- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vaspingvin #5299 üzenetére
Nem okoz problémát.
Kicserélheted.Honnét tudsz venni olyan ramot amit írtál?
-
vaspingvin
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Elitebook 8540p (i5 520m procival) RAM bővítését tervezem 8GB-ra, ehhez a géphez DDR3 1333Mhz-es RAM-ot (so-dimm 10600) javasol a gyártó.
Én két 4GB-os 1066Mhz-es RAM-ot (so-dimm 8500) szeretnék belepakolni, mivel tapasztalataim szerint az 1066-os CL7-es RAM-ok jóval gyorsabbak (egyenlőre).
Okozhat-e ez bármilyen problémát?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
wolfman
veterán
FIGYELEM!
Soha senki ne kíséreljen meg széjjelszerelni DELL n5040-es notebookot, mert iszonyat egy b.zi megoldása van a burkolatának. De ez még hagyján, de a bill. szalagkábele bármiféle intrika, behatás nélkül, a helyére visszahelyezésekor már nem fog működni!
Éppen ezért HDD csere esélytelen benne, csak memóriát lehet könnye(bbe)n.
-
csabinka
tag
Cpu benchmarkot néztem abba hasonlítgatom a cpu-kat egész jól támpontot ad!
-
csabinka
tag
válasz
Thunderzolee #5294 üzenetére
4Gb ram van benne 9600m GT Vga, ki akarom hozni a kicsikéből a legtöbbet azért játszani is lehessen már vele
-
válasz
csabinka #5293 üzenetére
Nem.
De mire használod a gépet?
Az 1066-os procikban általában nagyobb az L2 tár is, meg magasabb órajelen járnak (az újabbak), de ilyen netezéshez, filmekhez, zenét hallgatni elég az 1-2MB L2 tár is.
Játékra, meg konvertálni kell a sok L2.Ha nem visz 1066-ot, akkor felesleges beletenni olyan vadállat procit.
Az aprók közt keress hozzá, T6600 5-6ezer, az nem sok pénz, és a benne levő T2ezerakárhyánashoz képest felüdülés lesz.
Memória mennyi van a gépben?
2GB nem árt, h normálisan tudd használni. -
csabinka
tag
válasz
Thunderzolee #5292 üzenetére
1066-os FSB roci ha csak 800-as FSb-n megy az teljesítmény csökkenést is okoz?
-
válasz
csabinka #5291 üzenetére
A Socket P-s notebook processzorok mennek bele.
Ha jól találtam meg, akkor a notid chipkészlete GM965 Express. Ez maximum 800-as FSB-t visz. Vehetsz hozzá nagyobb (1066)-os FSB-s procikat is, de csak 800-on fogja azokat is hajtani.
A T6600 ahogy írtad pl. kitűnő választás. -
csabinka
tag
Sziasztok!
Acer 5720z lapim van szertnék egy erősebb procit bele venni
Cpu Tokozás típusa 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
Milyen procikat tudok beletenni pl T6600-as belemegy vagy T9300 vagy hasonlók nagyobb órajelű és elég erős cpu-t szertnék bele tenni!
Köszönöm előre is ! -
szata.68
senior tag
válasz
Thunderzolee #5289 üzenetére
Csak 1 db van,új gépből vette ki a srác,így 4k postával. Szerintem megéri.
-
válasz
szata.68 #5288 üzenetére
Tudsz abból a 4gigás modulból még szerezni, ha annyira olcsó?
Négy darabot rendelnék én is.Egyébként igen, valószínűleg a 6-ról 8-ra való bővítést se nagyon fogod észrevenni. Lapozófájlt mindenesetre letilthatod, (ha még nincs letiltva).
A 2 gigás modult meg add el, annak még úgy ahogy van piaca. -
szata.68
senior tag
válasz
Thunderzolee #5287 üzenetére
Köszi a választ!
Valóban nem,ez a barátnőm gépe,csak gondoltam beledobom,mert az enyémet (HP Elitebook 8440p) 6gigáról felnyomom 8-ra,és lesz egy 2gigás modulom...
(amúgy gondolom az sem lesz nagyon észrevehető,de nagyon olcsón hozzájutok a 4gigáshoz,kár lenne kihagyni)Üdv.
-
válasz
szata.68 #5286 üzenetére
Hát.. szerintem felesleges.
Proci 800-as FSB-jű, 1MB L2 tárral, 2.1GHz órajellel.
Ez netezéshez, filmeket nézni, zenét hallgatni pont elég.
Ezekhez a tevékenységekhez nem is kell 2-3GB ramnál több.Játékra, konvertálni meg olyan proci kellene, ami 1066FSB-s, 3-6MB L2 tára van, és értelem szerűen minél magasabb az órajele. Ez esetben már volna értelme 4-8GB ramnak is.
Csakhogy gondolom nem nagyon játszol a géppel, mivel a benne levő video-chip épp csak alap dolgokra való, játékra nem.Szóval az a plusz 2Gb ram nem gyorsítana semmit, lévén a mostani átlagos használat közben sem megy szerintem a 3Gb ram fölé a memóriahasználatod.
De ezt könnyen leellenőrizheted a feladatkezelőt ha megnyitod olyankor, amikor a legtöbb alkalmazásod egyszerre el van indítva.
-
szata.68
senior tag
válasz
Thunderzolee #5284 üzenetére
Köszi!
32bites,és T4300-as proci. Akkor teljesen felesleges?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Thunderzolee #5282 üzenetére
Szerintem tiszta szégyen, hogy a 25 megás adsl 6500 (nálam ez a max ami elérhető jelenleg) szemben a UPC-vel, akinél a 120 megás netért 6000-et kell fizetni. AZért van egy kis kül. ár/érték arányban!
PL ahogy pár éve az 5 megát felemelték 15-re (árváltozás nélkül), mondjuk ha megháromszoroznák ismét, akkor már boldog lennék!De még úgy is csak fele lenne a 120-nak kb.
1-2 éve itt nálunk a lakók indítottak egy aláírásgyűjtést, amit a közös képviselőnek leadtak, miszerint be kéne vezettetni a DIGI-t, mivel lényegesen olcsóbb együtt a 3 szolgáltatása, és hát ugye van egy kis seb.kül. net terén...csak hát az idióta közös képviselőnk nem engedte, mert az álmennyezet alatt kellett volna behúzni a kábelt vagy vmi ilyesmi.
Amúgy a T-home-os telefonnal, meg az IPTV-vel teljesen meg vagyok elégedve, azzal nincs is baj! -
válasz
szata.68 #5283 üzenetére
Ezt hol mondták, h csak 4GB-ot kezel?
Már az adatlapján is 8GB szerepel:
lenovo.com/pdf/notebooks/Essential/G-Series/G550Datasheet.pdfNem arról volt szó, h a fent levő oprendszer 32bites?
Mert az tényleg csak 3.5GB-ot fog látni.
64bites oprendszer kell rá, az majd kezel 4-nél több GB ramot is.De nyugi, baj nem lesz belőle
nyugodtan beleteheted a plusz 2GB-ot
max. nem foga a rendszer kihasználni.
Amúgy sem hiszem, h javít bármit is a gép sebességén a plusz 1GB ram, a proci ott a lekorlátozó tényező, már ha T4500 van benne. -
szata.68
senior tag
Helló
Adott egy Lenovo G550-es laptop gyárilag 3GB RAM-mal. (DDR3)
Felszabadul egy 2Gb-os modulom,gondoltam beleteszem.
Viszont 1-2 helyen azt olvastam,hogy max 4gb,máshol azt,hogy max 8gb-ig bővíthető.Mi van akkor,ha 4ig,és beleteszek 5-öt? Hosszútávon lehet gond,vagy csak 4-et lát,és minden happy? Vagy abszolút nem látja majd a + 2gb-t?
Üdv.
Szata
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Thunderzolee #5274 üzenetére
Nekem ilyen problémám nincsen! nem szokott hálistennek ledobálni, szakadozni a net! Csak mondom, annyi, hogy a letöltés néha olyan 2-300k és nem akar feljebb menni! LAN-nál nincs gond, ott jön szinte mindig az 1,7-1,8 Mega pl. torrenten. Bár fura módon, ahogy írtam, ritkán előfordul, hogy szimpla netezés közben lassabbnak érzem, és a speedtest ilyenkor alacsony értéket mutat. 2-3-tól 9-10 megáig. Teljesen változó. De ez tök fura, mert ha töltök, akkor meg azért megvan a max sebesség. Fene sem érti ezt a technikát!
Egyébként a T-home nem tervez sebességnövelést a közeljövőben? Nem ártana már, mert eléggé le vannak maradva megint a UPC-től ár/sebesség mutató alapján.
-
válasz
hcs0924 #5276 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a 9300M az amikor megjelent, akkor sem számított jónak. A 9600M már inkább.
Nos, nem hiszem, h 5-600ezer lenne egy gamer noti, azért nem kell a PH-s cikkekből kiindulni ám!
Nem követem a trendeket, de tavaly ilyenkor a Dell n5010-es 160ezer környékén HD5650-es VGA-val, első generációs Core i3-as procival nagyon jó ár/érték arányúnak számított 3 év garanciával.
A notebookos topicban biztosan tudnak ajánlani hasonló VGA-val szerelt notit.
Ha nem ismered a VGA-kat, itt átnézheted az "erősorrendet":
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlItt meg a CPU listát:
notebookcheck.net/Mobile_Processors_Benchmarklist.htmlSzóval nem kerül az olyan sokba.
Nekem csak egy második generációs Core i-s gépem van a beépített Intel GMA HD3000-el, alapjátékra nekem elég, ha játszani akarok, meg ott az asztali gépem. Ezért nem foglalkoztatott nagyon a gamer notis VGA-téma.
De a másik topicban biztos tudják, melyik mostanság a bestbuy gép, tavayl még én is válaszolgattsam az ottani kérdezőknek, de most csak ebben a topicban segítgetek. -
Mr. Elliot
senior tag
válasz
Thunderzolee #5271 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
ID&T forever!
-
-
hcs0924
tag
Ja még egy kérdés: ezek a notebookos foglamak még újak, most tanulom a témát...ha mxm foglalat van, mitől függ mekkora videókártyát tudok beleoperálni?
-
hcs0924
tag
válasz
Thunderzolee #5247 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a választ
, játszani is szeretnék
Benéztem, abban a tudatban voltam, hogy mxm-es
Akkor valószínüleg csere lesz. Csak mire
Nincs sajna 5-6 kilóm egy gamer vasra, tudsz valamit ajánlani, amit megkapok és bővíthetek is játéra emberi áron
Köszi
-
válasz
Gabesz87 #5273 üzenetére
15megás van nekem is. 4 gép van a lakásban, mind a 4 usb-s stickkel csatlakozik a wi-fihez.
Jön is vele a 15 mega. Nem ezzel van a baj.Ha FTP-ről, vagy torrentről töltenék le, akkor dobál le, mikor maxra (1.8-1.9MByte) "felpörög". 10percen belül ledob, újracsatlakozik. Ilyenkor már szinte 100%-al dolgozik a router chipje. Sajnos csak 54M-es a router.
Aztán pár ilyen újracsatalkozás után már nem is csatalkozik újra, lefagy vagy mi, újra kell indítani (kihúzom a tápot, meg visszadugom).
Amíg csak 4-5Mbites volt a netem, nekem sem volt ezzel gond.
Aztán utána olvastam erről, h miért dobál le.Így aztán letöltésnél le kell korlátoznom 1MBytera (pedig a duplájával is jöhetne a cucc), ilyenkor már nem dobál le, de naponta egyszer érdemes újraindítani, mert 2 nap után ilyenkor is előfordul random alapon, h ledob, lefagy.
Megoldás az lenne, ha vezetékkel bekötném azt a gépet, amelyikkel letöltök.
Csak a lakás elrendezése miatt ezt nem tudom megvalósítani.A másik megoldás, ha jobb routert vennék, csakhogy ez egy sávszélesség-menedzselésre képes router (be tudom állítani, h a torrent feltöltése ne lassítsa be a többi gépen a netezést), szóval anyagilag nem kifizetődő lecserélni a routerem.
Hát ez van. :S
-
Gabesz87
veterán
válasz
Thunderzolee #5272 üzenetére
Tényleg, hogy a youtube eszembe sem jutott
Kösz a tippet!
Újonnan szándékozom venni, de lehet hogy szétnézek az aprón.
Jelenleg a speedtest-et futtatva a notin: 9,66/0,9 Mbps eredményt kaptam. Most egész tűrhető. Mint az említettem már, 15 megás adsl-em van. Amúgy lakótársam asztali gépében is wifi kártya van, igaz az n-es, amikor betettük újkorába, és lemértük, jött vele a 15 mega! -
válasz
Gabesz87 #5270 üzenetére
Youtubeon szokott lenni video a gépek szétszereléséről.
Ha ugyanolyan mini-PCI-E a foglaltuk (asszem ilyen) a kártyáknak, akkor kicserélheted, reméljük driver is van hozzá.
Én mindenesetre kipróbálnám, működik-e, mielőtt kifizetném, (már ha a hardveraprón találtál hozzá, és használtat vennél).A wi-fin keresztül pedig nem tudom ugyan mekkora a letöltési sebességed, de tartósan nem valók letöltésre az ilyen 54M, 108M-es modellek, lévén ha megközelíted a max. letöltési sebességet vele (54M --> 15Mbit, 108M --> 25Mbit), a benne lecő procika már 100%-on pörög, és sokáig nem bírja, ezért ledobál, és újraindítás nélkül instabil marad.
Mondjuk n-es wi-fire ez nem igaz, ott azért 50-60Mbittel képes kiszolgálni tartósan. -
válasz
Mr. Elliot #5269 üzenetére
Most nincs időm megkeresni, milyen ram megy bele, egyszerűbb volna, ha lecsavaroznád a gép alját, és megnéznéd miylen ram van benne.
DDR2 667MHZ-es valószínűleg (a chipset adatalpjából kiindulva).
Beletehetsz 800MHz-eseket is, azokat majd 667-en fogja hajtani, de az is lehet, h el sem indul vele. Régebbi chipsetekkel ez előfordul. Érdemes vagy kipróbálni, vagy eleve 667-eseket szerezni hozzá.
Youtubeon szokott fent lenni video arról, h lehet szétszedni a gépet.
Csak megfelelő keresőszavakat kell beírni (LI1705, LI 1705, stb).
Pici csavarhúzó kell csak, anélkül ne állj neki, mert csak szétcs×szed a csavarok fejét.Esetleg töltsd le a CPU-Z programot, az kiírja részletesen az efféle adatokat (jobb, mint az Everest).
Azt nem tudom hány slot van benne, valószínűleg kettő, és elég, ha egy másik 1 gigást mellé teszel (már ha a meglevő egy darab 1 gigás).
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok!
Van egy Asus X59SL notim (ergo F5 széria), van benne egy Atheros wifi kártya. Pár hónapja vettem egy N-es TP-Link routert, és nem tudom miért, de vannak sebesség problémák (mondjuk asztali gépen, LAN-os is leesik néha a letöltési sebesség, na de ez már más téma). Gondoltam, beszerzek a notiba is már egy N-es karit, legalább modernizálom kicsit, kinéztem a következőt: TP-LINK TL-WN861N. A kérdés az lenne, hogy ki lehet-e cserélni, nincs-e esetleg valami kompatibilitási probléma. Illetve nem tud valaki egy oldalt, ahol netán képekkel illusztrálva van a csere folyamata? (de legalább is le van írva) -
Mr. Elliot
senior tag
válasz
Thunderzolee #5268 üzenetére
Köszönöm szépen.
Memóriát is megkérdezném ha már ide írok.
Jelenleg egy 1 gigás van benne, érdemes ilyenkor váltani egy 2 gigásra? Vagy tehetek be mellé még egy 1 gigásat?
-
válasz
Mr. Elliot #5267 üzenetére
Chipset alapján Socket M-es procikat fogad.
http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/v-series/vn896/index.jspItt keress hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.php -
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
Fujitsu Siemens Li1705-be szeretnék nagyobb processzort.
Jelenleg Celeron M 520 @ 1.6 GHz van benne.Leírnátok nekem, hogy milyen való bele?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
törölt tag
nemtudom volt e már: laptop tuning másképpen :
[link] -
válasz
kiggyerek333 #5264 üzenetére
A procik FSB-je nem feltétlenül egyezik meg a max. memóriasávszéllel.
1.1.2 fejezet szól a memóriáról. 667MHz-et ír.
Az alaplapi DDR2-es chipkészletek is nagyon sokig csak max 667-en hajtották a ramokat, miközben a procik már a Pentium 4 idejében elérték, a 800-as FSB-t, sőt, az EE procik már akkor 1066-osak voltak.
Az 1066MHz-es DDR2-t először pl. csak a P35-ös chipsetek vitték.Örülj neki, h a Crestline chipkészletek (GME965/GM965/PM965, GLE960/GL960) közül nem a GLE960/GL960-as van a notidban, az csak 533-at támogatna.
-
kiggyerek333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5259 üzenetére
Köszönöm az infót.
Azóta kicsit utána néztem a témának, kiderült, hogy a pm965 chipset mégcsak felvenné a 8 Gb Ram-t, de a dell, az a drága 2008 óta nem adott ki új biost, a legutolsó pedig max 6 GBig támogatja a 1720-as inspiront. Szal csak BIOS korlátja van a dolognak...
Van aki tesztelte a a 2+4 Gb-ot, de szkeptikus volt, miszerint a 2x2Gb dualban vsz gyorsabb.
Már csak azt nem értem, hogy ha az alaplap a 800MHz-et tudja, és belekerül T9500 c2d proc ami szintén tudja, miért fog a 800MHz-es DDR2 csak 667MHz-en működni... -
-
umisu80
csendes tag
sziasztok lenne néhány kérdésem
alapstory:
van több féle noti amit bővítek:
Dell 1,2 gh proci
IBM 1,4 gh proci
nec 1,6 gh prociewerest tanusága szerint 333 memóriabusuk van
hiába raktam bele 2db 512Mb ddr 400 , vagy 2db 256MB ddr333 nem tudja a dualt egyik sem
létezik ez, vagy én cseszek el valamit. vagy tényleg nem tudják a dualt és rakhatok bele 2 különböző ramot, mert úgyis mind1
másik kérdés, hogy mi az ellenérv amelett(ha van), hogy 256 modul mellé betegyek 1Gb-ost. vagy 512 mb mellé betegyek 1gb ost.
3. kérdés, az oprendszer:
- xp vagy win7
- licenc van mind a kettőre
- xp már elavult
- win7 elvben feltehető a minimumnak mind meg fog felelni memóriabővtés után. (bár a videókártyán még elbukhat a történet.)
- win7-tel egyszer már egy fujitsu-siemens konfiggal megszívtam, nincs rendes driver, és nem megy rendesenvélemények?
-
válasz
kiggyerek333 #5258 üzenetére
A PM965 chipset csak 4GB ramot kezel.
Ráadásul csak 533, ill. 667-eseket, a 800-ast hiába tennéd bele, csak 667-en hajtaná (vagy az is lehet, szélsőséges esetben, h el sem indulna).
http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/pm965.pdfDe a noti adatlapja is írja, h csak 667MHz-es ramok mennek bele.
http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins1720/en/om_en/pdf/DT5494MR.pdf -
kiggyerek333
csendes tag
Üdv minden fórumozónak
Én is segítséget szeretnék kérni, hogy megértsek dolgokat.
Adott egy 4éves Dell Inspiron 1720-as vas win7x64-el
Fejleszteném, ezért utánanéztem mi lapul benne
Intel PM965 chipset az alaplapon. Hurrá max.800 Mhz az FSB, Socket P-478
Intel c2d t2390 proci - jo a 64 bitnek egyébként eljárt felette az idő.
2 Gb Samsung dual-DDR2 RAM PC2-5300 266 MHz 2db slotban, 200pin
(meg egy NVidia GF 8600GMT VGA-kártya)
Gondoltam én, hogy a köv. fejlesztéseket fogom elkövetni, jól jönne a tervezőprogramomnak, nem ülnék néha felette perceket.
Szóval:
2x4Gb DDR2 PC2-6400/800MHz
Intel c2d t9300 vagy t7800(vsz ez utóbbi lenne a szerencsésebb, mert Merom magvas, meg dimenziói is azonosak, bár ez valamivel gyengébb)
Még a procival sok bajom nem is lenne, vsz menne a dolog, de ezzel a memóriával nem tudok mit kezdeni.
A gyártó(DELL) honlapja szerint max 4 gb-ot bír el az alalplap.
Valakinek van ötlete miért nem rakhatnám bele a fent nevezett 8 Gb Ram-ot?
Köszönöm -
-
la_cc
addikt
válasz
Thunderzolee #5250 üzenetére
Csináltam vele gyorsan egy Quick Scan-t. 0-t jelez ki.
Viszont éjjelre benyomtam töredezettség-mentesítést, nem ment végig megállt reggelre egy bizonyos %-nál, újra indítottam, mikor este haza értem, akkor meg újraindult a gép. Gondolom lefagyhatott...
-
KurtCobain
őstag
válasz
Thunderzolee #5248 üzenetére
Szia.
Köszi szépen a választ. Egyelőre csak arra voltam kíváncsi, hogy milyen lehetőségeim lesznek a jövőben. Új a gép, még nem szeretném megbontani.
Tehát akkor gond nélkül bele mehetnek azok a procik. Egyébként én is megtaláltam azt a listát, csak nem voltam biztos benne.Azt nem tudod véletlenül, hogy vinyó vagy memória bővítéses megbontás belefér-e a gariba? Igazából csak 1 csavar tartja, csak nem tudom észrevehető-e.
-
AMD Power
titán
válasz
Thunderzolee #5252 üzenetére
Ha jól emlékszek 512MB látott eddig is és BIOS is csak 768mb lát. Megnézem,hogy tudom-e csökkenteni a vga memóriai igényét.
-
-
AMD Power
titán
Vettem a párom gépébe egy Samsung 512MB DDR2 memóriát. Eddig egy szintén Samsung 512MB DDR2 volt benne. Most hiába van benne 2x512MB csak 768MB-t lát a laptop.
-
A táblázatból látszik, egy átlagos 2.5" merevlemez 9.5mm-es.
Nézd meg, amit vennél milyen vastag, és elfér-e a noitiban vastagabb is?mod:
Megnéztem, 9.5mm-es.Akkor gond nélkül belemegy.
HD Tune mennyi hibás részt írt? Ha a szektorhibák egybefüggő részt alkotnak, kiküszöbölheted úgy, h olyan partíció(ka)t hozol létre, ami(k) kisebb(ek), így a szektorhibás részeken nem lesz adat.
-
la_cc
addikt
válasz
Thunderzolee #5245 üzenetére
Köszi a segítséget!
Akkor a Fusi Amilo Pi3540-es notimba ez gond nélkül belemegy?
Egyre biztosabb a hdd probléma amúgy. A töredezettség-mentesítés se megy végig...
-
válasz
KurtCobain #5244 üzenetére
Szia!
A legújabb, Socket G2-es foglalata van a procinak.
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket G2 (rPGA988B).htmllEzek a procik mennek bele.
Arra figyeljél, h Toshibáéknál asszem ugrik a gari procicserével.
-
válasz
hcs0924 #5241 üzenetére
Játszol is a géppel?
A VGA nem MXM-es, nem cserélhető.Ennek fényében bővítsd.
A chipset max. 1066-os FSB-jű Socket P-s procikat kezel. (A lista nem teljes, lényegében a P7ezer, P8ezer, P9ezer procik, T4ezer, T6ezer.. stb megy bele.)
Itt keress hozzá:
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpA T3200-nál lényegében minden gyorsabb.
Itt van egy lista, amivel össze tudod hasonlítani a procik teljesítményét:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlMemóriát pedig itt keress:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr2_ram.php
A chipset 800MHz-es ramokat is támogat.
A ram egy darab 2gigás modul?Feladatkezelőben szoktad nézni, h el-elfogy?
Hát ennyi lenne, írj ha konkrétabban kiválasztottad mit cserélnél.
-
Merevlemezt csak egyet tud fogadni, nem?
Kicserélheted nagyobbra természetesen.Processzora első generációs Core processzor Socket G1-es foglalattal.
Ezek a G1-es processzorok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_G1
Bővebben:
i3-300
i5-500
i7-600
i7-700
i7-800Ilyen blu-ray meghajtót meg aprók közt tudsz keresni hozzá, szedd ki a mostani meghajtót, nézd meg a típusát, és az alapján lehet hozzá talán kompatibiliset találni.
-
-
KurtCobain
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy Toshiba Satellite C660-2CG notebook, Intel B800-as procival. Ez az első laptopom, ilyen téren kezdő vagyok. Milyen lehetőségeim vannak processzor csere témában? Lehet-e egyáltalán? Mit kell figyelembe venni? Előre is köszi. -
la_cc
addikt
Sziasztok!
A következő a problémám a Fusi Amilo PI3540-es notimmal: pár napja mikor hosszabb időre magára hagyom (sajnos nem tudom szakszóval kifejezni), "be alszik" a gép és elkezd belassulni, úgy hogy a zenelejátszás is elkezd akadni, a torrent meg I/O hibát jelez ki, illetve, ha megint használni akarom kell vagy 3-5 perc neki, mire használhatom, olyan lassan szedi össze magát.
(HD Sentinel jelzett 24 gyenge szektort, de nincs szükség beavatkozásra)
Odáig eljutottam, hogy valószínűleg a vinyó kezd beszarni. Elkezdtem kinézni bele egy új vinyót, csak nem vagyok tisztában pár dologgal. Pl azt tudom, hogy az alap vinyó, ami benne van az SATA-s, tehát tök mindegy, hogy milyen hdd-t veszek csak SATA-s legyen az is? Pl ez, akkor nem is jó, mert SATA 2-es ugye? Ez egy másik, amit kinéztem, ez már menne elvileg a notimba nem?
-
hcs0924
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy FSC Amilo Pi3540-es vasam és fejleszteni szeretném.
A kérdéseim, hogy a következő alkatrészek cserélhetőek-e? Ha igen, mire érdemes/lehet, mi alapján induljak el?
Proci: T3200
Vga: 9300M GS
Ram: 2GB DDR2-800 CL6-6-6-18A chipset típusa Intel PM45, HDD bővítés már megvolt, de az mondjuk a legkevesebb
Köszi a válaszokat előre is!
-
zolxer
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5239 üzenetére
Szia,az lenne a kérdésem hogy mint lehetne kihozni ebből a csodamasinábol(nagyobb procit szeretnék bele i7-est.
Az i5 belemegy azt tudom de nagyon imádom ezt a kis cuccot és fel akarom húzni.
Ramot bővítek,viszont 1tb hdd-t tudok e belerakni vagy 2x 500 v. 640-est.
Mivel a cucc 3d-s szeretnék egy blueray író vagy csak olvasót is ha lehetséges.
Mit érdemes,mi a max lehetőségek.
Itt a gép pontos adatai.[link]Köszi a választ előre is.
-
Itt keress hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr2_ram.phpElég régi chipset.
Általában ha 667-es ramokat teszünk bele, akkor azokat is 533-on hajtja. De mivel ez régi gép, előfordulhat, h el sem indul. Érdemes lenne kipróbálni mielőtt kifizeted.Felesleges hozzá HyperX tuning-ramokat venni, az azon kívül, h jó drága, semmi pluszt nem ad hozzá.
Ez még Sulinetes gép? Proci milyen van benne?
A 256MB ram az annyira kevés, h csodálom, h eddig nem akartad bővíteni. -
Ezt ne itt hirdesd meg, hanem a hirdetős topicokban.
Vagy az egész gépet itt "bontás" címszóval:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/asztali_notebookok.phpVagy itt "alkatrész" , vagy szintén "bontás" címmel:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpA prociját esetleg érdemes ide betenni:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.phpA memóriát meg ide:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr2_ram.php -
Figo22
csendes tag
Hali!
Asus F5VL (AP090) alkatrészek eladók, winchester, alaplap és aksi kivételével minden vihető
-
masada
csendes tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem! Van egy alig használt kb 2006-os Toshiba Satellite L20-182 es gépem..És memóriát akarok bele vennni..Everesttel megnéztem..meg amugyis..hogy 256 MB-os Samsung van benne DDR2 533 Mhz. A memória max 2048MB ig bővithető ugyhogy az lenne a kérdésem hogy milyet vegyek bele..667mhz-t is elviszi a gép vagy csak 533 at? A Kingstonokaz néztem igy találtam ezt a HyperX nevű memóriát..
konkrétan :
533 mhz : Kingston HyperX 2Go Kit SO-DIMM DDR2 PC2-4200 (KHX4200S2LL/2G) CL3
667 mhz : Kingston HyperX 2Go Kit SO-DIMM DDR2 PC2-5300 (KHX5300S2LLK2/2G) CL4
Nemtudom hogy ez jó e a gépbe..vagy esetleg másik szériát kell néznem..Dual channelt nembiztos hogy elviszi a gép..vhol azt olvastam hogy egyszerre csak egy memoriát kezel..amit nemértek egyébként mert két hely van benne..de sokat nem oszt nem szoroz..a lényeg hogy az ebbe a gépbe lehető legjobb 2Gigás DDR2-est szeretném..
Segítséget előre is köszönöm!
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a notebookomat! 2x256mb ddr2 ramról szeretném 2x1gb-re emelni. Na most, a gép papíron nem kezeli a 667-s ramokat csak 533ig. Ha én dual-channel-ben berakok 2x1 gb 667-s ramot, akkor 533-n fog dolgozni a ram, vagy esetleg nem fog működni? Lesz esetleg más hátránya?
-
sssirius
tag
válasz
Thunderzolee #5225 üzenetére
Köszönöm a fáradozásaid! Igazából még nem döntöttem el, hogy mit veszek, elég régóta érdeklődök/nézegelődök noti téren. Jelen állás szerint valószínűleg nem ez lesz a választás... Inkább mégis 15,6"-os gépet veszek, a jobb hűtés miatt... azért akartam kisebbet, mert sokat cipelném így a súly és a fizikai méret is számítana, de ma már nem túl nehezek a nagyobb gépek sem, max nagyobb táskával megyek
-
válasz
Dolphine #5230 üzenetére
Igen, elfelejtettem megírni, honnét tudsz keresni hozzá:
Itt az aprók között:
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpMost ugyan egyet sem találtam, de szoktak hirdetni.
Esetleg e-bayen fillérekért találni. -
Dolphine
addikt
válasz
Thunderzolee #5229 üzenetére
Köszönöm, hogy utánanéztél.
Most már csak az a nagy kérdés, hogy van-e egyáltalán értelme újítani, illetve, hogy honnan szerzek be ilyen procit? -
válasz
Dolphine #5228 üzenetére
Nos, a géped régebbi chipsetű, mint amire én gondoltam.
http://ark.intel.com/products/chipsets/855GMEA 855-ös chipset csak 400-as FSB-t visz.
A fenti oldalon a támogatott processzorok között viszont valamiért csak a Pentium M 745-ös van feltüntetve. Nem tudom ennek mi lehet az oka.
A Pentium M 7százas sorozatából azokat lehet beletenni, amik 5-re végződnek:
715.......1.5GHz
725.......1.6GHz
735.......1.7GHz
745.......1.8GHz
755.......2.0GHz
765.......2.1GHzMindegyik 2MB L2 tárt tartalmaz, és 400MHz FSB-s.
A 755, 765 procik később jelentek meg, mint a család többi tagja, lehet ezért maradt ki a 855-ös chipset támogatott procijai közül is, lévén, később már nem frissítette az Intel a chipset adatlapját. Ez sajnso gyakori. :/
-
Dolphine
addikt
válasz
Thunderzolee #5197 üzenetére
Szia!
A pontos leírás:
[link]
A proci 1 MB cache-vel van ellátva. Én sem hardveres videólejátszásra gondoltam, hanem ami a CPU-ból kijön
Kell még tudni ezen kívül valamit? -
gxyb
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5226 üzenetére
Nem egy nagy kaland, volt már szerencsém olyan notihoz és asztali géphez is ami nem igazán volt egyben
Szétszedős videóra ehhez a típushoz már nincs szükségem, pár hete egy buliban megtelt valami röviditallal, teljesen darabokra kellett szedni, hogy ki tudjam takarítani...
Cikket nem írnék róla nehogy valami szakember kiröhögjön -
-
válasz
sssirius #5221 üzenetére
Hát a GT 520M az tényleg nem valami erős, csak a neve hangzik jól (azoknak akik nincsenek teisztában az erősorrendel).
Sajnos nem találtam róla információt, h MXM-es lenne-e (Googleztam egy darabig, átböngésztem jópár angol nyelvű topicot, de aztán meguntam a keresést), le kéne csavarozni az alját, és megnézni, cserélhető-e, de mivel még nem vetted meg, ez nyilván nem járható út.
Am mennyibe kerül, ha szabad kérdeznem?
Nem lenne célszerűbb egy játékos gépet venni, ha már ilyen sokat kiadsz egy notira?Esetleg kérdezd meg a Lenovo topicban, vagy a milyen notebookot vegyek topicban, h cserélhető-e benne a VGA.
-
gxyb
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5223 üzenetére
Toshiba topicba már írtam de még válasz sem jött...
Közben Vateráról vettem egy pár zsanért -
-
válasz
zenwalk #5220 üzenetére
Intel HM65 Express chipset.
Ebben már van SATA 3-as vezérlő is, de ha netán csak kettes lenne, akkor sem lesz baj, mindenképpen vinni fogja. -
sssirius
tag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a gépet:
Lenovo IdeaPad V470
Intel Core i3-2330M 2.2GHz, Sandy Bridge
6GB DDR3
500GB 7200rpm
nVidia GeForce GT520M 1GB DDR3
14,1" wide 1366 x 768 HD LEDAz 520M egy kicsit talán gyenge, de egyelőre megelégednék vele... érdekelne, hogy később esetleg le tudom-e cserélni egy jobbra, mondjuk 540M vagy 555M?
Valamint még az is, hogy mennyire nagy vesződség egy ilyen gépet SSD-vel felvértezni?
Előre is köszönöm!
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
ASUS N55SF-ben szeretném kicserélni a HDD-t egy SSD-re. Sata3-as SSD-vel is menni fog? -
gxyb
aktív tag
Üdv!
Erre valaki: [link]? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Thunderzolee #5216 üzenetére
Köszi a gyors választ, ha sata, akkor jobb is mivel 320as sata hdd ugyanannyiba kerül mint a 160 gigás pata.
-
szalaij88
csendes tag
Köszönöm a gyors választ. Igen Satás.
-
válasz
Dragon3000 #5214 üzenetére
A chipset alapján SATA csatlakozós.
Nem nagyon van korlátozás, szüleimnek ugyanilyen chipsetes gépe van otthon, 320-ast raktam bele azt vitte. -
válasz
szalaij88 #5213 üzenetére
PM965 a chipkészelt, 800MHz-es procikat kezel.
Beletehetsz nagyobbat is (1066), de 800MHz-en fogja hajtani.Itt keress hozzá:
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpA T5550n-él (1.8GHz, 2MB L2, 667FSB) szinte minden erősebb.
-
Dragon3000
nagyúr
Anyámnak a következő notija van: Satellite M70-340
Kérdésem, hogy milyen HDD-t fogad(sata vagy pata) és van e korlátozva, hogy mekkora hdd-t lehet bele rakni, mert kezd kevés lenni az a 60 gigás ami benne van.
Válaszokat előre is köszi.
-
szalaij88
csendes tag
Ez "Dv6830es" típus. Renew programban vettem.
Eredetileg spanyol billentyűzete volt.
Én sem igazán találtam róla leírást.
A típus száma KU103EA.
Intel PM965 az északi híd vezérlő és
Intel ICH8m a déli híd vezérlő.
Szerintem ez a noti ritka mint a fehér holló. -
szalaij88
csendes tag
Szevasztok!
Van egy pavilion 6830es típusú notebookom. (T5550 proci, 4 Gb ram,
8400m Nvidia videokártya) A processzort szeretném lecserélni benne.
Szerintetek milyen procit érdemes belerakni? A leírása, ami már
elég régi, ezeket említi:
Intel Core 2 Duo processors:
2.20-GHz processor (4-MB L2 cache, 800-MHz FSB)
2.00-GHz processor (2-MB L2 cache, 800-MHz FSB)
1.86-GHz processor (1-MB L2 cache, 533-MHz FSB)
1.50-GHz processor (2-MB L2 cache, 667-MHz FSB)
Intel Core Duo processors:
T7300 2.0-GHz processor (4-MB L2 cache, 800-MHz FSB)
T7100 1.8-GHz processor (2-MB L2 cache, 800-MHz FSB)
T5250 1.5-GHz processor (2-MB L2 cache, 667-MHz FSB)
T2330 1.6-GHz processor (1-MB L2 cache, 533-MHz FSB)
De szerintem kicsit komolyabb is beleférne. -
AMD Power
titán
válasz
Thunderzolee #5208 üzenetére
Vaterán néztem, lehet ,hogy használt lesz belőle. Sok 533Mhz találtam.
Alaplapi lapkakészlet VIA VN896
-
válasz
AMD Power #5207 üzenetére
Miért nem jó a használt ram?
Azt akár ki is tudod próbálni. Itt az aprók közt rengetegen hirdetnek.Am valószínűleg menni fog benne, de volt már olyan, h el sem indult a noti. Ez főleg régebbi gépek esetében szokott előfordulni. Milyen a chipkészlet?
riff213:
Sajnálom, elfogytak az ötleteim.
Majd meglátjuk a nagyobb proci mit tud felmutatni. -
AMD Power
titán
Adott egy régebbi FS noti. Van benne egy 512MB DDR2 533Mhz. Kéne mellé még min 512MB de inkább még egy GB RAM. Nem probléma ha nem 533Mhz memóriát veszek mellé? Mert újonnan már sehol sem találok.
Ezt néztem ki mellé.KINGMAX 1024MB Notebook DDR2 667MHz.
-
riff213
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5201 üzenetére
Teljesen le van véve. 640x480. Lov grafik, szürések kikapcsolva. Még a windowsban a video OpenGl-t is levettem legjobb teljesítményre.
-
-
Pítőr
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5203 üzenetére
Rmclock-al szerettem volna! Nem tudom, melyik lehet a jobb!?
Köszönöm, azt hiszem hogy nem tudom, most még a t4500-is szóba jöhet!
Szerintem egyenlőre marad a 7300, aztán ha lesz valami kihagyhatatlan, akkor azt veszem! -
Igen, a T8300 hajszállal lassabb, de cserébe kevesebbet fogyaszt a T7800-nál.
Viszont az L2 tára kisebb (mármint a T8ezres szériának). Ergo lassabban fog a gép olyan alkalmazásokat futtatni, ahol az L2 tárnak sok szerepe van.T6600-ban még kevesebb az L2 tár (feleakkora, mint a T7300-ban).
Ha csak netezni kell, meg zenét hallgatni, filmeket nézni, akkor természetesen nem lényeg a nagy L2 tár, ott csak az órajel számít.
Ez esetben T8100 az hajszállal gyorsabb a T7300-nál.
A T6600 meg két hajszállal. Ha nem játszol, ezt választanám.De ha játszol is, akkor T8100-at javaslom, abban nem felezték meg az L2 tárat, maradt benne még annyi, amivel elviszi a Crysist.
A tizenezer feletti árat nem adnám meg azoknak, akik annyiért árulják, érdemesebb inkább vadászgatni a hirdetések közt, ki lehet fogni értelmes áron is jó procikat.
Milyen programmal akarod alulfeszelni?
Én ezt használtam régebben: Notebook Hardware Control
De 64bit alatt nem megy, és 1TB-os merevlemezeket sem támogat. (Kifagy, ha ilyet dugunk rá.) -
Pítőr
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5200 üzenetére
Amiket elmondtál, azokat én is tudom, csak olyan problémám van, hogy a t8300 hajszállal lassabb mint a t7800, cserébe kevesebbet fogyaszt!?
Ezt áttanulmányozva t6600 vagy t8100 marad a kosárban!
T7300
Pm965 800fsb -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged