- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TwoLoki517
csendes tag
válasz
TwoLoki517 #39267 üzenetére
Most meg elindult így kb a 20. indításra... Viszont az rohadtul nem normális, hogy ennyiszer kellett indítani, vajon melyik hardver lehet hibás?
-
Tamás88
őstag
válasz
TwoLoki517 #37090 üzenetére
Akkor ott a böngészőkkel lesz valami, próbáld meg az összes kiegészítőt letiltani, majd újra egyesével bekapcsolni. illetve a hardveres gyorsítást is kikapcsolhatod, néha az is tud galibát okozni.
-
Formaster
addikt
válasz
TwoLoki517 #37082 üzenetére
A konfig kora biztosan nem okozza a problémát. Igazából amire kíváncsi lennék, hogy nem állsz-e attack alatt jelenleg is. Az említett vírus által megkaphatta a gazda az IP/mac címedet és lehet, hogy folyamatos attack alatt tart. Tennék egy próbát teljesen kihúzott net kábellel. Esetleg gyaluld le ismét a winfost. Ez nekem ram terheltségnek néz ki és vírus által megeshet az is, hogy a feladat kezelőben nem látod a ramot leterheltnek.
Én oprendszer szinten keresném a hibát. Először is gyalulj le mindent, majd kérd a szolgáltatód, hogy változtassa meg az IP címed. Ezután friss OS, majd első dolgod legyen egy Malwarebytes + valamelyik általad preferált vírusírtó. Én nem használok mást csak Malware + Win Defender, mégsem nyalok be évek óta semmit így. A malware megfog olyanokat, amiket semmi más nem. Kezdésnek megnézhetnéd ez most mit mutat nálad, mielőtt gyalulsz.
Ha gyalultál és friss IP-d és wined van vírusirtóval, akkor jöhet a netkapcsolat, majd a VGA driver lekapod, más nem kell most neked. Minden fázisnál ellenőrizném, hogy a hiba elindul-e. Ha a friss/szűz windowsnál is produkálja, akkor vissza az alapokhoz, bios beállítások részletezése, ehhez kérhetsz helpet az alaplap topikjában is, de ide is jöhet. Ha az is rendben akkor a hardver elemeket kell kiszűrni mi okozza. Derekasnak igaza van, lehet hogy pikk pakk meglesz a hiba, de lehet hogy órákat/napokat kell rászánni, de én már azért sem hagynám, ez így nem gép
-
MrDerekas
addikt
válasz
TwoLoki517 #37084 üzenetére
Nem akartalak korholni
Lehet szimplán nekem jött át így valami, vagy hosszú a napom, vagy front van, vagy nem is igazán neked kellett volna címeznem, amiért több helyen is pont a segíteni akaróknak szólnak oda, ez meg gyűlt bennem
Ennyire nem vagyok szaki. (Sőt!) A 65 az valóban példa volt. 70 és 80 fok között szokott lenni ez az érték, nagyon nagy általánosságban emlékeim szerint. A processzor adatlapját kellene megnézni a gyártói oldalon. Ott szerepelni szokott az elméleti maximum hőfok, illetve az órajel visszavételének a küszöbértéke. Ha tippelnem kellene, akkor 72-74 fok közé lőném be. De ez csak tipp.
-
=HG=
addikt
válasz
TwoLoki517 #37084 üzenetére
Lehet, hogy neked két éve van meg a proci, de 2010 juniusban adták ki..Tehát nem egy mai darab...Egy-két dolog változott azóta a pc világában... Én nem állítottam, hogy nem alkalmas netezésre...De... Fogalmam sincs mennyit értesz az egészhez, mivel nem ismerlek.. Ezért írtam általánosságban, hogy milyen problémák (is) lehetnek amik okozzák a jelenséget..
(#37083) MrDerekas
-
=HG=
addikt
válasz
TwoLoki517 #37080 üzenetére
Lassú a net,(LL Junior eléggé leterhelő!
)
kevés a memória, le van terhelve a proci... Az egy régi gép, eljárt felette az idő. Ne csodálkozz, hogy szenvedsz vele. Amit tanácsolnék: Minél kevesebb progit tegyél fel. Vírusirtót felejtsd el! Ha win10-et használsz, a vga driveren kívül ne is tegyél fel mást, mindent kezel kb a win... Autamatikus indításokat gyomláld ki, csak az menjen, ami feltétlen kell, a többit majd elindítod manuálisan...
Ugyan ezt tanácsolnám a tesódnak is..Ott még probléma lehet, hogy az integrált vga-nak rosszul van kiosztva a memória biosban... Egyébként is több memória segít, mivel ott a vga is a fizikai memóriából táplálkozik...
Egy kicsit zavaros is volt, amit írtál, de az a 100 fok rettenet... Egy jobb hűtő kéne a procira...Szóval összességében elég összetett a problémátok..Nem ártana keresni egy hozzáértőt, aki tudja, hogy mit kéne kezdeni a két masinával...Egy kis pénzt megérne rááldozni a szakértelemre...vagy szerencsével találni egy ismerőst, aki rendbe rakná a dolgokat...
-
TwoLoki517
csendes tag
válasz
TwoLoki517 #37079 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudtam, itt az X-akták 2. része.
[link] -
Formaster
addikt
válasz
TwoLoki517 #37055 üzenetére
Ez hogy 3ból 3 gép hasonló képpen kuka elég morbid. Net kizárva akkor esetleg lőjj egy cinebenchet, azzal láthatod mit hoz a proci hasonló gépekhez viszonyítva.
Szerk: igen, mindkét táp bronzos és főleg az fsp nincs túl méretezve, de ez is más jelenségeket kéne produkáljon.
-
Formaster
addikt
válasz
TwoLoki517 #37053 üzenetére
Ez így kezd x-akták lenni. Ilyen jó LatencyMon eredményt még sosem láttam játék alatt.
Milyen az internet kapcsolat? Online játékokról van szó? Esetleg wifin játszotok? Próbálok valami közös nevezőt találni, ami mindkét gépet érintheti. A tápellátás egyikben sem bajnok, sőt a másik gépben egyenesen kritikus, de nálad sem nevezném overkillnek, aminek a hatásfokán eléggé ronthat ez az áramerősség ingadozás. A másik gépben nem derül ki van-e dedikált VGA, ha nincs akkor nyilván nem egy gamelésre való gépről beszélünk, ez esetben kb ki is lehetne zárni a tesztelésből.
Őszintén szólva a te géped sem egy erőbajnok, de megfelelő beállítások mellett azért kellene futtatnia a gameket egy folyamatos fps mellett. Nem akarom azt mondani, hogy ezt meg ezt kezd el cserélgetni, de mindenek előtt a biztosíték táblát átnézetném valakivel, mert igaz a porszívó pillanatnyi terhelése elérheti a névleges felvétel 2-3x -át is, de ha a rendszer túlterhelt, akkor le kéne oldjon a biztosíték. Lehet, hogy ezen segített valaki és kicserélte egy erősebbre, de ez akár tüzet is okozhat, hogyha még nagyobb terhelés jelentkezik. Ha van lehetőséged kérnék valakitől egy normális tápegységet, de kötve hiszem, hogy ez produkálna olyan jelenséget, hogy az oprendszer belassul terhelés nélkül is.
Amit még megnézhetél a Rendszer/Speciális rendszerbeállítások/Speciális/Teljesítmény/Speciális/Lapozófájl mérete. Ezen kívül passzolom, nincs több ötletem
-
Formaster
addikt
válasz
TwoLoki517 #37050 üzenetére
Ezt nem lesz egyszerű kibogozni. Kezdjük el lehámozni...
Áram: Ez nem okozhatna ilyesfajta jelenségeket. De hogy érted, hogy pár másodpercre elmegy? Nem leveri a biztosítékot? Ha nagyobb terhelést kap, mint amennyit a kábel elbírna, akkor le kéne verje, máskülönben tüzet is okozhat. Remélem nem a jóféle alu huzalozás van.
Tápellátás: Ez majdnem biztos, hogy problémás, minden jel arra mutat. Prime alatti újraindulás, amit a kezdetekben elbírt, DVD/merevlemez hol megy hol nem. Sajnos a tápot tönkrevághatta a rossz elektromos hálózat, amennyiben ingadozó a hálózati feszültség.
CPU: Hogyan és mivel van mérve a CPU hőfok? Eressz rá egy RealTemp-et game közben, akkor látsz a végén egy max hőmérsékletet. Vannak programok amik között eltérő érték jelenhet meg, de a RealTime általában jó értéket ad. Ha üresjáratban felpörög a procihűtő annak oka van. Egyébként elég gyengusz arra a procira egy stock hűtő.
SSD: AHCI mód be van lőve? Teljesen optimalizálva van az SSD-re az oprendszer? Virtuális memória kilőve? Stb...
Alaplap: A jelenség kb kizárható, ha az előző lappal is megvoltak ezek a gondok.
OP rendszer: Na itt kizártnak tartom, hogy ne legyenek problémák. Nem lepődnék meg, ha az említett 3 gép mindegyikén ugyanaz az OP rendszer futna, ez sok mindent megmagyarázna. A youtube problémáktól kezdve az üresjárati lassulásokon át. Az a tippem, hogy az a rendszer alapjában sérült, vagy vírusos, mindenképp egy windows oldalról való op rendszerrel próbálkozzatok és lehetőleg egy kívülálló gépéről legyen kimásolva az adathordozóra, mert ha a tiéd vírusos, akkor feltöltés közben megtámadhatja a következőt is.
Minden esetre még két dolgot futtass le: Szedj le egy Malwarebytest és egy LatencyMon nevű progit, utóbbit futtasd game alatt és linkeld be ide a screenshotot. Ereszd rá a defendert is egy full scanre, tudom ez már 3, de jó lenne teljes képet látni. A prime95 helyett esetleg próbálj meg egy intelBurn testet futtatni, hátha az lemegy, de legyen közben a hőfok naplózva, illetve ne engedd 90-95 fok fölé.
-
TwoLoki517
csendes tag
válasz
TwoLoki517 #35399 üzenetére
LatencyMon eredmény, ha segít valamit.
[link]
A másik 2 típussal nem volt magas egyik szám sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Synology NAS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged