- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magyarított Android alkalmazások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarkDragon5 #4499 üzenetére
azért szerintem annyira nem lepke fing az a p7350, de ha feltétlenül cserélni akarod, akkor a 3 watt tdp többlet nem nagyon lesz gond a p9700 esetében - ellenben a chipset és a bios szeresse az új jövevényt!
-
DarkDragon5
csendes tag
Hali
Van egy acpire 5930G-m és amikor nagyon meg vagyok elégedve vele....nem szeretnék megválni töle...csak itt jön a csak
...a processzor lepke fing benne intel Centrino core 2 duo P7350 le szeretném cserélni tudna valaki ajánlani valamit nekem találtam egy P9700-ast ami még elvielg kompatibilis lenne bele,de 3 watt-al több a fogyasztása az még határ érték vagy nem???A meglévö cpu paraméterie penryn mag,45nm TDP 25watt,2.0 Mhz,a segitséget elöre is köszönöm...
-
sagvary
aktív tag
A Sentnel szerint cseréljek adatkábelt a HDD-nél.
FS C1110-es noti, hol kapok hozzá kábelt, 6 éves a gép kb.
-
Shatanka
csendes tag
Én is ebből indultam ki, hogy nem lehet csak ledes, mert aaz inverternek én se kivezetését semmiét nem látom. Az a furcsa, hogy úgy érzékeli mintha rajta se lenne :S 2 csatlakozó van rajta an még egy locking connector is. Rágoogléztam és nekem valami olyasmi jött le, hogy ez is egy ISO szabvány csatlakozó amivel rálehetne kötni, de ha a laptopodban nincs ilyen nem kell vele szórakozni.
Akkor sajna hibás lesz a kijelző... mind egy holnap megnézi a kolléga és lehet megy vissza csak a pkt bukjuk :S
Köszönöm szépen a segítséget. Ha valaki még tud egyébb információt ne habozzon megosztani.
-
válasz
Shatanka #4493 üzenetére
A CCFL és a LED háttérvilágítás teljesen más vezérlést igényel,gondolj csak bele például nincs inverterre szükség a ledesnél,így annak a kivezetése sincs meg.Csak a 30 pines kábel kell hozzá.Lehet,hogy amit vettél kijelzöt az hibás vagy nem LEDes hanem ccfl csöves.Ha kijelzö jobb sarkában van egy rövid kéteres kábel egy fehér csatlakozóval akkor az CCFL csöves,ha nincs ott semmi akkor az LEDes
-
xcbiker
addikt
válasz
Shatanka #4493 üzenetére
Ha két tökugyanolyan kijelzőről van szó és a töröttel ad képet, az újjal meg nem akkor egyértelmű hogy az új lcd rossz. (Ha a típus matricán minden adat egyezik)
Mondjuk az a rossz ebben az ebay-es dologban, hogy ha visszaküldöd a rosszat annak a postáját magad kell valszeg állnod és az nem épp olcsó. Lehet a végén ott leszel mintha itthon csináltattad volna meg. -
Shatanka
csendes tag
Sziasztok remélem jó topicba írok.
Jó barátom sikeresen betörte a laptopja kijelzőjét. ASUS K50AB. Magyarországon a cserére 40000-60000 ft körüli összeggel kellett volna kalkulálni, ezért úgy döntöttünk, hogy berendelünk egyet ebayről. Ezt rendeltük: [link]
Mind a két kijelző SAMSUNG gyártmány LTN156At02 csatlakozó is ugyanúgy néz ki.
Szétszedtem betettem és semmi. Ha rádugom egy külső monitorra a laptopot akkor úgy érzékeli mintha nem is lenne 2 kijelző csak a monitrot látja.
Olvastam, hogy ebből a kijelzőből van CCFL és LED változat is. Az előzőleg elvileg LED volt mi is LEDet rendeltünk. Mind a két kijelzőn 2 csatlakozó található. Az egyikbe semmi nem volt dugva a másikba pedig a sok eres kábel ami belemegy. Na azt szépen kicseréltem de semmi reakció.
A LED illetve a CCFL kijelző csereszabatos egymással? Vagy teljesen más alaplapi meghajtókat igényel? Lehet hogy az egyik ilyen a másik olyan és összekevertük?
Lehet, hogy a BIOSba frissíteni kellene a hardwerelemeket és akkor működne? Vagy nem tudom. Légyszives segítsetek, mert ha rossz a kijelző akkor gyorsan visszaküldöm mert a paypal még véd, meg garancia is van rá.
Előre is köszönöm. Kovács János - Shatanka
-
Tyxdesign
csendes tag
Van egy IBM Lenovo X60 notebookom aminek a hűtésrendszere már nem az igazi, nagyon melegszik, és a nyarat így már tuti nem fogja bírni.
Felnyitottam mi is a helyzet és a venti nem túl poros, ám azt vettem észre hogy egy ideig forog, aztán kis időre megáll, aztán forog tovább.
Lehet ez a probléma oka?
Ez normális dolog, és energiatakarékossági szempontokból nem megy folyamatosan vagy ennek folyamatosan kellene forogni?
A segítséget köszönöm! -
Integra
titán
srácok,
kicseréltem a hdd-met egy ssd-re, levettem a két gumicsíkot a gyári hdd oldaláról és ráraktam az ssd-re ugyanúgy mint a hdd-n volt. az ssd egyszerűen egy ici-picit kisebb, talán 1-1 mm-t minden irányban, így nem 100%-ban passzentos mint a hdd. becsúszik rendesen, csatlakozik a satára, de nem az igazi így. hogy tudom rendesen "kitömni", hogy passzentos legyen mint a hdd?
másnál is volt már ilyen?
t61 thinkpad és x25-m ssd. -
LALA_kiraly
őstag
válasz
grafmókus #4484 üzenetére
Most nézem én is, hogy ebből a pocesszor családból volt A, B, C, és M széria.
Ez van, keresek valami dothant. -
grafmókus
tag
válasz
LALA_kiraly #4483 üzenetére
mivel intel 915pm chipset van benne igy csak celeron M és pentium M procikat kezel.
ajánlott proci:
pentium m (dothan)a legnagybb ami van/volt ebből: Pentium M 780 (ritka mint a fehér holló és baromi drága)
amit ajánlok : pentium m745
4k-t megér!
-
LALA_kiraly
őstag
Sziasztok, tanulságul, ha valaki cpu-t akar cserélni.
Processzort akartam bővíteni, de nem igazán jött össze.
Szépen megnéztem, hogy a Toshiba m40 notimba 478-pin micro-FCPGA foglalatú procik mennek(everest, oldal leírás...), így beruháztam egy T5500-ra a kis celeron leváltására. Nagy sajnálatomra nem megy bele...Egy láb odébb van. Szóval most újfent procit keresek a notimba. Ha valagi nagyon átlátja ezt a témát, kérem segítsen, én már megfáradtam.
-
Atocha
senior tag
-
atesss
addikt
Üdv !
Anyámék új notit vennének, és szeretnék biztos lenni egy későbbi bővíthetőségben.
Arrandale alapúak - ahol ugye elvileg csak a HM55 és HM57 chipset van, nincsenek ilyen 940GML-hez hasonló hülyeségek - de a lényeg, hogy minden Celeron P4500-al szerelt noti biztosan támogatná a legerősebb i3-at is ?
Részletesen a másik topicban: [link]Egy Asus F2HF-el már megszívtam hogy nem lehet cserélni a procit 2 magosra: [link], úgyhogy szeretném ezt elkerülni legközelebb.
Most pedig úgy néz ki, hogy én megkapom ezt a régi notijukat, így még inkább fájó a bővíthetőség hiánya. -
Nagytalp
senior tag
Sziasztok!
Lehet ebbe a gépbe másik gyártó vagy típus alaplapját beszerelni?
MSI MEGABOOK GX-700P-089HU -
két eltérő típusú modul is mehet dual módban - ha minden más feltétel is adott, például a chipset kezeli a dual channel módot...stb -, de feltétlenül érdemes kipróbálni, hogy egyáltalán működik-e megfelelően együtt adott két modul, mert sajnos előfordul olyan is, hogy nem!
a proci cseréje is nyomna a latban valamennyit, ha celeron helyett valami jobb kerülne bele - mondjuk annak a cseréje macerásabb, kérdés, hogy mit támogat a bios és a chipset, és ha még garis a noti, akkor pláne problémás a dolog! -
Laczik
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek lenne egy Celeron 550 (Merom) procis, 1GB DDR2 667rammal, integrált videóval rendelkező HP laptopja.
Ezen szeretne erősíteni egy kicsit, hogy élvezhetően fusson rajta a Win 7 (jelenleg XP-t használ). Netezésre és filmnézésre van használva a gép.
Mit lenne érdemes bővíteni?
Elsődlegesen memória bővítésre gondoltam, plusz 1 GB-ra, de gondolom, ahhoz hogy dualban menjen kitet kell venni hozzá, és nem elég ha a mostanihoz veszek még egy modult. Jól gondolom?
A procit érdemes lenne cserélni? Celeron révén nem hiszem, hogy előnyt adna.. -
Chris78
aktív tag
Sziasztok. Mitöl lehet az ,hogy ha a teljesen feltöltöt aksi a laptopomban van kikapcsolt állapotban kb 2 nap alatt full lemerül ,viszont ha ki van véve és csak 4-5 nap után rakom vissza akkor jól müködik és akár 1-2 órát is bir. Elöre is köszi.
-
Z86
őstag
T9400-al szerelt dv5-öt találtam, gondolom a T9500 is belemegy. Szerintem a memória is rendben van. Viszont elképzelhető, hogy a különböző típusokban lévő alaplapok közt vannak különbségek ilyen téren.
A HP topicban van olyan ember aki valóban ért a pavilionokhoz, szóval ott is érdemes lenne megkérdezni.
-
4ndrew
csendes tag
A link müködik, csak nyomj egy enter-t vagy [link]
-
4ndrew
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a legjobb CPU illetve RAM, amit bele lehet tenni egy ilyen notiba? Én 4 GB DDR800-ra gondoltam memória upgrade-nek illetve a T3400-as procit cserélném T9500-ra. [link]
(Lehet a későbbiekben VGA-t is cserélnék, mert eléggé melegszik, mondjuk azt nem tudom ez egyáltalán lehetséges-e?)
Na persze tudom sok múlik azon, hogy vajon a BIOS befogadja-e, ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket, tanácsotokat! TDP, Socket és FSB szerintem stimmel.
Pár info:
Spec:
HP Pavilion DV5 FW708EA
[link]Everest+CPU-Z: [link]
A segítségetek előre is nagyon köszönöm!
Üdv mindenkinek! - 4ndrew -
keresd öket bontanak gépet hátha van nekik esetleg esetleg még öket vagy még öket esetleg
-
leewi
aktív tag
helló mindenkinek,
MXM 3-as VGA kipróbálásában kellene segítség..
nVidia Video Card Go7900 256Mb
ki kellene próbálnom, hogy tudjam a noti vagy a kártya hibás..
csokival-sörrel tudom honorálni.. -
attrax
aktív tag
válasz
Thunderzolee #4460 üzenetére
köszi de b+ 18k a z durva!!!
-
flash-
veterán
a Transcend memóriák notebook-ba mennyire számítanak noname-nek?
-
ro_bert17
őstag
válasz
Thunderzolee #4458 üzenetére
Köszi!
Már csak a pucér burkolat van, és benne a lap. De meg sem moccan, pedig egy kis doboz megtelt csavarokkal.
A youtube-on én is keresgéltem amúgy. -
attrax
aktív tag
FJS esprimo v6535 höz keresek billentyűzetet.Valakinek tippje?
-
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Fujitsu-Siemens Amilo L6820-hoz (amilo d7850, amilo d7830, gericom hummer fx5600) alaplap cseréhez keresek service manualt, esetleg videót.
Tudna segíteni valaki? -
Gergő_
őstag
Ha windows xp-t használnék 4GB RAM-mal(2 van benne) vagy Win 7-et(szintén 32 bites)
akkor ugye nem működne semmi rendellenesen, csak 3,x GB-ot látna, használna? -
Klemens
őstag
válasz
Thunderzolee #4451 üzenetére
Az is egy megoldás.
-
-
Klemens
őstag
válasz
Thunderzolee #4447 üzenetére
Ha veszek bele tök más, de 667-es 1Gb-ot, akkor a benne levővel van esély, hogy összeveszik?
-
-
Klemens
őstag
válasz
Thunderzolee #4441 üzenetére
Itt van egy komplett CPU-Z kép.
Mondjuk valamiért a VGA-ról nem mond sokat.
Viszi a 667-es RAM-okat, mert most is olyan van benne. -
csaba911
csendes tag
válasz
Thunderzolee #4442 üzenetére
Rendben köszi a segítséget!
Akkor lehet maradok az eredeti felállásban!
a 2Gb ram benne van a videóhoz gondolom nem lehet nyúlni szal maradok a 740-es procinál mert a többiért horror árakat kérnek!
Köszi!
-
djsnail
tag
válasz
SeniorTilla #4443 üzenetére
Sajnos a VGA-hoz nem találtam Bios-t. A laptopét még nem néztem... Köszi a tippet!
VGA-hoz Biost hol keressek? Valaki ötlet? -
válasz
djsnail #4436 üzenetére
Én a helyedben megpróbálnám a gép és a VGA BIOS-t frissíteni (persze megfelelő elővigyázatossággal). Mivel megy a kettő együtt, csak bekapcsoláskor van probléma, ezért gondoltam rá. Szoftveres kompatibilitási gond lehet, ezekre pedig a BIOS-frissítések megoldást szoktak kínálni.
-
válasz
csaba911 #4425 üzenetére
Amit Z86 írt az közel áll az igazsághoz.
Csak annyit tudok hozzátenni, h nekem egy régebbi noti van édesanyáméknál otthon, amiben szintén 740-es proci volt.
Lecseréltem egy 760-asra (2GHz), majd röviddel utána egy 770-re (2.13GHz).
Mivel VGA is van a gépben, el-elfutnak rajt régebbi játékok.
A régi 740-es procival a gép lassú volt.
játékok is csak akadoztak.
Aztán mikor a 760-ast beletettem, kicseréltem a HDD-t is két másikra, amiket RAID0-ba kötöttem, illetve kapott 2Gb ramot is a gép.
Új rendszerrel valósággal megtáltosodott.
De sajnos nem tudom konkrétan a proci mennyit gyorsított, és mennyit a többi új alkatrész..
Amikor a procit pár hétre rá 770-esre cseréltem, sok gyorsulást nem tapasztaltam. Talán hamarabb indul a Firefox, meg az XP pár másodperccel hamarabb feláll.A 740-essel nem sokat használtuk, így véleményt nem nagyon tudok róla mondani.
Az tény, h ebben a chipsetben tuningolni nem lehet a procit, és mivel más tényezők nem változtathatók meg, az egyedüli "tuning" az órajelnövelés lehet. Ezt meg csak úgy lehet elérni, h magasabb órajellel futó procit teszel bele.
De sokat tényleg nem változtat a helyzeten.780-ast nem fogsz találni, én is csak egyszer láttam az Expresszen (25ezerért), érthető okból eszem ágában sem volt megvenni..
760-ast talán most is hirdetnek, 770-est meg párszor láttam már.
De ésszel költsél rá, tízezreket egyáltalán nem ér meg. -
válasz
Klemens #4435 üzenetére
Várj, mielőtt megrendeled.
Az a chipset elég régi.
Mivel az AMD nem hajlandó közzétenni az oldalán, ezért némi Googlezás után meguntam a keresgélést, h kezel-e egyáltalán nagyobb ramokat az 533MHz-nél.Ilyen régebbi/válogatós (?) chipsetnél előfordulhat, h el sem indul 667-es ramokkal, pláne 800-asokkal. Mielőtt megvennéd, érdemes lenne belepróbálni, és csak utána kifizetni.
Ha az aprók közt keresgélnél, akkor erre lenne is esélyed.
Processzor:
Úgy emlékszem valaki nemrég az egyik notis topicban (talán pont ebben) pont ilyen géphez keresett erősebb procit, de sajnos a Sempron 64-nél nagyobbat nem lehet beletenni.
Ez egy ilyen "félresikerült" AMD-s chipset/processzor páros.
Ezek a Sempron 64-ek tulajdonképpen Athlon 64-esek, megkapták a 64bites kiterjesztést, de csak 256KB az L2 táruk.
Ha volna 512Kb-os verzió, az lenne az Athlon 64-nevű, de ehhez a foglalthoz nem készült belőle.Esetleg CPU-Z-vel leírhatnád a pontos CPU/chipset adatokat.
A memóriabővítés amúgy egy jó ötlet, már régen meg kellett volna tenni; 1, esetleg 1.5GB rammal mindjárt sokkal pörgősebb lesz a gép.
-
válasz
fabicska #4431 üzenetére
Volt egy teszt róla, abban az szerepel, h DDR2-800-as ram van benne.
prohardver.hu/teszt/notebook_es_netbook_azonos_meretbenSzerintem DDR2-t kell venned hozzá.
De a legegyszerűbb az lenne, ha lecsavaroznád a memóriafedelet, és megnéznéd a foglalatot.
Am mire nem elég a 2GB ram?
Eléggé gyenge a proci is, nem hiszem, h sokat dobna a gépen több memória. Vagy annyi mindent megnyitsz egyszerre?Feladatkezelőben szoktad nézni, h valóban "elfogy" a ram?
-
válasz
djsnail #4437 üzenetére
Ezt szerintem fabicska is tudta, nem erre irányult a kérdése.
Már máshol is felmerült, h azok a notiknak, amiknek a chipsete támogat DDR2-t, és DDR3-at is, lehetséges-e, h hibrid SO-DIMM foglaltuk van, és mindkét memóriatípust fogadják. Asrock csinált régen ilyen alaplapokat (DDR1-et, és DDR2-t egyaránt fogadott). -
válasz
djsnail #4436 üzenetére
A bekapcsológombnak nem tudom mi lehet a baja.
Talán így jelzi, h a VGA nem abba a notiba való, és nagyobb (ez nem is biztos) lehet az áramfelvétele, mint a réginek?A hőfokok meg szerintem rendben vannak, bár annak a videokártyának a hőtermelését nem ismerem.
Csak abból tudok kiindulni, h egy hasonló szériás 17"-os Fu-Si notiban a Go 6800-as kártyának kicsivel még ennél is magasabb értékei vannak.Daa-raa azért zárta mert tényleg itt szoktak ilyesmiket kérdezgetni.
-
djsnail
tag
Mivel egy igentisztelt moderátor zárt az mxm topikot, ezért ide írok.
Nos a következő problémával szembesültem:
Alany: FuSi Amilo M1437G
Eredetileg MXM I-es Ati Mobility Radeon X700-as kártya volt benne.
Tönkrement, cseréltem egy MXM III-as HD 3450-re.
Sajnos elsőre soha nem indul el (bekapcs gomb 4sec), másodikra viszont mindíg.
Kerestem rá megoldást, de se magyar, se külföldi oldalon nem találtam semmit (ez nem jelenti azt hogy nincs is, csak én nem találtam...)
Ez lenne az első kérdésem, hogy van-e rá gyógymód?
Mindezektől függetlenül a gép stabil, grafikai tesztektől sem dob hátast...
A hőmérséklet alapjáraton 55-57 celsius fok, 100% terhelésnél 73.
Második kérdés, ez jó avagy sem? -
fabicska
tag
Sziasztok.
Szeretném bővíteni a laptopomat 2-ről 4GB ramra, és nemtudom DDR2, vagy DDR3 ramot vegyek.
Az everest azt írja, hogy mind2 jó bele:
Ha lehet akkor már egyértelmű, hogy a benne lévő 1 db 2GB-os DDR2 800MHz-es kuka, és DDR3 1066MHz megy bele.
Szóval a kérdésem, hogy lehetséges, hogy mindkét típus jó bele?
fabicska
-
Klemens
őstag
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Acer Aspire 3100-as notim (AMD 3500+, 512Mb RAM).
Szeretném kicsit gyorsítani, ezért tervezem bele RAM vételét, mert az 512Mb tényleg nem sok.
2 slot van a notiban, abból 1 foglalt. Szeretném legalább 1Gb-ra növelni a memóriát.
Ilyen van most benne.
Milyet vehetek bele? Bármilyen DDR2-es RAM jó bele?
Előre is köszönöm! -
csaba911
csendes tag
válasz
Thunderzolee #4421 üzenetére
Akkor legalább a 780-ast szeretném bele megszerezni ha mást nem is kezel de az már tűrhető sebességű!
-
csaba911
csendes tag
válasz
Thunderzolee #4421 üzenetére
Lehet igazad van, jelenleg az M 740-es van benne!
-
Itt is szoktak hirdetni sokféle LCD-t:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpVan olyan hirdető aki segít a cserében is, és biztos, h nem fog 90ezerbe kerülni.
-
válasz
csaba911 #4416 üzenetére
Milyen van benne most?
Ezeket fogadja, ahogy írták már itt:
http://ark.intel.com/Compare.aspx?idsPentium M 730-780-ig. 1.6-2.26GHz-ig.
-
Z86
őstag
Valamelyik HP szervizben, az biztos, hogy nem lesz olcsó
-
Nova96
őstag
Üdv van egy compaq presario cq56 laptopom és egy helyen betört az lcd és be is fojt a lcd folyadék. Hol lehet ezt cserélni kb. mennyi?
-
csaba911
csendes tag
Fujitsu Siemen Amilo Pro V2085-be szeretnék processzort venni, dupla magosat ha lehet, de nem tudom pontosan milyenek mennek bele, ezért kérem a tisztelt hozzáértő fórumozók segítségét, hogy soroljanak fel egy pár típust!
Ha esetleg valamelyik segítőnek éppen van is egy ilyen nagyon szívesen meg is vásárolnám!
Köszönöm!
-
bufurc
tag
Hali!
Van 1 msi x320-am. Kicseréltem a meghajtót ssd-re usb-ről telepítenék rá xp-t de nem látja a telepítő az ssd-t. Olvastam, hogy driver-t kell integrálni az telepítőbe. Nincs ennél 1xerűbb megoldás? Esetleg olyan windows verzió ami alapból jó? Jha a bios-ba semmit nem lehet állítani, max a bootsorrendet.
-
Rav3n02
senior tag
válasz
Thunderzolee #4412 üzenetére
köszi szépen
-
válasz
Rav3n02 #4411 üzenetére
De visszafogja, am van olyan is, h már eleve el sem indul a gép.
Ha az aprók közt keresel, akkor érdemes az eladóval megbeszélni, h kifizetés előtt belerakod. Fél perces művelet csak beletenni, ennyit az eladó is meg tud várni.Szerintem simán viszi a 800-ast is 667-en, de nehogy az legyen, h én adtam rossz tanácsot.
-
Rav3n02
senior tag
válasz
Thunderzolee #4410 üzenetére
Max 2GB szeretnék csak belepakolni....thx
Egyébként ha véletlenül 800-as kerülne bele el sem indulna? Nem fogja vissza a chipset sebességére mint PC-n pl?
-
válasz
Rav3n02 #4408 üzenetére
Ez az?
notebook.hu/notebook/dell/inspiron/dell-inspiron-6400A chipset szerint DDR2 667-es ramokat kezel maximum.
Beletehetsz nagyobbat is (800-as), de nem biztos, h elindul vele.
Inkább 667-est vegyél.Ja igen, SO-DIMM foglalatút keress, és max. 4GB-ot tegyél bele, többet nem visz a chipset.
-
Rav3n02
senior tag
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki pontosan mondani, milyen memóriamodul való egy Dell Inspiron 6400 (JR14T2J) notiba?
Sehol nem találom a specifikációban....
Előre is kösz mindenkinek
-
Kéne tudni a pontos chipseted.
Mivel nézted meg?
Manufacturer: Gateway
Model:ML3108q
Chipset: Nvidia GeForce Go 6100 Rev:A2
SouthBridge: Nvidia nforce 410/430 MCP Rev:A3Ez alapján nem tudtam elönteni, h 410 vagy 430.
Illetve kéne tudni a prociról it többet.
CPU-Z-vel olvasd ki az adatokat, az többmindent leír.Az az igazság, h ilyen Sempron, meg Celeronos gépeket nem nagyon érdemes megvenni, akármilyen olcsón árulják őket, mert annyira lassúk, h szinte semmire nem használható a noti miatta; és ugyan elég sokféle proci beszerezhető a különféle chipsetekhez, de nem árt előtte utánanézni, h egyáltalán bővíthető-e.
Mittudom-én, egy Intel 915-ös chipsetbe bármilyen Pentium M-es proci beletehető. A nagyobb órajelű példányok ugyan ritkábban kaphatók, de beszerezhetők, és azokkal a gépekkel egész jól lehet netezni, filmeket nézni, (megfelelő VGA párosításával akár még játszani is lehet).
De egy ilyen Gateway.. hát... sok jót nem ígérhetek. -
Rids
csendes tag
válasz
Thunderzolee #4394 üzenetére
Akkor ez azt jelenti hogy nem tuok beletenni 2 magos procit?
-
válasz
spireeasy #4403 üzenetére
A kezelési utasítás szerint max. 667-es ramokat kezel a chipkészlet.
Beletehetsz 800-ast is, de 667-en fogja hajtani.
Vagy el sem indul a 800-as ramokkal.
Sajnos ez benne van a pakliban, vannak válogatós chipsetek, főleg a régebbiekre jellemző. Legegyszerűbb, ha itt az aprókban keresel hozzá ramokat, és a vevőt megkéred, h mielőtt kifizeted, hadd próbáld ki. -
spireeasy
csendes tag
Hali mindenkinek
olyan kérdéssel fordulnák hozzátok, hogy van egy ACER ASPIRE 3055NWXMI tipusó notim, amiben 512MB DDR2 533Mhz-es ram van, és az lenne a kérdes, ha tennék bele pl 667-est vagy 800ast működne benne?
segítségeteket előrre is köszönöm -
csizo
aktív tag
válasz
Thunderzolee #4393 üzenetére
Azért köszi a segítséget.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Thunderzolee #4400 üzenetére
Ment privi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gurulunk, WAZE?!
- Horizon Forbidden West
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest