- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
germinator66 #16453 üzenetére
Menthetö elviszed ide itt pár perc alatt megoldják az akku újraindítását.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
germinator66 #14169 üzenetére
Hy
Am ha jól tudom akkor az aksi ciklus végét jelzi
Meleg nagyon az aksi? Mert néha akkor is csinál ilyet..
-
_Berci_
aktív tag
válasz
germinator66 #14103 üzenetére
Igen-Igen jól látod
-
_Berci_
aktív tag
válasz
germinator66 #14101 üzenetére
Szia
Szerény véleményem szerint kb olyan, mint a töltött patron...
Rövid távon lehet, h olcsó, de hosszú távon nagy ráfizetés lehet.Csak egy példa:
Aksid újonnan 20k megcsinálják neked 7k ért
Majd fél év múlva megin (eddig 14)
Majd megin.... (21k)
Magyarán kb 1 év alatt költesz annyit az után gyártottra/felújítottra, mint egy eredetireZárlat, túlfesz, stb meg ilyeneket nem is említek
(láttam már 2 éves gépet ekfüstölni hibás aksi miatt)
-
MR!!
aktív tag
válasz
germinator66 #13210 üzenetére
Hali !
A CPU-ban van, nem lehet cserélni - javítani, ha arra gondoltál. Szerintem csak szedd szét, vedd ki mozgasd meg tedd vissza és csinálj egy (BIOS) resetet hátha helyreáll.
-
kreten67
senior tag
válasz
germinator66 #12153 üzenetére
Hát az inverter biztos nem ,mert ledes a háttérvilágítás.
Lehet ez többféle hibaforrás,mint pl a led kijelző vagy az alaplapon is néhány alkatrész,esetleg a kijelző kábele. -
mobileman
senior tag
válasz
germinator66 #10761 üzenetére
Hát elég érdekes a hiba eredete, ahhoz képest, hogy gyanúsan BGA- s, de még a tápáramkör sincs rendben vele..
Valahogy bele tudsz nézni a belsejébe? A gányolásnak nyoma van, nem is kicsi.. -
válasz
germinator66 #8796 üzenetére
Igen ez furcsa, de a BGA hiba elképesztő dolgokat tud produkálni...
-
válasz
germinator66 #8792 üzenetére
A FET-ek hektikus működése nem hőmérséklet függő (oké, nagyon forrón tudnak azért vicces dolgokat csinálni, de ez inkább a tápegységekre jellemzőek) Ha hideg-meleg állapotra változik a működés, akkor az elsősorban BGA joint, kondi és ritkább esetben ellenállat hiba lehet. Persze biztosat csak mérés után lehet mondani.
-
válasz
germinator66 #8732 üzenetére
Ha fokozatosan jön elő a hiba, akkor az sanszos, hogy valahol egy kondenzátor lesz, az említett fel-ek környékén.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8736 üzenetére
Igen, jól érted ez nem BGA probléma, és ráadásul a leírtak alapján nagyon "típikus" esete, mert tényleg nem lehet bekapcsolni, de ha sikerül, akkor a végtelen intervallum....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Szia,
Sajnos hibás az alaplapon táp, ill. töltő-áramkörnél az alaplapi feszültség szabályozó (zárlatos MosFet), vagy a kapcsoló (Schmitt-Triger). Amennyiben teljesen megáll a vezérlés (on-off), akkor már be sem tudjátok kapcsolni a gépet, hiába kapja az impulzust... (KillHates tudja javítani)
-
Toby888
senior tag
válasz
lehet alaplaphiba, ugyan ez volt az asus laptopommal, mára már besem kapcsol...
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8660 üzenetére
Szia,
Ha az egér sem működik, akkor nyilván a külső billentyűzet sem fog (ahogy írod is..), szvsz, oda lett a déli-híd (chipset). KillHates, vagy belátásotok szerint....
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8132 üzenetére
Áhh...az kész, valami "zöld" módon kellene gondoskodni a további sorsáról...
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8129 üzenetére
Szia,
Akkor elvesztettem a fonalat útközben, Mea Culpa!
Akkor a ThinkPad IBM esetében; amennyiben HDD nélkül elindul a telepítő média gond nélkül (merevlemez igényig), akkor ott valóban "kuka" a merevlemez.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8090 üzenetére
Szia,
Most már összezavarodtam egy kicsit. Elsőre megállapítottuk, hogy nem igazán jó a merevlemez (Linux LiveCD), majd újra ellenőrizve kiderült (BIOS opció), hogy mégis jó, csak érintkezési problémája, mégpedig a Caddy-keret SATA-PATA adapterénél. Ezt igazoltnak is véltük, hiszen mozgatásra felismerte a BIOS a merevlemezt és lefutott a teszt hibátlanul, majd elindultunk MultiBay-be adaptert keresni.
Sikerült szerezni egy másik Caddy keretet és nem történt változás mégsem, majd ezután újra ránéztél és ez lett? Akkor arra tudok gondolni, hogy a folyamatos "érintkezési" problémák leírták a HDD-t. DE, annyi minden történt itt, hogy ha van lehetőség nézd meg ott is!
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7856 üzenetére
Szia,
Beszélj közben Te is a kollégával..[link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7853 üzenetére
Arról kellene egy kép, ami Neked kell, hátha van valamelyik szervízben a sok "lom" között....
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7852 üzenetére
Szia,
Igen, azt én is láttam, hogy szét lehet szedni ( mondjuk én még nem kaptam szét), akkor másképpen fogalmazok: tudomásom szerint nem lehet külön kapni adaptert a MultiBay-hez (Caddy-keret), még a gyári is kompletten kapható.
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66 #7852 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7846 üzenetére
Szia,
Nem tudok ilyen lehetőségről, hogy a Caddy keretben cserélni lehetne az adaptert (SATA-PATA átalakító.).
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7846 üzenetére
Köszi, nem kell, ismerem. Megnézem....
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7844 üzenetére
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66 #7529 üzenetére
Na, sok sakkozás után az állás: a driveot akkor látja, ha felemelt billnél a bay csatlakozóját felülről (merőlegesen) picit "nyomva tartom", azaz mégiscsak valamilyen kontakthiba. Próbáltam már ezerféleképpen pucolni, de nem javul...Gyanítom, hogy a caddyben található kis közmodul IDE fele, ami az IDE-BAY átalakítást csinálja, nem 100%-as... Ilyet van esély szerezni valahonnan?
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7837 üzenetére
Szia,
Köszi a jelzést, valahogy éreztem......ha jónak látod, tedd vissza és úgyis nézd meg légy szíves, hogy mit produkál.
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66 #7837 üzenetére
Plusz adaléknak pedig annyi, hogy a BIOS beépített HDD check-je meg lefut hibátlanul...
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7827 üzenetére
Szia,
Szerintem, nézz rá még légy szíves külső rack-ben. Tudom, eldobta mind a rövid és a teljes "tesztet", de már ért meglepetés...
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7825 üzenetére
Szia,
Igen, rossz az elektronikája a HDD-nek, értékek nem tűntek annyira drámainak...
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7823 üzenetére
Köszi a jelzést, ránézek!
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7811 üzenetére
HP problémád megoldódott? Sorry, éjszaka rövidre fogtam az "Intel-ATI" Switchable Graphics problémáit, amit mostanság nagyon sok esetben tapasztaltam (nem jó illesztő, nem működik a CCC, nem lehet beállítani, csak Win frissítéssel jó az Intel driver, nincs támogatottság,), ami azt feltételezte, hogy a kettő "nagy" cég között esetleg a háttérben nincs minden rendben.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7807 üzenetére
Szia,
Megnézném még egy Linux LiveCD-vel, hogy azzal látja-e, esetleg egy ki/be, ránézni külső házban Sentinel-lel az állapotára. Kétesélyes, vagy halott ahogy sejted, vagy visszahozható, Win frissítéseknél szokott előfordulni...
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66 #7808 üzenetére
Egész konkrétan ezt azután írja, ha XP boot alatt kék képernyőt dob, restart után ez fogad. Ha manuálisan ki/bekapcsolom, akkor megint lehet(ne) bootolni, majd keződök elölről.
Kékképetnyő: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66 #7807 üzenetére
Egész pontosan ezt írja ki néha:
ERROR
2100: HDD0 (Hard disk drive) initialization error (1) -
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7539 üzenetére
Még alakíthatód, de gyanítom, hogy az....
-
válasz
germinator66 #7541 üzenetére
Az SPD-ben rossz információ van tárolva. Szerencsére a géped "felszámolja" a ramot boot-oláskor (mint a régebbiek általában) de egy új DDR3-as gépnél ez betenne a Winfosnak rendesen, ott már csak az SPD adataival kalkulál a BIOS és ebből adódóan a rajta futó programok.
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66 #7538 üzenetére
Nah, asszem elkiabáltam...
Szóval, amikor úgy tűnt, hogy jó, akkor a BIOS-ban kiírta hogy "Modular Bay: CD-ROM", a "Not Installed" helyett. Ekkor a hozzáadott Dell "Driver and Utilities" CD-ről el is kezdett bootolni, aztán egy idő után kikapcsoltam, majd win-be belépve láttam, hogy nem látja (közben eject is volt, tehát elmozdulhatott), azóta szintén ez a helyzet BIOS-ban is.
Amikor bekapcsolom, és bent van egy CD, azt hallani, hogy POST alatt olvassa, de utána semmi, ejectre sem reagál.A fentiek alapján még mindig elképzelhető ODD hiba, vagy esetleg inkább valami kontakthiba?
-
válasz
germinator66 #7534 üzenetére
Szedd ki megint;
-nézd meg a csatlakozót a gépben bent egy elemlámpával, hogy teljesen tiszta legyen, ne legyen papírfecni, hajszál benne
-nézd meg a csatlakozót a bay-en, hogy azzal is rendben legyen minden
-nyisd ki az odd-t egy kiegyenesített gemkapoccsal, és finoman mozgasd meg oldal irányban, hogy esetleg a meghajtós lötyög-e a magában a beépítőkeretben
-vizsgáld meg a kis csavarokat amik összetartják a keretet és a meghajtót rögzítik benne (hátul) hogy meg legyenek húzvaHa nem találsz mechanikai bajt, akkor sajnos elromlott a meghajtóban az elektronika és cserélned kell.
Nálam 1-2 ezer Forintért tudsz venni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7534 üzenetére
Igen, nem is látja, meg kellene nézni egy másik ODD-vel is....(szerintem meghalt..)
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7531 üzenetére
Erre gondoltam: [link] itt pl. nem sikerült, azért látod az hieroglifákat sorozatszám helyet..
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7529 üzenetére
Szia,
BIOS felismeri, látod a Setup-ban? A gép egyébként hibátlan, csak az ODD kérdése, csatlakozása merült fel? (Interface) Próbáltad már ki/be szedni az érintkezések miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest