- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
válasz
Rover623 #298 üzenetére
thx én is a kimerítő válaszod, de ezeket már nagyjából kiderítettük. a notit este szétkaptam és 479es foglalat van benne amiben 478as mobil cerka van. az is világos már hogy a 852gm a celeron m ig kezeli a procikat, most már csak a próba van hátra...tökéletesen +felelne nekem a fogyasztás miatt egy celeron m proci bele.
és thx a fáradozásodat. -
Rover623
félisten
válasz
lacafaca #296 üzenetére
'szátok meg, most kellett egy gépet kerítenem...nem hagyhatom hogy összevissza zagyváljatok, aztán évekig mindenki baromságokat fog mondani/kérdezni, hivatkozva az előző pár hsz.-re...
A legfontosabb: a socket/aljzat/foglalat nem azonos a procival...
Az Intel rengeteg féle tokozást használ sajnos.
Vannak lábbal ellátott és láb nélküli kialakítások.
Vannak oldható kötésű és oldhatatlan megoldások.
Az ebben a témában érintett kategória a 478/479-es család. Egy 26x26-os mátrixban vannak a lábak elhelyezve, aminek a ''közepéből'' kivágtak egy 14x14-es lyukat. Vagyis összesen 480 lehetséges láb-pozició van.
Az ilyen jellegű megoldásoknál azért hogy a négyzetes elrendezésű procit ne lehessen elforgatva beletenni a foglalatba, az egyik sarkában úgy pozicionáló lyuka(ka)t (key-hole) szoktak elhelyezni. Az Intel ennél a családnál azt tervezte, hogy sokáig szolgál majd, ezért nem egy lyukat tartott fenn erre a célra, hanem az egyik sarokban egy 2x2-es mátrixot.
Ez lett a 478-as foglalatcsalád.
Jelmagyarázat
* : ''lyuk''
º : ''benőtt lyuk''
C B A
* * º 1
* * º 2 mPGA478A (máshol mPGA478MT)
* * * 3
C B A
* º º 1
* * * 2 mPGA478B...ez van az alaplapok 99.9%-án mint Socket478
* * * 3
C B A
* * º 1
* º * 2 mPGA478C
* * * 3
A gyakorlatban a 478B kialakítás van használatban. Ilyen kialakításúak az asztali P4 és Celeron procik, illetve a mobil procik közül is sok fajta.
Ezeknél a prociknál a lábak száma és elrendezése pontosan olyan mint a foglalaté!!!!
A mobil rendszerek elterjedesével az Intel ''belehúzott''...iszonyú mértékben kezdte ontani a különféle mobil procikat, chipseteket.
Kitalálta a 479-es foglalatot, ami abban különbözik a 478-astól, hogy nem karocskával kell oldani/zárni a tokot, hanem egy excenteres megoldással, ill. a foglalatnak nem 478 ''lyuka'' van, hanem 479, a következő kialakításban:
C B A
* * º 1
* * * 2 mPGA479M (merthogy ez a teljes neve)
* * * 3
Ez a kialakítás ráadásul létezik ''fix'' megoldásban is, az ún. Micro-FCBGA rendszerben, ami azt jelenti hogy a prociknak nem tűs kialakításúak a lábai, hanem kis félgömbök, amelyek az alaplapon kialakított ''horpadásokba'' illeszkednek. Az ilyen procikat fixen beleforrasztják az alaplapba, kiszerelésük és cseréjük komoly felkészültséget igényel!
A lábak számát illetően a procik oldaláról már van egy kis kavarás: a Micro-FCPGA kialakítású mobil prociknak 478 lába van, méghozzá a 478C rendszer szerint, vagyis átlósan hiányzik az egyik sarkukból két tű.
A ''bogyós'' prociknak viszont 479 ''lábuk'' van.
Fizikailag tehát a következő a helyzet:
Egy Socket479 foglalatba minden 478/479 kialakítású processzor belemegy!!!
A Socket479-es kialakítású procik viszont csak a 479-es vagy az igen ritka 478C aljzatba tehetők bele!!!
Ez viszont csak a fizikai rész...van a dolognak egy másik vonatkozása is: a 478/479 foglalat egy erősen ''laza'' specifikáció. Pl. tartalmazza hogy melyik lábakon kapjon a proci tápellátást, melyik lábakon lehet a föld, de nem definiálja hogy a tápfeszültség mekkora és pláne nem határozza meg a többi láb funkcióját.
Az Intel élt is a saját maga nyújtotta szabadsággal, ezért soxor az azonos lábszámú processzorok nem kompatibilisek egymással a lábkiosztás szintjén!!!
A konkrét esetre szűkítve:
Neked 852GM lapkád van a notiban...vagy 852GMV, mert ez a kettő szoftverszinten nem különböztethető meg egymástól, csak akkor tudnánk biztosat, ha szétszednénk a notit...
A 852GM lapka az alábbi procikat tudja kezelni (kizárólag a 400MHz-es FSB-jűeket!):
''asztali'' Celeron
Mobile Celeron...ebből van benne most a leggyorsabb
Mobile Pentium 4
Celeron-M
Asztali Cerkát nem javasolt beletenni, mert többet fogyaszt és jobban melegszik mint a jelenlegi. Valószínűleg a gyári hűtési rendszer nem szeretné a többletmeleget, ráadásul ebben a családban a ''csúcs'' a 2800/400/128 proci, vagyis nyernél 300MHz-et de veszítenél 128KB gyorsítótárat.
Mobile Celeron-ból nincs gyorsabb...
Mobile Pentium 4 tehető bele, viszont ebből csak pár modell van ami ''nyereséget'' okoz.
SL6K5, SL6VC: 2400/400/512 (-100MHz, +256K cache...bizonytalan előny)
SL6P2, SL6WY: 2500/400/512 (ezt sem biztos hogy megéreznéd)
SL6WZ: 2600/400/512 (tuti jobb mint a mostani)
A Celeron-M a legjobb megoldás fogyasztás szempontjából, viszont a teljesen más architektúra miatt a teljesítmények nem összevethetők a P4 alapú procikéval.
Ebből viszont már két család van a piacon: 512KB és 1MB L2 gyorsítótárral. Az 512-est tutira kezeli/kezelné a laptop, az 1MB-os változatot viszont csak a legújabb BIOS-al, vagy még azzal sem...
A régebbi sorozatból a csúcs az SL7ME sorozatú, ami 1500/400/512KB értékekkel bír. A gyakorlatban ez nem hozna teljesítménynövekedést (általában a 400-600MHz-el gyorsabb P4-ekkel veszi fel a versenyt az 512K-s Celeron-M).
Az újabb szériából a csúcs az 1.7GHz-es, ez viszont csak FCBGA tokozásban létezik. Marad tehát az 1.6-os (SL8MN), ami az 1600/400/1M paramétereivel szerintem nem lenne előrelépés teljesítmény szempontjából...max. kevésbé melegedne és tovább bírná az aksi.
Ha 852GMV lapka van benne, akkor a fentiek mellett beletehető még az 533MHz-es FSB-jű asztali Celeron-D sorozat is, de erre fokozottan igaz a fogyasztás/melegedés probléma megléte...
Ennyi... -
paravan
csendes tag
Sziasztok! :F
Van nekem egy Dell Latitude D500-as laptopom.
Aminek az egyetlen problémája, hogy hálozatról nem tölti az aksit.
Servízsban azt mondták, hogy az alaplapi csati felégett, és nem ismeri fel,hogy eredeti töltövel töltik. Ezért müködni müködik hálózatról csak nem tölt.
Érdekelne pl. alaplap csere nélkül ki lehetne e cserélni vagy valami modon megstoppolni a hálózati csatit? Vagy ha vennék hozzá egy dockoló egységet az megoldaná e az aksi töltésemet?
Megoldást szeretnék találni a problémámra.
Köszönettel
paravan -
lacafaca
addikt
bizony-bizony kiderült hogy a 479es foglalatba bele lehet ültetni a 478as procit.
szóval procicsere lesz...cerka helyére pentium-m..... -
lacafaca
addikt
válasz
parandroid #293 üzenetére
mit akarsz tudni?
elvégre én jöttem ide kérdezősködni.....most akkor ez a noti eszi a p-m procit is....csak ki kellene próbálnom...mondjuk neked van egy (ahogy az elöbb írtad) és messze sem vagy....
küldök képet a foglalatról a mailcímedre. nem kacsa.
-
tts
addikt
válasz
parandroid #293 üzenetére
most már engem is érdekel (kicsit olyan ez mint egy benzines turbódízel)
-
lacafaca
addikt
válasz
parandroid #291 üzenetére
még jó hogy technikai zsenialításom és tudásvágyam mindennél erősebb....szóval el kell hogy keserítselek benneteket...létezik ez a foglalat. eszi a 478at és a 479et is....na erre varrjatok gombot.
(és nem másodvonalbeli gyártó)
-
lacafaca
addikt
válasz
parandroid #289 üzenetére
esküszöm most +nézem...nem hagy nyugodni......
-
parandroid
félisten
-
tts
addikt
válasz
lacafaca #285 üzenetére
tiszteletre méltó kitartás - de peterkeT-nek van igaza természetesen - ahogy szépen leírta #280 a 479-es pros 478 lapba csak átalakítóval (ami tudomásom szerint egyetlen féle Asus létezik) megy bele és valóban nem egy olcsó mulatság, de azért sokkal olcsóbb mint a néhány létező eleve 479-es asztali lap, amik valóban szemérmetlen árakon kerültek forgalomba
-
lacafaca
addikt
válasz
parandroid #284 üzenetére
bele van az fröccsöntve.....nem matrica....
-
lacafaca
addikt
válasz
parandroid #282 üzenetére
de akkor miért van a tokon 479 felirat?
szerk: most lehet h én vagyok a vak, de a linken nem ugyanannyi lába van mind2 procinak? csak a sarokban vannak máshol a lábak de másképp....
[Szerkesztve] -
lacafaca
addikt
válasz
parandroid #280 üzenetére
hiszek én neked, csak a szememnek nem tudom hogy higgyek-e. szóval a tokon 479 van.
értem én hogy a 478as laphoz kell átalakító hogy beletedd a p-m et, de a 479 be biztos nem m1 bele a 478as proci?marha nagy itt az ellentmondás....
-
parandroid
félisten
válasz
lacafaca #278 üzenetére
A chipset támogathatja, ha a foglalat 478-as. A mobil Celeron és a Mobil Pentium 4 478-as foglalattal működnek együtt (mennek rendes asztali lapokban is), a Celeron M és a Pentium M pedig 479-es foglalatban működik. 2500-as Celeron M nem létezik, azaz ez egyértelműen egy mezei 478-as Celeron.
Ha működne a 478-479-es foglalat, akkor nem vettem volna egy olcsóbb alaplap áráért átalakítót az asztali gépembe vett Pentium M processzorhoz, elhiheted.
p -
lacafaca
addikt
válasz
parandroid #277 üzenetére
csak az nem tiszta akkor hogyha 478as a mostani proci benne és ugye mobil cerka, a csipszett támogatja a p-m et akkor most miért nem ok bele? a p-m az 479 es? -
parandroid
félisten
válasz
lacafaca #269 üzenetére
Itt a gépet lenne értelme lecserélni, nem a procit.
Ez a gép egy szomorú átmenet még a hőskorból, amikor a gyártók azon spóroltak, hogy asztali processzorokat pakoltak a notebookokba. Ha nagyon olcsó gépet akartak, akkor asztali Celeront. Ez azért különösen szerencsétlen felállás, mert bár nagyon melegszik, de legalább lassú is. Gyorsítani lehet a gépen egy mobil Pentium 4 segítségével, takarékosabb viszont nem lesz. Nem tudom, hogy mit hablatyolnak a 478-479 lábbal kapcsolatban, tény az, hogy a két foglalat nem kompatibilis. Azaz ebbe a gépbe Pentium M processzort tenni nem lehet.
Hardverpiacon árult valaki mobil Pentium 4-eket, az való a notiban lévő 478-as foglalatba, érdemes rákeresni. Bár én a helyedben gépet cserélnék, egészen jó áron lehet már akár használtan Pentium M-es gépeket kapni.
p -
Rover623
félisten
válasz
cseresnykonz #270 üzenetére
[link]
tts: haladsz te a korral megfelelő módon?
PDA, mobilteló...lassan a villanyborotvával is böngészhetjük a hálót... -
cseresnykonz
csendes tag
olyan ''problémám'' akdt, h lecserélném régebbi laptopomat egy újabbra, de az újba nincs PCMCIA aljzat csak USB, látott már valaki ilyent (pcmcia->usb) átalakítót, mert én nem találtam
-
lacafaca
addikt
válasz
Rover623 #265 üzenetére
phnagyúr létedre most akkor feleljél....
szóval a kérdésem a következő:
ilyen csipszettel szerelt notit nyüstölök és úgy döntöttem hogy bővítek. jelen pillanatban egy intel mobil celeron 2500/400/256 proci ''dübörög benne. ezt szeretném nagyobbra bővíteni. ahogy olvasgattam itt utána ez a csippszett támogatja a dothan magos m procit is. kérdésem lenne hogy ez valóban így van-e , ha igen akkor a 400ast csak vagy az 533asat is. ha viszont tévúton járok akkor tulajdonképpen milyen procegány mehet bele?....és itt a következő kérdés....most everest szerint 478 pines a proci benn, de vizuális +tekintés után a foglalatom 479 felirat van....akkor most hogy is van-ez? a 479 tokba bele lehet tenni a 478-ast is? bocs a sok láma kérdésért, de ez a mobil intel sötét űr a fejemben. -
opusmagnus
csendes tag
üdvözlök mindenkit itt a forumon !!
segittségre lenne szükségem:
vettem egy clevo laptopot ami 300mhz procis és 128mb sd ramos kérdésem a következö lenne: LEHET- E BÖVITENI A GÉP PROCIJÁT ÉS MEMÓRIÁJÁT SZERVIZBEN???
A PROCI AMD-K6 ÉS NINCS L2 GYORSITÓJA PEDIG WRITE BACKRE VAN ÁLLITVA A BIOSBAN AZ L1 ÉS L2 IS A TESZTPROGRAM AMI AZ EVEREST NÉVRE HALGAT EZ IRTA NEKEM NINCS L2 GYORSITÓTÁR BEÁLLITVA MEG HOGY MEMORIABÖVITÉS KELL.
ÉS NEM TUL GYORS MEG HÁT XP VAN RAJTA.
KÖSZÖNÖM ELÖRE IS A SEGITSÉGET -
gsxr1000
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Amilo K7600 laptopot igen olcsón.A gond az hogy a dvd combo drive halott benne.(dvd olvasó cd író tipusa: SBW-242B) A windows-t sikeresen letöröltem róla mivel újra akartam húzni usb-s DOS boottal külső olvasóról.De mivel nem látja a DOS az USB-s eszközt így cumiztam egy jó nagyot mert most nincs op rendszer és nem is fogok tudni telepíteni amíg nincs hozzá működő belső optikai egység.Ebben kérném a segítségeteket!Használtan szeretnék venni hozzá ideiglenesen egy bármilyen optikai egységet amivel lehet telepíteni.Újra még nincs pénzem mert elég borsos áruk van.(20-25e)
Minden megoldás érdekel.Számom: 06-20-979-90-59 Előre is köszönöm!! Üdv. -
Petya25
őstag
Noti vinyó szeretnék nagyobbra cserélni értékegyeztetéssel.
Van egy 30-as Toshibám, 60-80 kellene helyette.
Van csak simán a nagyobb vinyó is érdekel. -
naksys
senior tag
üdv!
vettem egy asus a2400h notebookot, egy 2.6-os cerka van benne. gondolkozom rajta, h veszek bele egy normál non celeron pentium 4 procit de nem tom milyen socketes.. és segitsetek, h van-e különösebb értelme a cserének. nem mintha lassú lenne a gép, de játszom a gondolattal. tnx -
pacorro
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja vettem bagó pénzért egy 99'-es NEC Lavie NX lw333-ast (PII 333 mhz, 64 mega ram, CD). A gond az, hogy nem volt hozzá hálózati kábel és vinyó. Kábelt már találtam, de elég borsos áron (majd utánanézek, hátha találok valahol használtat). Nagyon gáz, ha nem eredetit veszek?
Vinyóm van, viszont 40 gigás, és 2004-es. Elképzelhető, hogy a gép felismeri és kezeli? Nem tudom, van-e különbség a 2.5-es winchesterek között a sebességen kívül.
Milyen ram kellhet bele?
Tudtok ajánlani valamilyen ingyenes oprendszert, amivel nem túl lassú?
Igazság szerint szerelni sem szereltem soha notebookot, remélem bele tudom rakni a vinyót.
De annyira megtetszett a gép, és olyan olcsó volt, hogy nem volt szívem otthagyni. -
gumi*
csendes tag
Megoldodott a problémám.
Vettem egy másik hálozati töltöt.
Az elöritnál erösebbet.
19V-4,75 A 90W az elöirt amit vettem 19V-6,32 A 120 W uj.Remélem ez birni fogja.A régi javitásásval nem foglakoztam. -
ticzi01
aktív tag
keresek noti ddr1 ramot 256osat 2700asat 2dbot!
Reális áron akinek van írjon mail adataimnál. -
Cartoza
aktív tag
itt is van:
NOTEBOOK billentyűk javítását is vállalom! - Ha kontakt hibás, ha folyadék került bele és erőssen oxidálódott vagy valamilyen más egyéb közeg hatására megsérült. Vagy, akár gondatlan kezelés folytán a fólia illetve a vezetőréteg megsérült. - A billentyűk visszahelyezése egy speciális technológiával készül.
--------------------------------------------------------------------------------
Hely: Budapest Feladás: 2006-07-21
Feladó: senser@freestart.hu
Telefon: 06-204-472-725 -
-
gumi*
csendes tag
Hali
Van egy laptopom mindegy milyen nem ez számit,vettem hozá egy használt hálozati csatlakozót-töltöt Liteon,szerintem utángyártott.És kb.egy honapig birta.
Lehet ezt javitani?
Ez elö fordul hogy tönkremegy?Ha veszek egy másik használtat igy járhatok?vagy vegyek egy ujat garisat?Lehet hogy alaptop nyirta ki? -
marci00
csendes tag
szasztok,
Notebook billentyűzetemre kávé kiömlött. Kivettem a billentyűzetet, de nem tudtam így se kitisztítani.(5 billentyű beszart)
Van vmi ötlet (anyag) amivel kitudnám tisztítani, ill. nem tudtok vmi helyet ahol olcsóbban lehet venni billentyűzetet?
köszi előre -
parandroid
félisten
Már akkor is csak azért vettük bele, mert annyira erősködött mindenki, és belekötöttek még az élő fába is, hogy márpedig a PCI-E VGA-g cserélhetők..
Nos, igen, cserélhetők, de
1. nem gazdaságos a csere,
2. nem beszerezhető maga a videókártya.
Igazából ugyanezen az alapon cserélhetők az alaplapok is a notebookban, ha sikerül találni egy ugyanolyan házba tervezett példányt, az alaplapcsere egy notebooknál mégis gazdasági totálkár. Ugyanez igaz a VGA-ra is.
Minden alkatrészre igaz továbbá, hogy ugyanolyanra természetsen cserélhető (pl meghibásodás esetén), de ez javítás kategória.
p -
Rover623
félisten
Tényleg...
Hogy miért is nem reagáltam le akkoriban kicsit keményebben...
Nos: inkább mondjuk azt hogy nem cserélhető...
Egy esetben: ha MXM vagy AXIOM modulon van a VGA. Ebben az esetben sem biztos hogy bármire cserélhető. Általában NVIDIA egy másik NVIDIA-ra és ATI egy másik ATI-ra megy, de ''keresztbe'' nem biztos, merthogy az NVIDIA az MXM-et, az ATI pedig az AXIOM-ot preferálja.
Természetesen vannak olyan OEM-ek, akik mindkét VGA-t szerelik mindkét modul típusra, de a kompatibilitás itt egy kicsit rosszabb mint az asztali rendszereknél...
Mivel nem sok noti van hazánkban ilyen kialakítással, MXM modul meg még ritkább ezért mondom: gyakorlatilag jelenleg nem cserélhető...
Persze alaplappal együtt elképzelhető, ha a noti modellsorozatában van más VGA-val szerelt változat is...
[Szerkesztve] -
Boyfish
senior tag
hi srácok Fujitsu gépben kitörtem az egyik billentyűt...illetve csak az alatta lévő kicsi műanyag pöcköt, magának a billentyűnek semmi baja, hol tudok szerezni bele?
-
piadex2
senior tag
-
piadex2
senior tag
korábban, ebben a topic-ban írta valaki, hogy a pci-e-s notik vga-ja cserélhető, vagyis, ha van egy dell lat. d610-em, benne egy PCI Express x16, x300, akkor azt vidáma cserélhetem egy x1600-ra?
-
saphir
csendes tag
hali !
keresek compaq presario 723 ea-hoz normális akkut . ha van valakinek kérem jelentkezzen .lehet privátban is
köszi
saphir -
piadex2
senior tag
akkor egy 2004-es laptopot jól meg kell nézni...
(esetemben az asus M5200N-t)
ha egy notin xp home matrica virít akkor, ha az eredeti lemez összetört, használhatok másolatot? esetleg igényelhetek egy újat?
előre is köszönöm a választ!
p.
[Szerkesztve] -
piadex2
senior tag
ha nem multibay-es a noti, akkor is cserélhető az odd???
-
ingola
csendes tag
Kersek edo (sodimm) notebook ram-ot. összesen 64 megányit (2x32) ibm 310 őskövületbe.
Ha linket tudtok ahol nézzem, az is nagy segítség. Köszönöm.
[Szerkesztve] -
levkov
csendes tag
elbtam, az 1.6Dothan 29990
-
levkov
csendes tag
sziasztok!
Intel Pentium M Centrino processzorok eladók: 1.5/1MB L2/400FSB: 14990-, 1.6/1MB L2/400FSB: 19900-, 1.6 Dothan/2MB L2/400FSB: 19900-, 1.73/2MB L2/533FSB/doboz,papír,matrica: 31990- Mind használt, de kiváló állapotú, tesztelt. Ezen kívül P3 Mobile procik 1000-1066MHz különböző típusok, ha érdekel, vagy kérdésed van, írj bátran! -
Macilaci457
őstag
Hello.
Nézz körül Apróneten, hátha valakinek vannak bontott alkatrészei.
Vagy adj fel ott hirdetést, hogy keresel kijelzőt.
Nekem is volt, és ahogy láttam máshol is 20-25e körül kicserélik neked.
Most is van vagy 3 panel itthon, de azok már mind rosszak.
Boltba ne nagyon menj, mert ott télleg 40-50e. -
Rover623
félisten
nagyon olcsón (hogy meg is érje): sehol...
olcsón: veszel egy másik notit...vmi olyat, amit a tulajdonosa ''elveszített'', vki pedig ''megtalálta''...
drágábban: bontókban keresel LCD-t...valszeg nem fogsz találni..komplett hibás notit inkább...
legdrágábban (de tuti biztosan): beadod egy servicébe...aztán ők szépen elviszik az AKSYS-be, ahol kicserélik...cca. 55-85e+ÁFA áron. -
asd-a
csendes tag
Hali! Tudna vki segíteni? Compaq evo n160-hoz kellene 14.1''-os TFT! hol tudnám beszerezni??
-
asd-a
csendes tag
Hali! Tudna valaki segíteni??? Compaq evo n160-ashoz kellene TFT panel! 14.1''-os.hol tudnám olcsón beszerezni??
-
ctrl90
csendes tag
válasz
parandroid #217 üzenetére
Ezt teszem órák óta de már szabájosan jojózik a szemem töle
-
ctrl90
csendes tag
Nem tom mennyire vág ide de szeretnék érdeklődni hogy mennyire megbízhatók az Acer és a Toshiba laptopok.
Acer laptopokról sok panaszt hallottam és osztálytársamnak is sok baja volt vele.
Toshibáról még semmit. (se jót se rosszat)
Az Acer-ok olcsóbbak de nem tudom merjek-e olyat venni? -
Lyra_pro
csendes tag
He he, ez lesz az én topicom. Na szal keresek
- Toshiba 1100 hoz szinte mindent, vagy ha kell van akkum és komplett házam tapipaddal.
-Gericom Hummer 2340 vagy hasonló alaplap kellene, vagy van mindenem hozzá ha kell valakinek /-alaplap/
-Gericom XL 8640-eshez kellene inverter
-Compaq V5000-eshez kellene alaplap vagy 5let. Alaplap hibát jelez ki a beep code,de... Minden müxik csak a monitor nem kapcsol be. Viszont a hűtő nagyon beindul bekapcsra, és utána 4-5-6 perc állás után feszt megy.....
ezt mi okoz6ja szerintetek? -
Rover623
félisten
Nincs trükk...
Háromféle kialakítás van nagy általánosságban:
1. az ODD egyszerűen kihúzható, egy retesz oldásával...
2. a gép seggében egyetlen csavar tartja...csak meg kell találni a sok között
3. ki kell venni a billentyűzetet, (esetleg az alatta levő fémlemezt is...sok csavarral), és akkor bukkan fel az az egy csavar ami rögzíti az ODD-t...
Az utolsóra tippelek...sok szerencsét... -
Crus
őstag
Segítség srcácok!
Oltári nagy gondom van
Van egy Clevo (D470W) P4 2.66 GHz-es laptop a családnál kölcsönbe már jó ideje. A tulaj elég zsíros és ''apósnak'' kölcsönadta bizonytalan időre.
Nem tudom az a láma mit csinált vele -lehet, hogy semmit-, de egyik napról a másikra benne lévő CD combo drive (Cd író/olvasó/DVD olvasó) teljesen totálkár lett.
Úgy döntöttünk, hogy veszünk valamilyen slim DVD író/olvasó combo-t és ezzel kapcsolatban lenne 2 fontos kérdésem:
1. Milyen típust vegyünk? Nem kell drága alig fog menni, de azért ne olyan legyen, hogy beszerlés után egy héttel kuka.
2. ÉS EZ A LÉNYEG! Hogy a francba cseréljük ki???
Én már jópár évet lehúztam a szakmában az asztali PC minden mm2-ét ismerem, de ez a laptop feladta a leckét.
Van valami gyors módszer a régi egység eltávolítására vagy tényleg jól látom, hogy full darabokra kell szednem?
Tegnap nekiestem baromi óvatosan szétszedni, de csak a vinyóhoz, telephez, elemhez, memóriákhoz férek hozzá az optikai olvasónak még csak a közelébe sem jutottam ugyanis nem tudom leszedeni az alját. Már vagy 30 csavart kiszedtem de még mindig tartja valami és tuti nem ''pattintós'' mert érzem, hogy valami még fogja...
Esetlen nincs valami trükk? -
iSeeker
tag
válasz
parandroid #211 üzenetére
Igen,ezért kérdeztem rá,hogy normálisak-e ezek az árak.
A hűtőre visszatérve szerintem az egyáltalán nem sürgős,mert ma egész nap direkt ezt a gépet használtam,és semmi baj nem volt vele,lehet hogy kicsit meleg,de nem vészes.
Inkább az akksi érdekelne,mert sokszor nagy segitség lenne,hogyha egy fél vagy 1 órát tudnám használni.
A külső boritással nekem csak annyi bajom van,hogy a monitor alatt a vékony műanyag megrepedezett,és volt ahol le is tört,és mindig feszül,hogyha felnyitom.Lehet hogy ebből valami ragasztgatás lesz -
parandroid
félisten
Őszintén szólva ezt a gépet ilyen összegekért megcsináltatni szervízben már nem éri meg. Mondhatnánk, hogy gazdasági totálkáros. Próbálj találni egy olyan felhasználási területet, ahol még helyt tud állni, vagy keress hozzá bontott alkatrészeket, más racionális alternatíva nemigen kínálkozik.
Hűtőt egyébként érdemes leszedni, kitisztítani a gép belsejét (prociról, hűtőről leszedni a rászáradt, és mára már biztosan nem hővezető pasztát), újrapasztázni, összeszerelni az egész gépet, és meglátod, hogy állsz a hűtéssel, működéssel.
Ha ilyen házi módszerek nem vezetnek eredményre, akkor nyugodj bele, hogy ez van, de szervízre ne költs pénzt - ha 1-2 éves lenne a gép, akkor még ok, de így már nem éri meg.
p -
iSeeker
tag
Beszéltem a QWERTYvel,ők javitanak Portocom gépeket
.
Igen,a PC kártya tényleg ki lett belőle spórolva
Nos,amit kérdeztem tőlük:A monitor külsejének a kicserélése 15000 forint.
Akksi javitás 25000 forint.
Hűtő cseréje(nem tudom,hogy normális e hogy ilyen meleg)5-10000 forint.
Ezek egyébként nettó árak.
Megéri e náluk megcsináltatni,vagy drágák?
(Akksit máshol is ennyért találtam,a másik kettőt eddig egyik helyen sem vállalták el) -
iSeeker
tag
válasz
parandroid #208 üzenetére
Jah,szerintem az a P4 es változatban volt csak benne.Abban pár extrával több volt(1.7 es P4,meg már eredetileg is 256 ram meg 20 gigás winchester és pótakksi).
USBs wlanból melyiket ajánlanád?Más választásom akkor nincs. -
parandroid
félisten
Hát, ha a mellette lévő gumigomb benyomása nem ugrasztja ki, és Everest sem talált PC Card (vagy Cardbus) adaptert, akkor attól tartok, elkönyvelhetjük, hogy jelen gép esetében a PCMCIA foglalat a költséghatékonyság áldozatává vált.
A manual-ban szereplő leírást magyarázhatja az, hogy nyilván több konkrét konfigurációval is elérhető volt az adott típus.
p -
iSeeker
tag
Szerintem nincs bnenne PCMCIA mivel alatta valamivel el van foglalva a hely,valamivel teljesen ki van töltve,semmi üreg ahová akármit bele lehetne tenni,és csatlakozók vannak a végében.
Amúgy akkor asszem valami USBs leszKár,hogy USB ből is csak 1.1 van a gépben.
-
iSeeker
tag
válasz
parandroid #204 üzenetére
A műanyagdarabot ki tudom venni körömmel is
Utána nem megy
[Szerkesztve] -
iSeeker
tag
válasz
parandroid #201 üzenetére
Sajnos nincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest