- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR!!
aktív tag
válasz
Titanboy #13333 üzenetére
Hali !
Egy Aida stabilitás tesztet és egy HDD Sentinelt is lefuttatnék a helyedben... Egy rendszer újratelepítés (esteleg csökkentett módban való próbálgatás vagy új felhasználó létrehozás) , vírus - kémprogi ellenőrzés...
Driverek átnézése (frissítések is hátha vmimostanában települt és az nem tetszik neki -> régi driver visszarkása)
Melegedés figyelése, hardver elemek (RAM, HDD, Wifi) átmozgatása ...
(#13334) AlienM ha a RAM-okat illetve HDD átteszed próbára másik gépbe, ott működnek rendesen ? Félő, hogy alaplaphibás
-
MR!!
aktív tag
válasz
Isike88 #13325 üzenetére
Hali !
Először ne köss rá semmit (HDD,DVD) és a RAM modult is csak egyet tegyél bele illetve tedd át másik foglalatba.
Pendriveról próbáld meg frissíteni a Bios-t.
(#13326) Rivyan nekem vmilyen kontakt hibának tűnik, húzd ki tápkábelt és vedd ki az akksit -> nyomogasd meg rendesen azt a POWER gombot , fújasd ki levegővel és ellenőrizd a szalagkábelét - mozgasd át (húzd le tedd vissza)
(#13327) Janó M Húzd le a HDD-t és úgy próbálj meg belépni a Biosba, illetve csinálj egy "resetet" (táp kábel kihúz, akksi kivesz , bekapcs gomb nyomva tart 1 percig, utána táp kábel bedug és próba)
(#13328) LámaZ én azért átnézetném egy villanyszerelővel a szobában lévő konnektorokat, hogy minden oké e ! Ha töltő 200-as hálózati csatlakozója védőföldeléses, a kérdés, hogy a konnektor ahova bedugtad az is olyan e ? és tényleg van védőföldelés...
Esetleg a laptop töltőáramköre zavarhat még be. Gyári töltő vagy vmi univerzális kína ?
(#13329) oldsaman végül is ha neked így jó
(#13330) AlienM mozgasd át a RAM-okat vagy vedd ki és egyesével próbáld le őket külön-külön fogalalatba is, illetve HDD-t húzd le próba erejéig és csinálj egy resetet (akksi ki, táp kábel kihúz, bekapcs gomb nyomva tart 1 percig, táp kábel vissza és próba)
-
-
MR!!
aktív tag
Hali !
Csak akkuról működve produkálja ezt a random kikapcsolást ? Vagy ha közben a töltő is csatlakoztatva van ( esetleg akksi nélkül is) ?
Akku tesztelő progival is meg kellene nézni az akksi állapotát.
Töltő gyári ? ( megfelelő ? ) nem melegszik nagyon ?
Mozgatásra (kisebb csavargatásra) esetleg előjön a probléma ...?!
Ventillátor forog rendesen ? Meleg levegő ?
(#13286) cerebelum Egyből Bios menü jön be vagy a POST ?
Be tudsz lépni a Biosba ?
Bios frissítése pendrive-ról ( ha engedi ) ...
-
-
MR!!
aktív tag
válasz
Skunkworks #13293 üzenetére
Hali !
Én (ha több modul van benne) egyesével próbálnám ki a RAM-okat. Csak 1 legyen benne, vagy-és tedd át másik slotba is.
Illetve HDD nélkül próbáld beindítani...
* hűtés is lehet rossz.
- megfelelő pasztát tettél rá ? ajánlott pl [ARCTIC COOLING MX-2 ]
- jól felfekszik a procikra ?
- a GAP normálisan elvezeti a hőt ? ( meleg levegőt fúj ki ? )
- forog e a ventillátor ( nem e szorul ... csatlakozót átmozgatni , lehúzni-vissza)
-
MR!!
aktív tag
válasz
Lucky04 #13264 üzenetére
táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart ~1 percig , utána táp kábel visszadug és próba úgy. - szóval akksit is vedd ki és utána nyomd 1 percig a bekapcs gombot...
Stonerice hardveraprón nézz körül hátha van kijelző vagy itt egy-két emberke ezzel is foglalkozik
SamTaylor az a trutyi (hőpaszta) adja át a hőt a proci kupakjáról a hűtőborda felületére (mivel egyenletlen a felülete mind a kettőnek, a kis hézagokat tölti ki és ezáltal sokkal jobban átkerül a hő a prociról a hűtő felé)
idővel ezek ( a nagy hőtöl is) megszáradnak, megkeményednek és elvesztik a hővezetőképességük 75%-át is akár. Egy jó hőpaszta (pl: [ARCTIC COOLING MX-4 ] ~ 2K ) nagyon sokat számít, akár 10 fok javulást is eredményezhet egy gyengébb (gyári) hőpasztától. Egy régi rászáradt gyári paszta ~80 fokon dolgozik, egy normálissal újrapasztázás után ~60 fokra csökken...
Szét kellene szedni a gépet és megnézni milyen állapotban van a nyák, proci, hőpaszta, lamellák stb , rendbetenni ha kell és utána vizsgálódni a hővezető cső hibájára (egyik vége meleg proci felől , a lamelláknál pedig langyos ...)
-
MR!!
aktív tag
válasz
Stonerice #13259 üzenetére
Hali !
Jó lenne tudni azért a laptopod típusát !
Sajnos hasonló a helyzet, mint [radir01] -nél , amire Dell XPS [ezt válaszolta]
De azért ne add fel szerintem, próbáld meg te is:
- táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart ~1 percig , utána táp kábel visszadug és próba úgy.
- kicsit nyomkodd meg a szalagkábelek környékén ( a zsanérok körül) , hajtsd ki jobban a kijelzőt.
- próba másik RAM modullal (vagy ha kettő van benne egyesével próbáld le)
* de én GPU (BGA) hibára gyanakodnék
-
MR!!
aktív tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
SamTaylor #13254 üzenetére
Hali !
A hiba forrása a " túlmelegedés " lehet, amit szintén valami okoz.
Az mit jelent pontosan, hogy "nemrég lett kitakarítva " ? - Mikor kb és újra lett pasztázva is ?
Illetve a hővezető cső is lehet rossz (elszökik belőle a gáz, ami segít a hőt továbbítani a lemellák felé).
Ha sokat használtad forró állapotban a gépet, az a hardverekben is kárt okozhatott ami miatt lehet ez a hibád.
Egy víruskeresést , kémprogi eltávolítást és msconfig - automatikus indításokat se ártana átnézni.
-
MR!!
aktív tag
válasz
jfehervari36 #13253 üzenetére
Jó a telepítő , másik gépbe elindul rendesen ?
Milyen a gép pontos tipusa ? Acer ....
Melyik Windows-t akarod telepíteni ? Win 7 (32 / 64) vagy Win 8 (32 / 64)
Sata AHCI módban van a Biosban ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
jfehervari36 #13251 üzenetére
Hali !
- Biosba belépsz beállítod a bootolási sorrendet: DVD vagy USB-ről (attól függ, hogy milyen adathordozón van a rendszer amit telepíteni szeretnél)
- Behelyezed a DVD vagy PENDRIVE-ot újraindítod a gépet és elindul a telepítés
* ha pl Win7-et telepítesz AHCI módon legyen a Sata
** előtte tájékozódj, hogy lesz e hozzá rendes driver a kiválasztott op.rendszeredhez (gyártó Acer oldalán)
-
MR!!
aktív tag
válasz
peterr85 #13249 üzenetére
Igen előfordulhat, hogy nem bírja a RAM. Két egyforma nincsen még azonos márkán és típuson belül sem. (de ez igaz CPU-ra is, valamelyik bír stabilan 20-30% túlhúzást, de egy ugyanolyan CPU már lehet csak 5-10% bír...)
A gyártás során különböző tűréshatárú alkatrészek kerülnek ki. Minden egyes legyártott darabot tesztelnek és osztályozzák őket. A te RAM-od valszeg pont egy olyan küszöb értéken van, amit még a gyártó úgy vélt bírja az 1600 Mhz-t a megadott időzítéseken belül (magyarul belefért a hiba tól - ig határába, pl: 1580 Mhz-en még stabil)
Viszont a géped meg lehet pont 1600 Mhz-en hajtaná vagy efelett picivel, amit már nem "bír" a RAM-od.
Lehet ha kicserélnéd egy ugyanilyen KINGMAX RAM-ra az jól működne vele.
Másik kérdésed, hogy számítana e a t500-ba hynix & kingmax páros... Ajánlott mindig az azonos márkájú, típusú RAM-ok használata, DE baja nem lesz tőle. Szóval ha belerakod és elindul , működnek a progik ugyanúgy (nem fagy ki, nem remeg a kép stb) akkor nyugodtan használhatod vele. Max visszább fogja a gyengébbik (jelen esetben a kingmax) a másikat. -> de ebből nem veszel észre semmit hacsak nem valami tesztelő benchmark progit futtatsz le...
-
MR!!
aktív tag
válasz
peterr85 #13246 üzenetére
Hali !
Acerbe hagyd a Hynix-ot Thinkpad-be pedig a Kingmax-ot
Valszeg mások az időzítései (CL-RC-CR- 1T/2T stb) a Kingmax-nak amit az Acer nem nagyon szeret. Néhány gép például el sem indul bizonyos RAM-okkal.
Nézd meg gyártó oldalán hátha le van írva, melyikkel kompatibilis. (azaz tesztelve volt és tuti működnie kell)
-
MR!!
aktív tag
válasz
dzso22 #13241 üzenetére
Esetleg egyéb alkatrész átmozgatása...
HDD , wifi modul, billentyűzet csatlakozó, stb stb, minden lehetséges dolgot megmozgatni, hogy a kontakt hibát kizárd.
berek21 érdekes dolog, windows-onbelül nincs vmi elállítva (téma-színek stb) ha más nem mindent alapértelmezetre állíts (bár ha drivert frissítettél akkor alapon települ mindig ) Mióta ilyen ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
dzso22 #13236 üzenetére
Hali !
Azért a RAM modulokat is nézd át, esetleg próbáld ki másikkal (foglalat is okés e ? )
Amúgy nem hinném, hogy a nyák szakadt volna meg, inkább egy reball és megoldódik ilyenkor...
kalmanchris ajánlottabb egy SSD bele, sokat dob rajta és op rendszernek - egyéb programoknak elég a 60-as is de inkább a 120 GB jobb választás.
-
MR!!
aktív tag
válasz
petervarga #13233 üzenetére
Hali !
Ha kézzel meg tudod kicsit forgatni, nem érezni, hogy szorul ? Lehet csak vmi "por" került bele, amit kompresszorral ( pl: benzinkúton ) óvatosan kifújkálod. De közben nem szabad hagyni, hogy szétpörgesse az agyát a venti, érdemes megfogni vmivel addig míg fújkálod.
Ha nem segít, akkor esetleg pici wd40 spray-vel befújni ha lehet. Ha pedig ez sem segít akkor lehet vmi nagyon elkopott benne és érdemes cserélni pár ezer forint, minthogy egyszer csak ne vedd észre - megszorul és nem hűt ...
-
MR!!
aktív tag
Hali !
Sztem ez "COF" hiba, és valszeg javítható. Kérdezd meg [axlrose32] -t hátha...
(13227) mazza neked is őt tudom ajánlani kijelző ügyben : [axlrose32]
-
MR!!
aktív tag
válasz
lajtika #13217 üzenetére
Kijelző meg normális fényerővel működött ?! Érdekes ilyet még nem tapasztaltam. Kijelzőnél lehetett a zárlat, mert ha nem ott van akkor nem ég le a kábel, de mivel a hiba a kijelző részénél volt így sok áram akart volna átjutni rajta.
Pl mintha egy konnektorba sok nagyt eljesítményű (mikró, olajsütő, hajszárító stb) fogyasztót kötsz és egyszerre működteted csak a lakásban van biztosíték ami ezt megakadájozza, hogy leégjen a falba a vezeték.
Kijelzőt ellenőrizd. Utána (de már mindegy) a kábelt
-
MR!!
aktív tag
válasz
Sheldon90 #13215 üzenetére
Ránézésre jók az eredmények, kivéve a CPU frekije szúrja aszemem -> TURBO BOOST
Én kikapcsolnám (energiasémánál vagy Biosba)
Illetve a RAM-okat is le kellene csekkolni egy MemTest-el ha lehet...
lajtika ott valami komoly zárlat lehetett ! Meddig "működött" úgy a kijelző?
-
MR!!
aktív tag
válasz
radir01 #13211 üzenetére
Hali !
Jó lett volna egy fotó vagy videó amin látszódik a hiba. Nekem gpu hibának tűnik elsőre. Van rendes hűtése, nem melegszik nagyon ?
A memória hibát Memtest-el vagy próbára beteszel másik RAM-ot (ha van, ha nincs másik slot esetleg)
A gpu kicsit már neccesebb. Én csökkentett módban próbálnám először ki, ha úgy oké, akkor lehet RAM.
Illetve a reset ( táp kábel , akksi ki, bekapcs gomb nyomva tart ~45 mp ig és vissza minden) próba hátha...
* fn+ kijelző - ki-be kapcsolásra se reagál (fényerő + - ) ?lajtika ha melegszik , akkor valszeg túl nagy áramot vesz fel (pl zárlatos az egyik led benne) vagy alapból túl nagy fesz-t kap a géptől. Ha a fényerőt (fn+ bill komb.) leveszed is melegszik ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
germinator66 #13210 üzenetére
Hali !
A CPU-ban van, nem lehet cserélni - javítani, ha arra gondoltál. Szerintem csak szedd szét, vedd ki mozgasd meg tedd vissza és csinálj egy (BIOS) resetet hátha helyreáll.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Sheldon90 #13205 üzenetére
Hali !
Nem ártana egy gép tipus, op rendszer és egyéb info.
Legfőképp tesztelő progikkal (Aida, HDD Sentinel,MemTest) lehet a hibás részt jól behatárolni ilyenkor.
Javasolnám ezek lefuttatását , illetve utoljára telepített progik, driverek, virusírtók stb leszedését...Ezután: melegedés mértéke, és tesztek eredményei alapján tisztább képet lehet kapni a megfagyás hátteréről.
Lehet memóriahiba, HDD hiba , lehet wifi modul vagy csak simán egy driver.
Nem árt átmozgatni az alkatrészeket (HDD,RAM,Wifi,DVD)
-
MR!!
aktív tag
válasz
marilllyo #13203 üzenetére
Hali !
Havernak régebben hasonló problémája volt egy Dell-el. Explorer-ben (másik böngészőbe nem) mindig kékhalálozott véletlenszerűen.
Viszatettem neki a régi háló drivereket és megszünt...
* szóval nem mindig a legújabb driver a "jó" , próbáld meg hátha neked is bejön
-
MR!!
aktív tag
válasz
0pityesz0 #13199 üzenetére
- Meg kellene nézni a futó folyamatokat, hátha valami progi nagyon megterheli a procit és azért melegszik majd áll le. (lehet vírus).
- ha a progik rendben és még mindig melegszik, akkor alaposan ki kell takarítani és újrapasztázni (boltba ~3k)
- ha ezután is melegszik (valszeg a hővezető cső rossz ~7k)
+ op rendszer újratelepítése, és egy hűtőpad (~3-5k) ajánlott
* az nem baj, hogy állandóan benne van az akksi - felesleges/hülyeség kivenni...
** ha nem akarod kitakaríttatni a géped, akkor nézd meg egy progival (pl Aida - stress test) a hőfokot és hűtsd közben egy külső ventilátorral. Ha úgy működik akkor "ideiglenesen" elég egy [jó hűtőpad]
-
MR!!
aktív tag
válasz
thomeef #13172 üzenetére
Annyira nem vágom ezeket az Intel Core procikat. Lehet jobb lenne másik topikban rákérdezni:
vagy
esetleg
(#13174) attila1980 azt írtad "kezdésnél a THINKPAD feliratot is épphogy, aztán totál semmi, fekete minden " ebből gondoltam a szalagkábelre.
FN + fényerő fel kombinációra se erősödik a kijelző fénye ?(#13171) odinempire próbáld meg másik töltővel ( elvileg 90 W-os? )
-
MR!!
aktív tag
válasz
attila1980 #13167 üzenetére
Hali !
Szalagkábel ? Ha a zsanéroknál nyomkodod - jobban kinyitod/behajtod - nem villan be a kép ? Esetleg klaviatúrát lekötöd próbára nem-e az szabályozza le...
* illetve akksi nincs-e megpurcanva, gyári normális töltő van hozzá...
** reset (ezt mindig javaslom egy próbát megér, sose tudni) -
MR!!
aktív tag
válasz
thomeef #13168 üzenetére
Pont ez jutott eszembe nekem is : szoftveres hiba vagy beállítási probléma lehet.
AMD VGA van vagy Intel ?
AMD-nél próbálj Videó beállításoknál "Pulldown" , "Egyenletes videólejátszás kényszerítése", "Aktuális videóbeállítások kényszerítése internetes videókra"
Ha játéknál is csinálja :
AMD Control->Játék->3D beállítások -> Képkockasebesség vezérlés -> Várakozás a függőleges frissítésreYoutube videóknál (internet) csinálja - ok
Videólejátszónál (Pl VLC vagy Media Player Classic) - ?
Játéknál - ?
* illetve GPU (hardveres) gyorsítás be van kapcsolva ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
thomeef #13164 üzenetére
Hali !
Ha jól értem, akkor teljes képernyő lejátszásakor ?! Vagy kis ablakos lejátszásnál is csinálja?! Azt nem látjuk milyen gépről van szó és milyen beállításokkal megy, de egy függőleges képtükrözéssel is kipróbálhatnád, hogy akkor is a kép felső része villódzik.
A hiba [ilyen] ?
-
MR!!
aktív tag
Egy bevizsgálás "díja" nem lehet túl nagy összeg (1-2 ezer) és megmondják mi a baja, ill. kb mennyibe fájna a javítás... (normális helyeken így szokás)
nem normális helyen, ha nincs is nagy hibája (pl kábel nem érintkezett jól) elkérnek gyorsan 10K-t hogy baja bolt készen van stb...
-
MR!!
aktív tag
válasz
sewente #13147 üzenetére
Hali !
Nem ártana egy fotó róla ha tudsz csinálni. Amúgy nem hiszem, hogy kicserélnék neked. Ez a LED-es TV-khez hasonló a "technológiából" adódó sajátosság, hogy nem teljesen egyenletes a kijelző háttérmegvilágítása -> ez okozza ezt a fajta jelenséget.
* amúgy sem használod teljesen fekete képpel ....
** tévéknél a keretet szokták "kitömni" egy kis papir fecnivel, ahol jobban bevilágít. itt nem tudom lehet e...Denox7 szintén nem ártana látni a hibajelenséged....
Lehet megnyomódott a kijelződ, vagy megcsavarodott kissé és a diffúzor ( ami a háttérfény egyenletes eloszlásáért felelős - egy fehér lap -) sérülhetett meg sztem.
peckusg Vedd ki a HDD-t és próbáld meg úgy beindítani, ha nem akk RAM csere, ha az sem akk reset
-
MR!!
aktív tag
válasz
Zotya220 #13145 üzenetére
Hali !
Én a HDD-t (HDD Sentinel) és a RAM-okat (MeMTest) is lecsekkolnám
+ Aidaval megnézném a hőfokokat stb...
+ nem ártana beszerezni egy hűtőpadot sem [mondjuk egy ilyet] - nem drága 6K-t simán megér , ajánlott
* egy "reset" is ajánlott: táp kábel kihúz, akksi kivesz , bekapcsoló gomb nyomva tart ~45 mp ig
-
MR!!
aktív tag
válasz
feedme #12996 üzenetére
Hali !
Ha nem akarod egyből szervizbe küldeni, akkor mozgasd át a RAM modulokat (vedd ki tedd be) , illetve a HDD-t. Gondolom nem maradt benne DVD lemez, USB-s valami , ilyesmi ami megfogná...
A Biosba is belenézhetsz, állíthatsz (pl DVD kikapcs, vagy boot sorrend).
Nekem úgy tűnik, mintha a HDD nem pörögne fel időre vagy a RAM modul nem érintkezik normálisan.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Tibroo #12984 üzenetére
Hogy lehet cukor nélkül teát inni ?
Komolyra fordítva:
Ha már "pukkant" az nagyon nem jó. Elég sok minden elszállhatott, biztosítékot ne keress , inkább vmi táp köri ic... Sajnos elég sok mindent magával ránthatott ...
Nézesd meg szakemberrel,az a biztos. Legalább megmondja mi ment ki és érdemes e javítani stb. Plusz garanciát is ad rá ha ő javítja...
* legközelebb cukorral igya azt a teát és nem lesz ilyen gond
-
MR!!
aktív tag
válasz
szilva91 #12967 üzenetére
Hali !
Próbálj meg resetelni:
1. húzd ki a táp kábelt, vedd ki az akksit, húzzál ki belőle minden esetlegesen rádugott (pl külső egér usb),
után ~1 percig tartsd nyomva a bekapcsoló gombot.
2. táp kábelt dugd vissza és hátha beindul.
Ha nem, akkor akksit is tedd vissza és úgy próba.
Ha ekkor sem, akkor az elemet vedd ki, várj ~1 percet és tedd vissza.
Ha ezután sem, akkor vedd ki, HDD-t és próba vagy , ha több RAM modul van , akkor egyesével próbáld le.
Ha ezek nem segítettek, nincs több ötletem, valszeg vmi alaplapon elszáálhatott...
-
MR!!
aktív tag
válasz
kreten67 #12951 üzenetére
Az igaz, hogy régi gépeknél ahol már az akksi csak dísznek van benne, hanyagolható
De egy újabbnál sokan tévhitből azért veszik ki, hogy megóvják ... Mire számítanak, hogy 10 év múlva beleteszik és de jó lesz... addigra az a gép már rég elavult lesz és az akksi is valszeg nem lesz 100 % os de még 80-an se , még ha díszdobozban tárolta is...
Az én notim ( HP DV6000 - 2010-es) folyamatosan benne van az akksi, igaz havi egyszer szoktam akksiról hazsnálni ~ 30 percet. Semmi baja nincs. Netezgettem vele múltkor 1 óra 55 percet bírta...
ad4m1337
elég morbid dolog, de ha megpróbálod először egy kukás kijelzőn próbáld ki és az egész felületen menj vele (polírozó gép) végig.
fotózd le előtte , utána hadd lássuk mi is az "ezt ti ne próbáljátok ki otthon" mutatványt
* ezt amúgy komolyan gondoltad ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
bopeti98 #12949 üzenetére
Elvileg azoknak a progiknak amúgy tényleg nem kellene "bekavarni", de valami oknál fogva mégis összefüggésben volt a hibáddal. Lehet telepítettek pluszba még valamit, vagy állítottak, ami a rendszered instabil működését okozta.
hukli21
Sose értettem miért veszik ki a notiból az akksit
Nem lesz semmi baja ha benne marad !
Viszont ha nincs benne, akkor ez lehet....
Valszeg miután kihúzódott a tápkábeled , pánikszerűen igyekeztél visszakapcsolni a géped, de az még nem tért magához. Ha visszatetted volna az akksit és tápkábelt , vártál volna ~30 mp-t akkor "simán" elindul. Remélhetőleg tényleg nem lett baja.
Jó lecke volt sztem : akksit ne vedd ki ...
Ja és ilyenkor azért nem árt egy biztonsági mentést csinálni (képek , videók, fájlok ....)
-
MR!!
aktív tag
Hali !
Elsőre hűtés bajnak mondanám. Ha teszel rá jó hűtést (noti hűtőpad vagy egy sima ventillátor- ráállítod) akkor meg kell szűnnie.
Másodsorban HDD hibának, bár ezt ki tudod zárni egy pendrive-ról lejátszott filmmel is.
Egy tesztelő (Pl Aida) progiban vizsgálódhatsz a hőmérsékletekről mennyire kúsznak fel terhelésre, akár HDD teszt is.
Szaggatásnál érdemes megfigyelni Feladatkezelőben a proci kihasználtságát, RAM állapotát, futó folyamatokat. Illetve GPU terhelés, hőmérséklet értékeket.
* de okozhatja egy hibás hardver (pl wifi, usb-s eszköz, hangártya stb) is a problémát, egyesével lehet őket tesztelni és kizárni. (pl letiltod wifit vagy hangvezérlőt eszközkezelőben)
pubos
Rendben , OK.
-
MR!!
aktív tag
válasz
bopeti98 #12936 üzenetére
Hali !
Nem adta meg magát a videokártya nyugi!
Vezérlőpult-> Energiagazdálkodás->
Képernyő kikapcsolás : XX (perc)
Alvó állapot kezdem.: XX (perc)
Speciális energiaellátási beállítások
(amúgy meg nekem se reagál ha alvó állapotba kerül külső egérre, mivel usb-t is kikapcsolja, csak Touchpadra "ébred fel"- feltéve ha be van kapcsolva )
-
MR!!
aktív tag
válasz
gépgyilkos #12934 üzenetére
Hali !
Ha kicserélted az alaplapi elemet egy újra és még így is baj van a dátummal, akkor lehet nem az elemmel volt a probléma. ( lehet nem érintezik jól az elem , forrasztás stb hiba is)
Egy resetet is próbálj meg, hátha helyreteszi a dolgokat:
táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart ~ 1 percig.
utána tápkábel vissza és próba (néhány gép akksi nélkül nem indul, lehet vissza kell azt is tenned)
Az a biztosabb, ha újra telepíted a Win-t rá.
Előtte azért nem ártana HDD sentinellel megnézni a vinyót tutira és a RAM-okat Memetest-elni...
Bios frissítés ?? Ha bevállalod és minden kötél szakad azt is megpróbálhatnod...
* ha nagyon tutira akarsz menni, teszel rá egy hűtőpadot ( a tuti hűtés miatt) ha nincs elég ráállítani egy sima mezei szobai ventillátort
-
MR!!
aktív tag
válasz
gépgyilkos #12922 üzenetére
Hali
Ha jól értem nem a gép áll le, hanem csak a háttérvilágítás szünik meg ?!
Csökkentett módban is csinálja ?
Sztem a vga-d rosszalkodik vagy inkább haldoklik...
-
MR!!
aktív tag
Hali !
Amikor még ment akksival 1 órát, mennyire merült le ? (%)
Nem szeretik, nem szabad őket teljesen lemeríteni.
Lehet mély kisülésbe esett, onnan meg már nehéz visszahozni...
Töltést már többet nem tud tárolni, azért jelzi a teljes töltöttséget. Feszültsége viszont nagyon leesett a "kritikus" pont alá és ezért nem világít a ledje.
Ötletem annyi lenne, hogy valami fogyasztóval (izzó ~ 30-40 w) kellene "meríteni" kicsit (pár perc) majd ismét feltölteni jó hosszú ideig (2-3 óra) hátha...
-
MR!!
aktív tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
bammbula #12894 üzenetére
Hali !
Ha tényleg csak bill kombinációval "varázsolt" le a képet , akkor:
fn + F1 gomb (külső kijelző ki-be kapcsolás)
vagy
fn + F5 (fényerő ráadása-többször nyomkodni)
aszem, de a szimbólumok segítenek a gombokon...
TheChos3nOne
Hali !
Mióta csinálja ezt ?
Vírusirtó , tűzfal kikapcs ?!
LAN-on vagy WiFin ? Esetleg mind a kettőn fagy ?!
Eszközkezelőben minden OK ?
Csökkentett mód hálózattal is kifagy ?
Milyen folyamatok futnak eszközkezelőben ? Automatikus indításban mik vannak ?
Nem ártana egy Hálózati adapter újratelepítése...
-
MR!!
aktív tag
válasz
#34322688 #12893 üzenetére
Ha elkezdem mozgatni a kijelzőt, akkor egyszer csak bedobja a kék halált, rendszer memória hiba címszóval. Nem értem az összefüggést.
A WiFi antennája a kijelzőben van és valszeg az okozza a galibát (rövidrezár vhol vmit...)
Vagy a kiejlző fólia kábele a bibis... Megtörhetett (idősebb gépeknél a sok le-fel nyitogtatástól)
Ha vissza teszed a WiFi modult de nem kötöd rá az antennáját , akkor is lefagy ?
wolf1511
Hali !
Akksiról ha tud üzemelni, úgy is leáll a rázogatástól ?
Át kellene mozgatni miden lehetséges dolgot, mert lehet csak egy egyszerű kontakt hiba. Ha nem segít, akkor sajnos valszeg BGA...
Először RAM modulok ki-be helyezése (esetleg radirral megtisztítani az érintkezőit), HDD kivenni érintkezőket átnézni, megfújkálni. Akksi ki-be. Illetve fólia kábelek a bekapcs gombnál...
-
MR!!
aktív tag
válasz
ghostrider20 #12867 üzenetére
Hali !
Telepítés után a Boot sorrendnél HDD vagy SSD van elöl ? Gyanús, hogy nem. Maradt szerintem USB-n. Állítsd át...
-
MR!!
aktív tag
Akkor valami progi kavarhatott be ... Sose tudjuk meg
-
MR!!
aktív tag
válasz
Shocker #12829 üzenetére
Hali !
Keresd őt : [Dell XPS]
-
MR!!
aktív tag
válasz
Zsolty001 #12825 üzenetére
Nekem sikerült egyszer pár gombot porszívózás közben kiszippantani a helyéről, utána persze porzsákban keresgélés és visszarakás...
20eFt ?
ááá, kizárt, hogy itt az oldalon ne találj olcsóbban
u.i.: már úgy is mindegy annak a billentyűzetnek, szedd szét és porold ki rendesen, először 1 nem működő gombot próbálj meg - gyakorolj rajta - nem egyszerű ...
Praetorianus
Tiltsd le a beállításoknál a wifi adaptered ha nem használod és kipróbálhatnád azt is, hogy vezetékes netet se köss rá próbaképp.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Zsolty001 #12823 üzenetére
Hali !
Nem hinném, hogy az "erős porosodás" miatt nem működne - gyanús.
Inkább a szalag kábele lehet a probléma - megtört , nem érintkezik jól - korrózió (belefolyt vmi)
Ha mégis a porosodás mellett vagy, akkor csak mechanikusan tudod eltávolítani pl kompresszorral kifujatod (ne egyből közelről és nagy nyomással, csak fokozatosan) illetve először rázogatással fejjel lefele (gravitáció) vagy porszívó ( de itt is óvatosan, nehogy beszívja a gombokat )
+ az alaplapi aljzat tisztíása se ártana (kicsit kifúkálni)
Egyébként nem egy drága dologról van szó, biztosan találhatsz itt a hardveraprón is vagy neten pár ezer forintért ha kell új...
-
MR!!
aktív tag
válasz
Praetorianus #12817 üzenetére
AVG nem nagyon ismerem, de a NOD32 csinált olyat nekem is, leállítás előtt ellenőrizgetett.
Nézd meg a beállításait illetve a Feladatkezelőben láthatod, hogy mi dolgozik akkor...
Esetleg uT nem tudja olyan gyorsan bontani és lezárni a kapcsolatokat...
RIV
-
MR!!
aktív tag
válasz
Praetorianus #12814 üzenetére
Hali !
Milyen progik vannak telepítve ? Pl a vírusirtó is megfogja rendesen...
PX Antispy-ban van olyan funkció, hogy "gyors leállítás" - próbáld meg azzal hátha segít
-
MR!!
aktív tag
válasz
anarchimedes #12811 üzenetére
Hali !
Akkor próbálj meg egy nem Boot USB-t rátenni és elindítani, hátha kiíírja nem BOOT USB van benne és továbblép
vagy
LAN kábel-t rákötni és netről hátha "feleszmél"
ha ezek sem , akkor kézikönyvében megkeresni , milyen bill kombival lehet Default Biost előhozni...
-
MR!!
aktív tag
válasz
kreten67 #12810 üzenetére
Olyan, mintha a hőmérséklet érzékelő rossz értéket küldene a vezérlésnek. Vagy nem érintkezik valami normálisan és azért vagy a zéró offset mászott el. Elvileg valahogy lehet szoftverikusan kalibrálni a hőmérséklet érzékelőt.
Addig a te megoldásoddal tudja csak használni.
RIV
- Ha csak 1 RAM modul van akkor tedd át a másik slotba. Ha több van benne , akkor egyesével próbáld le , mozgasd át nem érintkezik.
- HDD hiba, vedd ki és próbáld meg nélküle elindítani (rosszl érintkezik és nem tudja beolvasni ezért BIOS ig se jut el)
- RESET (gomb elemet vedd ki vagy akksi tápkábel kihúz és nyomva tart bekapcs gomb ~45mp-ig)
-
MR!!
aktív tag
válasz
rbalint88 #12801 üzenetére
Hali !
Vga- hűtése, hővezető cső nem jó...
Valami bibi vana VGD-d körül, nézd meg újra, hogy minden a helyén van e ! Jól ráfekszik a hűtő , nem e maradt ki vmi. Ha minden oké, akkor valszeg a hővezető csöved lett rossz, gyengült el ( állítólag gáz van benne ami segíti a hővezetést- ez szökhetett ki belőle)
-
MR!!
aktív tag
válasz
Bushman12 #12803 üzenetére
Hali !
Kontakt hibának tűnik első ránézésre , mégpedig a kijelző fólia kábele vagy kijelző hiba...
Mindenféleképpen reklamáld meg, ha kell kérem a jegyzőkönyv-panaszkönyv - a főnökkel akarok beszélni stb !
Ez csak rosszabb lesz !
roliat
Hali !
Én megpróbálnék egy másik (régebbi vagy újabb) drivert is illetve csökkentett módba egyszer be és kilépni.
Nem csak GPU , HDD hiba is lehet.anarchimedes
Próbáld meg :
táp kábel kihúz , akksi kivesz , bekacsoló gomb nyomva tart ~45 mp ig utána akksi vissza és próba.
vagy Bios default ... (vmi bill kombinációval , leírásában benne kell lennie) ,
usb-be ne legyen semmi
-
MR!!
aktív tag
válasz
matyi19 #12762 üzenetére
Hali !
Próbáld meg: táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart kb 45 mp-ig. Utána tápkábel visszadug és próba...
* Illetve Biosba lépj be (F2) és nyomj egy alapbeállítást.
+ HDD kivesz , gép beindít , kikapcs HDD visszatesz és próba indítás újra
+ ha több RAM modul van akk egyesével lepróbálni , hátha vmelyik rossz és az fogja meg. -
MR!!
aktív tag
válasz
#68216320 #12760 üzenetére
Hali !
Valami stabilitás teszttel próbáltad már (Everest , Aida stress test) stb ?
Nem zárnám ki az SSD-t sem ( gondolom azon van a rendszer amiről fut) illetve találkoztam már hasonló jelenséggel, akkor alaplapi chipset tűzforró volt, tettem rá hűtést és megszűnt.
Ha melegedésre gyanakszol, akkor zárd ki! Tegyél rá vmi jó hűtőpadot és kiderül...
*illetve a proci hővezető csöve már nem működik rendesen - hiába pasztáztad újra a procit - a hőt már nem tudja normálisan elvezetni a procitól.
-
MR!!
aktív tag
válasz
lovas001 #12673 üzenetére
Hali !
Nvidia beállításoknál fixre kellene állítani a FAN sebességét és a GPU órajelét visszábbvenni...
Illetve Win ergiasémánál proci energiafelhasználását visszább venni...
Delehet, hogy a hővezető csöved rossz , akkor hiába a pasztázás , portalanítás stb ha nem vezeti el a hőt a hővezeték...
És amúgy forró levegőt fúj ki a gép? Egy jó laptophűtővel ilyesminek nem lenne szabad előfordulnia...
-
MR!!
aktív tag
válasz
ZTE_luky #12654 üzenetére
Hali !
Ha kissé változó hangú, akkor lehet ventilátor (fordulatszám-terhelés függő).
Ha folyamatos, akkor lehet vmi táp magas frekije zavar be (hangszóró sípol ilyenkor halkan).
Próbáld meg csak akksiról. Kicsit rázd is meg óvatosan hátha vmi a billentyűzet közé esett (morzsa, porszem) vagy picit nyomkodd meg a touchpad körül. Esetleg fejhallgató kimenetbe dugjál be egy fülest, akkor némítja a hangszórókat.
De sztem inkább vmi kontakt hiba (csavar nem jól lett meghúzva, ventilátorba beleér vmi...
-
MR!!
aktív tag
válasz
StreetBizTO #12652 üzenetére
Ha már leformázod ismerősnél egy HDD Sentinel vagy Chkdsk sem ártana...
-
-
MR!!
aktív tag
válasz
StreetBizTO #12648 üzenetére
-
MR!!
aktív tag
válasz
#81562624 #12645 üzenetére
Abszolút nem ad életjelet ( venti nem pörög fel, DVD olvasó neme villan fel, kijelző háttérfénye se megy) ??
Vagy beindul a gép maga (kivéve HDD) és van háttérfény (csak a képernyő üres) és a DVD tálca is kijön ...?!
Mert ha semmi életjel nincs akkor táp hiba gyanú, ha kis életjel akk alaplap hiba vagy HDD (esetleg vmi más fogja meg)
Illetve ha nem is elemeire szedni, de egy "nem akar beindulni" nál HDD-t kivenni és úgy kipróbálni. Ha akkor elindul nélküle-y HDD hiba... Ha akkor sem valszeg alaplap (déli híd stb)
StreetBizTO
Hali !
Biosban AHCI mód ? Illetve formázd le először (partíció törlés is) és üres HDD-re próbáld meg !
Gondolom 32 bites Win-t akarsz feltenni 2GB RAM-ra. És RAM ! Ellenőrizd le azért MeMTest-el. Nekem már volt gép (igaz asztali) ami nem volt hajlandó 1 bizonyos RAM modullal telepítődni...
*feltételezem minden OK agéppel ( hűtés,HDD GPU stb)
-
MR!!
aktív tag
válasz
#81562624 #12643 üzenetére
Hali !
Mi is a hiba, mert nem igazán világos?!
-HDD nem indul és fekete képernyő
vagy
- nem tölti az akksit
esetleg mind a kettő
Nem ártana átnézni
Töltőt : nem e melegszik, kábele nem törött, csatlakozója oké és gyári töltő vagy nem
HDD: Sentinellel lefuttatni egy ellenőrzést
RAM-ok: átmozgatása, illetve felcserélése másik slotba (szemrevételezés chip-ek), MEMTEST lefuttatás
Egyéb: Bios-ba belépni , alapbeállítás , RESET- akksi,tápkábel kihúz, bekapcs gomb nyomva tart 1 percig, kontakt (bekapcsoló gomb, HDD csatlakozás, RAM, táp, kábelek stb ) hiba keresés...
Egyenlőre ezeket javasolnám...
-
MR!!
aktív tag
válasz
Kisfundy #12640 üzenetére
Amikor csak fekete képernyő van, beindul a HDD ? Hallani, hogy pörög ? Tápról használod vagy akksiról üzemel ?
Arra gondolok, hogy esetleg nem bírja elindítani a HDD-t és megakad... Akksi nélkül is ki kellene próbálni. Vagy teljesen feltöltött akksinál + táp , is csinálta ?
Vagy kontakt hiba ... alaplapi déli híd ... táp ...
*még egy akksi kivesz táp kábel is kihúz, bekapcs gombot nyomva tartani 1 percig - próbát megér, illetve ram-ok átmozgatása se ártana.
-
MR!!
aktív tag
válasz
KFChicken #12557 üzenetére
[axlrose32] -nek írj privit és küld el neki benne a hibajelenséget (videó)
u.i.: elég elfoglalt, de ért hozzá és jó tippeket ad
-
MR!!
aktív tag
válasz
KFChicken #12554 üzenetére
Hali !
Próbáld meg itt : [ LCD, plazma és projektoros TV-k hibái]
és keresd : [axlrose32]
Valszeg kijelző probléma (vagy LVDS - szalag - kábel)
Üdv
-
MR!!
aktív tag
válasz
andris1602 #12506 üzenetére
Attól függ hol veszed és milyet, mekkorát...
COMPA108422 10,8V-5200MAH LI-ION IBM/LENOVO NOTEBOOKAKKU - HUF 12 651,00 +ÁFA
COMPA108333 10,8(11,1)V-7800MAH LI-ION NOTEBOOK AKKU - HUF 15 516,00 + ÁFA
LENOVO BATTERY PACK 6 CELL FOR R/T/W/SL SERIES - HUF 20 848,00 + ÁFA
Feszültség: 10,8V, Kapacitás: 5,2Ah, Tipus: Laptop-Akku, Összetevők: Lithium-ion (Li -ion), Újratölthető: igen, Tartalom (db): 1, Szín: fekete
Töltő:
60 W-os 5.000+Áfa
20V-4,5A NETZTEIL FÜR IBM, LENOVO NOTEBOOK 90W - HUF 5 999,00 + ÁFA
-
MR!!
aktív tag
válasz
andris1602 #12497 üzenetére
Akkor már miért nem vettél eredeti akksit is hozzá ?
Kaneven ha garis akk egyértelmű vidd vissza. Sajnos sztem 2-3 hét de érdeklődj előtte telefonon, és megmondják.
peppa25 akksi nélkül is próbáld meg elindítani, de általában be szokott jönni amit ati012 írt...
vagy vedd ki tedd vissza a RAM-okat , lehet nem érintkezik jól vagy ha csak 1 modul van akk tedd át másik slotba ( de ha tényleg csak 1 modul van az áltban csak az első slot-ban működik)
-
MR!!
aktív tag
válasz
andris1602 #12481 üzenetére
Hali !
Töltője gyári ? Az eredeti van hozzá , nem valami gyengébb ?Azért nem kapcsol be ha nincs teljesen feltöltve az akksi, mert nem bír egyszerre tölteni és tápot adni a laptopodnak. Nem az akksival van baj szerintem.
Nézd meg hány Watt-os a töltőd.
-
MR!!
aktív tag
válasz
balipapa01 #12465 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest