- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
diablo666 #35176 üzenetére
Akkor lapra vagy tápra szűkíteném. Az mindegy milyen tápja van, ha működik. A silver tápra azért mondtam, hogy gyenge, mert nem egy életbiztosítás. Nem hosszútávú történet. De ha van egy működő tápja, akkor le tudja tesztelni például csak hdd-vel. Én még valami zárlatra gondolok ami szóba jöhet. Alaplap alatt vannak távtartó csavarok? A kábelvégek nem érnek a házhoz? Keress valahol zárlat lehetőséget, volt már ilyen, hogy orrba szájba kerestük a bajt és kiderült, hogy a lap alatt nem voltak távtartók pl.
-
MrDerekas
addikt
válasz
diablo666 #35179 üzenetére
A szervizes ha képben van akkor ne te mond neki, mit kell vele csinálni
Ahogy a kolléga is írja fentebb, mi ezt itt körbejártuk, de te vagy a kéz, meg a szem. Távgyógyítani ezt nem lehet. Ha behoznád a műhelyembe, más volna a szitu, mert ott meg tudom taperolni, szoftveresen is ezt, azt ki lehet próbálni, hardveresen is lenne lehetőség kereszt vagy csere tesztre. Mindezt úgy, hogy nem vagyok szervizes, nem szakmám, sőt nem is tanultam. Lelkes műkedvelő vagyok csupán. Ha nincs affinitásod, hogy autodidakta módon képezd magad a témában, ha nem érzed magadban, hogy biztos kézzel bele mersz turkálni, akkor egyszerűen nem tehetsz mást, minthogy elviszed szervizbe vagy lopsz egy szervizes emberkét magadnak
Teljesen értjük az álláspontod, és jó helyen is kérdezel, csak nem tudunk tovább lépni érdemben ebben az ügyben. Pedig szeretnénk
-
Formaster
addikt
válasz
diablo666 #35165 üzenetére
Igazából nekem már nem teljesen tiszta a sztori. Akkor most vga-val csinálja, vagy hdd-vel. Az a plusz 5w nem kéne bekavarjon. Ezért ne vegyél tápot, én azt mondtam próbálj meg kérni ha tudsz. Ha leveszed a hdd-t és berakod a vga-t akkor is csinálja?
A silver tápok nem annyira jók, a goldok már igen, de még az felett is van.
Melorin ez elég táp gyanús, de ha egyszer megy ne huzogasd ki.
oba szerintem valami illesztő sérült. Próbáld meg újrahúzni a wint.
-
-
diablo666
tag
válasz
diablo666 #35137 üzenetére
Vga nelkul megy stabilan ,egyszer sem indult ujra...
Lassan 3 napja ugy hogy egesz nap megy a gep...Az elobb gondoltam,hogy visszadugom a hdd-t,mert ugye nem az volt a hibas...
Mikor a vga bent volt es a hdd le volt huzva akkor is ujraindult...A hdd teljesen ures,az egesz le volt formazva...a win az ssd-rol fut..
Teljesen idle volt nem volt hasznalatba es felporogve igy szerintem nagyon keveset fogyaszthat...vagy 5 watt-otEltelt kb 1-2 ora es elkezdett ujraindulni...Be sem toltott a win grafikus feluletet es egymas utan 1-2 masodpercenkent indult ujra...
Megijedtem es hamar aramtalanitottam...Csak nem a veletlen muve,hogy nem sokkal a hdd csatolasa utan produkalja ezt...
Letezik,hogy a tap megy hibatlanul es olyan 5W + -tol megkergul...?
Vagy az alaplap bolondult meg valamiert...?Szerintetek most ez alaplap vagy tap hiba...
-
nightvison
tag
válasz
diablo666 #35135 üzenetére
A pasztát bizony cserélni kéne, mert így már nem a legjobb, de mivel amd vigyázni kell, hogy nehogy procival együtt jöjjön fel a hűtő, ha már össze van sülve, sajna ez ilyen. Bios frissítés ajánlott!
Az a baj hardveresen távsegíteni nem tudunk és mivel nem is értesz hozzá, így nem szedetjük szét veled darabokban. Ezt muszáj, szervizbe vinned, mert ez így sehogy nem lesz megoldás. -
MrDerekas
addikt
válasz
diablo666 #35133 üzenetére
Bior frissítés ajánlott. A processzort érdemes lenne újra pasztázni. Elképzelhető, hogy a vga és processzor együttes terhelése felforrósított a gépet és leoldott az alaplap vagy a táp. Ha pikk-pakk felmegy 70 fok főlé, ott gond van. Rossz a hűtés, vagy nagyon megreked a levegő a házban. Először újrapasztázás, aztán vagy átgondolni a ház hűtését, vagy további ventiket kellene beépíteni pluszba.
-
nightvison
tag
válasz
diablo666 #35117 üzenetére
Viszont így esélyesebb a tápegység mivel külön nem kell a vga-ra áramot termelnie. Lehet elvan fáradva a táp és nagyobb áram felvételnél egyszerűen újraindul.
De ettől függetlenül jó lenne még ilyenkor bele másik vga vagy másik táp. stb. Muszáj lesz sajna vmi rendes szerviz, mert mivel nem is nagyon értesz hozzá így esetleges más alkatrész cserék okozhatnak fejtörést. Helyileg merre vagy egyébként? Keress szervizet vagy felajánlhatom, hogy futárral elküldöd aztán megcsinaljuk, és megy vissza.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
diablo666 #35117 üzenetére
Csak ismételni tudom magam, elsőre nekem is úgy tűnt, hogy a VGA lesz a ludas, ha kivettem a kártyát, és a CPU-ban lévő integráltat használtam, akkor órákig ment szépen a gép... (csak mindent ultra low-on kellett tolnom, lol) Csak nekem szerencsére megvolt az előző gépem (hogy áldom most magam, hogy végül nem dobtam fel hardverapróra, te jó ég), szóval ki tudtam próbálni másik VGA-val is, és ugyanazt produkálta, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a VGA-d a rossz. Csak hát másik alkatrész hiányában te sajna még ezt se tudod kizárni.
Szóval innentől marad a táp és az alaplap. Lévén az utóbbi a gép idegrendszere, igazából sajna a hibák jó 80%-ában benne van a "... vagy alaplap" faktor.
Namost lévén te a háromból egyiket se tudod kizárni, meg saját bevallásod szerint nem is nagyon vagy otthon a gépszerelgetésben, más ötletem nincs mint szerviz. Annak sok értelme nincs, hogy mi most így kommentekben szétszedessük veled a géped, aztán adott esetben egy rossz mozdulatból kifolyólag jó alkatrész is tropára menjen esetleg.
-
dugo_
veterán
válasz
diablo666 #35112 üzenetére
Annyi a titka, hogy nem "Tarzan erős" módszerrel kell nekiesni.
Gép kikapcs, áramról lehúzod, raditátort megtapicskolod előtte, hogy ne feltöltődve közelíts az alkatrészekhez, PCIe csatit lehúzod a kártyáról, tartósíneket kicsavarozod, PCIe foglalat hátsó pöckét lenyitod (benyúlva a kártya alatt) és már kint is van.
-
nightvison
tag
válasz
diablo666 #35107 üzenetére
A pci sinen még kap áramot, azért forog. Jobb lenne kivenni a kártyát inkább. Igazából lehet a táp a ludas, kölcsön nem tudsz kérni? Az a baj, hogy muszáj kizárni egyes alkatrészeket. Alaplap is csinálhat ilyet sajnos, három ilyen random újraindulós alaplap áll a tárolóban, volt idő még rájöttem. Esetleg mem tesztet futtatál?
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
diablo666 #35107 üzenetére
VGA a PCIe csatlakozón keresztül is vesz fel áramot, csak elég minimálisat (ez szabvány szinten meg van mondva mennyi lehet, anno az RX480 referenciamodelleknél pont abból volt gond, hogy többet próbált felvenni mint ez az érték), szóval azért pörögnek a ventik és megy a VGA. Szóval azt onnan bizony ki kell szedni ahhoz, hogy teljesen kizárhasd.
Nekem is hasonló problémám volt, én ki tudtam zárni a VGA-t (régit visszatettem és ugyanazt csinálta), szóval innentől táp vagy alaplap, első körben csak tápot vittem vissza garanciába, de a szervizes is mondta, hogy ez lehet alaplap is... Szóval most imádkozom, a 3000 forintos díjat pont leszarom, de nem akarom hogy még "kb másfél hétig" ne tudjam használni az új gépem.
-
MrDerekas
addikt
válasz
diablo666 #35096 üzenetére
Attól, hogy valami minőségi, még elromolhat. Az újraindulás baromi sok minden miatt lehet. Hőfok, ram, ram slot, processzor, táp, alaplap... Próbáld meg a live linuxot úgy, hogy minden hdd/ssd le van húzva a lapról és csak egy ram modul van benne. Ha így működik flottul, akkor egyesével és mindig több óra üzem után, szép lassan elkezded visszapakolni a komponenseket. Ahol, amelyiknél megint random újraindul, ott lesz a hiba. Egy négy éves gép esetében a hővezető paszta kiszáradása is okozhat melegedési gondot. Valamilyen progival monitorozd a hőfokokat, hátha azzal lesz a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nintendo Wii U
- Otthoni időjárás-állomás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest