- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jencsikdani
tag
válasz
dannyl #50160 üzenetére
VGA nem rég került be a gépbe, előtte nem volt ilyen problémám. Driver gond esetleg lehet, mivel a radeon szoftverből van 2 féle, a sima meg a pro. A simát ha feltelepítem működik ameddig újra nem indítom a gépet, utána csak is a pro képes a gépen mardni. A Ram tesztre tudsz mondani egy megbízható alkalmazást ?
-
prime_adam
aktív tag
válasz
dannyl #50140 üzenetére
Feladtam, ma és tegnap este is minden hiba nélkül megy a régi táppal, pedig mindent mozgattam, cserélgettem. Végül visszaadom ahogy van, aztán kiderül, mert így nem szeretnék senkit táp vagy alaplap cserére biztatni. De még csak a szakszervizt se tudom ajánlani neki, mert ha most nincs semmi hiba, akkor gondolom ők se fognak tudni sok mindent csinálni.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
dannyl #50140 üzenetére
Köszi!
Nem volt buherálás és minden jól be van szerelve, de állítólag koccant a padlóval és utána romlott el. Ma még kicsit cserélgetem a tápot, de ha továbbra is menni fog minden esetben az csere táppal, akkor megmondom, hogy szerezzen egy új tápot vagy méresse be egy szervizbe, ha biztosra szeretne menni, mert nem szívesen szedném atomjaira a gépet
-
törölt tag
válasz
dannyl #47328 üzenetére
Én majd csak 3 év múlva, a 62. szülinapom után leszek hajlandó Win11-gyel maszturbálni.
A Win10-et is agyatlanná bírja cseszni egy-egy MS upgrade. Nem óhajtok 3 db win verzióval, meg a sógornóm Linux-aival (amiről lövésem sincs) szimultán obulázni.
----
obulázás: Willy-nek a 30 évvel ezelőtti nidzsérijái jurubáá hárcusnak a kifejezése a rendszeres kényszerszopásról, magyarul oboázásról -
törölt tag
válasz
dannyl #47325 üzenetére
Nekem Win7 és Win10 is csinált ilyet. Nem Win ver. és nem NV függő, AMD VGA-val jött elő nálam.Én inkább alvó üzemmódot használok, ha használok. De inkább normál leállítás.
Azért van az SSD és a 16GB ram, hogy ilyenekkel ne kelljen szarakodni.
Ja, meg nem kapcsolom ki a monitort. Szarok én arra a 0,5-1W fogyasztásra. -
jozefgucci1
addikt
-
SzuperBandee
csendes tag
válasz
dannyl #46816 üzenetére
Bekapcsol a gép. Mind a kettő.. Csak nincs kép a monitoron.
Igen. Miután visszatettem a másik gépbe a csere GPU-t már annál sem hozza be a képet a monitorra. Működik a gép is meg a GPU is (legalább is a ventilátor forog rajta) de kép nincs. Mielőtt a fiam gépébe tettem volt
. Meg az ő számítógépe is működött csak miután a DVI csatolót használtam majd visszatettem azután már azzal sem működik a monitor
. Én még ilyet nem láttam. Egyszerűen nem tudom mi lett ezekkel
.
-
canniball
nagyúr
válasz
dannyl #45589 üzenetére
Ma bevittem, pikk-pakk megvizsgálták, ott helyben meg is tudtam várni...és működött.
Úgy tűnik valami ideiglenes zűr volt a zavarban... Volt cmos reset, új bios is felkerült, most naprakész. Egyelőre nem szereltem be, az asztalon hever a gyári antisztatikus zacsira rakott szivacson, néhány napig még kint is marad; jó ez a felállás (24/7 működés mellett) vagy vegyem ki alóla a szivacsot (netán a zacsit is)?
-
canniball
nagyúr
válasz
dannyl #45587 üzenetére
Hozzám legközelebb Vác van, de ott ahogy nézem nincs olyan üzlet ami teljes hétvégén nyitva lenne; sőt Budapesten sem találtam ilyet (nem is csodálkozom rajta). Ha pedig jövő hét akkor az lenne logikus, hogy az iponba viszem vissza. Kérdés, hogy ha ők megállapítják hogy valamelyik alkatrész rossz, akkor utána is élhetek-e a 14 napos elállási jogommal? Mert ha a mobo a ludas akkor ahelyett talán tudnak egy másikat adni, de a procira két hetet kéne várni, akkor meg részemről inkább vissza az egész.
-
canniball
nagyúr
válasz
dannyl #45583 üzenetére
A "kunyerálással" a baj, hogy szinte minden ismerősöm laptoppal nyomul, akinek meg épített gépe van az régebbi szériás.
Netes rendelés volt, így működhet az elállás, de "beleőszültem" mire ezt a konfigot sikerült összerakni (olcsó és/vagy T proci kb. egyáltalán nem kapható a boltokban). Ezért is különösen nagy csalódás hogy mégsem működik.
Persze nyilván ha nincs más opció akkor marad ez.
Az mennyire lehet valószínű amit Meggyi001 kolléga írt a másik topikban (bár nem úgy fogalmazott hogy pont ilyen, hanem hogy "ilyesmi" tünetei voltak), hogy ram-inkompatibilitás állhat a háttérben? Az alza hétvégén is nyitva van, ha egy teljes konfigot nem is de memóriát azt talán tudnék náluk venni.
-
dannyl
addikt
válasz
dannyl #45110 üzenetére
Megoldódott, köszönöm. Ha valaki belefut, akkor [így oldottam meg] .
-
Formaster
addikt
válasz
dannyl #34405 üzenetére
Neked is azt mondom, szedj le mindent DDU-val, directx-et is és menjen fel a legfrissebb. Ha ez sem akkor tovább a bios részhez, ott utána kell még néznem mik a megfelelő beállítások, már elfelejtettem.
Ezt a latency problémát nem egyszerű helyrehozni
Millió dolog okozhatja. A LatencyMon oldalán is vannak irányadó utasítások, meg vannak jó youtube videók is, de ahány rendszer annyi féle baj. Ezért is mondom, h sok esetben egyszerűbb egy új wint felrakni.
A te esetedben, mivel új a win én elsősorban BIOS szinten kezdeném a hiba elhárítását. Ha létezik frissebb BIOS, dobd fel azt, nálam pl kiderült h nem is támogatta a gyári bios a procimat, mert az fél évvel a lap gyártása után jött ki. Ment vele, de okozott problémákat. Délutánra átnézem még a kritikus bios pontokat.
(#34407) szogyenyi Nálad még valami atapi gondot is jelez. Directx-et te is szedd le és menjen fel újra. De az atapi jól látom h az IDE vezérlője?
-
Formaster
addikt
válasz
dannyl #34376 üzenetére
3.3V-on 100W-ot képes leadni, de a külföldi tesztek szerint összességében 250-nél többet lehetetlen kipréselni belőle új korában is
(#34377) dknight Eddig erről nem volt szó
Az SSD-t kizárnám a listából, max nem állna fel a boot, de eljutna odáig. Ha feláll a rendszer, eressz rá egy furmarkot és meglátjuk kinek van igaza. Ha ez sem még mindig tesztelheted külön a procit prime95-el is, max PSU tesztel.
-
Formaster
addikt
válasz
dannyl #34373 üzenetére
Nincs sok időm jelenleg de válaszolok erre hirtelen... fogyaszt a 2 vinyó és az ssd-is, meg a két ram is, meg a mobo sem elhanyagolható +fanok. A kérdés mivel a vga-nak nincs külön tápellátasa, így le bír-e még adni azon az ágon +75W-ot
És ha az előző konfiggal nem volt baja akkor most hirtelen a processzor miatt zuhant be az alaplap? Erre vajmi kevés esély van. A 460-as táp 80+ nélkül újkorában sem adott le 270W-nál többet, most már lehet h a 250 sincs meg. De az igazi kérdés h belefér-e még neki azon az ágon a 75W-os vga többlet.
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
dannyl #29854 üzenetére
Azt meg nem probaltam.
De amikor elinditom, mintha felig jarna a gep, egy kicsit zug, de haz kapcsolo sem vilagit. Es utana a power hosszan allitja le.
Azt hittem en is, hogy tap, de aram ala helyezve a tapom nagyon halkan zugni szokott, maj uj koraban is ezt csinalta es ez a hang most is megvan. Plusz vilagit az alaplapon a lan csatlakozo. Tehat kap aramot. Mindjuk az meg nem zarhatja ki a taphibat. Az alaplapom ami 2 eves, abbol inkabb kinezem, hogy elszallt.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
dannyl #29833 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát, nem hardveres gond volt, és a hőfokkal sem volt semmi baj. Mikor egy kifagyott alkalmazást szerettem volna kilőni, akkor vettem észre hogy alapjáratban a lemezhasználat 98-99%-nál jár. Mondom ez biztos, hogy vírus lesz. Gyorsan lefuttattam egy tesztet azóta semmi gond. CPU terhelés alatt volt 50-55fokos a VGA szintén ugyan ennyi kb. Köszönöm a segítséget, megoldódott.
-
Robokutya
senior tag
-
tata93
tag
válasz
dannyl #29801 üzenetére
Rendben, köszönöm. Akkor újrapasztázom, és normálisan rögzítem a hűtőt. Gondolom elmozdulhatott azzal, hogy betettem a winyót és forgattam össze-vissza az egész házat.
Sheld
Kell lennie pasztának, mert amikor összeraktam 9 hónapja a gépet, akkor a gyári paszta volt rajta. Gondolom azóta lehetett valami. Rendelek is egy pasztát rá, aztán normálisan ráteszem a hűtőt. Most sztem ki is kapcsolom a gépet, mert eléggé elkezdtem félteni.
Köszönöm mindenki segítségét!! Óriásiak vagytok, ha én nem is.
-
tata93
tag
válasz
dannyl #29796 üzenetére
És kb. 10-15 mp után, miután kiléptem a játékból.
asszem itt hűtésgondok vannak.
Szerk. a szobában jelenleg 26 fok van.
-
tata93
tag
válasz
dannyl #29792 üzenetére
A számítógép hőfokai alap állapotban.
Robokutya
Fórumtársunktól rendelt gépről van szó, nem tudom nála ez a szervizelés hogy menne... -
dannyl
addikt
válasz
dannyl #29359 üzenetére
Pár órája frissítettem a VGA drivert 15.6 beta-ra, hogy nem-e valami driver hiba miatt kapcsolgat ki és indul megint újra. Eddig a 15.4 beta volt fent, nem akartam frissíteni, mert minden tökéletes volt, a többire meg elég sok panasz volt a fórumban. Majd tesztelem ma is, de azért megköszönném, ha gondolkoznátok rajta, hogy még mi lehet. Köszönöm.
-
mike710
aktív tag
-
mike710
aktív tag
válasz
dannyl #29368 üzenetére
Jó már le esett
Uram isten.. Igen ez az ami hiányzik nekem a szerelési tapasztalat. Én a táv tartókat egy az egyben kihagytam. Nem hiszem hogy haza vágtam volna az alaplapot nagyon jó FSP tápom van mondjuk a lap nem annyira nagy durranás egy 25ezres Gigabyte van most de túlélt már olyat hogy csavarhúzóval piszkáltam és ívet húzott az áram benne.
Amúgy nem csálé nem mondanád meg szerintem róla,mondjuk tök fekete a ház belseje meg a lap is szval nehéz lenne.
Köszönöm szépen amúgy a beszélgetést meg a segítséget jó fej vagy, most az aggódásom felváltotta a jókedv.
-
mike710
aktív tag
válasz
dannyl #29366 üzenetére
Milyen lapot rakok rá?
Bocs ha fárasztó vagyok így kora reggel. De én most meg örültem mert szerintem ez lesz a gond ugyanis én rátettem az alaplapot a ház oldalára oda illesztettem és elkezdtem becsavarozgatni találomra ahol volt lyuk oda egy csavar és kész
Lehet akkor ott ér össze valami aminrl aminek nem kéne.Most esett le mik azok a pöckök amiket csomagolt a gyártó a ház mellé.
Akkor ha én ezeket kihagytam akkor valószínűleg azért nem indul a gép nem?
-
mike710
aktív tag
válasz
dannyl #29363 üzenetére
Az összes kábelt meg igazgattam már mert nagyon idegesit a dolog meg akarom nézni végre hogy milyen a hőfok bent a gépben meg mennyire hangos mert zajszigetelt házat vettem barátnőm miatt hogy tudjon aludni este. Az a táv tartós dolog az mi is pontosan? Mert én csak bele tettem a lapot és kész nem szedtem ki semmit de nem is tudtam hogy figyelni kellene ott valamit.
-
mike710
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest