- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mgyalu
csendes tag
válasz
kreten67 #12425 üzenetére
Tegnap este tovább harcoltam az Acer laptoppal. Hihetetlen, de hibás az Fn gomb rajta. Sikerült egy másik billel kipróbálni, minden tökéletesen működött. Leszedtem a gombot, próbáltam kitakarítani, de esélytelen ... Mondtam a tulajnak, vagy megbékél az Fn gomb hiányával, vagy új bill... Nem volt őszinte a mosolya, de legalább tudom, hogy nem én baltáztam el a dolgot
Azért kösz a segítséget
-
mgyalu
csendes tag
válasz
kreten67 #12425 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy rossz az Acer, csak én nem szeretem annyira ezt a márkát...
Volt időszak, mikor több drága HP-t bontottam el, mert kinyiffant benne a vid,kari... Szerencse kell ezekhez is mint minden máshoz.
Otthon van a laptop én meg melóban, este fogom tudni megnézni, hogy az általad leírtak szerint működik e az Fn vagy sem... Most már kíváncsi vagyok -
mgyalu
csendes tag
válasz
kreten67 #12418 üzenetére
A már kétszer telepítettem fel a Win 7 et a gépre. Próbáltam 32-64 bites verzióval is de semmi... Miután nem volt több ötletem kérdeztem rá itt, hátha valaki látott már ilyet.
Nekem is megfordult a fejemben, hogy nem működik az Fn gomb... De az egész billen csak az az egy lenne rossz... Ezt elég nehéz elhinni, de ma este szétkapom és megpucolom. Minden esetre köszi a segítséget -
tomiet111
csendes tag
válasz
kreten67 #12185 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a melegedő vga problémáját sikerült megoldani, maximális terhelés mellett sem melegszik 80 fok fölé. Viszont sikerült egy újabb problémát kapnom. Az összeszerelés után sehogy sem akar működni a touch pad. Már kerestem mi lehet a probléma, de nem jöttem rá. Esetleg valakinek valami ötlete??
-
Maksifül
senior tag
válasz
kreten67 #11989 üzenetére
Köszönöm!
Dell D430-as laptopom van, annak a töltőjével tudnám kipróbálni, de nem mertem, mert nem akartam kárt tenni benne.
BIOS-nak utánanézek, remélem, van újabb, s azzal megjavulna a dolog. Elképzelhető, hogy a feltételezett töltésvezérlő chip hiba esetén kikapcsolt állapotban tölt, bekapcsolva meg nem? -
Maksifül
senior tag
válasz
kreten67 #11987 üzenetére
Koszonom, megneztem, valoban van ilyen kikapcsolasi opcio, de be van kapcsolva, s igy csinalja azt, hogy par masodpercig tolt csak, utana meg megall. Ha kikapcsolom a gepet, akkor meg feltolt teljesen.
Termesztesen gyari toltot kaptam hozza. Csak most azt nem tudom, hogy mi lehet a hibas, ami miatt nem toltodik bekapcsolva.
-
Dell XPS
veterán
válasz
kreten67 #11962 üzenetére
Megfordult a fejemben 100 fokos alaplap miatt, de mivel szervizben volt és ott levették a heatsink-et, így nem gondoltam, hogy ne foglalkoznának vele, mivel a processzor mellett van közvetlen az NB, pasztázáskor lehetetlen nem látni, észrevenni. De nem elképzelhetetlen sajnos ha nem foglalkoztak egy ellenőrző méréssel sem.
-
Anaren91
senior tag
válasz
kreten67 #11872 üzenetére
Észrevettem én is hogy elég vacak a hűtése a notinak, és a legszomorúbb az, hogy az alján kb semmi szellőző nincs így hiába van alatta notihűtő kb a teli műanyagot fújja... Ezt megoldottam azzal, hogy nem raktam vissza a ram fedelet így talán valami levegő be is áramlik. Igazság szerint ez a barátnőm notija, és nem tudom hogy akarunk e még erre az őskövületre költeni...Gondolom az új lap is legalább egy huszas körül van azt meg már akkor inkább egy új gépbe fektetjük bele. Talán még megpróbálom majd a cihppet hőlégfúvóval kicsit megmelegíteni, hátha kibírja addig amíg tudunk venni egy gépet.
-
mrgymisi
tag
válasz
kreten67 #11787 üzenetére
Szerencsere a laptop a lemez meghajto feloli oldalan fekudt a taskaban. Bekapcsoltam annyira hogy kidobja a meghajtot. Aztan akksi ki. Az olvasofej sem lett.vizes. Korulbelul 3centi vastagon erte atfolyo viz a muanyagot. Ezen kivul a laptop szerintem tenyleg lezart reszeit probaltam megtisztitani, kikapcsolt allapotaban. Rosszul esett amit irtal bar nincs mit magyarazkodni. Utana 2 napig szaradt. Ezert nemertem hisz olvastam mas topikban higy van aki evente szetszedi es elmossa a laptopjat. Persze proci ventik nem.
Na mimdegy. Balfasz voltam. Mostmar tudpm. Azert ne ezt ne ugy kepzeld el hogy beasztattam vagy melytemgeri buvarlecket adtam neki.
-
MR!!
aktív tag
-
Anakin007
aktív tag
-
Anakin007
aktív tag
válasz
kreten67 #11632 üzenetére
Inteles, alaplap tipusa: DA00P6MB6D0
Úgy fest, bios hibás, a KBC chip 90-es lába nem testelődik le a bekapcsoló gombal. Ha letestelem, nem alszik ki a töltő melletti led, mintha minden rendben volna.
Házilag nem lehet eeprom égetőt tákolni hozzá?
USB-re nem megy ki 5V, tehát a pen drive-os bios mókolás nem jöhet szóba. -
F_Petiii
csendes tag
válasz
kreten67 #11624 üzenetére
Köszi a választ.
Ettől féltem. De hogy lehet az, hogy csökkentett módban meggyógyul? Olyankor is ugyanazt a vga-t használja, csak driverek nélkül nem? Vagy rosszul tudom?
Csak érdekességből kérdezem, nem igazán vagyok benne a témában. Még annyi érdekelne, hogy érdemes szerinted javíttatni? Abszolút nem ismerem az árakat, sokat segítene, ha egy közelítő összeget tudnál mondani, hogy mégis miben gondolkozzak...
Köszönöm szépen előre is!
-
gyvince
senior tag
-
viktorider
csendes tag
-
viktorider
csendes tag
válasz
kreten67 #11378 üzenetére
köszönöm a temérdek választ. ^^
kreten67 - ha jól gondolom te javítasz laptopokat, mennyi lenne egy ilyen samu ujrapasztázása silverrel ? privátban is irhatod..illetve irtátok hogy kiszáradt a hűtéscsöve
ez mit takar? ilyenkor cserés az egész hűtőmodul ?
(még a hőfokokról, most pl csak a chrome megy 6-8 tab-al , meg egykét apró progi, a prociesszormagokra 80 fokot ir, nekem ez is kicsit soknak tűnik, bár nem idle mód) -
gyvince
senior tag
válasz
kreten67 #11386 üzenetére
persze el hiszem hogy a i7 fűt
és tudom mákom volt ezzel kapott egy t9400 ezt tudtam jó áron bele raktam és jó pár mai laptoppal fel veszi a versenyt persze nem ilyen i szériákkal kapott SSD úgy gondolom még két évig nettre elég nekem és hű társam lesz aztán majd le adom valami múzeumba
-
kreten67
senior tag
válasz
kreten67 #11382 üzenetére
Nem szeretnék itt észt osztani,de aki noti javítással foglalatoskodik ,hasznos és tanúságos info.
És ha valaki kételkedne benne ,szívesen elküldöm neki a három gép hőcsöve közül valamelyiket tanulmányozásra. Egy pákával és hőmérővel vagy akár szabad kézzel könnyem beigazolható. -
viktorider
csendes tag
válasz
kreten67 #11374 üzenetére
köszönöm a válaszokat , bár kicsit csalódott vagyok
azért gondoltam megtervezik normálisan egy ~250 k -s gép hűtését. nincs akkor semmi egyéb megoldás? nem lehet bele jobb minőségű ventit tenni? ami magasabb fordszámra képes hasonló zaj mellett pl, (gondolom átmérőt nem lehet modositani
) a pasztázás használhat? vagy törődjek bele h ez ennyit tud és vagy tönkremegy egyszer v nem játszok többet
jah és tavaly szeptermberben vettem a gépet , közel újan
-
pidzse4
aktív tag
válasz
kreten67 #11346 üzenetére
ugy van beállitva hogy lehajtáskor semmi ne történjen.
Persze garanciás most vettem elöző héten.
Most ráraktam a windows 7 rendszer és azzal jó van hogy néha nem de mondjuk 10-8 alkalommal magához tér a monitor
a window 8 alatt sosem tért magához pedig ugyan ugy volt beállitva.
-
Flower026
csendes tag
válasz
kreten67 #10264 üzenetére
Üdv nektek. Ma elővettem a gépem. Ezidáig semmilyen képet nem adott. Most van "kép", vagyis inkább a háttérvilágítás látható. Semmilyen Win. logó, hang nem jelenik meg a kijelzőn. Eddíg ez sem volt csak sötét kijelző. Nincsen kedvem beleállni ennek a felfedezésébe. Így mennyit érhet? Probook 4320S Core i3
-
Flower026
csendes tag
válasz
kreten67 #10260 üzenetére
Sajnos már eljöttem otthonról, de nagyjából 12 óra magasságában már a gép közelében leszek. Szerintem ha lámpával világítom a kijelzőt, akkor sem látnék semmit rajta. Megpróbáltam vagy 20 alkalommal ki-be kapcsolni. Néha bevillan a bekapcsolás/betöltés közben, de a mikor már betöltött, se kép se hang
-
-
sptkyle
senior tag
válasz
kreten67 #9783 üzenetére
Mindenképpen hardveres hibára gondolok, mert másik oprendszerrel is ugyanazt csinálja.
Esélyes lenne valamilyen részegység túlmelegedése, de mi a fene lehet az, amit egy standard videólejátszás túlmelegít, egy everest stresstest+játék+3d mark meg nem?
Ramon még végigfuttatok valami ellenőrzést, de ha az sem, akkor nincs több ötletem.Én skype-ot egyáltalán nem használok itthon, de majd valahogy igyekszem ezt is megnézni.
@Curian: Kattanó hangot az én tippem szerint a vinyó okozhatja, amikor parkoló pozícióba kerül az olvasófej. Ha ez nem egy előre tervezett művelet a gép számára, akkor okozhat crash-t.
Én első körben kivenném a vinyót, és bebootolnék egy live linuxról. (mondjuk pl.: ubuntu), és kipróbálnám, hogy a hiba fennáll-e még.Bár vinchester hiba esetén nem kellene, hogy a teljes gép leálljon, max kékhalál, de ez egy gyors, és "fájdalommentes" teszt, egy próbát megérhet.
-
szitu19
csendes tag
válasz
kreten67 #9708 üzenetére
sziasztok! lenne egy kérdésem, van egy acer aspire 5536 g -m és az egyik nap használat közben kékhalál és az óta nincs kép,windows betölt hallom a hangját de kép nincs,tehát valami a videó kártyával lesz tud rá valaki valamilyen megoldást? vagy valami olcsó szervízt? előre is köszi
-
gyvince
senior tag
válasz
kreten67 #9681 üzenetére
szia hadd kérdezek még valamit
ez: http://www.laptopalkatreszek.hu/asus/f5/4062-dc_tapaljzat_15_5_2_5mm-dc_tapaljzat
és ez: http://www.laptopalkatreszek.hu/oem/dc_jack/15667-dc_tapaljzat_15_5_full_shield_2_5mm-dc_tapaljzat
mind a kettő 5 pines..ezt már meg beszéltük hogy nekem az kell de ez a Full Shieldes jobb mint a sima?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged