újabbak már jóval vékonyabbak.
Érdekesség: akkoriban mikor megjelent, ez volt a világ legelső 300GB-os 2.5"-os merevlemeze.
Viszont csak 4200RPM-es, ez nagyon lassú; átlag 2.5"-os HDD-k 5400-esek, az asztali gépekben meg ugye 7200-esek vannak.
Ha gyorsítani is akarsz a gépen, keress hozzá 7200RPM-est, vannak ekkora méretben is. -
Werkly
őstag
Sziasztok! Adott egy Toshiba Satellite A2001J3 noti a jelenlegi 300 GB HDD meghalt. Az igaz lehet, hogy ha 1 TB menne bele azt nem kezelné? Hanem egy szervíz szerint csak max 500 GB menne a dolog. Kösz!
MHX2300BT a régi ami benne volt.
Szervízes fickó szerint a BIOS a bibi! Külföldi fórumok szerint meg menne? Most akkor......? -
-
tibbike01
őstag
Lenovo u510-be milyen ramot keressek? (gondoltam bővítem ha már úgyis tudom hogyan kell szétkapni
)
Amilyen most van benne:
Modul neve: Samsung M471B5273DH0-CK0
Modul típusa: SO-DIMM
Memória típusa: DDR3 SDRAM
Memória sebessége: 4GB DDR3-1600 (800 MHz)Köszönöm.
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9095 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9090 üzenetére
A CPU-Z szerint a chipset GL960.
Kíváncsiságból felraktam a PC Wizardot is,a 2010-est,meg egy 2013-ast,mindkettő azt írja a lapkakészletre,hogy intel GM965
akkor most mi van?
Aida 64 szerint GL960 és a támogatott FSB sebességekSB533,FSB667,FSB800
-
tibbike01
őstag
És mi van olyankor, ha új (tehát nem használt laptopból kiszerelt) wifi kártyát veszek bele?
Azzal működne? -
Elolvastam az oldalt.
Amit a postoló linkelt be adatlapot, azon valóban látni, h GM965 a chipset a gépben. És hát látni, h megy a gép nagyobb processzorral is.
Sajnos az illető a CPU-Z képernyőképen csak a processzor adatait jelenítette meg, az alaplap, ill. a chipset egy másik fülön van.Neked a CPU-Z mit ír ki, ?
Ettől függetlenül: az egy gyakori eset, h a chipset család (Crestline) teljes verziója (GM/PM965) van a gépben, nem a butított verzió (GL960).
Szóval előfordulhat, h GM965 a chipset, és kezeli az összes 800MHz-es FSB-s processzort ebből a listából:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P -
SigmaW
tag
válasz
Thunderzolee #9087 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
lotuska #9085 üzenetére
Pentium 2020M, 2030M.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/HM70_Express.html -
lotuska
tag
Sziasztok!
3 honapja vettem kb. 35.000-ert egy HP Notebook 650 PC laptopot (Celeron B820 @ 1.7 ghz, 4 gb ddr3, 500 gb hdd, HP 1858 65.34 Sandy Bridge alaplap, southbridge HM70, socket 988b rpga, 6 cellas aksi, windows 8). A laptopot foleg filmekre, internetezesre neha jatekra hasznalok. Ami a gondom vele, hogy nagyon hamar elfogy a proci, kerdesem az lenne, hogy lehetne-e egy i3-as procivel upgradelni? Mennyivel lenne erosebb, mint ez a cerka? Mennyiert tudnak hasznaltan egyet pattintani? Tovabba mennyivel kevesebbet tartana az akumulator normal internetezes kozbe? Jelenleg 2,5-4 orat tart, terhelestol fuggoen. Koszi a segitseget. -
lacko0123
tag
válasz
Thunderzolee #9055 üzenetére
Köszi.
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9078 üzenetére
A géphez még nem jutottam hozzá,de ezt találtam:
http://www.techsupportforum.com/forums/f108/cpu-upgrading-compatibility-issues-515132.htmlValóban működhet?
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9078 üzenetére
Köszi,utánanézek holnap..
-
Tegyél fel egy CPU-Z-t, légyszíves, azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
Én GL960-at találtam a manualban, az viszont sajnos csak 533-as FSB-t visz.
Talán a kétmagos T1400, T1500 elmegy benne, legalábbis van ezzel a processzorral szerelt verzió is a neten.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Mindegyik Merom család, bár ezek egy évvel később mutatkoztak be.Szerintem keress valakit akinek ilyen processzora van eladó, találkozz vele, szereljétek bele a gépbe, ha elindul, megveszed, ha nem, akkor meg nem kell feleslegesen megvenned.
-
Csezi
tag
Sziasztok!
Van egy emachine e510 tipusú gépem celeron 560-as procival.
Szerintetek bele tudnék rakni egy Core 2 Duo T7300-as procit?
Ha jól olvasgattam utána a foglalat az socket P mindkettőnél!
Működhet ez így? -
tibbike01
őstag
Holnap ha minden igaz megérkezik a rendelt modul.
Belerakom, és megírom mi a fejlemény.Addig is köszönöm az információkat!
-
tibbike01
őstag
Az is elég ha egy hasonló lenovo típusú laptopból kiszerelt a cucc, vagy konkrétan az U510 szériából kell hogy jöjjön, vagy még a cikkszám is számít?
Sehol se találok u510ből wireless modult...
-
Tim82
félisten
válasz
tibbike01 #9070 üzenetére
Igen, gyakorlatilag annyi történik, hogy minden indításkor lecsekkolja a Lenovo noti, hogy az ún. whitelist-jén szereplő eszközök (tehát Lenovo firmware-s komponensek) vannak-e benne. Ha nem, akkor hibaüzenet.
Persze olyan dolgoknál, mint proci, vinyó, RAM, optikai meghajtó, ez nem számít, de olyanoknál, mint hálózati kártyák, igen, azokra figyel.
-
Tim82
félisten
válasz
tibbike01 #9068 üzenetére
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam: a típuson kívül arra is ügyelned kell, hogy Lenovo laptopból származzon, Lenovo laptophoz jó firmware-je legyen a wifi kártyának. Ha nem ilyen lesz, akkor valószínűleg el sem indul a géped, "unauthorized wlan card" (vagy valamilyen hasonló szövegű) hibaüzenettel megáll majd.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #9064 üzenetére
Ezt a mondatot: "Ezt a kört már ezerszer megfutottuk különféle fórumtopikokban." nem feltétlenül úgy értettem, hogy veled, de úgy rémlik, itt is volt amúgy már róla szó.
-
batman.
senior tag
válasz
Thunderzolee #9063 üzenetére
Köszi, akkor megpróbálkozom vele.
-
Impressa
őstag
válasz
tibbike01 #9061 üzenetére
Két eshetőség áll fenn:
1. egyből felismeri a win.
2. nem ismeri fel (nem látja mint új hardver), mert BIOS szinten tiltva vagyon, akkor unlockolt BIOS kell hozzá. Van fórumtárs, akinek eme próbálkozása után egyenesen a szervizben kötött ki a gépe. És ráadásul garivesztéssel is jár a művelet. Ha más hibából adódóan szervizbe kell küldened, akkor mindent vissza kell állítanod az eredeti állapotra. Természetesen nem lebeszélni akartalak róla.Én eddig nem vetemedtem rá, pedig jó lenne használni az 5 Ghz-es tartományt is.
-
-
válasz
batman. #9060 üzenetére
A chipset leírása szerint megy bele más is a Sempronon kívül:
http://www.nvidia.com/page/nb_6100_tech_specs.htmlUgye itt a fő kérdés a foglalat: Socket S1G1.
Ez a Kite, és a Kite Refresh platform. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Kite_platform_A Sempronok TDP-je alacsonyabb ugyan, de talán a hűtés meg fog birkózni vele.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok!
Lenovo U510 laptopomban szeretnék wlan modult cserélni. Mégpedig egy
ilyenre. Kompatibilis vele, már utána néztem.Kérdésem az lenne, hogy miután kicseréltem kell-e valamit bűvészkednem a biosban?
-
batman.
senior tag
Sziasztok!
Egy régi Asus A6M Q035H –ben szeretném a sempron 3400+kicserélni Turion 64 X2 –re.
Nem találtam már az Asus lapján infót hozzá.
Mekkora procit lehet vajon beletenni?
Esetleg egy TL-60 –assal megbirkózik még? -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #9058 üzenetére
Nem. Ezt a kört már ezerszer megfutottuk különféle fórumtopikokban.
64 bites OS-szel és CPU-val is csak ennyit látna ez a chipset, mert ennyit tud megcímezni (nem a CPU sara, hanem a chipset-é, ennyi). Nem igazán izgat, hogy az Intel mit állít hivatalos dokumentációban, mert nem igaz; tele van az internet "a hivatalos doksi szerint 4 GB-ot kellene látnia az ilyen chipset-es notimnak, miért csak 3,2-t lát 64 bites oprendszerrel"-jellegű panaszokkal. Egy példa, de rengeteg van.
De amúgy a Wiki-n is nézd meg, különös tekintettel a csillaggal odabiggyesztett kiegészítésre...
Hidd el, tapasztalatból mondom, jelen pillanatban "csak" három ilyen chipset-es noti van itthon (ebből kettő az enyém -> ld. adatlap, egy pedig családtagé).
-
Nem a 945GM lát 3.2GB-ot, hanem a 32bites oprendszer. Így akartad mondani, ugye?
A chipsethez passzoló Core Duo CPU-k ugyan csak 32bitesek, de a Core 2 processzorok (T5ezer, T7ezer) azok már rendelkeznek 64bites kiterjesztéssel is, így akár mehet bele 4GB ram is.
Az viszont valóban tény, h ezekbe 3GB-nál többet nem biztos, h érdemes rakni, a processzor számítási kapacitása úgyis behatárolja a gép felhasználhatóságát.
-
Impressa
őstag
válasz
Basszus, én vmiért a 940GML chipsetre emlékeztem ennél a gépnél.
Igen, a 945-ös valóban 4 GB RAM-ot is képesek kezelni, azaz felismerni.
-
Tim82
félisten
válasz
Abból a 4 GB RAM-ból inkább csak ~ 3,2 GB-ot lát a 945GM, nem érdemes 2*2 GB-os felosztásban gondolkodni, a 2 GB + 1 GB felosztás bőven megteszi.
-
lacko0123 és Impressa
Egy pillanat
az 945GM chipsetű. Azok már 4GB ramot is képesek kezelni.
DDR2 667MHz megy bele, és max 2×2GB kiépítésben
-
modern
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9049 üzenetére
kár, de azért köszönöm
-
lacko0123
tag
Sziasztok.
Van egy fujitsu siemens amilo pro v3405-ös laptopom. Ebbe van most 1x512mb ram, ami nagyon kevés...
Van két slot az alaplapon, maximum mennyi ramot tud támogatni? 2x1 vagy 2x2? -
Intel 915-ös chipset, ezek csak egymagos Pentium M-eket kezelnek.
clevo.com/en/e-services/download/ftp_manualAz FSB stimmel, de a core2 nem.
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Clevo M550G laptopom.
533 fsb-s core2 procit képes fogadni vagy ne is próbálkozzak vele? -
Processzor BGA tokozású, nem cserélhető.
A BGA azt jelenti, h az alaplapra van forrasztva.Persze, h lassú, az egyik leglassabb processzor van a gépbe építve.
Add el, és vegyél egy olyat, amiben normális processzor van.
Esetleg egy SSD gyorsíthat a gépen, de hát nem tudom van-e értelme egy ilyen selejt processzor mellé SSD-t rakni. :/
A gép egyetlen előnye a hosszú/hosszabb akkumulátor üzemidő, mivel a CPU kevés energiával is beéri, ugyebár így keveset fogyaszt --> nő az akkumulátoros használati idő.
Csak hát cserébe szörnyű lassú.Most nézem, ez T-Home-os? (sóhaj)
Rásózzák a hozzá nem értőkre a lassú sz×rjaikat, ahelyett, h nagy betűkkel kiírnák a hirdetésben, h ebben a gépben egy ultra lassú processzor van, átlag-felhasználóknak nem javasoljuk a megvételét, max ha kötélből vannak az idegei.. :/ -
drixi
újonc
SAMSUNG ATIV BOOK 2 notebookot kaptam, az alábbi paraméterei vannak:
Processzor : Intel® Celeron® Processor 847 (1.10 GHz, 2 MB L3 Cache)
Merevlemez : 500 GB Hard Drive (5400RPM)
Memória : 4 GB DDR3
Kijelző : 15.6" HD LED (1366 x 768)
Operációs rendszer :magyar nyelvű Windows® 8
Grafikus vezérlő :Intel® HD Graphics
Kamera, mikrofon :720p HD webcam
Optikai meghajtó : Super Multi Dual Layer
Vezeték nélküli kommunikáció: 802.11 abg/n 1X1, Bluetooth™ v4.0
Egyéb :1xHDMI, 3xUSB2.0, 1xDSUB, 3-in-1 kártyaolvasó
Sajnos nagyon lassú, esetleg processzor cserévl gyorsítható lenne? lehet benne cserélni és ha igen milyen típusút bír el? Előre is köszi a választ.
-
válasz
Tamás008 #9041 üzenetére
A Hypertransport 800MHz-es ramokkal is elmegy, de itt is csak 4GB-ot ír:
http://laptop-schematics.com/view/3843/Tartok tőle, h többet nem kezel.
Vagyis bankonként 2GB-ot, és mivel csak 2 slot van, ezért fizikailag nem lehet 4GB-nál többet belerakni. -
Tamás008
tag
Sziasztok. A kedves szakértökhöz lenne kérdésem, gép fejlesztéssel kapcsolatban:
Van egy Asus X53Ke-Ap125 -ös régebbi laptopom, ebben szeretnék memóriát bővíteni. Azt tudom biztosan, hogy ddr2-es modulok mennek bele. Na mármost, a gondom az, hogy nem tudom, pontosan maximum mekkora mennyiségű memóriát képes kezelni. Jelenleg 2Gb-nyi van benne, 2x1Gb két slotban.
Szeretném a maximumra növelni a memória mennyiséget, csak a gondom az, mint ahogy feljebb írtam: Nem tudom mennyi a maximum memória mennyiség amit képes kezelni. 4Gb-ot valószínűleg simán kezel, de arra volnék kíváncsi, hogy vajon képes-e 8Gb-nyi memória kezelésére? Mit gondoltok?
Van egy képem Hwinfo32 nevű programból aminek a jelentésével nem vagyok tisztában, a memória információra vonatkozóan: [link]
Ez azt jelentené, hogy képes 8Gb memória kezelésére a laptop, vagy nem? Mit gondoltok képes lenne 2x4Gb ddr2-es ram modult dual chanelben kezelni?
Szakértők kérlek segítsetek. Előre is köszönöm. -
barisj
aktív tag
válasz
Dell XPS #9035 üzenetére
Félre értesz,látom,hogy vágja a témát,de én a billentyűzet javíttatás,szörp beleömlést kérdeztem,hogy ért e hozzá,de igazad van,nem így kellett volna fogalmaznom sry
. Mi az a KBC? A billentyű csatlakozója,és az alatta lévú fólia nem sérült.Így kizártnak tartom az alaplapi vezérlő meghibásodását.
-
GIJoe
addikt
Tudnátok ajánlani egy üzletet ahol korrekt áron vesznek be, hibás notikat.
(van egy pár) -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Amilo Li3710 notebook amiben egy Atheros Wireless b/g 54 Mbites WiFi adapter van. A kérdésem az lenne hogy ezt ki lehetne-e cserélni valamilyen b/g/n 300 Mbites adapterre? Ha igen akkor ez hogyan működik? Milyet kell venni?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Miért ne értene hozzá? Az ilyet leginkább látni kell, és ellenőrizni külső billentyűzetről is.
Vezetősávokkal tarkított fóliaréteg van alatta, ami előszeretettel tűnik el pl.: szénsav vagy más, nem semleges kémhatású alkoholos-cukros vegyületek hatására. Ahogy látom ez már megtörtént, de ellenőrizd le a fentiek alapján, mert lehet még KBC probléma is, amikor az új billentyűzet sem fog segíteni. Ez alaplapi vezérlő hiba, szerencsére csak ritkább, és súlyosabb esetekben fordul elő.
-
barisj
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9033 üzenetére
Azt hittem.azért kérdezet,mert értesz hozzá
A szétszereléssel nincs baj,nem ragadnak a gombok,csak egyszerűen nincs jel. 6-7gomb nem reagál,de a többi igen. Az lenne a kérdésem,hogy javíttatható-e ez a jelenség.
-
Nem tudom, ennyire nem szoktam belemélyedni a billentyűzetekbe, Youtubeon vannak videok arról, hogy lehet a különféle gyártók különböző billentyűit szétszedni, keres rá, talán a tiédről is van nagyfelbontású, ismertető video.
Mondjuk ha még nem szedted ki a gépből, akkor rajta, és aztán mosd le alaposan a ragacsot róla, bár szerintem ha a gombokat nem szeded ki, akkor nem lehet hozzáférni. -
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #9030 üzenetére
Később jöttem rá én is, hogy a Samsung nem igazán okos döntés.
Nem a te hibádból vettem szóval nem szeretném "rádsózni".
Tehát aki szeretne egy Intel Core i3 2330M procit, az küldjön pü-t!
-
válasz
steeel35 #9029 üzenetére
F@sza..
5 Dollár árkülönbség van a HM65/75, és a HM70 között.
Ennyit a nagy Samsungról.
Kábé ~1000Ft spórolásáért legyártottak egy sorozat sz×r gépet, amikbe nem lehet értelmes processzort tenni.Hát, esetleg a 2020M, vagy a 2030M-es Pentiumokat kereshetsz hozzá, vagy add el az egész gépet, és vegyél egy olyat, ami normális chipsetű. :/
Amit a processzorról mondtam, azt tartom.
-
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #9025 üzenetére
Ezt írja. AIDA-val is nézegettem az alaplapot, de ott nem találtam hm65-re utaló írást.
Így érdemes lenne megpróbálkozni a BIOS frissítéssel?
-
barisj
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9026 üzenetére
Köszi szépen!
Az előző tulaj (öcsém) beleöntötte a málnaszörpöt
és kb 6-7 gombot nem érzékel. Ezt lehet javíttatni,vagy mindenképp cserélni kell?
-
Valaki ugyanezt kérdezte, neki válaszoltam ezt:
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_9008-9008.htmlKiegészíteném azzal, h billentyűzetet is kereshetsz ott.
Mi a baja a billentyűknek?
-
válasz
steeel35 #9012 üzenetére
Szia!
Hát ez érdekes történet. :/
Mi a géped pontos chipkészlete?
Mert így visszaolvasva nem derült ki, amit belinkeltél CPU-Z képet, az is csak a processzort ismerteti, amit addig is tudtunk (B960).
A "mainboard" fülön lenne a chipset.Amit én találtam a gépről adatlapot, az HM65-ös chipkészletet írt, az meg a második generációs Core i családot kezeli.
Viszont maga az NP300e5x termékcsalád elég sok felszereltséggel készült.
Amikor először írtál, a manualt is megnéztem, abban is szerepeltek a Core i3/i5 processzorok.
Most megint megnéztem, és alatta látom, h a chipkészlet nem csak HM65, hanem lehet HM75 is (ez van azokban, amiket harmadik generációs Core i processzorokkal szereltek, amiket Tim kollega is talált a neten), illetve ott van a HM70 is, ami a Celeron/Pentium processzorok chipkészlete, ugyan itt csak a harmadik generációs Celeronok/Pentiumok vannak felsorolva, de visszafelé kompatibilis a második generációsokkal is (Celeron B8százasok/Pentium B9százasok).
Tartok tőle, h a gépedben nem HM65 van, hanem HM70.
Ezért nem visz Core i processzorokat.A másik lehetőség, h a chipset ugyan HM65-ös, de le van korlátozva a gép BIOS szinten, h ne kezeljen más processzort, csak a lokalizációs kódnak (t01hu) megfelelő Pentium B960-at.
Esetleg egy BIOS frissítést megtehetsz, (a frimware fülön van a link), persze nem tudom, most hányas BIOS van fent neked, ez valószínűleg az 1.0.0.2-es).
Még az is lehet, h HM65-ös, és a BIOS többféle CPU-mikrokóddal el van látva, de pont ezt az egyet (2330M) kihagyták (valami miatt), ilyenre is volt már példa itt a topicban.Ha nem kezeli a gép, és én adtam rossz tanácsot, és emiatt vettél rossz processzort, akkor átveszem tőled a processzort, átutalom az árát, te meg küldd el nekem.
Vagy eladod te magad, esetleg akitől vetted, visszaveszi? -
bbalazs_
csendes tag
válasz
Thunderzolee #9020 üzenetére
Neked is koszonom a valaszt. Kiderult, hogy a csalad egyik gepeben kompatibilis van, igy holnap felboncolom.
-
válasz
bbalazs_ #9016 üzenetére
A géped a Socket P-s processzorokat kezeli, ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
A chipset PM45-ös, ez 1066-os FSB-t is visz.Amit bele akartál rakni T2400-as az Socket M-es processzor volt, ezért nem tudtad belerakni.
-
Tim82
félisten
válasz
bbalazs_ #9016 üzenetére
Socket P-s, 667 MHz-es FSB-s processzorokat keress. Lehet, hogy 800 MHz-es FSB-sek is jók lesznek.
Innen tudsz további szűrőfeltételek megadásával tovább keresgélni.
-
bbalazs_
csendes tag
Sokmindennek stimmelnie kell, elsőként a méretnek, a felbontásnak, aztán a csatlakozó pinek számának.
De a legfőbb baj általában mechanikai.
- elér-e a csatlakozóig a szalagkábel és/vagy megfelelő-e a szöge?
- elér-e az inverter-csatlakozóig a fénycső nagyfesz vezetéke/led háttérvili kábele?
- a kijelző fémkeretén megfelelő helyen vannak-e a furatok a sínhez rögzítéshez? -
bbalazs_
csendes tag
Kedves hozzáértők!
Van egy hibas alaplapu, FuSi Amilo pi3540, amiben eredetileg egy Intel dual core T3200-as proci megy
( 2 GHz,1M, 667 FSB).
Szerettem volna ellenőrizni másik procival, de nagy megdöbbenésemre (nem vagyok túl hozzáértő) amit tudtam szerezni itt Szegeden hirtelen, T2400-as dual core (1.8 GHz, 2M, 667 FSB) nem ment bele a foglalatba, mert másik irányban hiányzott két láb a jelzett sarokban.Van-e valami táblázat, ami megadja, hogy mely más procik mehetnének bele?
(Vagy ha esetleg valaki tudja a listát, talán nem túl hoszú).Válaszaitokat előre is köszönöm.
Udv
BBalázs -
steeel35
tag
válasz
Thunderzolee #8951 üzenetére
Ma beszereltem egy i3 2330m procit a laptopomba de nem működik. Nem harmadik generációs kell a laptopomba? Üdv.
-
plakk
csendes tag
válasz
Thunderzolee #9008 üzenetére
köszi szépen
-
barisj
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9009 üzenetére
Még nem álltam neki a szétszerelésnek. Előbb megkéne győződnöm,hogy jó lesz-e. Videók alapján jónak tűnik.
-
Azt kell még ellenőrizned, h melyik hány pines csatlakozójú?
Remélhetőleg egyformák.Youtubeon többnyire vannak videok, hogy kell szétszerelni a gépeket.
-
Itt kérdezz rá:
http://hardverapro.hu/apro/15_4_lcd_kijelzo_msi-bol
Illetve hát az aprók közt a notebook alkatrészes topicban a kijelző találatok közt biztosan találsz hozzá olcsón.Ezzel ki tudod olvasni, milyen panel van benne:
download3k.com/DownloadLink3-Monitor-Asset-Manager.html -
barisj
aktív tag
Sziasztok,
Dell Inspiron Mini 1012 netbookomból át szeretném ültetni a kijelzőt egy Acer Aspire One Happy2 N57DQ-ba. Kell valami speciális segédeszköz a műtéthez? A kijelzőméret elvileg egyezik.
-
plakk
csendes tag
Sziasztok lenne egy ilyen tipusu laptopom:
összefolyott a kijelzoje,hol tudnám megcsináltatni legolcsobban,használt is érdekeel
-
imi68
tag
válasz
Thunderzolee #8985 üzenetére
Szia.
AIDA szerint :Alaplap
CPU típusa Mobile Unknown, 1500 MHz (7 x 214)
Alaplap neve Ismeretlen
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszer memória 1015 MB
BIOS típusa AMI (09/18/08)CPU tulajdonságai
CPU típusa Mobile Unknown, 1500 MHz (7 x 214)
Eredeti órajel 1500 MHz
L1 kód gyorsítótár 32 KB
L1 adat gyorsítótár 32 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)Multi CPU
Alaplap azonosítója MSI_NB Crestline
CPU #0 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz, 1496 MHz
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz, 1496 MHzMegjelenítés
Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (256 MB)
Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (256 MB)
Képernyő Általános PnP képernyő [NoDB]Akkor támogatja a 800FSB-t? És mekkora procit tudok bele rakni?
-
noby
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9003 üzenetére
értem akkor így fogok tenni max i5 az is elég szerintem talán majd találok olcsobban köszi a helyreigazítást
-
Érdekes, itt azt írják szerelték az általad linkelt 2630QM-el is ezeket a gépeket.
A TDP a processzor hőtermelésére utal, átlagosan 35W-os kategóriába esnek a normál mobil processzorok, a 45W-os hőtermelésű processzorokhoz erősebb hűtés kell, ill. más tápellátó áramkör.
Most az van, h a te géped vagy kétféle alaplappal/hűtésrendszerrel forgalmazták, a 45W-os processzorokhoz ugyebár erősebb hűtés van, vagy pedig egyféle hűtésrendszerrel, ami el tudja látni akár a 45W-os processzorok hűtésének feladatát is.Én a helyedben a 45W-os processzort csak úgy venném meg, ha előtte beleszerelem a gépbe, és kipróbálom, kezeli-e a gép egyáltalán, nem melegszik-e túl vele.
Ha nincs vele gond, akkor megveheted bele, de ha a géptípus erősebb processzorokkal szerelt verzióihoz nagyobb hűtés lenne, akkor ugye a te géped nem fogja tudni lehűteni a processzort, és eleinte throttlingolni fog, majd leold a hővédelem.Az i3-ast az ára miatt javaslom, mármint ha találsz hozzá 10ezer alatt.
Az i7-es felesleges bele szerintem, mert a játékok nem fognak jobban menni vele, mivel a gépben levő videokártya nem egy túl erős példány, hiába raksz bele nagy processzort, a leggyengébb láncszem a videokártya lesz. Az i5-el hasonló a helyzet, erősebb VGA kellene ahhoz, h kihasználd. Talán ha találsz hozzá jó áron, akkor érdemes megvenni, de amúgy nem sok különbség van az i3 és az i5 között.
Ha esetleg multizol, akkor mondjuk az i5 jobb választás, de ha csak singleben játszol, akkor elég az i3 is.A 4magos processzornak inkább akkor lenne előnye, ha egész nap videokat vágnál, renderelnél, tömörítenél, kódolnál mkv-t, de gondolom erre nem nagyon használod a gépet.
-
imi68
tag
válasz
Thunderzolee #8995 üzenetére
Megoldódott a BIOS frissités.
-
noby
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9000 üzenetére
köszönök mindent sokat segítettél már csak kell majd valakit taláni aki kicseréli de gondolom nem lehet nagy dolog
[link]ezt a procit néztem ilyesmi bele menne csak amit irtál a tpd 45w ez már sok nem értek hozzá ez mit jelent pontosan?ill néztem egy i3ast is gondolom kompatibilittás mniatt ezt javasolnád inkább.[link]tudom ezeket eladták sajnos de ilyesmit keressek igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gigabyte alaplap topik
- Házimozi belépő szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest