- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
berzebub #35182 üzenetére
Ezek a certifikációk a tápok hatékonysági fokát jelölik. Ahhoz, hogy a hatékonyság nőjjön, minőségibb anyagok kerülnek felhasználásra. Nem véletlen, hogy egy bronz és platinum között lehet akár 4-5x differencia árban. Ráadásul, ha a hatékonyság csökken, akkor több hőt termel, ami hosszútávon szintén nem kedvez.
De mint mondtam közel sem 100% hogy táphiba. Egy túlterhelt táp inkább letiltana, mintsem újrainduljon a rendszer. Látatlanban nehéz ezt kibogozni, pont ezért ne is kezdjen el ütve főre konponenseket vásárolgatni.
-
neongorack
senior tag
válasz
berzebub #35027 üzenetére
A VGA es a HDD-k tesztelve lettek, nincs semmi baja egyiknek sem, amugy nem annyira regi a tap, mint pl a lap, tippnek jo volt, ra fogok merni multimeterrel, de ettol fuggetlenul meg mindig lapra gyanakszom, csak azt nem ertem a masikkal miert nem akar muzsikalni, mikor az Asussal is kepes volt bootolni, csak nagyon nehezen.
-
zabcs80
tag
válasz
berzebub #34860 üzenetére
Próbáltam, hogy kivettem a vga-t és az alaplapra kötöttem rá vincsik nélkül.
Jelenleg notebookra van rákötve a monitor és jól működik hdmi-vel. A gépre dp-vel kötöttem össze.
Holnap darabokra szedem a gépet és megpróbálok mindent megint elölről. Nincs jobb ötletem. Ha ez sem segít kell találnom egy szakembert. első körben nem vinnék semmit vissza garanciában amíg elképzelésem sincs miért nem megy a gép.
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
-
zabcs80
tag
válasz
berzebub #34857 üzenetére
Viszonylag sokáig váltakoznak a kódok, 99 után a2re ugrik. Samsung 1tb 850 pro-n van a rendszer. Satákat cserélgettem, elképzelésem sincs miért nem mehet. De eddig ment. kb. 2 napja nem megy. Minden gyári értéken fut. Az a fő baj, hogy lényegében az induló képernyő sem jön be. Semmi, csak a kódok ugrálnak, A2-re ugrik és utána villog a képernyő. Lehúztam mindent az alaplapról és arra is rádugtam a monitort, de nem segített.
-
Lacesz88
tag
válasz
berzebub #34582 üzenetére
Ha kiveszem a ramot és a vga-t akkor is ugyanezt csinálja. Felpörög a prociventi, halk speaker kattanás és leáll. Pár mp múlva újra elindul és ugyanez. Majd ez egészen addig, ameddig le nem kapcsolom az áramot. Azért fura mert mielőtt ezt csinálta semmi gondja nem volt a gépnek. Néha ha ramot cseréltem akkor volt olyan, hogy nem akart képet adni, olyankor pakolgatni kellett a ramokat más más slotba, vagy először eggyel elindítani, de hogy ez valaminek a jele-e azt nem tudom. De leállni akkor sem állt le csak nem kapcsolt be a monitor és nem volt a csipogó hang, hogy minden ok.
-
Askformore
senior tag
válasz
berzebub #33395 üzenetére
Nekem más lapom van, máshogy kell atnevezni szerintem, de nem nagyon találom hogy mire. Amúgy meg radugom a flashback USB portra, nyomom három másodpercig, elengedem, és utána atvalt a villogás sima zöld fényre. A kézikönyv szerint ilyenkor fajlnev hiba van, vagy rosszul dugtam be a pendriveot..
-
gycs02
tag
válasz
berzebub #33263 üzenetére
Az a gond, hogy nem találok letiltást a biosban, csak elsődleges vga t tudok állítani, az pciexen van. Azt nem értem, mi miatt tűnt el a 7770 az eszközkezelőből, mikor működik, s mikor beraktam, látszott mind a kettő. A letiltáshoz, még futok egy kört a megfelelő topikban, mert ha újra rakom, akkor is jó lenne letiltani.
-
Frenky89
addikt
válasz
berzebub #31654 üzenetére
Eddig kétszer csinálta:
- a tegnapi esetben épp egy VMware guest OS betöltődése után nem sokkal (+ egy PuTTy és egy Chrome volt még megnyitva),
- pár napja meg egy Excel-t nyitottam meg éppen (+ szintén egy chrome volt nyitva még) - viszont ekkor nem leállt hanem újraindult és POST után kiírta, hogy valami Surge Protection aktiválódott...Szóval nekem inkább randomnak tűnik.
-
Roland76
tag
válasz
berzebub #30581 üzenetére
Abszolút tiszta rendszerek próbáltam, minimális telepítésekkel. Még új a gép és nem "laktam be". Tesztelem, mert valami nem oké és keresem az okát. Win 8.1 is hasonló jelenséget produkált.
TB: Igen, közben én is megnéztem és 504 W-t ír a Raiderre, 42A-rel,és egy érték van feltüntetve, míg a Hexa-nál 406 W és két 2x18A. Gondolom ez jelenti, hogy 1 vagy 2 ágas.
Megfogadom a tanácsod és rákérdezek a tápos topicban. Köszi! -
Joey89
tag
válasz
berzebub #28984 üzenetére
Én is erre gyanakszom, így utána olvasva egy kicsit. akkor a memtest progit futtassam le és kiderül?
Ez az egyik: CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 CML8GX3M1A1600C9
a másik pedig egy kb. 1 vagy 2 éves 4GB-s változat, de ugyanaz a CL9-esez a lap van benne: GIGABYTE GA-H97M-D3H
a ne dualba legyenek, az mit jelent? ne egymás mellett?
-
tevike
senior tag
válasz
berzebub #28364 üzenetére
A Be Quiet! 4 ágas és ezt a kiosztást kaptam rá:
Be Quiet Straight Power E8 550W
1 ág CPU-nak (4/8 pines)
1 ág 2 db PCIe kábelnek
1 ág 1 db PCIe kábelnek
1 ág a vinyók és a többi"Mindegyik 18A-es, tehát 216W áganként. Ha meg kevés lenne a 216W a kártyának akkor bedughatod a másik PCIe kábelből is, nekem nem volt rá szükségem 7870 Tahitinél"
Így hogy hangzik? Csak próba garanciás, nem új.
-
tevike
senior tag
válasz
berzebub #28349 üzenetére
Ez elszomorító eléggé...
Most cserélte ki egy srác az előző N BASE tápot, mert azzal lekapcsolt a gép, és be sem kapcsolt. Kicserélte erre és ezze megy szépen, halk meg minden, eddig nem volt baj vele. Itteni Ph-s tag 120 piros ponttal, házhoz jött ellen összeg miatt persze, és elvitte szabad napján, letesztelte, kicserélte egy másikra.
Állítólag teszt alá is vetette, és ment vele rendesen. Neki is írtam, hogy mi lehet vele, még a válaszát várom (20perce volt).
Mit vihetett magával az előző táp? Stressz tesztet hogy csináljak, mivel ajánlanád?
-
BHeast
csendes tag
válasz
berzebub #28191 üzenetére
Üdv!
Vagyis bocs hogyha tudatlan vagyok de hol tudom megnézni, hogy melyikkel játszom? Én a futatásba beirom hogy: ''dxdiag" és ott a nézetnél ottvan az ezköz neve, ha igy kell megnézni akkor a HD 7800-at használom. A AM1-es proci helyet milyet ajánlasz amivel elfutnak a mostani játékok?
-
GGAllin
tag
válasz
berzebub #28134 üzenetére
CMOS clear már volt, nem segített, ha 32Mbra állítom a memory share-t akkor se változik semmi
BIOS-ból van egy egyel frissebb verzió, de az meg a fast boot on módosít a leírása szerint.Massmurderer: nagyon valószínű hogy az veszi le, csak hogy van bent egy pci-e kártya is BIOSba sem sikerül kikapcsolni.. ez itt a legfőbb probléma
-
idegen lény
addikt
válasz
berzebub #27734 üzenetére
Köszönöm válaszod! 8.1 is volt rajta, bár nem tiszta, akkor kezdte ezt csinálni. Kipróbáltam 32 bites W10-zel is, talán még rosszabb is volt akkor. Szerintem nem érné meg ezért W7-et vennem, hiszen nem sokkal többért már gépet is vehetnék. Sajnos én is géphibára gyanakszom. Csökkentett módban ki is írt valami olyat, hogy Error hard. Ezt el is felejtettem leírni. Windows Memory Diagnostic Tool még sosem talált hibát, ezért proci vagy alaplapi hibát alítok. Akkor pedig a tisztítás sem segítene rajta, hacsak nem túlmelegedés okozza. De akkor szerintem nem kapcsolna ki rögtön bekapcsolás után. A ventilátor is szép halkan működik. Lefuttassak rajta egy AIDÁ-t?
(#27735) djculture Az angol nyelvű Vistából elegem lett, épp eleget szenvedtem a holland billentyűzettel is már, de megijedtem a Microsoft bekeményítésétől, ezért a 8.1-et lecseréltem a jogtiszta W10-re. Egyébként nem bántam meg. Sokkal jobb. Az eddigi legjobb oprendszer.
-
domotorpeti
csendes tag
válasz
berzebub #27513 üzenetére
Vagy b.) verzió belülről, a beállításokban is lesz olyan hogy "visszaállítás gyárira", vagy "setup defaults", vagy hasonló. c.) verzió kikapcsolt ÉS KONNEKTORBÓL KIHÚZOTT (TÁP LEKAPCSOLÁS IS JÓ) állapotban az alaplapi gombelem kivétele, várni pár percet, bekapcsológomb megnyom, hogy teljesen áramtalanítva legyen. 10 perc után gombelem vissza, konnektorba vissza, indulhat és kész a CMOS-reset.
-
szami777
addikt
válasz
berzebub #26733 üzenetére
Holnap ki lesz próbálva a vga egy másik gépbe, köszönöm a választ
Egy nagyon noob kérdésem lenne még. Ha a vga szervízben van, tudom valahogy használni a gépet, mert alaplapból ha jól látom jön ki egy vga és egy dvi kimenet, azokat tudom valahogy használni? Most bedugtam abba és nem történt semmi.
Mert az nem zavar, ha 1-2 hétig nem tudok játszani vagy filmezni, de netre stb kellene a gép. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
berzebub #26703 üzenetére
"Ha nem a legfrissebb akkor frissítsd."
Én elhatárolódnék ettől lehetőségtől, egy esetlegesen instabil táp gyanújában... Elméletileg a bios semmit sem csinál a futó rendszer alatt már. Annyira nem, hogy a régebbi, még nem leforraszott tokos bios chippeket menet közben lehetett cserélni!
szerk:
Táp: Persze. Megsül az egyik stabilizátor és már vége is a történetnek olyan szinten, hogy még leadja a kért teljesítményt esetleg, de ha meghajtod, akkor drámaian lekezd zuhanni a feszültség. Ezzel instabillá teszi a VGA-kat, amik így számítási hibákat produkálhatnak. Ezért elfordulhat az említett "artifact hatás".
-
Vismajor01
addikt
válasz
berzebub #26664 üzenetére
Nem is volt, ugyanúgy nem adott képet.
Viszont legalább történt valami-a müködő gépemből kiszedett müködő ramot vissza raktam az előtte müködő gépembe, ami ezután nem müködött. Úgyanúgy nem adott képet.
Azt hittem lefosom a bokám, nem hiszek a szememnek, agyvérzést kapok, színvinfarktust.
Átraktam a hármas slotból a kettesbe, tökéletesen megy....
Mi folyik itt gyöngyösön... -
illes0102
aktív tag
válasz
berzebub #26513 üzenetére
igazából csak azért használom mert a házhoz ez ingyen járt
újra próbáltam ezután 3 perc után indult újra a gép. cpu hőmérsékletet néztem az 55-60 fokon volt tehát az kilőve. akkor a táp lesz valószínűleg. a dobozon az áll hogy
ellow +12v -> 40A , -12v -> 0.3A
szerk. Köszönöm nektek! akkor hanyagolom egy darabig ezeket és netezésre használom amint lesz pénztem egy héten belül szerintem rendelek valami jobb tápegységet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest