- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
berzebub
aktív tag
válasz
bajtokarpi #35535 üzenetére
Első körben lehúznám a 2 régebbi hdd és úgy is tennék egy próbát. Ha úgy sem jó akkor hdsentinel felület teszt illetve egy sata kábel csere. A samsung hdd-k sokszor okoztak már galibát. + egy tipp: page file ne legyen az ssd-n mert jócskán csökkenti az élettartamát.
-
berzebub
aktív tag
válasz
bajtokarpi #35533 üzenetére
Üdv!
Mivel játszól és az hová van telepítve?SSD,HDD?Melyik HDD?Pagefile melyik hdd re van állítva?
-
berzebub
aktív tag
válasz
neongorack #35026 üzenetére
Az az xy táp valószínűleg haldoklik és úgy döntött magával viszi a tobbi alkatrészt is.
-
berzebub
aktív tag
válasz
mbalint987 #34653 üzenetére
Vagy vissza viszed a boltba es megcsinaljak neked, vagy kersz kölcsön valakitől egy skylake cput a frissitesig.
-
berzebub
aktív tag
válasz
mbalint987 #34651 üzenetére
Üdv!
Sanszos hogy neked is régebbi bios van az alaplapodon, ami még nem ismeri fel a kaby lake cpukat. Frissíteni kell.
-
berzebub
aktív tag
Üdv!
Valaki tudna ajánlani valami Live usb-s cuccot amivel a pendrájvról(amiről a live is fút) a gépre tudnék tenni pár driver-t,mert alaplapot cseréltem,de sajnos a skylake már magas a Win7-nek,nem szeretném újrarakni,majd jővőre.
-
berzebub
aktív tag
válasz
Askformore #33396 üzenetére
Akkor csináld a segéd progival, AISuite-ot töltsd,le benne van.
-
berzebub
aktív tag
válasz
Askformore #33394 üzenetére
Annyi, hogy neked a gomb az alaplap alján van középen, biost az asus oldaláról letöltöd , átnevezed,pendrivrera rákos,bedugod a lan alatti legalsó usb portba (ez fontos),nyomod a gombot az alaplapon 3 mpig,elkezd villogni a led,ha abbahagyja akkor ok.
-
berzebub
aktív tag
válasz
Askformore #33392 üzenetére
Üdv!
Előző tulaj milyen verziójú Biossal használta? Proc lábait nézd át, lehet elhajlott egy, de szerintem csak biost kell frissíteni, ami ezzel a lappal gyerekjáték még cpu nélkül is
-
berzebub
aktív tag
válasz
Redpuritan #33328 üzenetére
Üdv!
Azt a tápot ne erőltesd, új korában is hulladék volt.Alaplapi kondik rendben vannak,nincs púpos,kifolyt?
-
berzebub
aktív tag
válasz
gycs02 #33275 üzenetére
Amd catalyst vagy crimson driverben nézz szét szerintem. Elvileg az apu drivere ugyan az mint ami a 7770-eshez kell,ergo telepítés nélkül is azt kéne felraknia a winnek,ha meg nem akkora eszközkezelőben add még neki manuálisan a kicsomagolt driver helyét.
IstvánLászlo: Amdnél kicsit más a helyzet a dual graphics miatt, bár a 7770 nem dg kompatibilis azt hiszem.
-
berzebub
aktív tag
válasz
elfelejtette #31808 üzenetére
Raid-et használsz? Sata ide vagy ahci módban van?
-
berzebub
aktív tag
válasz
elfelejtette #31805 üzenetére
Az is lehet, nezd meg nem e hajlott el par lab a procin, akkor is csinalhat ilyet.
-
berzebub
aktív tag
válasz
elfelejtette #31803 üzenetére
Ez nagyon úgy fest, h valami driver hiba. Biosban kapcsolj ki minden onboard cuccot, LAN-t,Audiot mindent. Ha így sem áll fel még csökkentett módban sem akkor, egy régebbi win7 telepítővel kell próbálkozni.
-
berzebub
aktív tag
válasz
elfelejtette #31800 üzenetére
Kékhalál van? Eseménynapló? AMD-s alaplap drivereket felraktad? Az okozhat galibát.
-
berzebub
aktív tag
válasz
elfelejtette #31796 üzenetére
Üdv!
Sok oka lehet: tényleg rossza a 4. mag és azért volt tiltva, a bios nem szereti a core unlockot, vagy feszelni kell egy kicsit. Itt nézz körül.
-
berzebub
aktív tag
Hard Disk Sentinel,próbaverzió is elég, ha minden csík zöld és 100% akkor elvileg ok. Az a Chieftec táp biztos fél éves, mert már vagy 12 éve gyártyák azt a típust
A konfigod többi része? Hőmérsékleteket is nézd, lehet valami melegszik.
-
berzebub
aktív tag
-
berzebub
aktív tag
válasz
Lablovezel #31569 üzenetére
Tápot már kizártad?
-
berzebub
aktív tag
válasz
Lablovezel #31555 üzenetére
Milyen tápod van? Simán lehet, h a 12v-s ágon ingadozik a fesz és azért dilizik. Rossz sata kábel is csinálhat ilyet.
-
berzebub
aktív tag
válasz
sutyerák007 #31530 üzenetére
Üdv!
Kezdésnek vedd ki a vga-t és próbáld anélkül, ha akkor is csinálja akkor memóriákat egyesévvel memtest, ha nincs hiba, akkor hd sentinel.
-
berzebub
aktív tag
válasz
barca4ever #31493 üzenetére
Lapozó fájl hol van? Hibernálás kikapcsoltad? SSD?
-
berzebub
aktív tag
Próbáld Minitool partition wizard-dal, én évek óta ezt használom. Ha rendszert klónozol figyelni kell, hogy az összes particiót ami a rendszerhez kapcsolódik is klónozni kell( a win 10 azt hiszem 2 pár száz megás partíciót is létrehoz). Illetve ajánlatos az egész disket klónozni
-
berzebub
aktív tag
válasz
RVR400 #28198 üzenetére
A Watch Dogs azért elég szarul optimalizált game sajnos, komolyabb vasakon is döcög néha. A másik probléma amit most nézek az a 420-as HKC táp ami a gépet hajtja
30k körül lehet szerezni mondjuk egy FX4100 + valami olcsó lapot,de a + vga-val szerintem el sem fog indulni a táp miatt. Lehet próbálkozni mondjuk még Intel 1155-ös vonalon. Egy olcsóbb lap a olyan 12-13k + használtan egy i3 cpu 17k .Azaz 30 a min szerintem.
És akkor még egy normálisabb használt táp olyan 7-8k.
-
berzebub
aktív tag
válasz
BHeast #28192 üzenetére
Igen a HD 7800-at használod. Mennyi a kereted? Újat szeretnél vagy használtat? Amd vagy Intel? Milyen felbontásban játszanál, mekkora képernyőn?
RVR400 : Azért a dvga se olyan rossz, én egy 7850-as kártyával toltam ki a COD:AW-t mediumon simán ment +30Fps
Ha nem 4K-ban akar játszani akkor az új címeket kis beállításokkal el noszogatja. De ha komoly játszadozás lesz akkor annak is repülnie kell.
-
berzebub
aktív tag
-
berzebub
aktív tag
válasz
vito555 #28144 üzenetére
Üdv!
Kezdésnek azt a Tápnak nevezett Modecom valamit cseréld le, ugyanis szinte biztos, hogy az a bajok forrása. Szerezz valami jobb típust, ha kevés a lovetta akkor egy Thermaltake Hamburg vagy Munich (de csak azok amin épület van), ha nagyobb a keret akkor seasonic,antec,stb. Ha sokáig kapcsolgatod egyszer csak éget füst szagot fogsz érezni
-
berzebub
aktív tag
válasz
GGAllin #28135 üzenetére
Olvasgattam kicsit a külföldi fórumokat. Az esetek 75%-ban bios hiba. Próbáld meg a legújabbal,ha azzal nem akkor eggyel korábbival. Illetve amit megpróbálhatsz még, hogy kiveszed a dvga-t úgy állítod át 32mbre indítod, cmos clear és kártya vissza. Ha az alsó PCIe slotba rakod a karit akkor is ez a helyzet?
-
berzebub
aktív tag
válasz
adamovics13 #28118 üzenetére
Kezdésnek vedd ki az alaplapi elemet pár percre miután áramtalanítottad a gépet és utána tedd vissza. Utána pedig ird le milyen alkatrészek vannak a gépedben, bekapcsolás után csippanás van-e. Ha kiszeded a memóriákat van e csippanás ?
-
berzebub
aktív tag
-
berzebub
aktív tag
válasz
frikkfrakk #28002 üzenetére
Üdv!
Első körben a proci hűtéssel kell kezdeni valamit mert a 80-85 fok sok, 60-65 nek kéne lennie. Másodszor a táp milyen típus pontosan,mennyi idős? A teljes konfig elvileg terhelés alatt olyan 300w zabál. Egy próba erejéig egy jobb fajta cseretáp javallott .
-
berzebub
aktív tag
válasz
Ádám741 #27962 üzenetére
A sima memtest nekem is futkosott órákig hiba nélkül, de a goldmemory egy óra után kidobta a hibát.
-
berzebub
aktív tag
válasz
Massmurderer #27963 üzenetére
Utoljára 2011-ben forgalmazták,azaz minimum 4 éves táp, de inkább több lesz szerintem. Lehet,h 2008-ban jónak számított, de ma én nem raknék ilyet a gépembe, főleg ha zörög. Persze ez személyes vélemény csak, lehet csak egy ventit kell cserélni és elmegy még pár évig.
-
berzebub
aktív tag
válasz
Massmurderer #27951 üzenetére
Ha rosszmájú akarnék lenni azt mondanám: Dobd ki és vegyél egy normális tápot! Igazából nem egy ajánlott darab, gondolom használtan vetted. Itt tudnak bővebb felvilágosítást adni.
-
berzebub
aktív tag
válasz
#01478400 #27932 üzenetére
Elképzelhető, hogy a tápod nem bírja már szuflával. De kezdésnek szedd ki az egyik ramot és próbáld ki mind a két slotban, ha nincs váltaozás akkor a másik modulal is játszd el . Ha nem müködik, próbálj kölcsön kérni egy másik tápegységet és próba, ha akkor sem akkor lehet bele tenni egy csere vga-t.
-
berzebub
aktív tag
válasz
ilovedigweed #27877 üzenetére
Azért gondold meg, tápos fórumban a szakértő kollégák a komolyabb vga mellé egyágas tápot szoktak ajánlani
Itt kérdezősködj.
-
berzebub
aktív tag
válasz
ilovedigweed #27844 üzenetére
Bios Reset után is rosszalkodik? Húzz ki minden az usbk-ből, h van a Lan kábelt is és próba.
-
berzebub
aktív tag
Ahham, akkor amit tehetsz még(persze ha van rá módod): kipróbálod a hdd-t egy másik gépben,ha ott ok, akkor szerzel egy csere tápot és azzal is próbálkozol. Amúgy ha elektronika hibás a hdd a sentinel nem biztos,hogy mutatja mert lehet indulás/leállásnak érzékeli a meg-meg állásokat. Ami még előfordulhat, hogy az alaplapi sata vezérlőd kezd el rosszalkodni, ennek teszteléséhez egy kölcsön hdd kell és egy kis telepítés(bár ez nem sanszos)
-
berzebub
aktív tag
válasz
idegen lény #27736 üzenetére
Nem muszáj megvenni a W7-et, 30 napig ingyen használhatód a próbaverziót ami elég a tesztelgetéshez. A W8-al is az a baj, rengeteg a kompatibilitási probléma a régebbi cuccokkal. Valamelyik vezérlő csip forrasztása kezdi eldobni magát emiatt hol érintkezik egy láb hol nem,de ez csak tip.
-
berzebub
aktív tag
válasz
idegen lény #27733 üzenetére
Először is tegyél egy "normális" értem ez alatt nem béta állapotú rendszert a gépre. Ha 3 gigával használod elég a 32bit is. Én egy win 7 et javasolnék mert azt támogatja a lapos gyárilag. Utána lehet kezdeni az érdemi hibakeresést. De ez eléggé hardver hibának sejlik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest