Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
PAINfájdalom
üzenetére
Azért a HKC-t cseréld, lehet, hogy haldoklik már, s emiatt lettek gondjaid. Egy jó tápegység (de legalább új legyen) mindenképp stabilitást hoz. -
törölt tag
válasz
PAINfájdalom
üzenetére
A billentyűzet össze vissza nyomkodásával nem tudja megölni, max szegény gép nem tudta, mit tegyen és a sok infótól megöngyilkolta magát

Szedj ki mindent a gépből, és úgy indítsd. CPU maradjon és annak a hűtője, illetve a tápegység az alaplapon, minden egyebet húzz le, se egér, se meghajtó, VGA sem kell, memória sem kell. Ha így elindul a ventilátor, akkor tegyél bele egy memóriát, és egy VGA-t. Ha nem indul el, akkor a power sw vezetékét húzd le az alaplapról, és egy fémtárggyal pillanatokra érintsd össze a power sw tüskéit.
Másik tápegységet szerezz próba erejéig (ahogy a fórumtárs javasolta), de addig is próbálkozhatsz. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
PAINfájdalom
üzenetére
Üdv!
Kérjél kölcsön egy megbízható tápot és próba. Amúgy azt a hkc-t én alapból cserélném.
-
PAINfájdalom
aktív tag
Szép reggelt mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy reggel valahogy öcsém megölte a gépet. Állítása szerint valamit a billentyűzeten nyomott össze vissza. A kábeleket megnéztem, az alaplapból is kivettem az elemet és vissza, illetve áramtalanítás után is próbáltam, de semmi reakció. AMD phenom II x2, egy radeon hd5670-el, egy Samsung merevlemez, egy DVD író, olvasó, hkc usp5565 táp, gigabyte ga-ma770t-ud3 alaplap. Előre is köszönöm a segítséget. -
Ubran
tag
nem fer bele szerkesztesbe
most produkalta, hogy indulas utan rogton ujra indult. Erre esetleg valami?
-
Ubran
tag
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Nem csinaltam meg, de elviekben megy a dolog, csak azt nem ertem, ehhez miert kell biost frissiteni? (pardon ha ertetlenekedek, de nem tartom magam profinak). Van negy hiba jelzo led a lapon, es a "boot-device-led" vilagit. Es egyaltalan van koze a biosfrissitesnek ahhoz hogy nem kap jelet a monitor? (ismet elnezest, csak tapogatzom)
-
wjbhbdux
veterán
legalább 0809 verziójú biosra kell frissítened, pendriveal a hátsó flashback gombbal elvileg megoldható régi proci nélkül is.
-
Ubran
tag
Sziasztok!
Csak remenykedni tudok, hogy tud valaki tanacsot adni az alabbiakkal kapcsolatban:
config
i7 4790k
Asus ranger
8 gb ram
intel 530 ssd
WD Blue hdd
Evga Supernova 650 G1osszeraktam a gepet.
elindul, ventik porognek, de a monitor azt irja no signal (integraltal es dgpu-val is), az alaplapon a Q-code A2.probaltam levenni a hdd-t es csak az ssd-vel inditani, semmi.
Otlet valakinek?
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Helló!
Nem tudom hogyan, hogy nem, de bekapcsoltam, úgy hagytam, és végül elindult, egyelőre úgy néz ki nincs semmi baja, a feszültségek is jónak tűnnek egy diagnosztikai program szerint, de azért köszönöm a segítséget. A későbbiekre azért megkérdezném: a BIOS resetet hogyan, és mikor kell megcsinálni?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Üdv!
Elsőnek BIOS reset. Majd húzz le mindent az alaplapról és csak a CPU, RAM és VGA maradjon és próba. MIlyen VGA van? Milyen gép?
-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok!
Ma észrevettem, hogy a régi tápom ventilátora nem megy, szerencsére időben, és a gépet gyorsan ki tudtam kapcsolni, nem jelzett hibát, nem állt le, stb. Ezután leszereltem a monitort stb.-t a gépről, majd kiszereltem a tápot, és elmentem venni egy újat. Az új táp egy 400W-os Chieftec lett, az előző egy noname volt, névlegesen 460W-os, de valószínűleg nem volt annyi mivel noname, a boltban is a 400-ast tanácsolták a konfigom alapján. Az új tápot beszereltem (emellett még tettem bele egy új CPU hűtőt, de szerintem ez nem lényeges), illetve kifújtam a gépházat kompresszorral, majd összeszereltem. Indítás után a ventilátorok felpörögnek, és úgy is maradnak, nem történik semmi. A ventik pörögnek, de sem csipogás nincs, sem a monitoron nem jelenik meg semmilyen írás. A táp csatlakozói közül a 24 pin-es, és a kisebb, 4 pines sárga fekete csatlakozót rádugtam (ez megy a processzor ellátásához?), a CPU hűtő vezetéke is rá van dugva, de mint mondtam, az a ventilátor felpörög. Mi lehet a probléma? -
djdaniel
senior tag
Sziasztok!
Az alaplapon ( asus m5a78l-m le) található hangszóró kimenetre rá van dugva a fülhallgató, és néha csak az egyik fele szól, de miután ki húzom majd vissza dugom akkor jó, egyébként több fülhallgatóval is próbáltam ugyan ezt csinálja, amúgy az összes fülhallgató hibátlan.
elképzelhető hogy az alaplapi hangszóró kimenet sz*rakodik ? -
Gyárfás
tag
válasz
Gyárfás
üzenetére
Bios reset után átpakoltam a ramokat és így egyáltalán nem jött kép egy darabig, és mindig újraindult. Gondolom valami régebbi jól működő beállításra szeretett volna visszaváltani. Kicsit megigazítottam a ramokat és most meg elindul a gép első bekapcsolásra, de várni kell kb 1 percet mire bármi történik. Legalább nem kell odamenni resetelni az 1 perc lejárta után...
Valakinek van sejtése? Még ilyennel nem találkoztam eddig.
-
Gyárfás
tag
Üdv!
Nem működik a billentyűzetem sem usb-n, sem ps/2-re átalakítóval. Másik billentyűzet sem működik ugyanígy de csak a gépemen. Nem jutok el a bootig, mivel linuxom és windowsom is van, és a bootképernyőn nem tudok kiválasztani rendszert billentyűzet nélkül, ráadásul nem számol vissza valamilyen oknál fogva. Biosba sem tudok belépni és a num lock, caps lock sem reagál. Kikapcsolva világít minden lámpa rajta mint valami karácsonyfa...
Pár hónapja csöppent egy kis víz a gépbe és azóta csak ps/2 átalakítóval hajlandó elindulni. Most költöztettem a gépet, és azóta végképp nem megy.
Ezen kívül kétszer kell elindítanom minden alkalommal, különben nem jön kép. Olyan mintha be kellene melegednie első alkalommal.

Bios reset megvolt...
Sajnálnám kidobni, mert most költöttem rá egy kis pénzt és végülis eljutok a bootképernyőig, ha a billentyűzetprobléma megoldódna akkor tudnám használni.
-
törölt tag
válasz
DarkScreen
üzenetére
Egy driver cserét alapból csinálj, ne a legújabb legyen fent. A vga-t is tesztelni kéne másik géppel.
wjbhbdux: Drivert Te is próbálj cserélni, de nálad a legfrissebb BIOS megléte is fontos lehet. Illetve a BIOS pontos beállítása is segíthet.
tankagogy:keress egy szervizest szerintem. Lefagy egyébként, vagy újra is indul? -
NORBl
aktív tag
Nekem indul, de ezt a topicot találtam most hirtelen, ami hibákkal foglalkozik. Elég sűrűn beakad a kép, megáll az egér, és semmi, 5-10 ,s-ig. Utána folytatódik minden ugyan úgy, de aztán 1-2 perc múlva megint beakad. HDMI - Mini HDMI átalakítóval van összekötve monitorom a vga-val. Vmi ötlet esetleg ? Próbáljam meg másik átalakítóval ? Táp okozhat ilyen problémát ? Mert az elég gagyi a gépembe, azt is szándékozom mostanság cserélni.
-
banánocska
aktív tag
Fejlemények: A másik PCI-ex csatiban elindult videókártyával a gép. IGP-n megy mindkét procival. HDMI kábellel se kép se hang, DVI-on a windows logóig eljut. A lap látja hogy van valami a gépbe de nem írja a VGA nevét. Meghalt a lap? Nem tudja kezelni a PCI-ex csatit? Amikor eljut a fent említett végpontokig akkor leveszi a fordulatszámot a ventiknek és ugy marad.
-
wjbhbdux
veterán
üdv
A napokban váltottam amd x4-ről egy i5 4590 procira, nvidia 650ti boost videokártya, 500w chieftec táp, és 4gb kingston 1600 ram maradt mellette. Az új alaplappal eléggé olcsóskodtam, asus h81-plus, gondoltam úgysem lehet húzni és elég lesz.
A problémám elég nehezen leírható, neten nem nagyon találtam segítséget. A SLI/Crossfire kártyáknál jelentkező microstutteringhez hasonló talán a gondom (csak 1 videokártyám van).
Magával a teljesítménnyel nincs gond, a proci fut a kellő turbo órajelen, nincs melegedés és hasonló gondok.
A játékokban FPS-ben megvan a várt ugrás, azonban hiába fut valami akár 200 FPS-el, ahogy körbe forgok az egérrel, vagy ha a kép szélén figyelem az épp kifutó kép folyamatosságát, olyan mintha sokkal alacsonyabb lenne a framerate. Nem minden játékban érződik nagyon feltűnően, de ezzel így érzésre rosszabbul futnak mint régen. És ezt elég jól érzem, mert évekig CS 1.6al játszottam ahol a fix 100 FPS volt az alap, tudom hogy kéne kinéznie és működnie valaminek ilyen sebességen. Pl BF3-ban nézem, hogy Ultra (kb 60FPS), és Low (kb 150FPS) között alig érezni különbséget játék közben. A Counter-Strike GO vagy +100 FPS-el gyorsabban fut mint a régi procval, mégse olyan folyamatos a kép mint azzal volt, amikor egy helyben állok és körbe forgok, az FPS fix, nem ingadozik, valami mégsincs rendben. Vsync és FPS korlátozás nem segít.
Windows 8.1 van, Bios legújabb, ez kellett is a procihoz. Régebbi nvidia drivereket próbáltam, nem segített. Utána kikaptam a kártyát, és megnéztem a prociba épített HD4600 csodával is pár játékot, bár alapvetően kevebb ugye a framerate ezzel, de régebbi játékokban ahol 100+ elérhető próbálgattam, és ugyanez a problémám.
Elég tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja. Az alaplapra tudok csak gondolni, de maga a proci sebességileg rendesen fut benne.
köszi bármilyen ötletet. -
DarkScreen
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A gépem paraméterei:
Ház : Cooler Master 690 II Advanced
Alaplap : GIGABYTE GA-P55A-UD4
Proci : Intel Core i7 870 @ 2.93GHz
Ram : 8GB Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz
Táp: Chieftec CTG-750C 750W PFC 85+
Ssd: Samsung evo 840 120gb
Gpu: SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB GDDR5 TRI-X OC WITH BOOSTA videokártyát most cserélem le teljesen újra lett telepítve a Win7 64 bit-es rendszer.
Minden illesztő fent van mindenből a legfrissebb.
Grafikai munkára használom a gépet, de játszok is néha.
Szerettem volna kipróbálni mit tud az új kártya feltettem a Battlefield 3-at Ultra Settings-en.
Pár perc után az FPS leesett 10-re majd kb 5 perc erőlködés után leállt a gép, teljes shut down.
A Gpu három ventilátorja nagyon felpörgött az erőlködés alatt.
A teljes leállás után kb fél perc múlva visszakapcsoltam a gépet, ami nem indult el csak a ventik kezdtek hűteni majd megint leállt a gép. Levettem a gép oldalát a videokártya nagyon meleg volt. Cigiszünetet tartottam 5-10 perc majd megint bekapcsoltam és tökéletesen ment minden.
Levettem a játék beállításokat minimumra de az eredmény ugyanaz volt. Pár perc után 10 FPS és erőlködés de már nem vártam meg, hogy kikapcsoljon inkább kiléptem és újraindítottam a gépet ami tökéletesen indult is.Nem teszteltem a videokártyát más programmal kicsit aggódok, hogy megsül mert valami nagyon nincs rendben. Az összeszerelést és a telepítést megbízható szakemberre bíztam aki most sajnos nyaral és nem tud segíteni, az én tudásom pedig elég alap ezért kérném a segítségeteket, hogy vajon mi okozhatja ezt.
Előre is köszönöm!
-
Málni
csendes tag
válasz
berzebub
üzenetére
Sajnos nincs már másik tápom.
Eseménynaplóban nézelődtem és a legtöbb hiba WMI forrásból származik, nekem ez nem sokat mond, de hátha vkinek igen...Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Napló neve: Application
Forrás: Microsoft-Windows-WMI
Dátum: 2014.07.11. 17:23:18
Eseményazonosító:10
Feladatkategória: Nincs
Szint: Hiba -
Málni
csendes tag
Csináltam bios resetet (kivettem az elemet), portalanítottam is mindent. 2 magosként használom most, de azóta elszállt 3x is megint. Fél éve már teszteltem a memóriákat, nem volt velük baj.
Alaplap 35-37 fokos, proci 42, terhelés alatt 57, minden normálisnak tűnik... -
berzebub
aktív tag
válasz
banánocska
üzenetére
Gondolom próbáltad már,de ha kiveszed a vga-t az alaplapival(akarom mondani apuival) sem indul?
-
banánocska
aktív tag
Talán a gép TDP-je nem elég?
Gépem:Asrock B75gl-R2.0
Intel I3 3220
SSD 120gb kingston
4gb 1600mhz ddr3 ram
Hd7770 Ati 1gb
Seasonic 400wSzerintem elég hozzá a táp.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
"És még ma ment az alaplap." Ezt mindketten tudjuk, hogy nem jelent semmit. Műszaki dolgok ilyenek. CMOS előtt még beröccent valamennyire a vas?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
Inkább az alaplapra gyanakodnék. Tápot nem tudsz másikat beletenni? Milyen táppal hajtod?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
Ramokat szedd ki és indítsd csak egy modullal felváltva. Hátha valamit az kavar be. A CPU tápcsatija nem maradt el? Sokszor szerelésnél előfordul.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
Mit csinál amikor megnyomod a power gombot? Van valami reakció?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
BIOS reset meg volt? (CMOS CLR)
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok! Kicseréltem az alaplapomban(Asrock B75m-gl R2.0) a procit (Intel Celeron G1610--->I3 3220)ra és a monitor azt írja hogy "Nincs videójel". Nem először rakok össze gépet, de ilyen hibával még nem találkoztam. Ötlet? Amikor kicserélem a procit az első indítás után leáll majd ujraindul a gép.
-
-
Málni
csendes tag
válasz
berzebub
üzenetére
Visszavettem a procit alapra, h 2 magosként menjen, de így is elszállt a gép
Új hűtőt még nem akarok venni, amíg ki nem derül mi is okozza, elvileg 2 magosként simán elég neki a gyári hűtés, azt olvastam még magfeloldás után is, mert elvileg 4 magosra tervezték csak ugye le vannak tiltva...
Hogyan szűrhetném ki, h mivel van a baj? -
törölt tag
-
kisgege12
csendes tag
hát most már biztos hogy valami szoftveres probléma van, az előbb megjavult minden, most megint lassult az egész
van valami program ami mutatja hogy a futó programok mennyi netet használnak? -
kisgege12
csendes tag
Üdv! Van egy PC-m, usb stickkel csatlakozik a netre. Csak ma vettem észre a dolgot, nevezetesen hogy csak az elérhető sávszélesség negyedét, vagy még annyit se kap a gép. Valamint kipróbáltam kábellel a netet, és így is fennáll a probléma. Mi lehet a gond? Köszi
-
törölt tag
válasz
anorche1
üzenetére
Nincs külső jel, de észre veszed próbakor. HA van külső jel, akkor már rég baj van..
D43mon: Csak a tápegység, egy darab ram, CPU és annak hűtője legyen rádugva. Illetve ugye a vga.
Ha nem jó, cserélj ramot. A Biosban kapcsold ki a Spread Spectrum, turbo boost és társai funkciókat. Cserélj alaplapi gomb elemet, az is bekavarhat. Semmi más ne legyen, se egér, se billentyűzet, csak ez. Csinálj BIOS resetet, és állítsd be újra figyelmesen a BIOSt.
Ha így nem jó, akkor tudni fogod, hogy vagy a CPU, vagy alaplap hibád van. Ezt szervízben kiderítik, ha nincs csere CPU-d. -
anorche1
őstag
válasz
CoolMan
üzenetére
Asszem megvan a hiba

A gpu eredeti ventie egy idő után elég hangos lett, új hűtőt nem akartam venni, ahogy új kártyát sem. Ezért egy itthon talált 12cm es ventit raktam rá a hűtőbordára, ami befőttes gumival rögzítettem. Úgy néz ki ez elmozdult, úgy hogy a borda meggátolta a ventit a forgásban. Én meg vagyok akkora balfsz, hogy ezt többszöri kivétellel sem vettem észre. Szóval leéghetett a kártya. Csak azt nem értem, hogy a Windows, vagy a nvidia driver miért nem dobot egy üzit hogy figyelj haver de egy picit nagyon meleg a gpu, és ez így nem lesz jó
A táp egyébként egy 8éves, 400w -os codegen táp.
Szerdán majd azért megpróbálom egy másik gépben, meg egy másik kártyát az én gépemben.
Van valami külső jele annak hogy a kártya túl főtt?
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Nem kapcsol be a gépem, pontosabban videó jelet nem ad. Ősszes hdd -t lehúztam, ram -okat kivettem majd vissza raktam, gpu -t is ki és be raktam, hdmi helyett d-sub ra raktam, de nam ad semmit. Semmilyen usb nincs bedugva, net se. A ventik felpörögnek, de az a rész sem jön be, ahol a hardvereket listázza, így bios ba se tudok lépni.
Ez pár napja kezdődött, akkor töbszöri ki és be kapcsolásra magához tért.Ez ugye egyértelmű vga hiba?
A gép adatai:
Alaplap: Asrock m3n78d
Cpu: Amd Athlon II x2 250
Vga: Nvidia gegorcw gt 240 1gb
Ram: 2x 2gb silicon power 1333 -
berzebub
aktív tag
Nekem egy 550-es phenomom volt,Asrock lapban szépen ment mind a négy mag,de vettem egy gigabyte-ot és onnantól kezdve jöttek a fagyások.De a gyári hűtőt cseréld le gyorsan vagy próbáld feloldás nélkül használni egy darabig,hogy úgy is csinálja e a hibát.Milyen magos a phenomod deneb vagy callisto?Amiket leírtál hibákat inkább hibás magra utal
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy szerintetek mi lehet a baja a gépemnek, mert már kezdek kifogyni az ötletekből.
Alaplap: Asus P6x58D-E, Socket 1366
Processzor: Intel i7-950 + Scythe Grand Kama Cross 2 hűtő
Memória: Kingston HyperX T1 2x2GB DDR3-2000 kit
VGA: Gainward GeForce 570GTX Phantom
Táp: Corsair HX750A hibajelenség az, hogy random idő után újraindul.
- Megnéztem memtest-el a memóriákat. Durván 1 napot ment, no error.
- CPU-t újrapasztáztam, ugyan úgy újraindul.
- Mivel általában, akkor indult újra, amikor számításigényesebb feladata volt, mondjuk játék, ezért a VGA-t is újrapasztáztam, ekkor 2 napig ment hiba nélkül már azt hittem ez volt a baja, hogy túlmelegszik, de nem.
- Legelőször a tápra gyanakodtam, de mondom mielőtt visszaviszem garanciáztatni, azért kipróbálok minden mást, így elvittem. Szervízbe volt 2 hétig, majd visszakaptam, hogy semmi baja. Állítólag több konfiggal is napokat hajtották.Az utóbbi időben, már olyan gyorsan újraindult, hogy a POST se futott le (nem csipogott) és annyira indul be, hogy felvillan a led a gépházon és így "pulzál".
Mivel a POST-ig se jut el, ezért azt mondanám, hogy táp, de mivel a tápot már bevizsgálták és csak az alaplap nem volt letesztelve ill. cserélve, így azt gondolnám, hogy az, esetleg valamire nem gondoltam.
Szerintetek mi okozza a hibát?
A segítséget előre is köszönöm!
-
berzebub
aktív tag
A feloldott magokkal az a phenom szép kis hőt generál,milyen hűtőt használsz?Magfeloldásnál az érzékelők elszállnak,szval ami 53 az valójában lehet 100 is,de lehet,h a vrm melegszik túl.A legegyszerűbb mód,h szerzel egy jó hűtőt és megnézed terhelés alatt 2,3,4 maggal produkálja e a hibát.És akkor ami a legkézenfekvőbb,hogy valóban hibás az egyik mag,azért volt tiltva.
-
Málni
csendes tag
A gépem már régóta szórakozik random módon
, baromira idegesítő, viszont volt hogy egy hónapig se jött elő a hiba. Szval magától "lekapcsol", miközben szól a zene, beakad a hang, majd abba is marad, a monitoron az utolsó látott kép színe marad és megáll, a gép látni hogy dolgozik (megy a vinyó, táp, vga, ventik pörögnek tovább), de a billentyűzet (numlock-capslockra nem reagál)-egér nem működik ilyenkor, nem kapcsol ki és indul újra magától, csak ha nyomok egy resetet. Teljesen váratlanul csinálja ezeket, volt hogy hozzá se értem a géphez, volt h az egérrel épp kattintottam egyet vagy játszottam, neteztem és közben állt meg, régen photoshop alatt csinálta csak, de mostanában teljesen kiszámíthattalanul, van hogy egymás után 3x is elszáll. Azt tudni kell, h 2 magos a proci (AMD phenom II x2 560 black edition), de mindig 3 magosan, mostanában pedig 4 magot feloldva használom. Speed fan-el szoktam mérni a hőmérsékleteket és max 53 fok szokott lenni a proci.
Vajon ez alaplap vagy processzor hiba lenne? -
5150head
senior tag
Sziasztok! Az mitől lehet, h a kártyám (MSI GTX 660) -vagy vhol ott- magas frekvenciás zizegő hangot ad ki, ha indítok egy játékot? Battlefield 3 alatt pl teljesen más hangot ad ki, de lehet hallani egy elektromos zizegést. Elég hangos, pedig hangszigetelt házam van. Tuti nem ventizaj, mert azt már teszteletem.
A konfig: GA-H87-D3H lap, MSI GTX 660 Gaming, i5 4570, Corsair Vengeance LP 2x4 Gb, Chieftec CTG500 táp.
A konfig tavaly októberi, a kártya januári. -
berzebub
aktív tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Azt,hogy lekapcsol,hogy érted?Elmegy a kép és bíp indul is újra,vagy még azt sem,vagy a win leállítja magát szépen rendesen??Eseménynapló nem ír semmit?Kezdésnek szerintem minden energia takarékossági gányt kapcsolj ki a biosban,aztán jöhet a hardver-szoftver próbazongora
-
törölt tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Megtaláltad a legrosszabb dolgot. E kell kezdeni kísérletezni: másik tápegységet, ramot, vga-t szerezzen, másik oprendszer, másik vga driver, stb.
stork13: Akkor nyomozni kell tovább- Ramokat egyesével benne hagyni, BIOS reset, hdd adat kábel csere, vagy akár anélkül indítani sokszor egymás után. -
Zoli133
addikt
Hali, simerősöm gépe (onifguráció erre található, annyi a klüönbség, hogy a táp valamilyen FSPre lett cserélve....), mostanában random lekapcsol. A jelenség terhelésfüggetlennek látszik, azaz van, hogy 10 perc böngészés, 10perc játék után megáll, de van ,hogy ezeket bírja majd mikor ott lett hagyva kb 1 órára az asztal, az idő alatt lekapcsolt.
Teljesen tanácstalan, vagyok, mert az elmondások alapján, a lekapcsolás az instant, ami nekem hardvergondnak tűnik, de az egyéb jelenségek meg nem támasztják alá. Tehét közel teljesen tanácstalan vagyok.
Esetleg valami ötlet? -
stork13
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerős szólt, hogy a gépe nem indul csak a ventik pörögnek, kép nincs.
Belenéztem a gépbe (i5-3450, Gigabyte GA-B75M-D3H, Gigabyte GT560), kikaptam a vga-t és tökéletesen működik alaplapival. VGA vissza, semmi nem megy még az alaplapi kimenet sem. 4-5. alkalommal a gép elindult és ment rendesen. Aztán következő bekapcsoláskor gép elindul, leáll, vár pár másodpercet majd újra elindul és már nem ad ki képet sehol.
Ami érdekes, hogy a másik pci-ex4x slotba téve a vga-t el sem indul a gép (ha jól néztem ott nem is támogatja az egy kártyás rendszert), viszont a kártyát betéve az fixen áll, nem mozog semerre. Visszatéve a pci-ex16x-ba a kártya 1-2 centi "lötyög" fel is és le is. A kártyát befogatva ráadásul kicsit emelné felfelé a vga végét (az alaplap normálisan van lefogatva, csavarok meghúzva). Mintha a foglalat kinyúlt/kitágult volna. Találkozott valaki hasonló esettel (vga másik gépben megy rendesen)? -
guftabi96
addikt
válasz
üzenetére
nem volt még, várom, hogy hátha van valami nagyon egyszerű megoldás.
Bár ahogy nézem az angol fórumokat, másnak is volt már hasonló esete gigabyte lappalBár nem értem, hogy ez mitől lehet, hogy egyik pillanatról a másikra ezt csinálja.
Tényleg nem lett piszkálva a rendszer, stb stb -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte H97M-D3H alaplapom, és nem tudok belépni a biosba.
Kb 2 hete van meg ez az alaplap, akkor be tudtam lépni, a del gombot kellett nyomni.
Most úgy adódott, hogy újra kellene telepítenem (másik oprendszer) de nem tudok belépni a biosba.
Alapesetben a Del-t kell nyomni, és semmi.
Még a Boot sorrend menübe se tudok belépni, pedig az is fontos lenne, mert ugye ott tudnám kiválasztani, hogy pendrive-ról bootoljon, hogy fel tudjam rakni a rendszert. De egyik gombra sem reagál.
Próbáltam régebbi PS2-es billentyűzettel is, ugyan ez a helyzet.
Mi lehet a gond? Nem frissítettem bios-t, nem történt semmi olyan változás, ami ezt kiváltaná.
Válaszokat előre is köszönöm! -
SirRasor
addikt
TFH. gép indul, de feketeség, nem sípol. Táp vagy alaplap vagy proci lehet a gond.
Mondjuk procin nem találok égési nyomot, marad az alaplap vagy táp. Egyiken se látok púpos kondit (mondjuk lefelé mehet..)2 lehetőség van:
táp vagy alaplap tesztelése.A tápot (szerintem) egyszerűbb tesztelni, de hogyan? Vannak tápteszterek, de azt mondják, hogy nem pontos, ill terhelve meg se lehet nézni.
Multiméter a másik; van csomó youtubes videó a mérésről, de találtam olyat is, ahol valami spec berendezéssel nézte a koma és pont azt ecsetelte, hogy a multiméter ezt még jónak jelezné, de igazából már nem jó. Terheléses tesztet elvileg lehet végezni multiméterrel, mert hátulról be tudom nyomni a csatlakozókhoz, miközben megy a gép

Ennyi infót gyűjtöttem. Akkor most (mielőtt rohannék a boltba multiméterért) az okosokat kérdezem, hogy 95%-os pontossággal multiméterrel meghatározható, hogy rossz-e egy tápegység? Vagy ha nem, akkor mivel lehet kimutatni, hogy tényleg rossz?
-
törölt tag
Sziasztok,
A probléma forrása a másik vinyóra telepített OS X rendszer lehet, mivel:
A probléma röviden annyi, hogy a Windows (még MAC telepítése után működött, majd egyszer csak használat közben újraindult, és onnantól kezdve) nem tudott bebootolni. Gondoltam újratelepítés megoldja a problémát, de nem. Le volt választva mindig a Win-es vinyó, amíg a Mac-et telepítettem. De úgy néz ki, hogy olyan bootloadert, vagy valamit telepített fel a Mac, ami nem tetszik a Windowsnak. BIOS reset is volt, clean install is.Próbáltam másik telepítővel, XP-vel is (hosszú évek óta szolgálnak már engem ezek a lemezek, nem velük van a gond), és azzal is hiba fogadott, még mielőtt a telepítő elindult volna: "A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet", stb.Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
Tudna valaki segíteni?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Pár napja nagyon furcsa dolgokat csinál a gépem. Nagyon nehezen tudok bármit is telepiteni, például a hangkártyám driverét nem is tudom feltenni, elindul a telepités, azután a tálcán megjelenik a telepiő ikonja, és már nem történik semmi. Nagyon nehezen akar indulni a programok többsége, gyakran a Chrome-ban, ha új fület nyitok, akkor 5-10 másodpercre nem reagáll a Chrome, stb. Windows 8.1-et használok, amit már töbször is újratelepitettem, de nincs változás. Valami tönkremehetett a gépben, mondjuk a memoria, vagy az SSD, esetleg alaplap? Előre is köszönöm a segitséget. -
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Azért a HKC-t cseréld, lehet, hogy haldoklik már, s emiatt lettek gondjaid. Egy jó tápegység (de legalább új legyen) mindenképp stabilitást hoz.

De már próbáltam.