Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
raczger #17442 üzenetére
köszi... nagy kár, többet segített volna... így,hogy semmilyen módszerrel nem akar indulni, vagy alaplapot cserélsz, vagy megpróbálod javítattni, ha szeretnéd életre kelteni...
mondjuk nem tudom, hogy ebbe a laptopba lehet cserélni procit forrasztás nélkül,mert akár még az is ludas lehet
-
sptkyle
senior tag
válasz
raczger #9845 üzenetére
Személy szerint nekem is volt bajon az egyik PH-s forumtárssal pont notis vga ügyben... mondjuk azt, hogy nem voltam tul elégedett a végeredménnyel. :/ Viszont sikerült már az idők folyamán 2 nagyon korrekt notiszervizest is kifogni itt. Szóval nem lehetetlen.
Lehet még mindig gpu hiba. A legtöbb helyen nem végeznek tényleges reball-t, (még ha azt is mondják) csak reflow van.... rámelegítenek hőlégfújóval, aztán 12 000.
De ha tényleges reball is történik, az sem javítja meg az esetek 100%-ában a készüléket. Egy gpu-nak nagyon sok érintkezési pontja van nagyon kis felületen, elég ha 1 golyó rossz, vagy félig vezet. Ráadásul ilyen helyzetekben elég kényes tud lenni a gép a fizikai mozgatásra is (aminek nem használ a magyar posta csomagkezelési szokása sem), vagy 1-2 fok hőm.-különbségre. Ezeket sajnos látom nap mint nap... bár hálisten hozzánk nem hoznak vissza csak elenyésző mennyiségű gépet.
Szóval nagyon kényes művelet. Ráadásul a gpu piszok sok hőt tud termelni. Ha nem megfelelő a gép kialakítása, hűtése, a sok melegedés/lehülés deformálhatja az alaplapot. (jo, szemmel nem látható tized mm-ekről beszélünk, de adott esetben az pont elég ahhoz, hogy a gpu ujraforrasztás esetlegesen ne sikerülhessen tul masszívra)
Vsz.: Továbbra is GPU probléma a legvalószínűbb. (és könnyen lehet, hogy a szervizesednél még tényleg stabil volt a javítás)
@noreszz: Kicsit azért soknak tűnik az a CPU temp. Egy takarítás/újrapasztázás sztem jo ötlet lenne első körben. Hűtőpadokat én hanyagolnám. Egyrészt eddig én csak olyat láttam, ami a gyári venti ellen dolgozik/bekavar a gyári légáramba. Másrészt alap esetben ezek a gépek ugy vannak kitalálva, hogy bírják a keletkező hőt.(nyilván 1-2 csúnya konstrukciós hibás notin kívül)
Inkább próbáld meg kitalálni mi lehet a hiba, mintsem leplezni egy hűtőpaddal. (már ha egyáltalán lehet)
De persze ez csak az én véleményem. (valamint persze a hőfokokon kívül nézz rá a vinyóra, ramra, cpu-ra, nem e hibázik néha valamelyik... esetleg okozhat a pici hiba pillanatnyi megállást egy játékban) -
Dell XPS
veterán
válasz
raczger #9845 üzenetére
Világos, láttam is, csak nehéz és kényes probléma ez mindkettőtök részéről. Amennyiben többen rávetődünk, abból nem születik jó megoldás, ráadásul a másik felet nem hallottuk. Nagyon sokan javítanak, ügyfeleznek, ezért az érintettek tudják igazán a problémát megoldani. Szakmai részről: lehet (ne) más is, de szvsz is az alaplapnál lesz a hiba. Próbálhatod live Linux alatt, bonthatod a perifériákat; HDD, RAM, ODD, és akkor mindent megtettél a magad részéről. Én megértem a helyzetedet, remélem sikerül orvosolni!
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
raczger #9836 üzenetére
Az ő részéről en nem fair hozzáállás. Én eddig mindegyik gépemet zsoca929 kollégára bíztam, ő vállal garanciát a munkájára, ha pl. nem sikerül a reball, akkor nem kér a javításért semmit, ha vga chipet kell esetleg cserélni (volt rá példa), akkor erről tájékoztat időben árral együtt. Alaposan több 3D-s tesztprogrammal megnyúzza az adott gépet.
Akinél te csináltattad, kötelessége visszafizetni az összeg legalább 90%-át. Vissza kell küldeni a notit, vegye le a vga chipet és utalja vissza a pénzed, más esetben én jelezném itt a fórumon az illetékeseknek a megfelelő helyen.
-
ScrapUnit
aktív tag
-
Fr33zeye
tag
válasz
raczger #1171 üzenetére
Cs!
Ezek a kis maszekolások olykor tényleg jól jönnek, én is javaslom a hézagpótlást. Amúgy én is arra lyukadok ki a szituból, h nedvesség érte a panelt a bill alatt. próbálkozz, ha nem jön össze, sztem 1 kivizsgáltatást (ha meg is mondják, h konkrétan mi a hiba, de nem akarsz annyit ráfordítani, h a szervizesek csinálják meg) mindenképpen megér. buksz pár rugót, de utána lehet, h vmi okossággal meg tudod te is oldani fillérekből.
-
Bendegúz_50
tag
válasz
raczger #1169 üzenetére
Aha...akkor lövésem sincs...
Nekem volt már hasonló hibám (nem zárta az érintkezőket rendesen a gumilapra gőzölt vezető réteg) akkor én ezt egy csokipapír darab+pill. ragasztós fogpiszkáló segítségével orvosoltam és nem volt vele baj azután...
Egy dolog még eszembe jutott közben: próbáltad már sima alkohollal megpucolni az érintkező felületeket?
...hátha...
-
Bendegúz_50
tag
válasz
raczger #1158 üzenetére
Szia!
Hm...érdekes egy hiba az tuti!
Ne nézz hülyének
de megnézted, hogy rendesen felfekszik az érintkező felületre a bill. sor?
Esetleg párás helységben volt 2 hétig?
Nem ejtette le valaki?Ilyesmik jutnak eszembe ha bele gondolok na meg a jó öreg "KH" lehet ennyi a gond összesen.
Mit szólsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged