- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
xPraetoriaNx #35050 üzenetére
"Informatika nem egzakt tudomány", episode 8000...
Volt nekem az a problémám, amire ezt a kommentet írom válaszként. Megjárta a táp is, meg az alaplap is a szervizt, mindkettőre azt mondták, hogy jó. Miután visszakaptam az alaplapot gondoltam összerakom a gépet otthon deszkamodellen, és ha úgy se jó akkor az egészet viszem vissza szervizbe. Kitaláljátok, hogy második napja tökéletesen megy? Kész mázli, hogy kidobtam 6000 forintot az ablakon, egy hónapig a régi gépemmel kellett szüttyögni, meg mászkálhattam meló után ebben a dögletben...
Reméljük most nem az lesz, hogy megint megy 4 hónapig tökéletesen (január elején lett összerakva a gép, május közepén produkálta a hibát), aztán megint el kell járnom ezt a kanosszát.
-
dugo_
veterán
válasz
xPraetoriaNx #35372 üzenetére
Összeadod a TDP kereteket, meg azt a pár 10W-ot, amit elfogyaszt minden más és kész. Ezek az oldalalak iszonyatosan felülbecslik a fogyasztásokat.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
"Az informatika nem egzakt tudomány", 2342392. epizód. Most hívtak szervízből, hogy náluk tökéletesen megy a táp, szóval hétfőn vihetem az alaplapot, hogy akkor azt nézzék meg, mint 2. számú esélyes. -_-
-
Formaster
addikt
válasz
xPraetoriaNx #35161 üzenetére
Ez hűtés és feszültségek kérdése is azért
Az i7 880 4.1Ghz-et 1.41V-on tudott, a 7700k-val 1.3V alatt megvan az 5Ghz
Persze kinek milyen proci jut a szilícium lottóból, van akinek ennyihez többet kér, vagy nem is tud csak4.9Ghz-et
(#35158) diablo666: jelenthet sok mindent, de én táp vonalon szaglásznék. VGA miatt nem indulgat újra, inkább nem ad képet, vagy elszíneződik, esetleg el sem indul a gép. Ez a táp sajnos harmatgyenge, hiába az 550W jelző ez csak egy silver minősítésű táp. Próbálj meg szerezni egyet kölcsönbe. Nem kizártható lap hiba, vagy egyéb komponens sem, de ha másik táppal is ezt a jelenséget kapod, akkor kizárnék minden egyéb szóbajöhető komponenst és ha azok nélkül is jön a hiba akkor lap.
-
sto1911
veterán
válasz
xPraetoriaNx #35081 üzenetére
Nincs gond, 3 hetes memoriak, ugyhogy a bolt mar intezi is az ujat.
Ami fura, azon kivul, amit lentebb irtam az az, hogy elvileg 2800Mhz-ig mintha hibatlan lett volna. Szepen bootol, gyors, semmit nem vettem eszre. Viszont afelett meg el se indult legtobbszor, ha meg igen, akkor a leallitasig ismet szepen ment. Nem is vettem eszre semmit, mignem veletlenul megneztem az orajeleket, es be akartam kapcsolni XMP modba. Akkor kezdodtek a bajok.
Ami meg erdekes, hogy tegnap megneztem egyesevel is, es hirtelen az egyik elkezdte sipoltatni a lapot, holott addig hangja sem volt. Ma reggel meg 2x is sipolt ket modullal. Mintha folyamatosan doglene meg... Azert remelem az uj KIT-ig meg kihuzza -
sto1911
veterán
válasz
xPraetoriaNx #35071 üzenetére
Azt hiszem megvan a hiba oka:
Erdekes modon ha nem volt magasabb orajelen hajtva, akkor ment szepen, igaz, szerintem soha nem telt meg a memoria, bar neha egy-ket jatek lefagyott memoriara hivatkozva, de mindig ugyanott, szoval ugy gondoltam a jatek hibaja.Koszi mindenkinek, elvileg csutortokon itt az uj RAM.
-
sto1911
veterán
válasz
xPraetoriaNx #35069 üzenetére
En ugy gondoltam az XMP azert jo, mert csak atpattintom es beallit mindent. Ennek ellenere nalam nem mukodik, pedig elvileg kellene. Kell hozza masat is allitani esetleg?
2800-at megnezem este, ahhoz mit kell majd pontosan allitanom?
-
KubanitoS
veterán
válasz
xPraetoriaNx #35053 üzenetére
Belenéztem a házba, hátha látok valamit a táp környékén, lebontottam a ház elejét, hátha ott szakadt el valami kábel, de semmi.
Amikor feltettem az íróasztalra megpróbáltam bekapcsolni másik tápkábellel másik konnektorba dugva és akkor sem történt semmi.
Az eredeti helyén elosztóban van, a monitor és a hangrendszer kap áramot ugyanonnan.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Elsőre csere táppal tesztelj. Nagyon az tűnik a hiba forrásának. Jó lenne az előtt kiszűrni mielőtt magával rántja a többi komponenst.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest