- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Petiii
csendes tag
válasz
Dell XPS #12396 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget neked is! A biost is frissítettem már, az sem oldotta meg sajnos.
Arról még nem írtam, hogy sokat hurcolom magammal a gépet, és táskástól egyszer odaüthettem valahova (fel sem tűnt), mert a hűtőborda nyílásánál a műanyag szálkákból kitört 2-3, de a borda nem látszik sérültnek. Ettől függetlenül lehet, hogy ekkor lett vele valami... Bízom benne, hiszen talán ez lenne a legolcsóbb forgatókönyv.Ez már nagyon off, de látom ármester vagy, kihasználnám a lehetőséget...
Tudnál nekem kérlek mondani egy összeget erre a gépre? Kicsit megingott a bizalmam a samsungban. Lehet, hogy javíttatás után megválnék tőle. Szép állapotú, azt a 2 hiányzó szálkát leszámítva. (rf511 S04, i5 2520m, GT540m, 6gb ram, windows 7 home premium)
-
F_Petiii
csendes tag
válasz
Dell XPS #12393 üzenetére
Épp most fejeztem be harmadjára, sajnos ugyanaz a helyzet minden esetben. Egyszer hibázhat az ember, na de háromszor?
Vagy valamit sorozatosan rosszul csinálok... Eddig csak PC-ket pasztáztam, ott soha nem volt ilyen gondom. Van valami extra, vagy eltérés amire oda kellene figyelnem egy PC-hez képest?
Kicsit féltem tőle, hogy elrepedt a hőcső, vagy elengedte egy forrasztás, és ezért nem szállítja a hőt rendesen... bekapcsoltam ventilátor nélkül. Szépen melegedtek a bordák, úgyhogy eltörve szerintem nincs. (bár nem szedtem darabokra)Lehet, hogy nem csúcsminőségű a pasztám, de ennyire az sem befolyásolhatja.
-
F_Petiii
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is lenne egy melegedős probléma. (Samsung RF511 S04 i5 2520M)
Amint ráeresztettem a Prime95-t a CPU hőmérséklet felugrott 90 fok fölé, 1-2 másodpercen belül ki is kapcsolt a gép. Arra tippeltem, hogy koszos a ventilátor, vagy nem érintkezik jól a hőcső. Kapott egy takarítást, újrapasztazást (igaz ezüstös nem volt itthon, csak a fehér).Most a terhelés elindul, fut is, viszont még mindig nem tökéletes. A CPU még mindig nem tud maximális órajelen dolgozni, folyamatosan változtatja a feszültséget. Ha felmegy a hő 90 fok körül, akkor leveszi 0,8v-körülre, ekkor lehűl 60-70fokra, 1 másodpercre megint kap ~1,1voltot (3,2 ghz), de a következő másodpercben már megint 90 fok körül van és leveszi az órajelet/feszültséget. Mondanom sem kell, hogy a venti fel se tud pörögni max fordulatra ennyi idő alatt, elkezd begyorsulni, a következő pillanatban pedig már szinte leáll, mert már csak 60-70fokos a CPU. Aztán ugyanez újra és újra. A kifújt levegő sem túl meleg.
Tehát valamennyit mintha javult volna a helyzet, mert már legalább fut a teszt, de nem hiszem, hogy ez normális jelenség. Tapasztalt már valaki esetleg ilyet? El lehet valamit pasztázásnál rontani? Inkább úgy kérdezem, hogy van esetleg valamilyen trükk, amivel még jobban lehet csinálni? Vagy valami más baja (is) lesz?
Köszönöm szépen előre is!
-
F_Petiii
csendes tag
válasz
kreten67 #11624 üzenetére
Köszi a választ.
Ettől féltem. De hogy lehet az, hogy csökkentett módban meggyógyul? Olyankor is ugyanazt a vga-t használja, csak driverek nélkül nem? Vagy rosszul tudom?
Csak érdekességből kérdezem, nem igazán vagyok benne a témában. Még annyi érdekelne, hogy érdemes szerinted javíttatni? Abszolút nem ismerem az árakat, sokat segítene, ha egy közelítő összeget tudnál mondani, hogy mégis miben gondolkozzak...
Köszönöm szépen előre is!
-
F_Petiii
csendes tag
Sziasztok!
Nővérem Toshiba L300-asa elég furcsán viselkedik az utóbbi időkben. Ha létfontosságú, specifikációt is írhatok, de ha nem fontos, nem pazarolnék rá sorokat.
A hiba: teljesen random újraindul, vagy kék halál, vagy lefagy, vagy eltűnik a megjelenített kép és helyette szürkés zöldes négyzetek jelennek meg a képernyőn, amik enyhén vibrálnak(ez lefagyással jár együtt). Ezek közül valamelyik...
Van amikor kibír fél órát, van amikor órákat, de van amikor 10 perc alatt többször is csinálja. Olyan is előfordul elég gyakran, hogy bootolni sem hajlandó elsőre, csak 4-5. alkalomra. Ami a legérdekesebb, hogy csökkentett módban működik normálisan, egyik hiba sem fordul elő.
Ramokat terheltem, rendesen működnek. Merevlemez tökéletes állapotú. Videokártya driverre tippeltem még, (jelen esetben chipsetbe integrált intelről beszélhetünk) úgyhogy letöröltem, ami fel volt telepítve, de a hiba ugyanúgy előjön. Kapott egy új Vistat (az előtelepítettet), azzal is csinálja. Nincs több ötletem...
Ti mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Autós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest