- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz
Zozo7777 #5994 üzenetére
Nagy valószínűség szerint szalagkábel vagy pedig inverter hiba! Mindenképp szét kellene bontani a kijelzőt és megnézni, hogy pontosan melyik! Ill. köss rá egy külső monitort is és nézd meg, hogy ott jó -e a kép!
Mozgasd a kijelzőt nem-e változik a dolog, ha változik akkor szétszedés nélkül megállapítható hogy szalagkábel!
-
eketomy
senior tag
válasz
andris1602 #5987 üzenetére
hát sztem ne erőltesd a minipci vga-t, mert semmi egetrengető különbség nem lesz, de ez csak az én véleményem.
sztem inkább próbálj meg szerezni bele még egy 256mb-os ramot, hogy legalább 512mb meglegyen, úgy már talán egy win xp is jobban fog rajta muzsikálni és annak talán lesz érezhető különbsége.
-
eketomy
senior tag
válasz
kdavide10 #5979 üzenetére
Az effektív órajel azaz 1333 a valódi meg a 667mhz! (ha ezt beszorzod 2vel akkor kapod meg az 1333mhz-et)
Jah és természetesen bele tudod tenni az 1600mhz-es ramokat is, annyi, hogy max nem fogja annyin hajtani a notid őket, hanem csak 1333mhz-en!
de nyugodtan vedd meg a nagyobb órajelűt mert árban nem sokall drágább és ha most nem is később lehet lesz olyan notid amiben kamatozni fog a plusz órajel! -
eketomy
senior tag
Ajánlatnak sztem nem rossz, de én személy szerint nem vennék i7-et notiba.
- egy az hogy nagyon melegszik (a hűtés jóval többet járna)
- a másik meg hogy az i5-höz képest nincs akkora teljesítmény potenciál benne
- ráadásul az i5 nem melegszik annyira jóval jobb alternatíva lenne sztemDe árba tényleg jó a 20e Ft próbát megér, javaslom, hogy előbb próbáld ki mielőtt megvennéd, ha mindenképpen ragaszkodsz az i7-hez.
-
-
eketomy
senior tag
Memóriából viszi a 2x2GB DDR2-őt, bár vásárlás előtt érdemes lenne belepróbálni a memóriákat!
CPU listát én meg ezt találtam, nemtudom, hogy mennyire mérvadó ez a lista de majd Thunderzolee megmondja ebben Ő a király! -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5934 üzenetére
A kérdésedre a válasz: igen
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5900 üzenetére
Pontosan, sajna nem lehet!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5898 üzenetére
-
eketomy
senior tag
válasz
bmollszeptim #5894 üzenetére
Intel® Celeron® Processor 900 --> ez az erősebb!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5881 üzenetére
Ebből a képből annyi kiderül, hogy tényleg nem cserélhető a VGA-d! Ezen kívül nem tudom, mire vagy még kiváncsi, de más egyebet már nem nagyon lehet kivenni belőle!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5863 üzenetére
Kell venned egy 3,5"-os USB-s külső rack-et amibe bele tudod tenni a hdd-det, úgy tudod csak csatlakoztatni a notihoz!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5859 üzenetére
Hasonló mint az usb, de mégsem az
A notebook gyártód oldalán nézd meg hogy van-e benne! Ennyi!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5857 üzenetére
De, ha van a laptopodon e-sata dugaj, akkor azzal is lehet, az sokkal gyorsabb mint az usb 2.0, vagy ott van már az új usb 3.0!!! (de a notidon kell ilyen usb csatinak is lenni, különben mit sem ér)
-
eketomy
senior tag
válasz
bmollszeptim #5853 üzenetére
Ment válasz a másik fórumban!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5854 üzenetére
Kell egy külső USB-s rack és azzal usb kábelen keresztül tudod csatlakoztatni a hdd-t!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5849 üzenetére
Ha jól emlékszem tudtommal már jóval korábban tisztáztuk, hogy a te notidba nem cserélhető a VGA!
Sztem egyébként a te géped a 2db windows miatt lassú, töröld le mind a kettőt és csak egyet telepíts vissza! Ne kókányold szét a géped húszmillió win 7-el főleg ha nem is értesz annyira hozzá!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5846 üzenetére
Jó kérdés, feladatkezelőbe nézd meg hogy nincs-e olyan progi ami használja nagyon a procit + memóriát!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5844 üzenetére
Ezek szerint a proci hőmérsékleted teljesen jó! 45 a mag ill. 54 maga a proci, nincs túlmelegedés ez teljesen normális érték, tehát a lassulásod mástól van!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5839 üzenetére
ha tényleg 105fokos a proci akkor az már fortyog
Speedfant szedj le vagy AIDA64-et!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5834 üzenetére
Egyébként hőfokot még mindig nem írtál! Minialkalmazásokat meg csak bezárod az X-el és többet nem nyitja meg! Vagy milyen minialkalmazásokra gondolsz pontosan?
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5824 üzenetére
Nézz ezután hőfokot!!! Ha nem magas az érték pl.60fok körül van akkor nem tud leégni, meg különben sem tud, mert van a laptopokban védelem, magyarul lekapcsol a noti még a leégés előtt!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5815 üzenetére
Mint ahogy Thunderzolee is írta már, meg már képet is mutattak róla is itt a fiúk, ki kell szedni teljesen a ventit ill. a hűtőbordát, hogy lásd mennyire poros ill. látni fogod hogy kell-e takarítani.
Ha meleget ill. büdöset fúj a géped akkor valszeg jó poros lehet, szal ezt a műveletet mindenképp meg kell csinálnod, de ha nem értesz hozzá, ha nem tudod, hogyan kell kiszedni akkor inkább bízd szakemberre vagy legalább olyanra aki már csinált ilyet!
Vírusírtók közül én spec AVAST IS-t használok + MBAM, de kinek a pap kinek a paplan
-
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5804 üzenetére
Hát igen, kellene szerezni egy nagyobb pendrive-ot
Azzal már lehetne kezdeni valamit!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5800 üzenetére
-
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5797 üzenetére
Én anno egy 4GB-os pendrive-ra tettem fel egy olyan win7-et (akkor még nem volt sp1 ez miatt ráfért) amit alapból úgy szedtem le, hogy rajta volt a home premium, prof, ultimate, x86 és x64-es verzió is, telepítés előtt lehet választani, hogy melyiket kívánom feltelepíteni.
Elméletileg nem buhernyált win, gyári csak egybe előre meg volt csinálva. (lemezről is már sokat telepítettem ezt a verziót és semmi hiba nem volt, minden működött rendesen)
Na de a lényeg, hogy én egy sima módszerrel ezt integráltam a pendrive-ra és működött! Azóta megjelent az sp1-es verzió is de ez az összetett pack így már nem fér rá egy 4GB-os pendrive-ra és még nem szereztem 8GB-osat erre a célra sajna!
Esetleg ha kell link, ilyen verzióról, hogy meg tudd nézni, szívesen elküldöm pm-ben!
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5772 üzenetére
Jah, és lehet simán pendrive-ról win-t telepíteni, én már csináltam és teljesen jó, ráadásul sokkal gyorsabb mint lemezről!
Elég hozzá egy 4GB-os pendrive, én épp azon gondolkodtam, hogy direkt veszek erre a célra egy pendrive-ot amin csak win 7 telepítő lesz és akkor bármikor tudom használni a lemezt meg elő se kell vennem többet!
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5782 üzenetére
optibay keret! 5ezer ft és nem kell rá várni! nekem is ilyen van
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5760 üzenetére
Ha még garos a géped, akkor csak akkor szedd le a hátulját ha nincs lematricázva, mert különben elvész a gar. Általában a notik többségén nincs matrica, csak elvétve, de gondoltam szólok, nehogy ez miatt ússzon el!
-
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5758 üzenetére
Sztem cserélhető a VGA is, de nem találok konkrétan erre utalást a weboldalán, szal azt javaslom, hogy le kellene venni a hátulját és bele kellene kukkantani hogy tényleg cserélhető -e, mert akkor 100%-osan kiderül.
De egyébként 4magos procit ill. ilyen jó kis VGA-t fölösleges lecserélni, ez még jó darabig jó sok mindenhez bőven elég! Szal abszolut nem értem a csere okát!
-
eketomy
senior tag
válasz
homeless09 #5756 üzenetére
Processzor 100% hogy lehet cserélni benne, mert a laptopok szinte mindegyikébe lehet, VGA-t nem tudom, így hirtelen, ha megmondod milyen VGA van benne akkor megmondom hogy lehet-e cserélni! Proci tipusát is leírhatod hogy most milyen van benne!
-
eketomy
senior tag
Igen, ez egy teljesen kimerítő válasz volt, az enyém csak átfogó (jóval tömörebb) de végülis én odaírtam hogy általában, persze vannak eltérések a DDR2 ill. DDR3-as ramok esetében, van olyan DDR2-es lap ami kezelne 2x4GB-ot, de beszerezni so-dimm-ből 4GB-os modult nem egyszerű ráadásul az ára az egekben.
Szal általánosságban úgy van ahogy írtam, de igen te pontosabb, kimerítőbb választ írtál! -
eketomy
senior tag
válasz
roberto211 #5750 üzenetére
Netbook az nem u.az a kategória mint a notebook, azokba lehet hogy csak egy dimm van, igazából netbook még nem nagyon sok járt a kezemben! (de megkell nézni) esetleg az aida64 -el az kiírja mennyi a dimm ill. mennyit támogat)
-
eketomy
senior tag
válasz
roberto211 #5748 üzenetére
Azok a laptopok amikbe ddr2-es ramok vannak azokba általában max 4GB tehető tehát 2x2GB, amikbe már dd3-as van azokba 8GB tehető általában tehát 2x4GB.
és a sima ddr ramos készülékek azok max 2GB-ig bővíthetők 2x1GB!Általában az összes laptopban 2db memória foglalat van a bővítésre!
-
eketomy
senior tag
válasz
sz.viktor #5744 üzenetére
Hát akkor már netszesebb a dolog, elképzelhető hogy menne, de mindenképp ki kellene próbálni vásárlás előtt, mert az is lehet hogy nem menne!
Mondjuk ez attól is függ hogy hány mhz-esek a ramok! Mert másik MHZ-en már más az időzítés is, szal egy szónak is száz a vége ki kellene próbálni mindenképp vásárlás előtt!
-
eketomy
senior tag
válasz
sz.viktor #5740 üzenetére
A laptopok 80-90%-a nem kényes a különböző márkájú memóriákra, szal gond nélkül fut dual-ban.
Nem hiszem hogy a te laptopod pont a 10%-ba esne, de én ilyenkor mindig azt szoktam javasolni hogy vétel előtt nem árt kipróbálni, mert ha netán tényleg nem mennének együtt akkor nem muszáj megvenni. (persze hogy ha erre van lehetőség) -
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5737 üzenetére
Hát ha nem megy lejjebb akkor eladom a notim és majd veszek egy olyat ami már ddr3-as
(mondjuk a közeljövőben biztos nem cserélem le, mert nincs pénz)
Egyébként tényleg nem éri meg méregdrága ramot venni, akkor ha az ember tud, akkor spóroljon egy kicsit + adja el a régijét és vegyen egy újabbat ami már pl ddr3-as!
-
eketomy
senior tag
Hát akkor itt nézz körbe! De ilyen 20ezer ft körül van minimum egy ilyen modul!
-
eketomy
senior tag
válasz
tomiet111 #5729 üzenetére
Elméletileg a te notid támogatja a 8GB Ramot, bár tudni kellene hogy milyen chipsetes, viszont ddr2-be 4GB-os modul az horror! nem éri meg belevenni, ill. alig lehet kapni itt a ph-n is nagyon ritka, ebay-en talán, de sztem mindenre bőven elég a 2x2GB! mire kell neked a 8GB Ram?
-
eketomy
senior tag
Gondolom a laptopodban minipci-e csatijú wifi kártya van ami G-s! Csatlakozás szerint lehet usb-s ill. minipci-e csatis a-b-g-n szabványnál egyaránt! Egyébként ha nem boldogul a gép a beépített wifi-vel akkor vegyél bele usb-et de sztem ha veszel bele egy N-es minipci-e csatis wifikártyát akkor azzal is mennie kell csak az a lényeg hogy 2antenna csatlakozásút vegyél ne 3asat! (mert a te régi notid biztos hogy nem 3antennás)
Sztem az alaplapnak támogatnia kell az N-es szabványt is, még akkor is ha régi, bár érdemes úgy venni, hogy vétel előtt kilehessen próbálni a karit és ha netán nem megy akkor nem muszáj megvenni! -
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5686 üzenetére
Na akkor csak volt némi igazság amit én is lentebb írtam a lapozófájlról, ezt most meg is erősítetted!
-
eketomy
senior tag
Valahol egy fórumon olvastam (most hirtelen nem tudom, hogy hol, de megkeresem hogy ha érdekel valakit), ezzel a témával foglalkoztak, hogy 8GB-tól már ki lehet kapcsolni, mert semmi hátránya nem származik a felhasználónak ebből(nem érezhető lassulás), azt nem tudom, hogy előnye mi van, lehet hogy csak annyi, hogy nem foglal a lapozófájl felesleges plusz GB-okat a meghajtón! (valakinek ha kell a hely akkor ez is fontos tényező lehet).
Egyébként 8GB alatt nem érdemes kikapcsolni! -
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5681 üzenetére
Én nem mondtam, hogy gyorsabb lesz ettől, csak általában akinek van 8GB-ja annak nem kell plusz virtuális memóriára a szg-en,(magyarul ezzel helyed is szabadul fel, mert nem foglalja le a sok fölös helyet a gépen) mert bőven van elég ramod! De ha lassúnak találod, akkor visszakapcsolod!
Hogyan lehet érezni a 8GB Ramot? Indítasz 10 programot és váltasz közöttük, vagy bezársz egyet és ismét indítod, játékok stb.
Ahogy már lentebb is említették! -
eketomy
senior tag
válasz
StephenNO1 #5674 üzenetére
250Ft-ért bárhol kapsz pasztát, vegyél egyet fehéret mert az jobb az ezüstösnél és pasztázd át, az a biztos!
-
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5672 üzenetére
Hát ha 8GB ramod van akkor azt szoktuk javasolni, hogy ki kell kapcsolni a lapozófájlt, mert akkor már nincs szükség a gépnek rá! (a win7 nemtudom, hogy kikapcsolja-e alapból sztem nem)
Start menü, vezérlőpult, rendszer, speciális rendszerbeállítások, speciális fül, teljesítménynél beállítások, ismét speciális fül, és ott lesz hogy virtuális memória, módosítás, szedd ki a pipát hogy ne a rendszer kezelje a lapozófájl méretét és kapcsold ki a C meghajtón! -
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5668 üzenetére
A P szériában nem fogsz csalódni, csak ajánlani tudom, én is most cseréltem le a procimat egy P7350-re és nagyon hasít vele a masina és ez még nem is a legerősebb széria
-
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5658 üzenetére
Úgy látom, hogy ez ddr3-as, márpedig ha az akkor kezeli a 2x4GB DDR3 memóriákat!
-
eketomy
senior tag
Szóval akkor egy 10-15fps-el kapsz kevesebbet. Mindenképp ajánlatos egy win7 reinstall és ha utána is kevesebbet kapsz akkor ott valami más probléma lesz. Mennyivel erősebb ez a mostani proci a régebbitől?
Nézz egy élményindexet, hogy mennyivel kapsz több pontot a cpu-ra úgy hogy elvileg most már az erősebb van a gépben! (ha többet kapsz, akkor sztem egy win reinstall megoldja a gondot, ha kevesebbet kapsz akkor megkell nézni a proci részletes adatait a régi procihoz képest) -
eketomy
senior tag
válasz
DrKable #5655 üzenetére
Neked is azt tudom, mondani, mint a többieknek! Nem lehet tudni még akkor se 100%-ig hogy cserélhető, ha az van az adatlapján hogy cserélhető. Ezért azt javaslom, hogy itt van egy videó az mxm-es vga cseréjérő, ebbe meg tudod nézni, hogy hogy néz ki ill. mit kell keresni és az esetleges kicserélésében is tud tanácsot adni a video.
Nézd meg és ha találsz ilyen modult akkor cserélhető ha nem találsz ilyet akkor nem! -
eketomy
senior tag
Hát azt tudni kellene hogy mennyi fps-el kapsz kevesebbet a játék közben, mert ha nem nagy az eltérés akkor azzal nem kell foglalkozni. Az nem egyenesen arányos ha egy erősebb procit veszel a gépbe hogy jóval több fps-t is fogsz kapni ez kicsit összetettebb dolog. Lehet hogy ha új op rendszert telepítenél akkor máris több fps-t kapnál, vagy a játékot kellene újra telepíteni ill. új driverek főleg vga stb...
Milyen játékkal játszol és mennyi azaz annyi fps? -
eketomy
senior tag
Nem, ezek mennek külön-külön is nem csak párban! Az sem baj, ha nem u.olyan a frekvenciájuk, lehet pl az egyik 667-es a másik meg 533mhz-es, ilyen esetben mind a két ram a kisebb frekin fog menni!
A márka is lehet eltérő általában a laptopok 80-90% nem kényes az ilyenre!
Szvsz, ha veszel 2új ramot akkor inkább két u.olyan frekvenciájút vegyél, mint márkájút, persze az a legeslegjobb ha minden megegyezik -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5633 üzenetére
Nem DDR3-at nem lehet beletenni! Csak DDR2-őt max 2x2GB DDR2-800Mhz ennyi!!!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5624 üzenetére
Sehol, 2db 4magos van a Q9000 ill. a Q9100 ennyi!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5614 üzenetére
Ez így van! Ezt én is megerősítem.
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5611 üzenetére
hi! bocs de minek teszel fel olyan kérdést amit már 1x megkérdeztél? Ráadásul kaptál is már rá választ.
Thunderzolee kolléga le írta neked világosan hogy a CX tipusú szériába nem mxm-es cserélhető a VGA! itt a link
Én is azt mondtam neked, mivel én sem voltam benne biztos hogy cserélhető-e, hogy akkor bizonyosodsz meg 100%-ban ha a lentebb linkelt video szerint szétszeded és megnézed hogy van-e benne, mert az a 100%. szal nézd meg!!!ram, cpu, hdd cserélhető tutira!
-
eketomy
senior tag
válasz
d.véderjoe #5602 üzenetére
Elméletileg 800mhz fsb-s a mostani cerka procid benne, akkor bármilyen T-szériájú procit belevehetsz 800mhz-es fsb-ig! Annál a plafon a T9500-9600 szal olyan mehet bele!
De a biztonság kedvéért neked is azt mondom hogy Aida64-el nézd meg a chipsetet hogy milyen fsb-t támogat max! -
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5590 üzenetére
hát az informatika már csak ilyen, annyiért nem lehet eladni mint amennyiért vetted sajna! próbáld meg legalább 5-10ezer ft-al olcsóbban annyiért talán már elviszik majd!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5586 üzenetére
Igen
-
eketomy
senior tag
Erről csak úgy tudsz 100%-osan megbizonyosodni, ha leszeded a notid hátulját és megnézed hogy cserélhető vga van-e benne!
itt egy video a cserélhető vga cseréről! (ha látsz ilyet a notidban akkor cserélhető) -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5576 üzenetére
Akkor megtudod nézni a VGA-t is hogy cserélhető-e vagy sem!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5574 üzenetére
Lentebb linkeltem egy videót az mxm-es vga cseréről! Ha nincs olyan panel(VGA) a notidban akkor nem cserélhető ha van akkor természetesen cserélhető. De ha még garos a notid akkor csak úgy kezdj hozzá ha nincs lematricázva a hátulja, mert különben odavész a gar!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5572 üzenetére
Ha cserélhető VGA-s akkor MXM2-es van benne, szal olyat kell nézni, de ahhoz le kell csavarozni a noti hátulját és meg kell róla győződni hogy tényleg cserélhető-e mert azt nem írja ki külön program.
Így néz ki egy mxm vga! -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5567 üzenetére
Akkor amiket lejjebb javasoltam azokból választhatsz, bár az 1066-os fsb-ben nem vagyok biztos szal inkább T-szériánál maradj! T9400 mondjuk pl.
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5562 üzenetére
Tudni kellene hogy pontosan milyen notiba kellene! Egyébként ha kezeli pl az 1066FSB-s procit a notid, akkor mondjuk P9300, P9500 vagy T9500 ezek már elég jó kis procik.
Szal a P9-es ill a T9-es szériát ajánlom, de ha kevesebb összegért szeretnél venni akkor már a P7-es ill. a T7... széria is már nagyon jó (pl.: T7400 vagy P7350 stb...)
-
eketomy
senior tag
válasz
krisz073 #5560 üzenetére
Telepíts fel egy AIDA64 progit az megmondja neked hogy milyen tipusú vga van a notidban ha mxm-es csatlakozású akkor cserélhető! Egyébként sztem cserélhető, de biztosra kell menni!
Módosítom kicsit a hozzászólásom, nem 100% hogy a fenti progi kifogja neked írni, az lenne a legbiztosabb, hogy lecsavarozod a hátulját és megnézed!
-
eketomy
senior tag
válasz
#40935168 #5555 üzenetére
Lehet, de a chipset alapján 800ig támogatja, egyébként egy ki lehetne próbálni egy kisérletet megér, mert sztem is van rá esély, de itt most azt kell mérlegelni, hogy megéri-e kipróbálni mert ha mégsem viszi akkor van egy fölös proci, vagy úgy kellene megvenni a procit hogy a helyszínen még vétel előtt kipróbálni és ha nem megy akkor nem kell megvenni!
-
eketomy
senior tag
válasz
#40935168 #5549 üzenetére
Ha megmondod hogy milyen chipsetes akkor megmondom hogy mekkora proci megy bele, de sanszos hogy belemegy a tiedbe az 1066 fsb-s procik is!
De a 800fsb-sek tuti belemennek így a X9000-est simán viszi a TDP nem számít hogy nagyobb!
Viszont ha többet van használva akksiról akkor érdemesebb lenne P szériájú prociban gondolkodni, azok kevesebbet fogyasztanak (aksi kímélőbb) viszont u.olyan erőssek!
Mondjuk egy P9400,P9500 stb... (mondjuk ezek már mind 1066fsb-sek)na mind1 AIDA64 kiírja neked a chipsetet, az alapján megmondom mit kezel!
-
eketomy
senior tag
Volt nekem is ilyen gépem (ill asszonynak) max 2gb memóriát támogat de iszonyat válogatós! ha lehet u.olyan időzítésű és frekvenciájút vegyél bele ha különböző márkára már nem kényes!
a procit meg én úgy tudom hogy az 533mhz-eseket már nem kezeli a 400mhz a plafon, de ezt egy AIDA64 nevezetű progi ki fogja neked írni és akkor megtudod! egyébként totál fölösleges nagyobbat venni bele, mert érezhető különbség úgy sem lenne! -
eketomy
senior tag
válasz
christofer #5532 üzenetére
Ha a noti hátulja nincs lematricázva akkor nem kell tartani a gar vesztéstől (nincs mi eltud szakadni)
AIDA64 nevű kis progit telepítsd fel az megmondja neked milyen ram van most a notidban (de az is lehet hogy 2x2gb van most benne) szal az alapján tudsz bele venni u.olyan tipust ill. időzítésűt! -
eketomy
senior tag
válasz
gybazsi #5525 üzenetére
én azt javaslom neked, hogy előbb ki kellene venni azt a 3,5mm-es aljzatot és úgy elmenni egy elektronikai boltba! sztem ott fogsz tudni kapni ilyet vagy max netről kell rendelned! még nem cseréltem ilyet de elképzelhető hogy van többféle kialakítás!
egyébként mindenképp előbb egy szétszedést javaslok mivel lehet hogy nem is kell csatit cserélni lehet hogy elég egy újra forrasztás pl. De ha nem értesz hozzá, akkor mindenképp szakember nézze meg. -
eketomy
senior tag
válasz
speed.fox #5509 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés mint mondtam, nem vagyok jártas az AMD notebook procikban, ezért nem tudom meg ez attól is függ milyet találsz bár én speciel vagy 3 vagy 4magosat vennék akkor hogy érezhető legyen a különbség, ráadásul ez egy full új szériás proci szal sztem ph-n még netszes is találni! Körbe kell nézni, de 20ezer ft legalább sőőőt!
-
eketomy
senior tag
válasz
speed.fox #5507 üzenetére
Bár nem vagyok annyira jártas az AMD-s noti procik terén de az asus weboldalán ezeket találtam amik erősebbek a tiednél, ezeket biztosan kezeli
- AMD® Négymagos Phenom™ II 1.6 GHz processzor
- AMD® Phenom™ II Triple-Core 2.1 GHz processzor
- AMD® Kétmagos Turion™ II 2.3 GHz processzor
Nézz körbe itt a ph-n sztem találsz megfelelőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Formula-1
- Házi hangfal építés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest