- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5797 üzenetére
Én anno egy 4GB-os pendrive-ra tettem fel egy olyan win7-et (akkor még nem volt sp1 ez miatt ráfért) amit alapból úgy szedtem le, hogy rajta volt a home premium, prof, ultimate, x86 és x64-es verzió is, telepítés előtt lehet választani, hogy melyiket kívánom feltelepíteni.
Elméletileg nem buhernyált win, gyári csak egybe előre meg volt csinálva. (lemezről is már sokat telepítettem ezt a verziót és semmi hiba nem volt, minden működött rendesen)
Na de a lényeg, hogy én egy sima módszerrel ezt integráltam a pendrive-ra és működött! Azóta megjelent az sp1-es verzió is de ez az összetett pack így már nem fér rá egy 4GB-os pendrive-ra és még nem szereztem 8GB-osat erre a célra sajna!
Esetleg ha kell link, ilyen verzióról, hogy meg tudd nézni, szívesen elküldöm pm-ben!
-
gáspár lászl
tag
válasz
Thunderzolee #5797 üzenetére
mért lassú a notim,meg állandóan felmelegszik nagyon és le lassul de nem tudom mért lassú a notim? meg a msi cx500-402xhuba nem lehet cserélni a vgát nem?
-
válasz
eketomy #5792 üzenetére
Nekem is így van már jó ideje.
Vettem itt az aprók közt régebben egy marék 4gigás pendriveot (1000Ft. alatt volt darabja). Egyikre XP telepítő került, többire meg a 32, ill a 64 bites Win 7 különböző verziói.
Aztán azt használtam, amelyik éppen kellett.Majd kiderült, h a cfg fájl kiütésével az összes verzió elérhető egy telepítőből. Azóta csak kettő pendriveot használok (32, ill. 64 bitest).
Logouton közzétették azt is, h lehet a 32 és a 64 bitest egy pendrivera rátenni, de annak az ISO-ja nagyobb lett, mint 4GB, így inkább maradtam a két külön pendriveos megoldásnál.
Sok gépre rakok fel oprendszereket, nekem könnyebb ezt használni, mint a lemezre vigyázzak.
Netbookokon amúgy sincs lemezmeghajtó, és már a régi P4-es gépeken is van általában lehetőség rá, h a BIOS felismerje az USB-s külső egységet telepítés közben. -
-
naomek
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, remélem jó helyre írom, hogy van egy Asus F3K notim, és hogy olyasmi problémám van a saját billentyüjével néha, hogy lesz egy képzeletbeli numerikus pad a gomboknál. Ugyanolyan sorrendbe adja be a számokat, mint egy normál klaviatúra numerikus padján. De ha csinálok egy rendszer visszaállítást akkor jó lesz, a következő restartig.
Valaki, valami ötlet?
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5772 üzenetére
Jah, és lehet simán pendrive-ról win-t telepíteni, én már csináltam és teljesen jó, ráadásul sokkal gyorsabb mint lemezről!
Elég hozzá egy 4GB-os pendrive, én épp azon gondolkodtam, hogy direkt veszek erre a célra egy pendrive-ot amin csak win 7 telepítő lesz és akkor bármikor tudom használni a lemezt meg elő se kell vennem többet!
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5782 üzenetére
optibay keret! 5ezer ft és nem kell rá várni! nekem is ilyen van
-
_seth_
veterán
válasz
homeless09 #5786 üzenetére
Nem, ingyen postás
kornelka: én dvdről szoktam, kizárólag vinyócserekor vagy gépcserekor telepítek azaz nem túl gyakori
Itthon csak Win 7 van 2 jogtisza, 2 win xp, 3 win vista... és akkor MSDN kódokat nem is számoltam pedig még azok is jogtiszták (jogviszonyom is van
)
-
_seth_
veterán
válasz
homeless09 #5784 üzenetére
Vagy innen olcsóbb de lesz vagy 15-35 nap mire ideér viszont csak 3e forintba kerül
-
_seth_
veterán
válasz
homeless09 #5782 üzenetére
Hardverapró/vatera
-
_seth_
veterán
válasz
homeless09 #5780 üzenetére
Nem nagy meló pedig
Pláne, hogy telepítés után az odd-hdd keretes csere 1 csavar csak
-
_seth_
veterán
válasz
homeless09 #5771 üzenetére
Emberek.... LOGIKA
Az SSD-t a gyári vinyó helyére teszed be, az odd-ről felteszed a wint majd az odd helyére teszed be a HDD-t. Sem usb sem külső meghajtó nem kell...
Ez nálam is be van tervezve csak 60-64 gigás SSD-vel, hogy minden onnan fusson
-
Kornel
veterán
válasz
homeless09 #5776 üzenetére
passz, de bios-t nem piszkálnám a helyedben! Asus K53TA-nál próbálkoztam másik Asus bios-t rátenni, chipset stb minden egyezett (A8 3500M APU támogatás miatt), de ki is nyírtam vele a bios-t, forrasztás lett a vége... nem éri meg
-
Kornel
veterán
válasz
homeless09 #5774 üzenetére
Egyszerűbb, mint notiban procit, meg vga-t cserélni
-
Kornel
veterán
válasz
USB-ről is tudsz win-t telepíteni, és akkor nincs szükség ODD-re!
-
homeless09
őstag
válasz
vagy pedig egy sima asztali dvd meghajtó usb átalakítóval és külső táppal
-
Kornel
veterán
válasz
homeless09 #5769 üzenetére
Én ODD helyére fogok egy kerettel belerakni egy 32-es SSD-t, ami rendszernek bőven elég, és megvan 15 ezerből kb
-
Kornel
veterán
válasz
homeless09 #5767 üzenetére
Én meg azt mondom neked, hogy add el, és ne költs erre, és vegyél egy masszívabb gépet, abból az árból, amit cpu vagy vga cserére szánnál. Egyébként sebességben sokkal előrébb lennél pl. egy SSD-vel, mint a CPU cserélgetéssel.
-
Kornel
veterán
válasz
homeless09 #5765 üzenetére
Szerintem a VGA semmiképp sem cserélhető benne, Asus-ban és Lenovo-ban sem cserélhető a HD6650, nem hiszem, hogy a PB-ben meg az lenne...
Azt a bivaly procit meg nem tudom, minek akarod lecserélni, mit akarsz helyette?
Az A6 3400M APU is csak kb. 2 GHz-en éri utól, és a foglalat sem egyezik meg.
Szerintem hamarabb fog széthullani az a noti (szerintem az egyik legrosszabb anyaghaszálatú), mint elavulni a hardver. -
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5760 üzenetére
Ha még garos a géped, akkor csak akkor szedd le a hátulját ha nincs lematricázva, mert különben elvész a gar. Általában a notik többségén nincs matrica, csak elvétve, de gondoltam szólok, nehogy ez miatt ússzon el!
-
-
homeless09
őstag
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5758 üzenetére
Sztem cserélhető a VGA is, de nem találok konkrétan erre utalást a weboldalán, szal azt javaslom, hogy le kellene venni a hátulját és bele kellene kukkantani hogy tényleg cserélhető -e, mert akkor 100%-osan kiderül.
De egyébként 4magos procit ill. ilyen jó kis VGA-t fölösleges lecserélni, ez még jó darabig jó sok mindenhez bőven elég! Szal abszolut nem értem a csere okát!
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5756 üzenetére
Processzor 100% hogy lehet cserélni benne, mert a laptopok szinte mindegyikébe lehet, VGA-t nem tudom, így hirtelen, ha megmondod milyen VGA van benne akkor megmondom hogy lehet-e cserélni! Proci tipusát is leírhatod hogy most milyen van benne!
-
homeless09
őstag
sziasztok!
Packard Bell EasyNote TK81-es notiba lehet procit és/vagy VGA-t cserélni? nem találok róla semmit -
Tim82
félisten
válasz
eketomy #5753 üzenetére
Félre ne értsd, nem rossz szándékból, vagy a beleugatás olthatatlan vágyától vezérelve írtam.
Csak ha van olyan ember, akinek pontosabb válaszra van szüksége, akkor álljon az is itt, visszakereshetően.
Ami a DDR2 notimodulok árát illeti, szerintem 20-25k* egy RAM-bővítésre a régebbi, de jól működő C2D-s notinkban gazdaságosabb, mint venni egy új notebook-ot (árkategóriától függően ~ 90-500.000 HUF között) csak azért, mert abba már DDR3-at lehet tenni, illetve Core i3/i5/i7 van - ha a felhasználó úgyis netezésre, filmnézésre, office-ra fogja használni. (A fogyasztói igényekről és a valós felhasználási területről csak az jut eszembe, hogy az én legújabb notebook-om egy lassan hat éves Thinkpad T60, C2D T7400 processzorral, 2+1 GB RAM-mal, 80 GB SSD-vel és Radeon X1400 videokártyával - mindenre elég, amire használom: netezés, office, filmnézés (720p-t szoktam helytakarékossági okokból, de az 1080p-vel is elboldogulna a CPU), sőt, 2008-2009-ig megjelent játékok is elfogadhatóan futnak rajta, mint pl. a Dragon Age. Egy darabig nem is tervezem még cserélni - a többi notebook pedig ennél régebbi darab a családban. Nyilván félretehetnék pénzt - nem is kellene túl sokat spórolnom - egy ennél bőven újabb notebook-ra, de azt sem használnám többre, az e-pénisz növelését pedig végső soron feleslegesnek találom.
)
* Nagyjából ennyiért (100-130 USD körüli áron) mozog eBay-en 2*4 GB so-dimm DDR2, legalábbis kb. egy hónapja ennyi volt, aminek a valós értéke árfolyam függvényében persze változhat.
-
eketomy
senior tag
Igen, ez egy teljesen kimerítő válasz volt, az enyém csak átfogó (jóval tömörebb) de végülis én odaírtam hogy általában, persze vannak eltérések a DDR2 ill. DDR3-as ramok esetében, van olyan DDR2-es lap ami kezelne 2x4GB-ot, de beszerezni so-dimm-ből 4GB-os modult nem egyszerű ráadásul az ára az egekben.
Szal általánosságban úgy van ahogy írtam, de igen te pontosabb, kimerítőbb választ írtál! -
Tim82
félisten
válasz
eketomy #5749 üzenetére
Na jó, akkor ezt most tisztázzuk, mert ez így ebben a formában nagyon félrevezető.
Azok a laptopok amikbe ddr2-es ramok vannak azokba általában max 4GB tehető tehát 2x2GB
A DDR2-memóriát használó laptopok általában két Intel chipsetre épülnek, a 945(GM/PM stb.) és a 965(GM/PM stb.)-re. Az előbbi chipset max. ~ 3 GB RAM-ot tud kezelni. Látja a 4 GB (2*2 GB) RAM-ot, de ezt már nem tudja teljes mértékben kihasználni. Az utóbbi azonban kezel 8 GB-ot (2*4 GB-ot) is. Lehet, hogy többet is tudna, de mivel 4 GB-osnál nincsen nagyobb DDR2 noti RAM, ez elméleti kérdés marad.
Amikor az Intel piacra dob egy újabb chipset-et, akkor általában az aktuálisan forgalomban lévő legnagyobb RAM modulokhoz mérve mondja meg, hogy mennyit képesek az erre a chipsetre épülő alaplapok lekezelni. Példa: amikor 2003-2004-ben kijöttek az Intel 855PM/GME chipsetre épülő, első Pentium M CPU-s notebook-ok, akkor a hivatalos specifikációk szerint (amiket a notigyártók az Inteltől akkor átvett infókra alapoztak) max 1 GB RAM-ot (2*512 MB-ot) tudtak kezelni. Aztán nem sokkal később piacra került az 1 GB-os so-dimm DDR modulok, amik gond nélkül mentek ezekben a laposokban.
A már DDR3-at használó chipset-eknél valószínűleg megvan ugyanez, biztosra veszem, hogy a jelenlegi hivatalos specifikációknál több RAM-ot is képesek használni.
-
eketomy
senior tag
válasz
roberto211 #5750 üzenetére
Netbook az nem u.az a kategória mint a notebook, azokba lehet hogy csak egy dimm van, igazából netbook még nem nagyon sok járt a kezemben! (de megkell nézni) esetleg az aida64 -el az kiírja mennyi a dimm ill. mennyit támogat)
-
eketomy
senior tag
válasz
roberto211 #5748 üzenetére
Azok a laptopok amikbe ddr2-es ramok vannak azokba általában max 4GB tehető tehát 2x2GB, amikbe már dd3-as van azokba 8GB tehető általában tehát 2x4GB.
és a sima ddr ramos készülékek azok max 2GB-ig bővíthetők 2x1GB!Általában az összes laptopban 2db memória foglalat van a bővítésre!
-
roberto211
őstag
Hali. Netbookokba lehet bővíteni ramot?, Pl általában 1gigát szoktak beletenni, és lehet bele tenni +1gb ot mondjuk?? Vagy meddig bővíthetők általában ezek. ??
Ezekbe a laptopokba pl:
samsung N150
N210
NB30Várom válaszotok.. Üdv: Robi
-
eketomy
senior tag
válasz
sz.viktor #5744 üzenetére
Hát akkor már netszesebb a dolog, elképzelhető hogy menne, de mindenképp ki kellene próbálni vásárlás előtt, mert az is lehet hogy nem menne!
Mondjuk ez attól is függ hogy hány mhz-esek a ramok! Mert másik MHZ-en már más az időzítés is, szal egy szónak is száz a vége ki kellene próbálni mindenképp vásárlás előtt!
-
sz.viktor
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5743 üzenetére
köszönöm!
Azt hiszem kezdem érteni. Viszont utánnanéztem a két ramnak amit venni készülök itt a fórumon...az egyik CL értéke 5 a másiknak 6. Akkor ezekszerint nem fognak együtt dolgozni? -
-
eketomy
senior tag
válasz
sz.viktor #5740 üzenetére
A laptopok 80-90%-a nem kényes a különböző márkájú memóriákra, szal gond nélkül fut dual-ban.
Nem hiszem hogy a te laptopod pont a 10%-ba esne, de én ilyenkor mindig azt szoktam javasolni hogy vétel előtt nem árt kipróbálni, mert ha netán tényleg nem mennének együtt akkor nem muszáj megvenni. (persze hogy ha erre van lehetőség) -
sz.viktor
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem!
Ha 2 külömböző márkájú ddr2-es RAM-ot teszek a notimba, akkor azok ugyanúgy együttműködnek majd, mintha két egyformát vennék? Mitől függ hogy két RAM tud-e "dualba" dolgozni?Előre is köszi!
-
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5737 üzenetére
Hát ha nem megy lejjebb akkor eladom a notim és majd veszek egy olyat ami már ddr3-as
(mondjuk a közeljövőben biztos nem cserélem le, mert nincs pénz)
Egyébként tényleg nem éri meg méregdrága ramot venni, akkor ha az ember tud, akkor spóroljon egy kicsit + adja el a régijét és vegyen egy újabbat ami már pl ddr3-as!
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Thunderzolee #5737 üzenetére
De lejjebb megy, mert Chuck Norris nekem azt mondta!
-
-
VIBO
őstag
yol sejtem hogy ebbe a notiba nem lehet tenni normálisabb vga-t?
dell inspiron 1525
-
eketomy
senior tag
Hát akkor itt nézz körbe! De ilyen 20ezer ft körül van minimum egy ilyen modul!
-
eketomy
senior tag
válasz
tomiet111 #5729 üzenetére
Elméletileg a te notid támogatja a 8GB Ramot, bár tudni kellene hogy milyen chipsetes, viszont ddr2-be 4GB-os modul az horror! nem éri meg belevenni, ill. alig lehet kapni itt a ph-n is nagyon ritka, ebay-en talán, de sztem mindenre bőven elég a 2x2GB! mire kell neked a 8GB Ram?
-
tomiet111
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni HP Compaq CQ61 325sh notebookom memóriabővítséshez. Jelenleg egy 1gb-s és 2gb-s modul van benne, de elvileg 8gb-ig bővíthető, ha kicserélem 2 db 4gb-s re.
A kérdésem az lenne, hogy pontosan mely alkatrészek lennének számomra megfeleőek. Ha jól informálódtam, akkor DDR2-es 4 gb-s egység kell, bár órajelben nem tudom mi a notim által támogatott maximum.
Ha valaki járatos ebben a témában, annak megköszönném a segítségét.
üdv:
Tamás -
aproo
tag
Nagy kár.
Köszönöm a segítséget . -
Magad is láthatod mit tud:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets#Core_2_mobile_chipsetsSajnos a táblázatban a 943-nál nem szerepel a Core Duo, ill. a Core 2 Duo, így valószínűleg nem is viszi őket; pedig lenne köztük 533-as FSB-vel magasabb órajelű, és nagyobb L2 tárral rendelkező processzor is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MAzon a gépen nem nagyon van mit fejleszteni.
-
atees
őstag
válasz
eketomy #5720 üzenetére
Ezt találtam a leírásában :
Integrated wireless LAN (WLAN) solution 802.11 b/g (optional)
- speeds up to 54Mbps
- industry standard wireless LAN security support
- Excellent performance through per packet antenna selection (Diversity Antenna)
For use in BE, CH, DK, DE, EE, FI, FR, EL, IE, IS, IT, LI, LV, LT, LU, MT, NL, NO, PL, AT, PT, SE, SK, ES, CZ, HU, UK, CY, NL
A lapon ilyen Chipset: VIA PN800 + VT8235CE van.
Csináltam a wifiről képet:
[link]
[link] -
eketomy
senior tag
Gondolom a laptopodban minipci-e csatijú wifi kártya van ami G-s! Csatlakozás szerint lehet usb-s ill. minipci-e csatis a-b-g-n szabványnál egyaránt! Egyébként ha nem boldogul a gép a beépített wifi-vel akkor vegyél bele usb-et de sztem ha veszel bele egy N-es minipci-e csatis wifikártyát akkor azzal is mennie kell csak az a lényeg hogy 2antenna csatlakozásút vegyél ne 3asat! (mert a te régi notid biztos hogy nem 3antennás)
Sztem az alaplapnak támogatnia kell az N-es szabványt is, még akkor is ha régi, bár érdemes úgy venni, hogy vétel előtt kilehessen próbálni a karit és ha netán nem megy akkor nem muszáj megvenni! -
Kornel
veterán
Sziasztok!
Adott egy lenovo z575 noti. Játék közben max. hőmérséklet bekapcsolt DG-al felment 83 fokig is, kicsit sokallom. Hátlapját már leszedtem, memória bővítés miatt, és meglepődve láttam, hogy simán hozzáférhető az APU és a GPU hűtése is, elméletileg nem látok sehol gari matricát, akkor le tudom szedni, és újrapasztázni gari vesztés nélkül? Aki látta már a gépet belülről, illetve van tapasztalata ezzel kapcsolatban, annak megköszönöm a segítséget
Másik gondom, hogy akarok bele egy 32 GB-os SSD-t, de a vinyót nem akarom kieszedni, mert kell a tárhely, és nem akarom külsőre kötni. A mini PCIe verzió úgy néz ki, hogy nem jön össze, mert hosszúságra valószínű nem férne be a wifi helyére, marad akkor az ODD helyére kerettel való beépítés. Ebben tud valaki segíteni? Milyen keret kell hozzá, mennyibe kerülnek, valami link hozzá?(gondolom ebay)
Üdv!
-
urdug
aktív tag
válasz
Sickboy25 #5717 üzenetére
NEM! Sajna de, nem létezik.
Még azonos típus al lajstromszám (sorozat szám) alatt is eltérés van. És, hogy miért? Csak!
Ezért van az, hogy még a saját géphez is nehéz pl.-ul videokártyát cserélni, mert teszem azt ha vga meg kotlik és egy jobbat szeretnél beletenni ráadásul bele is menne, de a videó vezérlő nem tudja kezelni.
És még számtalan oka van.
-
urdug
aktív tag
-
atees
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy fuji amilo L7310be wifit tudok egy jobbat rakni mint a gyári, ha igen, hogy tudok enne utána nézni? Egy biztos cserélhető benne a panel -
urdug
aktív tag
válasz
cassius.clay #5702 üzenetére
Pl.-ul itt nézz szét.
-
cassius.clay
senior tag
Tudtok mondani nekem win 7 64 bit élményidex számot erre a két laptop procira? :
-P8400
-P8600 -
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, kicsit hiányos a laptop tudásom.
Van egy Lenovo g550 tipusú szerkezetem és a memorian kívül mást nem lehet benne cserélni.
De ha Megis szeretnek bele venni egy új alaplapot, ami majd videokartya cserére is alkalmas lesz/ lenne, akkor tudok ilyet vásárolni? Milyen szempontokat kell figyelembe vennem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged