- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterr85
tag
válasz
peterr85 #14745 üzenetére
Közben teljesen lemerült az akksi, de a gép nem kapcsolt ki. Megpróbáltam kikapcsolni, kivettem az akksit, de továbbra sem indul tápról (pedig gondolom el kéne hogy induljon így..) Visszatettem az akksit, rádugtam a töltőt, ismét cicergő hang, nem indult. kihúztam/bedugtam a töltőt, most nem adott hangot, elindult a gép. Egyszerűen nem értem....
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Van 1 HP elitebook 8560w-m és elég fura dolog történt. Játék közben egyszer csak kikapcsolt a gép. Azt hittem túlmelegedett, bár nem volt melegebb mint általában. Visszakapcsolni nem tudtam. kiszedtem az akksit, csak tápról nem indult. lehúztam a tápot, visszatettem az akksit, szintén nem indult, viszont ebben az esetben cicergő hangot adott. Ha kivettem az akksit és csak a táp volt rajta, nem adott ilyen hangot. Végül lehúztam az alaplai elemet, táp és akksi nélkül nyomtam a bekapcs gombot kb 30 mp-ig, majd akksi vissza, és elindult a gép. Most ott tartunk hogy akksiról megy, de akksi nélkül tápról nem. Ha bent van az akksi és rajta a táp, a windows érzékeli hogy csatlakoztattam a töltőt, de az akksi nem tölt, csak merül. Az adapter egyébként abszolút nem melegszik. Mit gondoltok, a töltőm adta meg magát, vagy alaplap körül kéne keresni a hibát?
Ja és plusz infó. Mikor egyszer csak lekapcsolt a gép, az akksi kellemetlenül meleg volt..
Előre is köszi!
-
peterr85
tag
válasz
mylocky #14542 üzenetére
Kipróbáltam amit írtál, de nem hozott eredményt. Aztán kis fórumozgatás után megpróbáltam azt, hogy kiszedtem az akksit, lehúztam a tápot, és 30mp-ig nyomva tartottam a bekapcs gombot. Láss csodát, utána életre kelt a lap...
Öröm az ürömben, hogy vagy az lcd kábel, vagy a panel halott, mert kép nincs, csak külső monitorral. Illetve kíváncsi lennék, hogy a másik lap tényleg halott lehet-e, mert ezek után nem vagyok biztos benne..
-
peterr85
tag
válasz
mylocky #14540 üzenetére
Köszi a választ!
Ami fura nekem, hogy a 2 lap teljesen ugyanazt a hibajelenséget produkálja (az új lap 100%-os értékelésű ebay eladótól érkezett atombiztos csomagolásban, kb 1.000 adás/vételen van túl a tag), így józan paraszti ésszel máshol keresném a problémát, csak nem tudom hol kéne. Egyébként köszönöm szépen a felajánlást, de van helyben szaki ismerősöm, megnézetem vele, aztán ha nem jut semmire, lehet elküldeném. Más ötletek esetleg? Ha nem a lap(ok) hibája, mi lehet?
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Kollégám lenovo G500-asa megadta magát. Azt mondja úgy kezdődött, hogy nagyon nehezen kapcsolt be a gép, 10-15 perc kellett neki míg elindult, egy idő után pedig már abszolút nem kapcsolt be (plusz infó hogy ha betette az akksit, halk, kattogó hang jött a gépből). Elvitte egy szervizbe ahol azt mondták neki hogy az alaplapnak lőttek. Ebay-ről vadászott egyet, tegnap beszereltem neki. Gép összerak, bekapcs, ééééés, semmi. Led-ek fel sem villannak, töltőről meg sem moccan, ha beteszem az akksit, halk, kattogó hangot ad. lehúztam vinyót, dvd-t, kivettem a ramot, wifi kártyát, de a kattogás akkor is megmarad. Akksi nélkül, töltővel sem indul. Van tippetek, hogy hol lehet a probléma?
Előre is köszi!
-
peterr85
tag
sziasztok,
elég fura hibába sikerült belefutni:
egy acer aspire 5732z-be vettem plusz ramot. 1*2 gb 1066-os samsung volt benne, ezt cseréltem 1*4 gb 1600-as kingmax-ra (eredetileg 2*2 gb volt benne, de az 1ik slot meghalt pár éve). beszerelés után a windowsban, natív 1366*768-as felbontáson remeg a kép. ha lejjebb veszem a felbontást, vagy a színmélységet 16 bit-re állítom natív felbontáson, a remegés megszűnik. a memória memtest szerint hibátlan, és bootolás, valamint memtest alatt nem remeg a kép. próba kedvéért kipróbáltam a thinkpad t500-amban is, ott semmi gond nincs vele, sőt a t500-ban lévő 4 gb-os 1600-as hynix rammal simán megy az acer is...
szóval van valakinek tippje, hogy mi lehet ez? -
peterr85
tag
sziasztok,
adott 1 fujitsu la 1703 laptop ami inverter hibás volt. szerezem hozzá invertert, a fényerő probléma meg is oldódott, de sajnos a mellékelt képen látható lett az eredmény. szerintetek ez panel hiba, vagy szalagkábel lehet? kábel mozgatásra nem változik a csíkosság. egyszer sikerült elérnem hogy nagyjából eltűnt (értsd: látható volt az egész kijelző, de felvillantak csíkok az alján), mindezt magától, nyugalmi állapotban, nem mozgatásra. külső monitorról hibátlan a történet. nem szeretnék feleslegesen költeni erre a gépre, így ha valakinek volt hasonló tapasztalata, kérem írjon. nagyon köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest