- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterr85
tag
válasz
peterr85 #14745 üzenetére
Közben teljesen lemerült az akksi, de a gép nem kapcsolt ki. Megpróbáltam kikapcsolni, kivettem az akksit, de továbbra sem indul tápról (pedig gondolom el kéne hogy induljon így..) Visszatettem az akksit, rádugtam a töltőt, ismét cicergő hang, nem indult. kihúztam/bedugtam a töltőt, most nem adott hangot, elindult a gép. Egyszerűen nem értem....
-
mylocky
csendes tag
válasz
peterr85 #14541 üzenetére
Csak egy tipp, de próbáld meg úgy tesztelni a lapot, hogy csak a töltő a lap és az akku, felvillan-e. Volt már olyan kijelzőm, ami nem engedte indulni a gépet, bár ez ritka. Szóval se proci, se ram, kezd egy sima töltő-alaplap kombóval, ha így sem kapcsol be legalább a power led, akkor töltő csere, ha mégúgysem, akkor tuti valami a lappal van.
-
MR!!
aktív tag
válasz
peterr85 #13249 üzenetére
Igen előfordulhat, hogy nem bírja a RAM. Két egyforma nincsen még azonos márkán és típuson belül sem. (de ez igaz CPU-ra is, valamelyik bír stabilan 20-30% túlhúzást, de egy ugyanolyan CPU már lehet csak 5-10% bír...)
A gyártás során különböző tűréshatárú alkatrészek kerülnek ki. Minden egyes legyártott darabot tesztelnek és osztályozzák őket. A te RAM-od valszeg pont egy olyan küszöb értéken van, amit még a gyártó úgy vélt bírja az 1600 Mhz-t a megadott időzítéseken belül (magyarul belefért a hiba tól - ig határába, pl: 1580 Mhz-en még stabil)
Viszont a géped meg lehet pont 1600 Mhz-en hajtaná vagy efelett picivel, amit már nem "bír" a RAM-od.
Lehet ha kicserélnéd egy ugyanilyen KINGMAX RAM-ra az jól működne vele.
Másik kérdésed, hogy számítana e a t500-ba hynix & kingmax páros... Ajánlott mindig az azonos márkájú, típusú RAM-ok használata, DE baja nem lesz tőle. Szóval ha belerakod és elindul , működnek a progik ugyanúgy (nem fagy ki, nem remeg a kép stb) akkor nyugodtan használhatod vele. Max visszább fogja a gyengébbik (jelen esetben a kingmax) a másikat. -> de ebből nem veszel észre semmit hacsak nem valami tesztelő benchmark progit futtatsz le...
-
MR!!
aktív tag
válasz
peterr85 #13246 üzenetére
Hali !
Acerbe hagyd a Hynix-ot Thinkpad-be pedig a Kingmax-ot
Valszeg mások az időzítései (CL-RC-CR- 1T/2T stb) a Kingmax-nak amit az Acer nem nagyon szeret. Néhány gép például el sem indul bizonyos RAM-okkal.
Nézd meg gyártó oldalán hátha le van írva, melyikkel kompatibilis. (azaz tesztelve volt és tuti működnie kell)
-
mgyalu
csendes tag
válasz
peterr85 #12412 üzenetére
Próbáld ki picit mozgatni, meg feszegetni a kijelzőt... Ha változik a kép, akkor vagy szalag kábel, vagy kijelző.
Minden esetre egy próbát megér, hogy kipróbálod külső kijelzővel, ezzel kizárva a vid kari hibát, de ez szerintem is kijelző lesz... 10-15 közt találsz kijelzőket, kicserélni meg nem nagy meló. -
kreten67
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Telekom mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Asus Tuf Gamer laptop makulátlan állapotban
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest