- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
mini_Smith
csendes tag
Sziasztok, van egy MSI VR610X notim, (MSI MS163b) és ezt a notit gyárották 2.2-es sempronnal, illetve több féle TurionX2-vel is. Namost nekem egy Sempronos verzsön van, és szerintetek van egy halovány esély arra, hogy bele lehet gyömöszölni egy X2est? X2es étvágyával nem lehet gond, mert a sempron irdatlan sok áramot zabál sajnos. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Gercsa
senior tag
válasz
SeniorTilla #2634 üzenetére
Sziasztok.
Van egy Compaq evo n600c notim vinyó nélkül.
Meg tudná valaki mondani, hogy milyen tipusú vinyó jó bele?
Annyit tudok, hogy max 40gb-ig tud kezelni, és gondolom ide, nem sata kell bele. -
Tapor
csendes tag
Szervusztok,
Valószínűleg elég egyértelmű lesz a válasz, de azért biztonság kedvéért megkérdem:
Vettem (nem magamnak) nemrég egy notit, konkrétan ezt.[link]Én ajánlottam és megkértek, hogy vegyek még bele 1 Gb ramot.
Ugyebár van benne 1*1GB 667MHz PC2-5300 DDR2 SDRAM és én még vennék egy kingston 667mhz ddr2 ramot hozzá.
Ennek így elvileg ok-nak kell lennie? Igazából engem az a "DDR2 SDRAM" kifejezés frusztrál, ugye nem valami spéci mem. fajta az? -
4d
aktív tag
Sziasztok, egy hp nx 8220 notiba szeretnék procit cserélni. Ha valaki már cserélt megosztaná velem a tapasztalatait a szereléssel kapcsolatban? Előre is köszi
-
vrsptr
aktív tag
Hello! Valaki tudna nekem ötletet adni/segíteni hogy Acer Aspire 5920G-832G(4G)32MN laptopba lehetséges-e(és milyenre) a grafikus kártyát kicserélni? Mert most egy NVidia 8600M GS 256Mb-os van benne, de le szeretném cserélni egy 8600M GT 512Mb-osra/ATI Mobility Radeon 3650 512Mb-osra (nemtudom melyik jobb?! TI melyiket ajánljátok?)! Erre a 2re utánanéztem lehet cserélni! Link Vagy akár jobbra is ha lehetséges! Üdv: Péter
-
phantom88
tag
Üdv!
ASUS A3AC-5099 notebookom túlmelegszik, hogyan tudok a ventillátorához legkönnyebben hozzáférni? Neten nem találtam ehhez a modellhez leírást
-
Zanik
addikt
Hű, hát azzal nem nagyon tudsz mit kezdeni. Esetleg egy T1350-es Core Solo-t tudnál belerakni, illetve valahol olvastam, hogy elvileg az 533-as FSB-jű Socket M-es Dual Core procikat is támogatja (T2060,T2080,T2130), mármint árultak ilyen chipset-cpu párosítású notebook-ot, de hogy Celeron-ról lehet-e rá váltani, azt nem tudom. Egy próbát megér, BIOS-t érdemes frissíteni előtte.
-
válasz
tibcsi0407 #2686 üzenetére
A gépedben a ventillátor és a borda a billentyüzet alatt van.
A kijelzö alatt a topcase-on lévö fekete színü fedlapot ki kell pattintani alatta a billentyüt tartó csavart csavard ki vedd ki a billentyüt és alatta van a hütö.
Kivenni nem tudod ahoz a topcase-t meg kellene bontani,de innem már a por kifujható.
Ha nem megy akkor a szervízünkbe behozod megcsináljuk -
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!
Egy Acer Travelmate 2420-asom van,itt vettem a prohardveren.A problémám az lenne vele,hogy felforrósodik nagyon a processzor és leáll a gép,ha nagyon terhelem.Azt tudom,hogy szét kellene szedni és kipucolni a cooler-t és a heatpipe-okat (már ha van benne
),csak nem tudom hogy kell szétszednem,hogy a coolerig eljussak.Alul hiába csavarok ki minden csavart,nem lehet leszedni az alsó műanyagot.Egyedül a wi-fi-hez,a ramhoz és a winyóhoz sikerült még eljutnom.De a procinak nincs külön műanyag,amit le lehetne szedni.
Egyébként a P4 centrino 1,7 van benne és 1,5 giga ram.A proci van olyan,hogy 80 fokra is felmegy,szóval egy pasztacsere,meg egy takarítás nagyon ráférne.A segítségeket előre is köszönöm!
-
xedos
addikt
Törött - bontott notiból nincs valakinek egy webkamerája?
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Van nekem itthon egy Acer Travelmate 2492WLMi notim. Azt szeretném kérdezni hogy lehet ebbe procit cseréni? Meg milyet ajánlatok bele ami kompatibilis, mert most egy Celeron M 420 van benne de ez dög lassú -
dulifiO
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni Fujitsu Siemens U9200 TFT panel vagy csak az ahhoz tartozó kábel beszerzésében? Már kiszedtem a gépből és el van szakadva több helyen is a szalagkábel. 30 pines. Ja és 12,1 colos WXGA a monitor.Üdv.: Dulifi
-
-
zsela
tag
Sziasztok!
Keresgettem itt PH-n, de nem találtam a kérdésemre megoldást:
Van egy FSC pa1510-es laptopom és úgy döntöttem, hogy bővítem egy kicsit. Vettem egy két magos procit bele, meg 2*1GB RAM-ra bővítem a 2*512MB-ot. A procit és az egyik RAM-ot ki is cseréltem, viszont a másik RAM-hoz egyszerűen nem férek hozzá! Már le akartam szedni az alsó fekete burkolatot is, de olyan, mintha egy csavar valahogyan belülről fogná. Ha jól sejtem, akkor a billentyűzet alatt lesz a második RAM slot, de nem tudom hogyan kellene levenni a billentyűzetet!Egyszóval aki cserélt már memóriát ilyen, vagy hasonló típusban és meg tudja nekem mondani, hol a második RAM slot és hogyan férek könnyen hozzá, az legyen szíves segítsen!
Válaszokat előre is köszönöm! -
-
Zanik
addikt
-
kem
addikt
Sziasztok!
A notimban (Acer Travelmate 2312LMI) processzort cseréltem 1,4GHz-es Celeronról 1,86GHz-es Pentiumra (Dothan). Az lenne a gondom, hogy a legfrissebb BIOS-szal a Pentiumot is csak 1,4GHz-en hajlandó járatni. A szorzó megegyezik, de 100 helyett 133-al kellene,h számoljon. Ezek szerint ez a SIS chipset csak 400-as FSB-n hajlandó üzemelni?
Dothanoknál a celeron és pentium közt csak az L2 cache és az FSB tér el? Mert így gyakorlatilag csak a plusz 1Mb L2-vel, és a speedstep lehetőségével tud többet a gépem... Van még ebből valami más előnyöm? -
Meg is lehet azt forrasztani! Persze bátorság kell szétkapni az árnyékoló harisnyát, és megráncigálni, melyik ér van elszakadva. Nem egyszerű dolog, és utána rendesen összerakni sem az. De meg lehet csinálni, már csak azért is, mert amit árulnak, az is bontott kábel. Ki tudja, meddig lesz jó.
-
TeeJay
félisten
ilyen kábelt keresek csak nem 16ezerért
http://href.hu/x/8zkp -
TeeJay
félisten
tudna nekem valaki segíteni abban hogy egy Acer Aspire 3103 típusú notihoz hol lehet szerezni lcd adatkábelt? szétkaptam a kijelzőt mert bizonyos pozícióban kihajtva nem volt kép rajta... és ahogy látom nagyon vékony kis kábel megy a zsanér mellett amiben szerintem valamelyik ér meg van törve vagy ilyenek.
ezért nem akarnék új panelt venni bele csak érdekelne hogy lehet-e szerezni ilyen adatkábelt meg hogy kb. mennyibe kerülhet.
ha drága meg nem lehet szerezni akkor valamit majd kitalálok hogy megoldjam... -
xedos
addikt
válasz
kriptonsoft #2658 üzenetére
Kérdés az, hogy elbírja -e a hűtés???
A te procid TDP-je 24.5W amit beraknál, az meg 35W !!!!
Milyen procikkla árulták a notidat? Ha van olyan is, akkor kipróbálhatod... -
matyiGo
aktív tag
válasz
SeniorTilla #2661 üzenetére
zsir
mmüködik
nagy köszönet.
-
-
MEKK
aktív tag
válasz
kriptonsoft #2658 üzenetére
Itt megtalálsz mindent amire szükséged van.
-
matyiGo
aktív tag
sziasztok!
kicsit off-os lesz de sztem ti tudtok segíteni:
kicsit ráfolyt a Jäger a billentyűzetre és nem vettem észre... ma mikor bekapcsoltam ment minden rendben éppen csak az U betü hiszi azt magáról hogy be van kapcsolva.
van megoldás, csak úgy otthoniba?
-
kriptonsoft
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ACER TravelMate 2303Lc noti, jelenleg a következő procival: Mobile Intel® Celeron® M 1,5GHz. A chipset: Intel 852GM.Kérdések:
1, Mennyi a max. memória, amit kezelni tud? Van ahol 1Gb-ot írnak, van ahol 2Gb-ot.
2, Melyik a legjobb processzor amit kezelni tud? Ha jól gondolkodtam: a mostani procim Celeron M 340 1500 MHz 512 KiB 400FSB Socket 479-es lehet, tehát a pentium 4-M procik közül ezek közül érdemes válogatnom:SL6WZ 2.60 GHz N/A 1 400 MHz 0.13 micron D1 512 KB 478 pin N/A
SL6P2 2.50 GHz N/A 1 400 MHz 0.13 micron C1 512 KB 478 pin N/A
SL6WY 2.50 GHz N/A 1 400 MHz 0.13 micron D1 512 KB 478 pin N/A
SL6K5 2.40 GHz N/A 1 400 MHz 0.13 micron C1 512 KB 478 pin N/A
SL6LS 2.40 GHz N/A 1 400 MHz 0.13 micron C1 512 KB 478 pin N/A
SL6VC 2.40 GHz N/A 1 400 MHz 0.13 micron D1 512 KB 478 pin N/AKöszi!
-
zoli03
őstag
Köszi mindenkinek.
Ha csak 1 db 2 GB-osat veszek, és azzal menne, az okozna észrevehető teljesítménycsökkenést 2 db 1 GB-oshoz képest? Vista van fent, csak internetre meg szövegszerkesztésre van használva a laptop, semmi teljesítményigényes alkalmazás nincs.
-
Zanik
addikt
Érdemes inkább két egyforma modult berakni, az a biztos. Amúgy is ez alapján max. 2Gb-ot tud kezelni, tehát a 2+512 lehet nem is fog menni, én a helyedben megpróbálnám elpasszolni mindkét mostani ramot és 2x1Gb-os modulokat raknék a helyükre!
-
zoli03
őstag
Nővérem laptopjába akarok ramot venni. Dell Inspiron 6400 van neki, T2130-as processzorral, Everest szerint i945GM chipkészlettel. Most 2 db 512 MB-os, 533 MHz-es Hynix van benne. Az egyik Hynixet ki akarom venni, és a helyére ilyet akarok rakni. Ez így működőképes lenne?
-
válasz
krystman #2641 üzenetére
Ezt nem lehet megjósolni szerintem. Sajnos az olcsóbb márkák (mint az MSI) nem híresek a jó ventillátorok beszereléséről. Amíg csak zörög, nincs nagy gond, max. téged zavar. A probléma akkor nő meg, ha már nem tud rendesen forogni, és nem fogja megfelelően hűteni a CPU-t és a többi hűtendő dolgot ott belül. Elméletileg ekkor lekapcsol a gép, de én nem kockáztatnék egy komolyabb meghibásodást a CPU-ban vagy az alaplapon a rossz hűtés miatt. Ráadásul, ha lejár a garid, utána fizethetsz majd érte. Szerintem szánd rá a cserée az időt.
-
válasz
Zoli bácsi #2643 üzenetére
Laptopokban is a legsz*rabb volt a Hitachi/IBM Travelstar. De ez régen volt, a hírhedtségük azonban úgy látszik, megmaradt. Szerintem a SAMSUNG-ok jók, magam is ilyeneket használok évek óta (mondjuk nem hibátlanok, de bad sectorokkal sem történt komolyabb adatvesztés).
-
válasz
Zoli bácsi #2639 üzenetére
Porspray-el vagy kompresszorral, ha nincs teljesen eltömődve (porcica) a hűtőborda és a venti közötti rész, teljesen jól kli lehet fújni szétszerelés nélkül is. Csak vigyázni kell, hogy ne menjen a szemedbe
Lényeg, hogy a venti felől, és fordítva, tehát kintről a venti felé vissza is fújd ki többször egymás után. A legjobb, ha ezután a többi nyílást és a billentyűt is kifújatod a maradék por miatt.
-
Zoli bácsi
őstag
A Hitachi is?
Jó pár éve az asztali gépembe vettem egy IBM deskstar winyót. Garanciálisan meghalt, adataimmal együtt elszállt. Utána kerestem a neten, persze külföldi fórumok csak mint IBM "Deathstar"-ról beszéltek a tömeges elhullás miatt. Tudtommal az IBM vinyók kisőbb Hitachi néven futottak tovább. Nekem asztali gépbe a Samsung vált be.
Szóval a laptopomban 160GB-os Hitachi van, fölmerült bennem a gondolat, hogy egyszer lecserélem Samsungra. Ezek szerint nem érdemes?
Laptopokban hogy telejesítenek a Hitachi vinyók? Kolléga is cserélni akarja az Asus laptopjába. Mert Hitachi. Ő is rosszakat hallott, persze asztali gépbe való vinyókkal kapcsolatban. -
krystman
őstag
válasz
SeniorTilla #2637 üzenetére
Amúgy mennyi időt bír ki egy venti, ha így zörög meg kerepel? Állítólag majd nem 1hónapig lenne oda a laptop. Nem semmi idő lenne!
-
MEKK
aktív tag
Milyen márkáju vinyót ajánlotok noti-ba?
Nekem könnyne ment a proci csere
Csak egy fedelet kelett levenni és láss csodát alatta a ram a cpu -
Zoli bácsi
őstag
válasz
SeniorTilla #2634 üzenetére
Köszönöm. Eszembe jutott, hogy azért időközönként ki kellene takarítani a gép belsejét, nem egy notit láttam, aminél megszűnt a melegedés takarítás után.
Belegondolni is rossz, hogy egy portalanításhoz is így szét kell dobni a gépet. Vagy a ventillátor cseréjéhez. Szedtünk már szét FUSI laptopot, régebbi P4-est, de az enyémet nem merném szétbontani. -
krystman
őstag
válasz
SeniorTilla #2637 üzenetére
Értem! Hát én ilyen lehetőséget nem találok rajta, ellenben, az alján van egy nagy kivágás, amit le lehet csavarozni, és akkor majd nem, hogy mindent látni.
-
válasz
krystman #2636 üzenetére
90%, hogy a csapágy kopott ki, és lötyög benne a tengely, emiatt zörög. Nagyobb fordulaton pedig a hang elmúlik. Olyan is lehet, hogy egy darab kis papír, hajszál, stb. beleér a ventibe, de akkor a fordulatszám növekedésekor nem múlna el a hang. Ha erősen pörög a venti, az általa hajtott levegő megemeli kissé, és emiatt múlhat el a zörgés.
Nézd meg, van-e a gép alján olyan lecsavarozható rész, ami alatt a proci van. Legtöbbször szét kell hozzá szedni az egész gépet.
-
krystman
őstag
válasz
SeniorTilla #2635 üzenetére
Köszi az infot! Esetleg ezt a kereplő zajt okozhatja az, hogy hozzáér valamihez esetleg? Egyébként, ehez a ventihez nehéz hozzáférni?
-
válasz
krystman #2633 üzenetére
Ventillátorcsere. Ezek csúszócsapágyasok (két bronz gyűrűben fut egy acéltengely, ezen van a lapátkör). Ha beolajozod, mondjuk WD40-nel, egy darabig jobb lesz, de nem lesz tartós. Sajna a venti gyakorlatilag minden modellnél más-más, tehát nem tudo kicserélni egy 990.- forintos egyszerű ventillátorra, plusz itt van az RPM ellenőrzés.
Ha garis, és kicsit ügyes vagy, megbeszélheted a szervizzel, miután megmutattad nekik, hogy csak a csere idejére vidd be a laptopot. A csere nem lehet több 1-2 óránál, ha ott az alkatrész és foglalkozni akarnak veled
-
válasz
Zoli bácsi #2630 üzenetére
A modern gépeknél általában teljesen szét kell szedni a notit, hogy hozzáférj a procihoz. Bill. ki, fedél le, kijelző le, darabokra kell szedni. A régi szép időkben vol, hogy a billentyűzet alatt bújt meg a mag, vagy a gép alján volt egy CPU nevű lecsavarozható fedél.
Memóriacsere, HDD-csere, miniPCI-csere könnyen megy, de a procihoz a gyártók nem akarják, hogy könnyen hozzáférj.
-
krystman
őstag
Nekem van egy MSI-VR610x - 266-os laptopom, és a baj vele, hogy rettenetesen zörög benne a ventilátor. Akkor csinálja, mikor alacsonyabb fordulaton megy a venti, ha elindítok pl.egy konvertálást, akkor abba marad. Viszont, böngészésnél is zörög. Ilyen esetben lehet tenni valamit, vagy csak a venti csere segíthet rajta? Még mondjuk garanciás, de annyi cucc van rajta, hogy nem nagyon tudnám sehová tenni. Meg egy ilyen hibával gondolom hetekig ellenenek a szervizbe is.
-
Zoli bácsi
őstag
Ja, és amit elfelejtettem megkérdezni. 1 db 1Gb-os 667mhz-es Hynix modul van a gépbe, szeretnék bővíteni 2 Gb-ra. Helyi boltba Kingmax 800-as modulok vannak. Ha jól tudom, visszafele kompatibilis, tehát menne a Kingmax 667-en is, ugye? Viszont az alaplap támogatja a dual chenelt, azt hallottam a mostani gépek a különböző memóriákat is tudják duálba hajtani..... ez igaz, vagy mindenképp két egyforma modul kell...?
Másik amit kérdezni akartam..A kivett Celeron 575-öt érdemes hirdetni, kellhet valakinek ilyen proci? Mert a régebbi gépek nem támogatják a 667-es FSB-t, az újabakban meg már gyárilag nagyobb CPU van általában... -
kem
addikt
válasz
Zoli bácsi #2627 üzenetére
Szerintem elég lett volna kivenni a billentyűzetet
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #2627 üzenetére
Ja, garanciaszalagnak, vagy bármilyen "zárjegynek" nyomát sem láttuk.
-
Zoli bácsi
őstag
Na, ma délelőtt meglett a procicsere. Egyik ismerősöm ingyen kicserélte..de ne tudjátok meg, azthittem nem lesz laptopom... Ízekre lett szedve a gép, az alaplapot kivéve lehetett kicserélni a procit. Így nézett ki: [link] Gond nélkül fölismerte a T3200-as procit megy szépen. Alapból be sem kapcsol a venti, 15 perces Everest stabilitás teszt után (100% cpu terhelés) max 55 fokra ment fel. Kb 40 foknál kapcsol a venti, viszont bekapcsolás után az Everest 7-8 fokosnak látja a procit, ami lehetetlen. Mindegy, szépen működik.
-
peter79
csendes tag
Sziasztok!
Lehet VGA kártyát cserélni Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2030-ban?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
kem
addikt
válasz
Zoli bácsi #2623 üzenetére
5000-ért?
Szép summa, de legalább avatott kezek végzik.
A kép szerint a billentyűzet felől kell megközelíteni a processzort. -
Zoli bácsi
őstag
Szia! Nem olyan, hanem így néz ki: [link] Igen arra jutottam, hogy szakemberre bízom, helyi számtechboltban 5.000ft-ért kicserélik, aztmondták.
1. hsz-t elolvastam, azért valamit konyítok a dolgokhoz. Érdekes, mert ugyanilyen külsővel forgalmaznak E720 típusú Emachines-t, csak nagyobb proci (T3200, T3400) több ram, és nagyobb vinyó van benne. Leszedtem az E720 BIOS-át, és bitre ugyanaz, mint az 520-asé. Tehát a bios ismerni kelli az új procit. Majd elválik. -
Zanik
addikt
válasz
Napster #2617 üzenetére
Persze, hogy nem mennek benne, ugyanis a Celeron M 520 Socket M-es foglalatba való, tehát a te notidban is ilyen foglalat van, amiket meg bele akartál rakni azok mind Socket P-s procik! Nem is értem, egyáltalán hogy raktad bele a őket a foglalatba? Még jó hogy nem tetted tönkre! Javaslom böngészd végig a wikipedia Core2Duo és Dual Core listáját, és nézd meg melyik procik Socket M-esek, és azok közül válassz!
-
proof88
addikt
Nagyon köszi a helpet! Most megcsináltam, és sokkal jobb!
Eredetileg alapjáraton 70 fok körül voltak a magok, Orthos-szal elkezdtem terhelni, mikor 90 fölé emelkedtek, nem vártam meg, leállítottam, kikapcs, akksi ki, és nekiláttam, olyan vonzónak tűnt az alulról eltávolítható burkolat, gondoltam ez még menni fog. 7 csavar és kis kipattintósdi, kifújtam a dolgokat, meg ilyen kefével belátogattam a lamellák közé, ami ugye hátul van a kivezetésnél, igen megint ott voltak megrekedve dolgok... a ventit is kiszedtem, megtisztogattam, aztán minden vissza és most megnéztem, 3/4 óráig ment az Orthos (Prime), de nem mentek a magok 60 fok fölé.
Egy darabig jó lesz, és ráadásul csak pár perces meló... viszont ha egyszer majd újra kell pasztázni a procit, akkor az megint új dolog lesz számomra (hangsúlyozom, desktopnál van tapasztalatom bőven), ahogy láttam, ott is csavarozgatni kell majd lefelé a hűtőt és alatta van a proci... érdekes dolgok ezek a "kis helyre berakunk mindent" dolgok...
Még1x köszi!szerk.: gondoltam arra, hogy esetleg valami vékony kis porszűrőt lehetne barkácsolni a szívó venti alá, a rácsos részre... bár ezt ki kéne tesztelni...
-
kem
addikt
válasz
proof88 #2615 üzenetére
Sima Zalman paszta tökéletes. Azt kapsz ha veszel mondjuk egy north bridge hűtőt. Gyártó függő, de én fél-1 évnél tovább nem hagynék rajta gyári pasztát... Ha kitakarítod és normális hőmérsékleteket produkál akkor még ráér.
Igen általában ott van a legtöbb por ahol kifele megy a levegő a házból és a bordák lamellái közt, amik ugye a hőt próbálnák leadni. Én is meg szoktam mutatni amikor hoznak egy halott laptopot, hogy tessék ez az 1*5*50mm-es "vattapamacs" ami macskaszőr, haj, pokróc, meg egyéb finomságok keveréke, ez ölte meg az alaplapodat. Pasztázással azon is segíthetsz, hogy jobban leadja a hőt->kevésbé melegszik föl a mag->nem hajtja mindig magas fordulatszámon a processzorhűtő ventilátort a gép.
-
Napster
tag
Van egy ASUS F5R-AP155 lapim (Ati X1100 ATI RC415M) eredetileg Cel M520 van benne!
Próbáltam T2370 el ( 533 fsp 1.7Ghz ) - nem indul. power led , wifi, bluetooth led világít és ennyi.
T3200 ( 667 fsb 2.0ghz ) - szintén ugyan az a helyzet !
(elvielg az elérhető legfrisebb bios van rajta) ( ramokat is cserélgettem )
Valami ötlet ? Elvileg jónak kellene lennie , ugyanis láttam ilyen tipust nagyobb procival .
-
hanka
tag
Van egy 15" XGA LCD kijelzőm 30 pines (mivel a laptopom alaplapja meghibásodott)
Ez bármilyen másik 15" LCD-s notiba beszerelhető? -
proof88
addikt
Úgy emlékszem, hogy amikor mutatták a képet, akkor a legnagyobb por mennyiség potn a hátsó, nagy redős kivezetőnél volt megrekedve, tehát gyakorlatilag nem tudott rendesen kijönni a meleg levegő a házból.
A procin a paszta egyébként mennyi idő alatt szárad meg? Spéci pasztára van-e szükségem? A szervizes tisztítás max. fél éve lehetett.mod.: spéci alatt azt értem, hogy nem tudom, laptopoknál mi a módi, asztali gépnél ugye gyak nem befolyásol semmit (mármint attól nem lesz gond, hogy 200 ft-os a paszta vagy 2500 ft-os).
-
kem
addikt
válasz
proof88 #2613 üzenetére
Szia!
Nem olyan vészes, én ingyen szoktam csinálni haveroknak, eddig sose volt gondom belőle, pedig én is csak hobbiból csinálom. A hűtőborda kiszerelése és portalanítása nagyon egyszerű, komolyabb pucolás viszont már annyira nem. Érdemes levenni a hátlapról a takarólemezt ahol a proci van(általában a legnagyobb "idom" szellőző redőkkel), akkor meg tudod nézni, hogyan lehet kiszedni a hűtőt. Érdemes a procit\magokat is újrapasztázni.
Először nézd meg everestel, és hallgasd meg a coolert,h megy-e egyáltalán. Ha állandóan fullon pörög akkor lehet túlmelegedés vagy kiszáradt\sz@r paszta.
Manual ehhez nem nagyon kell, pár csavar a takarólemez, 4-5 csavar meg a procihűtő.
-
proof88
addikt
Sziasztok!
Barátnőm húgának van egy Acer Travelmate 5520G laptopja, azt hiszem 1.8-as kétmagos Turionnal, HD2400XT-vel, 1 giga 667-es memóriával (ddr2).
Na most, van egy olyan probléma vele, hogy egyszer el kellett vinni a szervizbe, mert túlmelegedés miatt lekapcsolt. Mint kiderült, a felgyülemlett por volt az oka. A legnagyobb baj az, hogy ez a tisztítás ~ 10 rongyba fájt. Most újra lekapcsol magától, és elég forró, tehát valszeg megint az összegyűlt portól, viszont kiadni ennyi pénzt... szóval arra gondoltam, hogy esetleg én ki tudnám tisztítani? Aspire 5520-hoz van Service Manualom, sajnos Travelmate-hez nincs, ráadásul nem tudom, milyen spec. csavarhúzó meg miegyéb kell hozzá, ami szintén nincs nekem... Asztali gépekhez hozzá vagyok szokva, de laptopot még nem szedtem szét, és tudom, hogy nem egyszerű a dolog. Mondjuk azt nem tudom, hogy ahhoz mennyire kéne szétkapni, hogy a problémás részeket ki tudjam tisztítani...
Ti mit mondtok, mit tehetek?mod.: amikor elvittem a laptopot a szervizbe és visszamentem érte, megkérdezték tőlem, hogy hol használjuk a laptopot... utána megmutatták a fényképet, amit a belsejéről csináltak a tisztítás előtt, és hát elég durva volt... nos az a helyzet, hogy ez egy ház a 4. kerületben, ahol elég nagy a por... nem úgy értem, hogy nincs takarítás, mert van, hanem úgy általában, mindenhol száll a por, és az asztali gép porszűrője is hamarabb lesz tele, mint itt, ahol én lakom, panel házban... azt mondanám, hogy 1 hónap alatt annyi por gyűlik össze ott mindenen, mint itt nálam 3 hónap alatt. Meg gondolom az is közrejátszik, hogy a kedves húga előszeretettel használja a laptopot az ágyon, mondjuk azóta már rá lett szólva, hogy úgy ne...
-
kem
addikt
válasz
Zoli bácsi #2609 üzenetére
Szia!
Procicseréhez csak az "L" alakú takarólemezt kell leszedni alul, és csak az ő csavarjait kicsavarni. Inkább hagyd olyanra aki már csinált ilyet, nagyon könnyű ártani egy rossz mozdulattal, de akár ki is cserélhetitek Ti magatok. Ha nem sietsz, tudunk segíteni úgy, hogy csinálsz közben képeket. Csak válogasd meg,h kinek hiszel
Ilyen alulról ugye?
1.hsz-t olvasd el mindenek előtt! -
xedos
addikt
válasz
Zoli bácsi #2609 üzenetére
Általában a csavarokon kívűl pöckök fogják az alsó takaró lapot...
-
-
Zoli bácsi
őstag
Helló mindenkinek! Lenne egy pár hónapos Acer Emachines E520-as gép, GL40 chipszetes, és egy Celeron 575 van benne. Procicserén gondolkodtam, hirdettek itt a hardverapróba egy T3200-as procit, megvettem. Gondoltam kollégával megnézzük, hátha nekünk is menne a dolog, mármint a procicsere. A gép alján volt vagy 15 csavar, ezeket mind kiszedtük. Itt aztán vége lett a mutatványnak, mivel feszegetni annyira nem mertük, úgy nézett ki hogy a billentyűzet körüli műanyag jönne talán le először... De magától nem jött, eltörni semmit nem akartunk, úgyhogy csavarok vissza, mondom majd beviszem valamelyik számtek boltba, talán elvállalja valaki a procicserét. Gondoltam, azért itt megkérdezem előtte, hátha valaki szedett már szét ilyen gépet, és megmondaná hogyan is megy. Gondolom, hogy ugrik a gari, de nem érdekel. Szóval ha valaki tud benne segíteni, hogyan lehet szétszedni (procihoz hozzáférni) egy emachinest, akkor várnám a válaszát. Köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #2606 üzenetére
Van, amelyikben lehet (a kulcsszó az "MXM"), tehát ez így nem igaz.
-
-
lakisoft
veterán
válasz
SeniorTilla #2602 üzenetére
Reméljük nem lesz gond! - majd néha szétkapom és újrapasztázom - az is sokat szokott segíteni a túlmelegedés ellen.
[EU]SASA1:
A kártya már meg van vagy most akarsz venni? User Manual van? azt elolvasod ott úgy is le lesz írva minden. -
[EU]SASA1
tag
Hello mindenki! Érdeklődnék hogy noti vga cserében jártas-e itt vki. Típs ACER 5710G HD2300-as kártyával...és ezt szeretném cserélni HD2600-ra.... Minden segítséget előre is köszönök.
-
válasz
lakisoft #2601 üzenetére
Nem nagyn tudod megoldani, esetleg a gép alá tehető "alátéttel", amiben van néhány ventillátor és folyamatosan járatja a levegőt a géptest alatt. Csak figyelj, nehogy fordítva nyomja, mint a hogy a saját ventije szív, mert akkor szívás lesz az egész.
Lényeg, hogy cserénél alaposan tisztítsd le a proci és a hűtő felületét is, előtt fújd ki sűrített levegővel a hűtőjáratokat, és figyelmesen kend be a CPU-t és hűtőt hőállí zsírral (szilikonzsír). Ha a gép spec-e hozza a T7300-at, akkor a hűtéssel is meg kell bírkóznia. Ráadásul ez a proci részterhelésen nem melegszik annyira.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Laptopba extra procihűtést hogyan lehet megoldani? van erre valami megoldás?
A szituáció a következő: CPU upgrade M530-ról T7300-ra. Érdemes a gyári hűtéshez hozzányúlni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Asztalos klub
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezetékes FEJhallgatók
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest