- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
SigmaW #32076 üzenetére
Speciel a videókari memóriánál az a 3004 MHz a gyári órajel, ami érdekesebb, hogy a GPU csak 549 MHz-en megy max, bár elvileg lehet, hogy az csak idle állapotban volt.
Az i5 2500s turbo órajele meg 3691 MHz.
A GTX650 TI Boost pedig majd' 100 fokig teljesen normál működésű, az a 85 fok meg sem kottyan neki. Én másik lapot próbálnék meg.
-
SirKero
őstag
válasz
SigmaW #32066 üzenetére
Köszi a választ sajnos én is valami hasonlóra gondoltam de az a helyzet,hogy amikor össze lett rakva az előző konfig ott is ment pár napig mielőtt elkezdte ezt a hibajelenséget produkálni. Akkor alaplapra gondoltam mivel a csere táppal sem indult már el. Amikor ki lett cserélve az alaplap akkor megint pár napig rendesen működött mielőtt újra elkezdte eljátszani ezt a csak másodikra indulok témát
(#32065) Dark Archon Bár, ha igazán rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy igen, ez a Gigabyte Kb. tíz éve csak giga lapjaim ( + a családban is mindenkinek ) vannak és a videó kártyáim 85% is gigabyte volt. Soha nem volt velük gond ezért vettem most is azt
-
Spet
addikt
válasz
SigmaW #32067 üzenetére
Memóriát nem teszteltem, mert nem tudom miben (csak ddr1-es illetve ddr3-as alaplap van otthon), de csak nem működésképtelen darabokat kaptam a rendszergazda ismerőstől.
Paszta van rajta, én cseréltem (szokásom, mindíg cserélni, ha hozzám kerül valami, csak megnyugvásként).
Csipogó egy elhaló pittyenést ad ki, de elő fogok keresni egy kisebb, régebbi alaplapi hangszórórt és lecserélem, hátha az majd érdemleges jelzést fog kiadni.
HDD nélkül még nem próbáltam, de majd munka után, ezt a lehetőséget is megnézem.
-
asDTesa
csendes tag
válasz
SigmaW #32037 üzenetére
Folyamat ugrál 800 1700 2599 között és pont 800nál kattoltam. Újra raktam és jó lett de nekem még mindig nagyon érdekes hogy semmi baja nem volt, kikapcsoltam, majd kövinél valami így elromlott. Na mindenesetre örülök hogy nem romlott el semmi fizikai alkatrész. Köszi azért a segítséget.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
SigmaW #31919 üzenetére
Bocsánat hogy beleszólók a témába, de segíteni szeretnék és nem okoskodni.
Itt valami tévedés-történt és beidézném," Sima PCI slotba szerintem ne rakd bele a 7870-et, mert semmi nem fog történni", ezt nem értem most tévedés van biztosan.
A lényeg vga 7870 PCIEXPRESS csatoló felületű és nem tehetőbe a sima PCI slotba ez 100%, ezért meg sem próbáld.
A PCIEXPRESS slot, alaplapodnál lehetséges hiba, van hogy az alaplapi slot száll el, láttam már ilyet sajnos.
A lényeg egy másik vga-t, akár régebbit ajánlanám hogy kiderüljön hogy alaplpod hibája okozza a gondodat.
A tápot is érdemes megnézned, mert nem mondtad a típusát, simán lehet ludas és rengetek gondot is okoz.
Remélem ezzel segítettem valamit.
Üdv. -
Marvinyo
aktív tag
válasz
SigmaW #31843 üzenetére
Sima "JBOD"-be vannak. És amióta rákötöttem a 6.-at (és vele együtt telepítettem kellett egy win10-et), azóta nem olvassa rendesen az egyiket. Tápra gyanakszom, lehet, hogy kevés hozzá?
A méretét és a szabad helyet érdekesmód látja.
Búgni inkább a ventik búgnak, de pont jó komfortzajnak. Fura alkat vagyok, de szeretem ha valami minimális jele van, hogy nem sütöm meg épp a belső szerveit. :-D
Másik ötletem az inteles "MSM" driver lehet. Nélküle külső meghajtóként vette az összes belsőmet (le lehetett választani a tálcán, meg folyton backupolni akart rájuk) Ami kicsit visszás :-)
Viszont mivel régi alaplap, természetesen csak win7-es verzió volt. -
Dzsee326
tag
válasz
SigmaW #31832 üzenetére
Aha, megvan, az ATX12V 8tűs csatira gondolsz, ugye? És akkor még olyan kérdésem lenne, hogy a 2x4, vagy a 6+2 csatlakozó menne bele? Mindkettőn sárga/fekete tyúkbél van, csak más elrendezésben. Bocsi, ha nagyon bénázok, csak nem akarom elrontani
2x4:
ssss
f f f f
6+2:
sssf
f f f f -
-
jeni
félisten
válasz
SigmaW #27095 üzenetére
Húzd újra a rendszert és ne tegyél fel semmit.
Vannak olyan esetek mikor a memória muxik de mégis hosszabb tesztre kibukik.
Ha arra sem jön elő a hiba. Akkor a HDD csere.
A memória benne van a lap támogatásában?
Lehet,hogy egy BIOS frissítés is érdemes megfontolás tárgyává tenni. -
fuwiradis
aktív tag
válasz
SigmaW #23394 üzenetére
azt tudom valahogy idehaza tesztelni? vagy akkor már egyszerűbb, ha azonnal bemegyek a szervizbe bajommal?
az is nagy baj, hogy nem áll ez elő akármikor. szóval attól tartok, hogy majd a szervizesek megnézik, nem jön elő a hiba, és ilyen módon, nincs hiba, tehát "meg lett javítva"
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
SigmaW #23302 üzenetére
Itt viszont igen. F7-es alap BIOS-t ír hozzá.
-
anytime
őstag
válasz
SigmaW #23285 üzenetére
Szia!
Mukodik a gep , mikozben a kovetkezoket tapasztaltam.
Aramtalanitottam, majd kivettem a dVGA-t es elobb az egyik, majd a masik monitort is rakototttem az alaplapra. Kozben a BIOS-ban kertem egy Load Defaul-t beallitast, mivel itt anno elallitottam a CPU Core Voltage ertekeket.
Ezutan az alaplaprol tokeletsen ment a ket monitor, igaz a DP portot hanyagoltam.
Visszatettem a VGA-t, rakotottem a ket monitort, de ujra hasznaltam a DP-t. Megint elszallt. Itt kezdett gyanussa valni a dolog es csak a DVI-I es DVI-D portokat hasznaltam es igy minden rendben.
Az erdekesseg annyi, hogy a Load Default BIOS utan, a datum elszallt es a halokartyam is, amit ujra kellett driver-ezni, de most mar minden OK!
Ja, meg egy talany, miutan frissiteseket kerestem a Windows-hoz (merthogy eredeti!), rogton talalt is a DP porthoz egy illesztest!!! Lehet, hogy ennek hianya hulyitette meg a rendszert???
Miutan futott a ket monitor, feltoltam a HDMI-re a TV-t es a harom kijelzovel is OK.
ugy tunik, hogy hardware-s problema nincs, legalabbis most ugy tunik. Letezhet, hogy egy ilyen kalamajkat okozhatott a masodik display?Udv:
A -
-
donmackó
addikt
válasz
SigmaW #23216 üzenetére
Valszeg ez már valami utolsó szériás lehet, mert nincs benne a alaplapi, csak a helye van meg. A moncsi már nekem is eszembe jutott, de itt anyóséknál csak egy régi crt- t találtam, de a helyzet ugyanaz. Majd holnap elviszem magamhoz és megnézem az lcd tv- n. Ha nincs esetleg más ötlet, akkor majd holnap jelentkezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest