Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Daralo:)
üzenetére
Win: működőképes verzió, nekem is az van.

Lap, miegymás jó.Szerintem driver gond, utána kéne nézni, hogy van-e driver a billentyűhoz, hot-key-ek nem lettek-e beállítva, valami nem "lopja-e a billentyűt" - háttérben futó akármi, akár vírus(-jellegű) dolog -.
Szoftveres gond lesz.
-------------
Előlapi USB-n én nem próbálnék billentyűzettel operálni, pláne nem 2-vel egyszerre hibakereséskor. A legegyszerűbb USB-s Genius billentyűvel kell tenni egy próbát. Ha azzal sem jó, akkor másik hátlapi USB port (port hiba kizárás), ha az sem segít, akkor Win reinstall szűzről.Bezavarhatnak USB-re dugott, rádión kommunikáló hardverek is.
-
tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Alaplap:MSI H97 Gaming 3
Ram: 8GB Kingston
VGA: GTX 770
TÁP:600w
HDD: WD 1 TB
SSD: 840 EVO 120 GB
(bedugta az előlapiba a régit ott megint másik gombok nem mentek nem teljesen ugyan az a 2 billentyűzetnél gombügyileg már ami ugye nem megy hiába nyomja itt van p egyiken megy másikon nem)
(Az én gépemen meg a win installert nem tudom feléleszteni pedig vagy 2 féle megoldást megcsináltam de rossz...) -
tag
Sziasztok!
Lenne egy furcsa problémám adott egy asztali gép ami most lett véve(nem rég) A billentyűzete működik de vannak betűk amik nem működnek nem függ össze az ékezetessel mert van ékezetes ami működik és olyan ami nem vegyesen nem működnek hiába nyomom.(középen van talán a legtöbb olyan ami nem megy) A vicc az, hogy megnéztem a winben magyaron van a billentyűzet és egy másik vadonat új billentyűzettel használva se megy. Gondoltam szoftveres probléma na akkor hirens boot elő mini xp lemezről betölt és ott is ugyan ezt produkálja eléggé kellemetlen.. lehet hardveres alaplapi probléma?
Bios reset segítene eseteg elem kivétele?
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
Jackson Krul
üzenetére
Jónak tűnik a logika, de szerény véleményem szerint ha nem kompatibilis egy ram, akkor az sosem lesz az, mindegy, melyik DIM-ben van. Tehát inkább lapot cserélnék, de legalábbis megnézetném egy szervizessel.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
kispekk
üzenetére
Egy mai terhelés azért sok egy Core2Duo procinak. Még mindig gyanús nekem az a hűtés. Döglődő HDD esetén pedig a Win is mindent megpróbál, hogy írni/olvasni tudjon, ez jön +ban az alkalmazás által generált terheléshez.
Öreg tápot is cserélni kéne.-----------------------
(#25889) n00n: Hát akkor:
- másik konnektor
- túlfeszvédős elosztó
- másik 220-230V-os tápkábel a géphez
- SATA kábel csere a gépben
- HDD-t másik tápkábelre dugnám.iPPon szervízben sem csinálnának mást.
-
n00n
őstag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Áramingadozások vannak néha. De még 3 ugyanilyen számítógép van rádugva erre a konnektorra. És azokkal semmi probléma nincs. Viszont most nem tudom, hogy mi tévő legyek, ha nincs semmi baja a gépnek és felküldöm garanciafutárral, akkor 1. hetekig nincs ez a gép meg. 2. nekem kell állni a szállítás+vizsgálás díját.

-
Zsivaagoo
őstag
válasz
kispekk
üzenetére
Az a 80 GB-os IDE Samsung vinyót én kicserélném. Kb. 10 éves széria és újonnan sem volt igazán jó HDD.
+ Egybe van partícionálva, minden a C:-re megy, egyszerűen már nem bírja.
(Táp mennyi idős és milyen típusú?)----------------
(#25883) n00n: Elvileg minden jónak néz ki, annak a WD5000AAKX-nek nem szabadott volna beadni a kulcsot.Áramellátás milyen a környéken? Vannak áramingadozások, pillanatnyi (1 sec.-on belüli) áramkimaradások?
Földelés jó abban a konnektorban, ahova a gép be van dugva?( Samsung vinyókat személy szerint egyáltalán nem preferálom... )
-
Jackson Krul
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a választ. Sikerült elindítanom a gépet, mégpedig úgy, hogy az eddig az 1-es DIMM slotba helyezett memóriamodult kicseréltem a párjával, így egyedül ez az 1 db 2GB-os volt behelyezve az 1-esbe. Persze emellett kicseréltem a hővezető pasztát is a CPU-n. Ekkor elindult a gép, betöltött a BIOS, nagy volt az öröm. Na mondom, lássuk a medvét, behelyeztem a 2-es DIMM-be a másik modult is, ekkor újra ugyanazt produkálta a gép, mint eddig: elindul-leáll-elindul-leáll... Hmm... akkor lehet, hogy ezzel a memóriamodullal van baj? Vagy a DIMM2-es foglalattal? Fogtam hát, áthelyeztem a modulokat a 3-4-es DIMM slotokba, és láss csodát, nincs probléma, BIOS betölt. Látja mind a 4GB memóriát. Ennek tükrében arra gondolok, hogy hibás lehet az alaplap. Csak azt nem értem még, hogy ha a DIMM2 a ludas, akkor miért nem indult el a gép, amikor csak 1 db modul volt beépítve, az is a DIMM1-be? Miért kellett kicserélnem ezt az egyet is a párjára? Mert ez arra utalt, hogy a memóriamodul a rossz. Ezt követően mikor áthelyezem mindkettőt a DIMM3-4-be, akkor elindul probléma nélkül? Az elektronika istene által megszívatva éreztem magam.

Először kipróbálom majd, hogy a kompatibilitási listáról választott memória kittel mit produkál DIMM1-2-ben, aztán ha azzal sem akarja, akkor cserés az alaplap.
Mi a véleményed?
-
kispekk
csendes tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Ez a HDD.És jelenlegi állapota.De ez a túlmelegedés csak kizálólag ilyen nagyobb igénybevétel alatt jön elő.Egész nap mehet a gép,youtube,fílm,stb.
Tároló
Merevlemezek
SAMSUNG SP0822N ATA Device
Gyártó SAMSUNG
Fejek 16
Cilinderek 9 733
Sávok 2 481 915
Szektorok 156 360 645
Eszköz típus Rögzített
ATA Standard ATA/ATAPI-7
Sorozatszám 1519J1CL634252
Firmware Version Number WA100-34
LBA méret 48-bites LBA
Bekapcsolás száma 381 alkalom
Bekapcsolás ideje 0,2 nap
Funkciók S.M.A.R.T., AAM
Max. Transfer Mode Ultra DMA/100
Átviteli mód Ultra DMA/100
Interfész ATA
Kapacitás 74 GB
Valódi méret 80 059 342 336 bájt
RAID típusa Nincs
S.M.A.R.T
Állapot Jó
Hőmérséklet 46 °C
Hőmérséklet tartomány OK (kevesebb, mint 50 °C)
S.M.A.R.T attributes
0 partíció
Partíció ID Disk #0, Partition #0
Lemez betűjel C:
Fájlrendszer NTFS
Kötet sorozatszám 04D7C062
Méret 74 GB
Használt terület 36,8 GB (49%)
Szabad terület 37,8 GB (51%) -
n00n
őstag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Konfig:
ASROCK B75 Pro3-M
INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX
CORSAIR 4GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
FRACTAL DESIGN Core 1000
FSP Hexa 400WA csere vinyót hirtelen nem tudom. De azt hiszem Samsung.
Fizikai behatás biztosan nem érte, megmozdítva se volt amióta meg lett véve. -
Zsivaagoo
őstag
Nagyban segítene, ha leírnád a konfigodat, és azt is, hogy milyen HDD ment gallyra és mi lett a garis csere HDD.
Gyenge minőségű táp, rossz és elégtelen házhűtés, mechanikai behatások (rúgás/ütés a gép tetejére, szállítás közbeni koccanások) nagyon gyorsan tönkreteszik még az ajánlott HDD-ket is, nem csak a "Toszibaszi" vinyókat.
---------------------
(#25881) kispekk: Szintén kéne konfigleírás (vagy az előző hsz.-ed belinkelése).
Egyértelműen procihűtés gondra tippelek. Vagy rosszul rakták fel, vagy nem kentek hővezető pasztát a hűtőre. Vagy gyenge a hűtő, bár egy 2 magos procira a legcsumpibb gyári hűtő is elég kell, hogy legyen.Vagy...
nem dugták fel az alaplapra a procihűtő ventillátor csatlakozóját, ekkor 5-10 percen belül a hővédelem leállítja a gépet. -
kispekk
csendes tag
Hellósztok.Ott tartok h megint itt vok.Előzőleg feltett kérdésem hibája továbbra is fenn áll.Meg volt a három púpos trafo csere,minden cserével futtatva˛/videókari,memória,nagyobb proci+hűtőventi,a procit rögzítő keret is./
Vissza kaptam a gépet h jó,3DMark futtatva.Beüzemelem,megy,kisfiam leszed egy zenét a Tubról lekonvertálja magának ,még megy kis időre rá/5-10/ perc mondom lefuttatom a 3Dmarkot...teszt közben kikapcs.Visszakapcsolom,Speecyvel CPU figyelem,elindítok egy videókonvertet és már a procim megint szalad az egekbe,de nem egyformán melegszik a két mag,kb 100fokig felmegy összesítve úgy h az egyik 80-90 a másik 110 fölött,és ha konvertet leállítom vissza nem tud hűlni. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy kb. egy éves PC konfigurációm. Féléve kb elkezdett az egyik vinyó "nyikorogni" vagy én nem tudom milyen hangokat kiadni. Majd nagyon lassan bootolt be, de végül nem is sikerült. Garanciában kicserélték (másik modell, csak hasonló paraméterek). Benne volt a csere vinyó félévet, majd ugyanaz a jelenség jelentkezett tegnap. Vinyó kerreg és nyikorog és semmi. Szóval valami megöli a vinyókat. Talán túl sok áramot kap vagy nem tudom. Mi lehet a hiba oka? Táp? Ipon-ról rendeltem a teljes konfigot. Ha felküldöm garanciában akkor kinyomozzák a hiba okát?
-
-
afrojack1
senior tag
Hali!
Hogy érdemes portalanítani? Vagy van egy két trük? Én a kompresszoros megoldásra gondoltam.
És a gépet nekem összerakták és van rajta gari. Ha szétszedem akkor elveszlik? (Gondopok itt a ventikre és a vidikarira) -
Vakegérke
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Minden jó, ha jó a vége.

-
concret_hp
addikt
másik win tleepítővel frankó (persze mondták, hoyg tutihótziher, hogy az jó...)

-
Vakegérke
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Én újra telepíteném, és ahol meg van adva a lehetőség, törölném a (Windows) partíciót, újra alkotnám, formáznám, és úgy engedném garázdálkodni a telepítőt.
-
Vakegérke
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Telepítésnél másik winyó (vagy SSD) ne legyen a lapra kötve, úgy próbáld meg újra.
-
concret_hp
addikt
no, új gép összerakom, minden frankó, felmegy rá a win7, végig megy a full telepítés (user / password, időzóna stb) , netre ninc skötve közben. kivesszük a telepítő lemezt, indulna vinyóról, és folyton kireseteli magát (kb. el se kezdi a wint-t tölteni, épphogy a bootképernyő felvillan, 1mp múlva reset.
gép lényegi része:
Gigabyte GA-B85M-D3H
i5-4440
8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit
ASUS GeForce GTX750-PHOC-1GD5 1GB GDDR5ötlet

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Üdv!
Ellenőrizd az alaplapi elemet, lemerült szerintem.
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy miért csinálja a következőket a gépem.
Van egy régi HP gépem, és egy évig nem volt használva, de most szükség lenne rá, így hát bekötöttem a VGA kábelt táp kábelt és egy billentyűt. És amikor bekapcsoltam akkor fekete képernyő és pittyegett 8-at utána be akart bootolni a Floopy meghajtóról, utána megint pittyegett 8-at. Ekkor kikapcsoltam vártam egy kicsit és megint bekapcsoltam, erre megjelent a képernyőn a betöltő képernyő, és boot menü ahol kiválasztom hogy Windows-ot indítok vagy Linuxot. Kiválasztottam a Windows-t és erre újraindult a gép és megint folytatta a pittyegést. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet a baja.
Előre is köszönöm.
Üdv
Zoli -
törölt tag
válasz
Jackson Krul
üzenetére
A ramok nem szerepelnek a kompatibilitási listán. Próbálj másik ramot berakni.
Szedd ki a gépházból a lapot, és rakd össze egy astalon. ha így se jó, akkor vissza a boltba. -
Vakegérke
félisten
-
gaben9569
csendes tag
Sziasztok! Nekem nem különösebben a gép indításával van a gond, hanem a videokártyával. (Nem találtam ilyen topicokot bocsi, szóval ide irom)
Egy HD 5770-esem van SOC 1 GB-os. Régebben minden lazán elment rajta BF3, BF4( igaz csak lowon) AC4 Crysis 2. Most meg történt vele valami és egyszerűen nem tudom mi. Nincs FPS-s a játékokban. A LoL is ami 100 fps-es ment átlag most megy 70 fps-esel. CoD2 ben is volt 250 fps em..mostanába meg 120 és 40 között ugrál..Nem tudom mi baja lehet...de nagyon idegesít. Tudnátok valami tippet adni? Előre is köszi

-
Sziasztok.
Vettem egy Intel 520 SSD-t, amit a régi Samsung SSD helyére tettem be.
Feltelepitettem a win-t, de az első újraindítás után nem látja a rendszer.
Bios-ban is csak a HDD+ODD látszik, ha ezeket kikötöm, akkor se indul el a gép.
Mit csináltam rosszul? -
Jackson Krul
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. A problémám a következő: újonnan vásárolt alkatrészekből összerakott számítógép a power gomb lenyomását követően 5 mp-ig megy, aztán lekapcsol 2 mp-ig, majd újra elindul, megint lekapcsol és így tovább a végtelenségig vagy amíg meg nem unom.
alaplap: Gigabyte B85M-DS3H rev 1.1
CPU: i3-4330
memória: Corsair Vengeance 2x2 GB kit CMZ4GX3M2A1600C9
tápegység: Corsair CX430M
SSD: Kingston SV300S37A/120G
videókártya: nincs
ODD: nincs
ház: Fractal Design Core 1000 USB 3.0Probálkoztam "clear cmos"-sal, az alaplap gombelem eltávolításával, a csatlakozók ellenőrzésével, egy memóriamodullal, SSD tápról és alaplapról lehúzásával (nincs rendszer feltelepítve rá). Arra is gondoltam már, hogy esetleg elfüstöltem a processzort egy pillanat alatt, mert mikor a gyári hűtőt felszereltem, nem találtam a csomagoláshoz pasztát, így azt nem kentem alá, de mikor leszereltem a hűtőt, láttam, hogy valamilyen anyag rá van finoman gyógyulva a processzor tetejére (nem szenes, szaga sincs). Esetleg lehet, hogy valami hővédelem lekapcsol és elég lenne letakarítanom ezt a kétes maradékot a CPU-ról és a hűtőről, aztán rendesen bekenni megfelelő hőpasztával? Arra is gondoltam, hogy esetleg kevés lenne a tápegység a konfigurációhoz, de ezt is elvetettem, hisz' nincs benne komolyabb fogyasztó. Szóval totálisan tanácstalan vagyok.
Szóval... ötlet?
-
törölt tag
válasz
StrixAurum
üzenetére
Na ilyenem fixen nincs

-
törölt tag
válasz
Gyuszi83
üzenetére
Van előzménye a jelenségnek? Ha noname tápegység volt benne, és amiatt hibásodott meg, akkor mindegy, mit teszel bele. Szedd ki a CPU-t a helyéről, és pasztázd át. Tiltsd le a BIOS-ban a Spread Spectrumot, illetve az automata tuningokat. Ha tuningolva volt a CPU, akkor szervízben nézesse meg másik CPU-val. Vedd vissza egy lépcsővel a memória frekvenciáját. Ha ezek után is ugyanaz a hiba jelenség, akkor alaplap hiaa gyanús, a tápegységgel együtt cseréltesd vele.
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok !
Ismerősömnek lenne egy PC-je és olyan gondja van, hogy bekapcsolás után folyamatosan újra indul. A CPU-t ki írja a memóriát leelenőrzi DVD írót és Winyót kiírja, ha ezek megvoltak újra indul.
BIOS-t be tudom hozni, ha belépek a bios-ba akkor nem indul újra.
Csináltam BIOS frissítést, de a probléma megmaradt. Lehúzgáltam winyót, dvd-t, meg amit lehet maradt ugyan az.
Memóriát, táp-ot, VGA-t néztük másikkal.
BIOS reset megvolt.
Így már csak a CPU-ra vagy az alaplapra gondolok, hogy hibás lehet. SAjnos másik CPU-val nem tudjuk próbálni.Valaki valami ötlettet írhatna, hogy mi lehet a gond.
Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy van egy shaphire 7850 2gb 256bit oc kártyám most cserélte az ipon mert beszart az előző szerintük,szerintem más is ludas a gépembe...(asrock 970 pro3 ,Fsp 500W,ssd+2hdd+8Gb kingston ram+AMD Buldozer fx 6300am,minden a gyári értéken ment,amig ment)
Elvittem az iponba a gépem,mert nem indult el,csak 5 rövidet csipogott,képet nem adott,és ők arra jutottak h a vidikártya a hibás,kicserélték,2hónap alatt....Ők letesztelték sztük minden OK mindennel!
Nah vagy mégse...Hazahoztam kezdődött azzal h a win7emen lévő chrome mindenre azt irta h tanusitvány hiba,ujraraktam,majd mikor már működött a chrome meg minden akk jött a gebasz a legkisebb terhelésnél a vidikártya v vmi elszáll s v kékhalált kapok,vagy nagy foltokba nekiáll pixelesedni a képernyőm!
640-610re levéve az MHZket kicsit tovább birja,de még is se az igazi,szinte az összes drivert kipróbáltam már!
Most is szétszereltem a gépet kiszedtem a vidikártyát portalanitottam stb,majd elinditottama gépet s megint nem megy a chrome!
+minden első indulásnál a képernyőm közepén s 3/4edén egy 5cm vastag szürkés-pirosos csik jelenik meg,de 2.ik inditásnál már nem!
Ill első inditásnál a gép nem indul el hanem befagy!
Segitsetek!
UI: tanusitványhiba megoldódott magától,bár ötletem sincs mitől! -
törölt tag
válasz
StrixAurum
üzenetére
ASRock lapomnál milyen néven találom meg ezt? NB feliratos dolgot nem láttam, ha jól emlékszem.
-
törölt tag
Üdv emberek!
Nem tudom jó helyre írok-e, az a gyanúm hogy Alaplapi hibám van.
Múlthét Pénteken CS:GO Faceit kupán voltunk, ott játszottunk 5 meccset le is ment szépen.
Aztán mentem volna vissza játszani Publikra, ekkor eltelt olyan 2-3 perc, és észrevettem hogy ha játékban megyek, és mikor lövök, meg lőnek rám, lezuhan az FPS, és darabos lesz a játékmenet, magyarán nem laggoltam, hanem akadt a játék.
Hosszú tesztelgetés után rájöttem, hogyha a második PCI-E slotba teszem a VGA-t több FPS-t kapok, de még mindig nem az igazi, mert az akadás ugyanúgy előjött.
Na ekkor futtattam egy GPU-Z, plusz terheltem a kártyát, és ez az eredmény fogadott...Első PCI-E Slot 3.0:
Nézzétek a sebességet a normál 16x helyett.
100% hogy ez alaplap hiba lehet? Mert én nagyon arra gyanakszom.
Köszönöm előre is a segítségeteket.

-
fodor0410
tag
válasz
StrixAurum
üzenetére
Hello!
Sajnos nem, semmi sem történik, kék led megy, két venti megy, hdd megy de nem dolgozik sem hdd led szerint sem a hallásom szerint, bios sípolás sincs..., alaplapi vga nincs sajna, hogy azzal kipróbálnám, külön kártya van...
-
fodor0410
tag
Miért nem csinál semmit a gép?
Sziasztok!
Van egy gépem, ismerősé, lánya vett Sims-et és elindult rajta aztán elszállt a gép, de úgy hogy power led világít hdd led nem csinál semmit és a monitoron sem jelenik meg semmi, de a ventik pörögnek tehát megy csak nem tölt semmit...
mi lehet a baja? elszállt az alaplap?Köszi előre is

-
Vakegérke
félisten
válasz
StrixAurum
üzenetére
Szerencsére nem az én gépem, így nem az én problémám. Az viszont tény, hogy nagyon szeretnék segíteni a barátomnak.
Másik táp sajnos nincs, én pedig ki nem szedem a sajátomat a házból. Talán érthető.Törődsz velem, elhalmozol tanácsokkal, és ez jól esik. Köszönöm.

-
Vakegérke
félisten
válasz
StrixAurum
üzenetére
Én arra gondoltam, hogy valamelyik molex feszültségeit mérem meg. Az nem jó?
-
StrixAurum
csendes tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Visszaolvastam, táp lesz...szerintem.
A 20 pólusú csatin keresd meg a zöld kábelt és kösd össze egyik mellette lévő feketével. A táp el fog indulni és normálisan működik. Ettől kezdve a hálózati kapcsolójával (ha van) tudod ki-be kapcsolni, amíg ki nem veszed az átkötést.
Eközben meg kéne mérd az 5 voltot, meg a 12 voltot a tápon, de ennél egy próba tápcsere egyszerűbb....
-
Vakegérke
félisten
válasz
StrixAurum
üzenetére
Na, ezt nem néztem. Pénteken bepótolom.

-
Vakegérke
félisten
válasz
StrixAurum
üzenetére
Köszönöm az észrevételt.

Azért gyanakszom az elemre, mert ha rendszeresen üzemel a gép, akkor nincs gond, pár nap szünet viszont előhozza a hibát.
Ettől persze még lehet a táp a ludas. Pénteken jön a gép, majd rámérek a feszültségekre. -
StrixAurum
csendes tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Szia!
Nem hinném, hogy a gombelem lenne, max resetelődik a bios..., másfelől egy ilyen elem van vagy 200 forint..., úgyhogy hajrá....(Esetleg kiveszed az elemet, és rámérsz egy multiméterrel..., 3 voltot kéne mérj...)
De ebben a gépben valami más haldoklik....szerintem.

-
Amd7
csendes tag
-
Vakegérke
félisten
Üdvözletem a topiclakóknak.
Volt régebben nálam egy gép, cirka 2-3 hónapja. Az volt a bibi, hogy bár a procit hűtő ventilátor (félgőzzel) pörgött, meg a VGA hűtője is üzemelt, nem indult. Szétszedtem, kipucoltam, (a tápot is,) a hűtőt újrapasztáztam, összeraktam. Nem indult. A power gomb ritmikus használata után egyszer csak láss csodát, működött.
A rendszert kitakarítottam. Fölösleges izék letakarítása, Temp könyvár ürítése, stb. Vírus-, spyware-, malwarekergetőt ráeresztettem, megtették, amit kellett.
Kihúztam a tápkábelt, félretettem, napok múltán vittem vissza a gazdájának. Mielőtt indultam, próbaképp bekapcsoltam. Nem indult, ahogy az elején sem. Power gomb nyomkodása, egy idő után beindult. Pár reboot után vállat vontam, visszavittem.
A gazdája örült, mára azonban megint előjött a probléma.Hosszas bevezető után rövid a kérdés.
Lehet, hogy a BIOS elem haldoklik? -
törölt tag
válasz
pepe62
üzenetére
Akkor bele kóstoltál a kontakthiba szépségébe.
Gabor8634: Ha minden jó, az a legrosszabb. Biosban túrkálj automata tuningok után. A manual leírjaa, hogy mi számít annak (spread spectrum is változtatja a frekvenciákat). Turbo boost, dinamyc overlockoccking, stn. ezeket vedd ki. Ha van tuning, azt kapcsold ki. -
pepe62
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerencsére két gépem van és kompatibilisek. Először a winyót tettem át a másikba és hibátlan volt, aztán a videokarit, az is jó volt. A memoriánál akadt meg a dolog, de kiderült, nagy örömömre, hogy az is hibátlan...tehát csak ki és be kellett tennem ugyanabba a gépbe a 4 giga Ram-ot és láss csodát, minden műkszik, mint az ágyba*arás!

-
Gabor8634
tag
Sziasztok szerintetek mi lehet a gépemnek a baja azt csinálja néha mikor bekapcsolom elindul de a monitoron az jelenik meg , hogy nincs jel ezt már többször csinálta legtöbbször akkor fordul elő mikor vagy 3-4 napig nincs bekapcsolva! ilyenkor általában az oldja meg a problémát ,ha kiveszem és visszateszem a ramokat!+ De ez nem normális a régi gépembe évekig nem kellet belenyúlni ebbe az újabba meg szinte havonta valakinek van ,vagy volt ilyen problémája ? Vagy valamilyen megoldás ?
A gépem adatai :
Intel Corei5-2500 3,3GHz
Kingston Hyper X black (2x4GB) CL9 1333MHz
GIGABYTE HD7850 OC 2048MB
ASUS Z77-A
Samsung EVO Basic SSD 120GB+Western Digital Caviar Blue 750GB
Tápegység: Cooler Master 600W Elite Power Black - RS600-ACABM4-WB
Monitor: LG DM2350D 3D Monitor-TV
Egyszer már szervízbe is elvittem azt mondták minden rendben a géppel egy alkatrész se hibás náluk nem fordult elő probléma! -
Fenyibaba
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Köszi a választ!
Megpróbálom BIOS resetet!
Gondolod,hogy táp hiba lehet?
A tápom 20 pines!!
Lehet e az gond ha a másik alaplap 24 pines volt,és ezzel a táppal használtam??
Azért gondoltam inkább az alaplap,vagy proci hibára,mert volt itthon egy régi
478-as lap procival,és azzal megy a gép! -
Fenyibaba
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem!
Minap volt egy áramszünet,és azóta a gépem nem hajlandó beindulni!
Az alaplapon a led világít,a proci hűtő is megy,de semmi egyéb!
A Bios-ig sem megy el!
Mintha be sem lenne kapcsolva!
Hogyan lehetne megállapítani,hogy az alaplap,vagy a proci szállt e el?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
törölt tag
sziasztok!
Féléve vásároltam teljesen új konfigurációt.
alaplap asus A55bm-e
Processor AMD A seria 3000-es 2 magos fm2-es.
Kolink 400W tápegység 12cm ventilátorral
A tápegységet 4 hónapja vásároltam 2 év garanciával.
A többi maradt a régi.
Problémám a következő,magától néha gondol egyet a gép és újra indul. Néha kapok mellé egy hiba üzenetet is.
Segítséget szeretnék kérni mi lehet a baja?

Előre is köszönöm!

-
törölt tag
válasz
pepe62
üzenetére
A CD olcasód akkor is ezt csinálja, ha csak tápot adsz neki, de adatkábelt nem dugsz rá.
A lehetséges okok: memória hiba, tápegység hiba, hdd-odd hiba, vga hiba. alaplap-cpu hiba.
Szedj le mindent az alaplapról. MINDENT, a legapróbb madzagot is, bekapcsoló gomb madzagját, azaz MINDENT.
Tegyél vissza egy CPU-t, egy VGA-t, egy memóriát, egy tápegységet, és egy darab cpu hűtőt. Legyen speaker is rádugva az alaplapra. Indítsd a gépet ezen állapotban úgy, hogy a POWER SW tüskéit össze érinted pár pillanatra. Ha nem jó, tegyél másik ramot. Ha nem jó, mehet másik VGA. Ha nem jó, mehet másik tápegység. Csinálj egy BIOS resetet is. Ha ezek után sem jó, akkor vagy az alaplap adta meg magát, vagy a CPU. Minden változtatás után csinálj indítás próbát.
joe979
(újonc): Szüntesd meg a kontakt hibát a VGA-don, vagy teszteld a VGA-d egy másik gépben, vagy teszteld a géped egy másik VGA-val. -
joe979
senior tag
Következő problémám lenne : Gép bekapcsolás után,a monitor azt írja, HDMI kábelt nem érzékeli,vagy jelkábel nem található, többszöri újraindítás után szintén semmi, ha ilyenkor berágok rá, akkor kábel kihúz majd vissza.Néha jó, de inkább nem. HDMI kábel csere megtörtént, ugyanezt csinálja.Megnéztem már vga kábellel
azzal jó lett elsőre, de csak másnap reggelig, hiszen minden egyes bekapcsoláskor ezt történik.
Néha segít rajta, ha kiveszem a videó kártyát, vagy a rögzítési csavaron engedek feszítek, de ez sem megoldás. Mi a diagnózis ?
-
pepe62
aktív tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra nem indul a gépem.
A gép bekapcsol, ventik elindulnak, cd működik(tányér kijön) de se kép, se hang és a wincseszter led nem villog.Monitor működik videokártya csatlakozást megnéztem..kérem akinek van jó ötlete, írjon...este kiszedem a winyót átteszem egy másik gépbe, egyenlőre eddig jutottam az ötletelésben...alaplapi hiba is lehet? Azt hogyan tesztelhetem??...

Előre is köszi.. -
tornas
őstag
válasz
StrixAurum
üzenetére
200 W van a paneljára írva (piros fóliakondi mellett).

-
QwErTy42
addikt
válasz
StrixAurum
üzenetére
Ment pü.
-
QwErTy42
addikt
válasz
StrixAurum
üzenetére
Nincsen ezzel gond. Azon lepődtem meg, hogy majd 6 évig ( talán októberben lenne szülinapos) elment. A második év után szerintem minden nap ajándék volt.
Szerintem ott rontattam el, hogy a délelőtti misén nem mormoltam el egy imát érte.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
QwErTy42
addikt
válasz
CoolMan
üzenetére
Abban azért egyetérthetünk hogy vagy az alaplap vagy a táp ment tönkre?
Van akit tudsz ajánlani, hogy maszekba megnézné a gépet?
Mert ha most veszek egy tápot és közben a lap rossz, akkor...
A gépet év végén, következő év elején már cserélni akartam valami épkézláb megoldásra (intel i5...) ezért nem szeretnék már többet költeni rá. (amit megtartanék: Qaudro, WD Green, Intel 520, porichűtő, ODD, 120-as Noctua) -
kispekk
csendes tag
Bekapcsol,de nem tölt be,se a win,de a monitor sem.
-
jagofett
tag
Sziasztok!
Nagyon furcsa esettel találtam szembe magam, és nem tudom mire vélni a hibát..
Adott egy MSI 945GCM5 V2.0 alaplappal (Socket 775, DDR2 memória) rendelkező gép, VGA hibával kaptam meg javításra (indításnál csíkozódott a kép, és színes kockák jelentek meg)
VGA-t kiszedtem, kipróbáltam az integrált VGA-val, úgy szépen indult. Az alaplapi viszont kevés, ezért egy Sapphire HD5450 (1GB, Passive) kártyát raktam bele. Na most, ezzel nem hajlandó sehogy elindulni, a képet mindig az integrált VGA-ról adja (mintha benne se lenne a külső VGA)
BIOS-ban is turkáltam, az elsődleges VGA az a PCI-E, letiltani nem lehet az integráltat, így nem hozott semmi eredményt. A kipróbált HD5450 vadi új, egy másik gépben szépen ad képet, szóval nem hibás.
Van egy elfekvőben lévő javítattot Inno3D 7300GS 128MB VGA is, gondoltam azzal is kipróbálom, és így első indításra rögtön ad képet, működik.
Ekkor táphibára gyanakodtam, de azt cserélve is ugyan ez volt a helyzet, a HD5450 sehogy nem lehet működésre bírni. Volt BIOS reset is, az eredmény nem változik...Szerintetek mi lehet a hiba? Alaplap haldokolna?

-
kispekk
csendes tag
Hello.adott egy gigabyt dd2 lap,2x1gb ram,1gb videókártya,2x2,4 Ghz amd proci.Már minden cserélve volt,de magasabb igénybevétel alatt lekapcsol,és egy db-ig be sem lehet kapcsolni.Volt 3trafó cserélve,proci hütöt rögzítő eltört,de számítógépházban pasztázták,és ráfogatták,elméletileg jó.Eddig konvertálás közben kapcsol le,nem egyből egy kis idő után,kb 5-10perc.A szerelőm azt mondja kizárt h a proci,szte túlfesz keletkezik.Sima netezés,fílmezés stb egész nap mehet,csak terhelés közben.:-/ Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Crimson Desert
- Eredeti játékok OFF topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Felküldöm, aztán max bukok 2500 Ft-t.

nem dugták fel az alaplapra a procihűtő ventillátor csatlakozóját, ekkor 5-10 percen belül a hővédelem leállítja a gépet.

A Lényeg remélem látszik!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)