Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blase19
tag
üdv!
egy gyors kérdés:
Mi okozhat kékhalált oprendszer telepítésénél? Miután felmásolja a fájlokat a telepítőhöz dob egy kék halált. Pont azelőtt ahol le lehetne formázni a partíciót, és telepíteni opsyst. Mit lehet iylenkor csinálni? A merevlemez lenne a hibás? Másra nem tudok gondolni. Partician magic két szektort túl hosszúnak talált... -
Blase19
tag
-
Blase19
tag
Sziasztok!
Két nappal ezelőtt videó nézése közben teljesen meghalt a gépem, a kép elment a hang beakadt. Újraindítást követően az operációs rendszert kiválasztó oldalon (win 8.1) csak kék háttér volt, entert nyomva az operációs rendszer nem töltött be, csak fekete kép. A videókártya (Sapphire HD6870 1GB) nem is küldött ki jelet. Próbáltam sok dolgok, a rendszer újratelepítése sem oldotta meg a problémát, mivel egy idő után szétesett a kép és ugyan úgy fekete képernyővel meghalt a rendszer. A problémát grafikai hibák előzték meg, csíkos, széteső kép. Csökkentett módban tökéletesen elindult, azonban normál módban csak akkor tudtam elindítani, ha előtte csökkentett módban letiltottam a videokártya illesztőt az eszközkezelőben. Drivert nem tudok feltelepíteni, mivel csökkentett módban nem engedi, normál módban pedig elmegy a kép és megint meghal a rendszer. A képernyőfelbontás oldalán a speciális linkra kattintva az alábbi memória értékek fogadtak:
összes elérhető grafikus memória: 256 MB
dedikált videomemória: 0 MB (!)
Rendszer-videomemória: 0 MB
Megosztott rendszermemória: 256 MBA teljes rendszermemóriám 4 GB. Ha jól értelmezem ezt, akkor a videokártya memóriája halt meg? A dedikált videomemória 1 GB kéne, hogy legyen nem? Szerintem azért állt le a rendszer, mert memória nélkül nem tudta a nagyobb felbontást (FullHD monitor) kirajzolni. Jelenleg fut a gép Win 8.1-el 1400x1050-es felbontáson. Van esetleg valami ötletetek mi lehet a probléma? A segítséget nagyon megköszönném!
-
Blase19
tag
válasz Formaster #34935 üzenetére
Pénzt nem nagyon akarok már rákölteni én sem, gondoltam ha már úgy is kuka a kártya, akkor egy próbát megér a megsütés. Az is eszembejutott, hogy kicserélem a memória chipeket, még ha BGA tokozású akkor is valahogy megoldanám hőlégfúvóval, bár így hogy mondtad hogy a memória vezérlő is meghalhatott, kizárt hogy nekiessek és ráköltsek több ezer forintot a chipekre, már ha egyáltalán be lehet őket szerezni. Én úgy tudom amúgy, hogy az ROHS direktíva miatt tiltott az ólom tartalmú forrasztóanyagok használata, és az új ezüst tartalmú forrasztóanyagok rosszabb minőségűek, mattak, betöredeznek, bár ez lehet nem igaz a forraszgolyókra. Köszönöm szépen a gyors segítségedet, írok a másik topikba milyen VGA ajánlott most 60-70 ezer Ft körül.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER: RYZEN 5 4500-5600X -Új RTX 4060 Ti -Új 16/32GB DDR4 kit -512GB-4TB NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ASUS Chromebox CN60 i7-4600U 8 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest