- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TommyNagz
senior tag
válasz
mokesz82 #9945 üzenetére
Ezer éves a cucc (ATA busz). Ne várj túl sokat tőle, valószínűleg a másik meghajtó is szar. Nekem van a polcomon 5 ilyen atás slot-loadingos Matshita, a legtöbb nem működik. Vagy nem olvas be semmit, vagy nagyon válogat. Ezek sajnos x idő után beporosodnak, és ez lesz a vége. Nem nagyon találni már ezekből működő példányt, ami mindent olvas.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
janos80 #9917 üzenetére
janos80 figyelmébe ajánlom:
InsydeBIOS könnyen javítható, nekem is hülyült már meg.
Tehát:
1. FAT-ra formázott Pendrive-ra a helyes fájlnévvel ellátott BIOS
2. Akku ki, töltő ki
3. Fn+Esc lenyomva tart, töltő bedug, power gomb megnyom. (Ha bekapcsoltad a gépet, elengedheted az Fn+Esc-et)
4. Fel kell hogy pörögjenek a ventik, A pendrive ledje villogni fog egy idő után, és kb. 3-4 max 5 perc múlva leáll a gép és kész is vagy. Próbáltam, garantáltan működik. Ha az Fn+Esc nem megy, akkor Win+B gombot kell lenyomva tartani -
TommyNagz
senior tag
válasz
aakosch #9902 üzenetére
Win telepítő alatt csak egy szabvány driver van, ezért nem működik ott még rendesen. Nézd meg aida-val, hogy tuti Elan touchpad van-e benne. Ha igen, a gyártótól kapott drivert tedd fel, az Elan oldalán úgy tudom semmi nincs, csak egy jótanács, hogy a gyártónál érdeklődj. Ha viszont jó driver van fent és szar a touchpad, akkor tényleg hardveres a hiba. Nekem olyan már fordult elő, hogy Elant írt ki a gép, de Synaptics touchpad volt benne.Aztán elment szervizbe és a felső burkolattal együtt a synaptics touchpadet elanra cserélték...
-
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Delpo91 #9886 üzenetére
Én abban bíztam, hogy a 4. alkalom után visszatérítik a gép árát, vagy kapok egy új gépet. Szerencsére a 3. kísérlet után úgy nézett ki, hogy sikerült megjavítaniuk a gépet (2. alaplapcsere......) és meg tudtam tőle szabadulni. Az meg egy külön nonszensz f@szság, hogy ebben a szarban volt egy i5 2410m HD3000-rel. Persze mit csinál a nyomorult Lenovo? Letiltja a HD3000-et, és tesz bele egy radeon 6370M-et. Teljesítményre a notebookcheck szerint egy és ugyanaz a kettő, egy darab fps-sel se tud többet a Radeon, cserébe viszont többet fogyaszt...ennek is sok értelme volt, dehát ilyen cég ez...
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Delpo91 #9884 üzenetére
Lenovo Support...ne is mondd. Nyomorult, inkompetens, idióták...háromszor járt kint Bydgoszczban a g570-esem! Hosszú történet, ha rákeresel a topicban, leírtam, megtalálod, ha érdekel. Lényeg, hogy sok jóra tőlük ne számíts. Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy Acert...ez is volt már szervizben, de egész más a hozzáállás...a Lenovonál pl. te könyörgöd ki a trackign kódot, amikor visszafelé jön a gép, az Acernél meg SMS-ben és emailben értesítenek a gép állapotáról, a szervizelés folyamatáról, és a tracking kódot is megadják...undorító gusztustalan szar cég a Lenovo is, a Teleperformance is (ez a call centerük) és a Jabil is (ez pedig a szerviz).
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Delpo91 #9877 üzenetére
Megmondja a program is. Szar a HDD. Próbáld meg betenni egy másik gépbe, és a HDD Sentinellel felület újrainicializálást csinálj rajta. Nekem javított már meg ez a cucc egy 11 bad sectorral rendelkező vinyót, ami azóta is folyamatos használatban van. Azelőtt meg a rendszernaplóba irogatta az I/O errorokat folyamat, és fagyott is a gép rendesen. Aztán jó volt nézni, ahogy a kondíció 80-tól fokozatosan 100 felé kúszik
Hajrá! Más baja nincs, csak ez lehet.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bull84ghia #9656 üzenetére
Akkor egyenként ki kell keresni minden hardvert, és a hozzá tartozó drivert az oldalról.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bull84ghia #9654 üzenetére
Alján nincs matrica a konkrét típussal?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
norgetroll #9618 üzenetére
Szia!
Volt/van g570-em, szoptam vele rendesen. Keress rá a hsz-eimre ebben a topikban, és elolvashatod. Lényeg: harmadik próbálkozásra javították meg a gépem. A szervizesek inkompetens, igénytelen idióták, hogy csúnyát ne mondjak senkiről....
-
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok!
Acer kiterjesztett garanciális ügyintézéssel kapcsolatosan lenne kérdésem. Van egy 2 éves Acer Aspire 5750G masinám, aminek a garanciájával szeretnék élni. MInt megtudtam, a garancia vonatkozik a véletlen káresetekre is. Eredetileg pixelhiba miatt hívtam fel a supportot, és csak megemlítettem, hogy megnyomtam az egyik sarkát. Erre mondta a supportos srác, hogy ingyen cserélik. Mivel picit módosítottam a gépen, aggódom, hogy a garancia érvényesítésénél gondot jelentenek-e ezek a dolgok:
-Optibay-t tettem a DVD író helyére, és jelenelg a gyári 640GB HDD ott van.
-Az eredeti HDD helyére egy SSD került.
-Windows mellett Mac OS X is van a gépen.Beleköthetnek ezekbe? Ha nem muszáj, nem szerelném vissza gyári állapotára, épp elég nekem, hogy le kell image-elni mindkét OS-t.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Impressa #9221 üzenetére
Mindenképp referálok. Amúgy annyiból korrektek, hogy figyelmeztettek, lehet, hogy törölnek mindent a vinyómról, szóval van backupom, nem is ez a baj. A baj az, hogy azért belaktam rajta a Windows-t, nem szívesen telepíteném újra és kezdeném előlről a konfigurálgatást, reszelgetést. Az a baj, hogy nem találtam semmilyen nomális backup megoldást. A Complete PC backup egy szar, a norton ghosttal szintén nem tudtam dűlőre jutni, az Acronis True Image meg nem látja forrásként a diszket. Mac-en annyira egyszerű
CarbonCopyClonerrel image-et megcsinálod, kimásolod külsőre, et voila. OS X installerrel pedig restore-olod. Ennyi. Azért ha valaki erre tud megoldást, akkor ne tartsa magában
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Impressa #9219 üzenetére
Azért jó ezt hallani. Az én G570-esem van most kint a lengyel szervizben. Én a gyári dobozban küldtem ki töltővel és akksival. Tettem azért papírt a billentyű és az lcd közé, biztos, ami biztos.
Azért az nem volt jó jel, hogy a megbeszélés után nekem kellett a UPS-nél intézkednem, miután a supporttól is én könyörögtem ki egy tracing kódot...2 napig nem jött a futár, amikor beléptem a Trackinghez, kiírta, hogy címpontosítás kell. Ezt is én intéztem el telefonon. A tracking szerint 2-3 nap volt, mire kivitték a egyáltalán a gépet. Most a pünkösd miatt pedig megint csúszik a dolog. Remélem jövő héten már azért visszakapom a gépet. Az meg hogy egy hardveres hiba, és a burkolat sérülése miatt gyalulják a hdd-t hihetetlen. Na majd meglátjuk. -
TommyNagz
senior tag
válasz
Impressa #9144 üzenetére
Muxless graphics, elvileg a hd3000 es a radeon ossze tud dolgozni egyes modelleknel. Ennel pont nem. Bar most varok egy moddolt biosra, hatha azzal menni fog (unlockoljak a rejtett menuket
) Nekem az os x konpatibilitas miatt lenne nagyon jo a hd3000, az atival nagyon sok a baj. (16bites szinmelyseg, fantom nem letezo vga kijelzo, es rohadt sok buheralas aran megy csak
)
A hutes meg ugy latszik az also kategoria atka.
Jut eszembe: rezlapka + atlag paszta, vagy szuz huto + ezustporos paszta? Esetleg mindketto? Ez mar lehet, hogy ugyanaz az effekt lenne, mint a tul sok pasztanal. -
TommyNagz
senior tag
Nagyon vékony rétegben kapott pasztát, pici pöttyöt kentem szét a CPU-n és a GPU-n az ujjammal (fóliával). A rézkockán gondolkodtam én is, lehet, az még többet segítene a dolgon
Szerencsére most már nem fúj annyira a gép, ha "Normál" módban van. Ha maximális teljesítményre van állítva, akkor folyamatosan, még így is. Szerintem a BIOS-szal is gond van, illetve rosszul van megírva...én 45 foknál már nem járatnám a ventit. Max. 50, de inkább 55-nél kapcsolnám be.
-
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
Lenovo G570 gyári hűtőpaszta....Most én vagyok a hülye, vagy ez tényleg gáz? Én soknak tartom, Prime95 alatt 95 fokig melegedett a CPU. Megkentem nagyon vékonyan csak a "tükrös" részt Cooler Master pasztával, azóta maximum 83-ig megy fel teljes "blend" alatt Prime95-tel.
A GPU talán még rendben is volt, de azért arra is tettem újat. -
TommyNagz
senior tag
válasz
Aldo Novares #9111 üzenetére
Én okádani tudok ezektől a rohadt laptophűtő padoktól. Ha olyan a gép, hogy szükség van rá, akkor ki is vághatod a francba az egészet. Az én G570-esem is piszok mód melegszik, lásd picit fentebb. Ha még garos a géped, akkor vedd fel a kapcsolatota support-tal. Ha már nem, akkor kend újra a hűtőt, én is ezt tervezem. Vannak nagyon jó ezüst tartalmú paszták, amik nagyon jól vezetik a hőt. Leszeded az eredetit ami rajta van, és egy papírvékony rétegben felviszel az új pasztából egy keveset. Tuti jobb lesz utána. Engem kiborít, hogy folyton megy a venti maxon. Én a garancia elvesztésétől félek csak, amúgy már rég megcsináltam volna...A billentyűzeted nem lötyög? Nekem igen, a Delete gomb környékén. Rohadt idegesítő. Faterom G580-asán ugyanez....azért ez kicsit kiborító, nem? Nagyon rosszakat olvastam a Lenovók hűtéséről. A pasztából vagy nagyon sokat raknak rá, vagy semmit...ezt is nekünk kell megoldani.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Aldo Novares #9109 üzenetére
Ramot teszteld le, bar a melegedes sem kizart. Everest-tel tudod figyelni a homersekleteket. Virusirtonak meg Avast. Nagyon jo, es eg evig ingyenes.
Imprrssa: ha nem vitte meg el a futar a gepet, akkor ma este megkapja a cetlit mindenkepp.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Impressa #9105 üzenetére
Alapbol megy szervizbe ez a szemet...szarok a zsanerok, es neha nem kapcsol be az egesz gep. Ma irtam a supportos sracnak, aki intezi, hogy 95 fole mennek a magok. Ha nem csinaljak meg, ujrapasztazom en valami ezustos cuccal, talan ugy jarnek a legjobban. Kezdek csalodni a Lenovoban. Az IBM-ek nem ilyenek voltak...Amugy sokan irjak a forumaikon hogy gaz van a pasztaval. Olyan is volt, aki szetkapta, es uszott a pasztaban a cpu es a gpu is...a masik veglet, hogy nem vot rajta paszta egyaltalan...komolyan inkabb megcsinalom en
-
TommyNagz
senior tag
Sziaaztok!
Most vettem egy g570-es IdeaPad-et hasznaltan, es van egy kis bajom vele. Neha eljatssza, hogy nem kapcsol be. Felvillan a power led, venti nem porog fel, 3 mp mulva ki is kapcsol. Ha megmozgatom, megnyomkodom kicsit, akkor bekapcsol. Van meg ra gar, de hianyzik belole egy csavar (bal oldali zsanernal, alul). Olvastam, hogy masoknak is estek ki belole csavarok. Nem feltetelezem az elozo tulajrol, hogy szetszedte a gepet. A csavar eleg gaz, de abban bizok, hogy belul is van valami indikator, es nem hajtanak el egybol a szervizbol, mar ha nem volt meg szetszedve a gep es csak a csavar hianyzik. Mit gondoltok ti errol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy óra, két rendszer
- Gumi és felni topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Autós topik
- iOS alkalmazások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Pro 15" / i7 2.9GHz - 4 Mag / 16GB RAM / 512GB SSD / Radeon Pro 4GB
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Acer Nitro AN515-45 / Ryzen 7-5800H / RTX 3060 / 32GB
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest