Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt200
tag
Üdv! Nem tudjátok mitől lehet hogy összeraktam egy új gépet és semmit nem csinál? Mindent az alaplap leírásának megfelelően dugdostam. Ha felkapcsolom a tápot, érezni a gépházon h van benne áram, de se venti pörgés, se semmi.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
berzebub
üzenetére
Oh, szóval tekercsek. Azt sajnos nem tudom mérni és lehet, hogy menetzárlatosak lettek egy esetleges felmelegedés következtében. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy a korábbi hiba reprodukálta magát és ezek ismét cserére szorulnak... Köszönöm a válaszod, azt hiszem szerzek pár ilyet!

-
Keeperv85
nagyúr
Nos... tovább próbálkoztam és vissza terelődik a gyanúm a már cserélt R60-as... őőő... miez? Ellenállásokhoz? Feltételezem ellenállások lehetnek, de ha az, akkor logikus lenne, hogy 60 ohm egy. Hát ezek 1,5 körül vannak, ami még ha párhuzamosan lennének kötve, akkor sem felel meg az "elvártnak", már ha 60 ohm kéne legyen egy-egy...
Szóval róluk lenne szó... Mik is ezek tulajdonképpen?

-
QwErTy42
addikt
válasz
Vakegérke
üzenetére
Nem szívesen rakom vissza egy gyakorlatilag új gépbe a 6-7 éves kártyát. Félek, hogy magával ránt pár másik alkatrészt is, ha komolyabb a hibája. Képet sem adott, így félő, hogy nem csak a ventije adta be a kulcsot.
Ha valóban a ventije rossz, akkor úgyis kuka, mert amennyiért javítanák, annyiért veszek valami korrekt használt Quadro-t a Hardverapróról. -
Vakegérke
félisten
válasz
QwErTy42
üzenetére
Valószínűleg véletlen egybeesés a hibernálási hiba, és a VGA zajongás ideje. A ventilátorára gyanakszom. Tedd vissza a kártyát, és amikor elkezd ricsajozni, fogd le egy pillanatra a ventilátorát. Ha lecsendesedik, meg is van a hiba forrása.
Javasolnám, hogy itt is tedd fel a kérdést.
-
Vakegérke
félisten
-
Tibroo
aktív tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Hali!
Ma megjött az új BIOS chip a német ASUS gyárból,ki is cseréltem,de indítás előtt azért kicseréltem azt a kondit (270uf 16V helyet Új 330uf 16V lett cserélve) egy újra,és lám csodát az alaplap teljesen "ÚJRAÉLEDT",minden gyönyörűen fut Wolfenstein The New Order max.grafikán,akadás mentesen!
Köszönöm a segítséget!
-
trancemusic
senior tag
Nem jól fogalmaztam.

Csak a kingston legyen benne.
Előtte állítss mindent autora,de jobb ha cmos resetet csinálsz.
Ha vmelyik slotban elindul így,utána tedd be a régit is. ( valszeg nem egyforma időzítésűek )
Ha a kingston modulok auto beállításnál egyik slotban sem jók eggyesével próbálgatva sem,akkor ennyi...
A lap nem kezeli (bár a kingstonnal ilyen ritkán fordul elő,szeretik az alaplapok. )
1 gb is elég,ha a vírusírtót kivéve nem fut semmi a háttérben,és a felesleges szolgáltatások ki vannak kapcsolva.
Le lehet szorítani a win memória használatát 500 mb alá... -
Lavar
aktív tag
Először is, köszönöm a válaszokat.

#26479 Tibroo: Lehetséges. Már eladásra kínálom a kingstonokat.
#26480 trancemusic: Csak azzal megy ami addig is volt, a kingstonokkal nem.
Úgy raktam be természetesen ahogy írtad, dual channelbe megy 1-3 fogalaltban az eddigi, és 2-4-esbe raktam az újakat.
A kingston egy oldalas, ami bent van kettő.
Kösz a tippet, megpróbálom majd.#26481 berzebub: Egyoldalas a kingston, ami bent van kettő..
De ha valóban elmegy a win7 2 gigával, akkor lehet nem vacakolnánk vele, mert csak hirdetésfeladások meg e-mail nézegetésekre megy a gép már. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
trancemusic
üzenetére
Tudom. Csak nem tudom mi pusztulhatott ki benne és hát nem mindegy hogy 3000-et adok egy alaplapért és esetleg minden más jó, vagy 4000-et a prociért, vagy 15 ezret egyben...
Arról már nem is beszélve, hogy a maradék jó cucc a nyakamon marad hulladéknak.
Valamit csinál, mert melegít a proci egy idő után mérsékelten, de nem bootolja be. Attól tartok kell szerezzek egy másik lapot elsőre. Ha abban megy, akkor ez kuka. Ha nem megy abban sem, akkor megszívtam és két jó lapom lesz egy rossz proci mellé...
A többi cuccnak egész biztos nincs semmi gondja. A ramot nemrég teszteltem le, a VGA-t meg tudtam nézni másik lapban, ahogy a tápot is. Olyan mintha nem ismerné fel a procit, de nem tudom miért... 
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
A problémára szerintem rájöttem, ezért tudom most ezeket a sorokat a saját gépemről írni viszont szeretném kikérni a Ti véleményeteket is.
Adott az alábbi konfig:
i5 4440, kingston 1x4 GB, Asrock B85 Pro4,WD Green 500GB, Intel 520 120 GB, Quadro FX 1800, Bitfenix Shinobi, XFX Pro 450, Noctua NF-S12B, Dell U2410 (csak a Noctua venit forog leszabályozva 600 rpm-en, a gyári hűtő ventiket kikötöttem).Esetleírás:
Délutáni szunya után kattintanék kettőt, hogy a hibernált gépem magához térjen de a sötét képernyő csak nem akar eltűnni, mindemellett viszont éktelen lárma hallatszik a videokártya és vagy a procihűtő felől.
Hiába kapcsoltam ki, áramtalanítottam, majd indítottam többször is újra a gépet a helyzet nem változott.
Sejtésem a videokártyára irányult.
Fogtam egy DVI-D kábelt és rádugtam a monitorra az alaplapi Intel HD.... kártyát.
Elindult és dobott egy olyan hibaüzenetet hogy komoly probléma lépett fel a hibernálás kapcsán és a hyber.sys (vagy valami hasonló) fájl sérült.
Utána újra magához tért a rendszer de a zaj még mindig megvolt.
Megnéztem AIDA-val hogy mennyin pörög a proci gyári hűtője de az normális 1200 rpm-en volt.Kivettem a kártyát és a zaj megszűnt. Újra csend honol a szobában.
Szerintetek mi a fészkes fene üthetett a Quadro FX 1800-ba? Azon kívül, hogy legalább 5-6 éves lehet (használtan vettem majd 3 éve).
Köszi szépen.

-
trancemusic
senior tag
Csak a kingstonnal megy?
Ha igen,akkor úgy tedd be őket hogy 1-3 és 2-4 slotban az azonos márkájúk.
Az egyoldalassal kezdha abban is különböznének.
Ha nem megy ha csak kingston van benn,másik vissza,bios load default setup vagy valami hasonlót keress.
Kikapcs,mehet be a kingstone is (1-3 vagy 2-4 ) restart...
Ennyi,kész van!

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
trancemusic
üzenetére
Az alap keret kis műanyag pöckökkel volt a helyére fogatva. Emez úgy van megoldva, hogy egy fém vagy fém szerű szürke keret került az eredeti fekete helyére az alaplap hátán, melynek a csavarfuratai átlógnak a proci felőli oldalra kis csapokat alkotva. Innen vannak a csavarok most. Levettem, csak a proci és a hűtő maradt, hűtőt határozottan rányomva próbáltam Sajnos semmi.
Egyébként egy ilyen lap: Gigabyte GA M56-S3. Nem sárga volt a hűtőkeret, hanem fekete, minden más ugyan ilyen.
BIOS reset, elem ki megvolt. Nem segített.
Hangjelzést nem lehet kicsalni, ahogy elnézem. Észrevettem továbbá, hogy a proci feletti R60-as ellenállásokat már valaki korábban cserélte. Megmértem: nem szakadtak.Fehér pasztám van. Mérnék zárlatot, hátha csinál, de nem tudom hová mérjek.... :I
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a szüleim gépére szeretnénk Windows 7-et tenni, az XP helyére, ezért ramot bővítenénk.
2 GB DDR-2 667 Mhz RAM van a gépben, azt hiszem Samsung, de ez nem biztos.
Ma beraktam további 2 GB ugyanilyen ramot csak Kingston márkájút, így összesen van 4x1 GB.
Beraktam a ramokat, beindítottam a gépet, de a monitoron semmi nem jelenik meg, viszont pörög minden okés. Most kivettem a ramokat (az új kingstonokat) és így viszont megint működik a gép.
Mi lehet a probléma?A konfig további részei a következők:
Asrock Conroe 1333-1394 alaplap (erről tudom, hogy maximum 4 gb-ot kezel, ddr 2 667 mhz-eseket)
Intel Core 2 Duo E4500 proci
Radeon HD 4670 1GB vga
Chieftec GPS-450AA-101A táp -
Keeperv85
nagyúr
Ami fejlemény: ha lehúzom a 4 pines tápot a proci mellett, akkor maxon pörgeti azt a ventit is. Persze nem bootol be... se kép, se hang.

Nagyon kellene, mert az volt a Windowsos gépem és nélkülözhetetlen a munkám mellé...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
trancemusic
üzenetére
A proci lábai egyenesnek tűnnek, a hűtő a helyén, beleértve a csatlakozót is. Gyenge sűrített levegővel kifújtam a kis lyukakat is, hátha valamelyikbe pasztamaradék került. Sajnos nem használt...

-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte AM2-es alaplap, sajnos nem tudom fejből milyen típus.
Eddig egy Athlon x2 6400+ procit hajtott. Eddig. Egyik nap ugyanis hatalmas csattanás közepette letört a felső pöcök a hűtő kereten. Bizonyára anyagfáradás, nem estem kétségbe, pláne hogy azonnal kikapcsoltam a gépet. Kicseréltem a keretet, az eredeti kis műanyag stiftes, emez csavaros. Óvatosan átkentem pasztával a megtisztított CPU-t és a hűtőt is, majd a helyére tettem a hűtőt ismét. Gép bekapcs. Felpörög a CPU hűtő, majd szinte azonnal meg is állítja. Minden más rész: ledek, többi venti, HDD-k... minden kattog, villog rendesen, mintha menne. Enyhén langyos a proci is, de azt a ventit nem pörgeti tovább. Leégett a procim?
Vagy az alaplap adta fel? Tudom,hogy elég olcsón lehet ilyen "szettet" kapni, de nem akarom gyarapítani az itthon lévő lomokat azzal, hogy esetleg egy jó részt is kidobok. Nem tudom mitévő legyek... -
Vakegérke
félisten
"Vagy az Ac97 vagy Hd audio az lenne?"
Semmi közük az indításkori csipogáshoz. Őket már a rendszer kelti életre.Könnyen meglehet, hogy nincs speaker a házban. Ha az alaplapon van neki megfelelő csatlakozás, akkor egy gagyi, pici hangszórót rákötsz, és máris hallod az indulást, vagy hibajelzést.
-
n00n
őstag
Sziasztok
Az lehet, h egy házban nincs speaker? Sharkoon Vaya. Vagy az Ac97 vagy Hd audio az lenne? Mert nem indul a gép es ez miatt nem is hallom a csipogast.
-
Tibroo
aktív tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Szia
Már kiszereltem a lapot a házból,így is próbáltam ugyan ezt csinálja!
Ha a proci a rossz,akkor csinálhatja ugyan ezt?
Remélhetőleg holnapra itt lesz a BIOS chip ami ebbe a lapba való,hátha az lesz a baj?!
Pár EURO-ba került!
Volt olyan pár napja,hogy a CPU feletti 2 db solid Kondenzátor az egyik megvolt sérülve,ezért kicseréltem,de nem kaptam ugyan olyat hanem nagyobbat,a 270uF 16V-osak helyette,330uF 16V-os került bele szintén ALU capacitor,azt mondták a boltban,hogy az jó bele,attól még mennie kell!
Tényleg nem tudom még mi lehet a baja! -
Tibroo
aktív tag
Akkor itt senki nem tud segíteni?
-
Mokkoo
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Üdv megnéztem mind a két helyen be van kapcsolva az energiatakarékos funkció illetve a biosba a cool and quit funkció is enabled van rakva de biztos jó helyen kapírgálunk csak nem tudom mit lehetne megnézni csináltam bios resetet is az se segített .
-
pavicevic
tag
Sziasztok!
Van egy érdekes probléma a gépemmel: (win7 home premium van a gépen)
- minden nap, az első bekapcsolás után kb. 5-10 perc használat után a gép lefagy, ugyan az egérkurzor működik, de nem reagál semmire, így kénytelen vagyok újraindítani a rendszert. Ezután jön az a rész, amit nem tudok értelmezni: újraindítom, majd bejön az Asrockos alaplap "EUP" feliratú képe(+bios menü, stb), utána elvileg indulnia kellene a windowsnak, ehelyett vagy kiírja, hogy válasszak megfelel boot eszközt (azt hiszem, ezt írja ki vagy), vagy pedig jön a "disk read error occured", és ctrl+alt+delel újraindítja, de folyamatosan ezt az üzenetet dobja ki. Jobb esetben a normál módú indítás menüje bejön, és utána beindul a gép, vagy pedig teljesen ki kell kapcsolni a gépet, majd 2-3 perccel később ismét beindítani, és utána tökéletesen működik a gép egész nap, mintha mi sem történt volna.Nem is azzal lenne probléma, hogy egyszer-kétszer előfordul, hanem hogy minden nap, indítás után ez a rutin. Mivel van gond? HDD-vel (elvileg 100%-os állapotban van, minden tökéletes HDSentinel szerint), vagy pedig az alaplap fog előbb-utóbb tönkremenni?
Köszi a segítséget előre is!
-
-
Mokkoo
csendes tag
Sziasztok az volna a problémám hogy a gépem egyszer csak a dupláját kezte el fogyasztani 60w-ról 120w ,vírud írtóztam nem talált semmit újra raktam a biztonság kedvéért de akkor se változott semmi ,a proci nem dolgozik a ram is nyugalni helyzetbe van ,nem tudom mit csináljak még valami ötlettekkel tudnátok segíteni köszönöm.

Alaplap Asrock FM2A75Pro
Proci AMD A8 5500
Ram Corsair DD3 1600
Vinyó WDC WD10EZEX-00RKKA0 (931 GB)
Táp Fps Hexagon 400w -
Vakegérke
félisten
válasz
atomanti19
üzenetére
Vezérlőpult, Energiagazdálkodási lehetőségek. Alaposan át kell nézni, szerintem ott a bibi.
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy ASUS P8Z68 V-LX alaplapom benne egy Core i5 3570 Proci+8 Gb-nyi 1333Mhz es ram 4X2Gb,
a tegnapi nap folyamán raktam össze egy 550Mhz LC POWER táppal VGA nélkül,mivel az alaplapon van integrálva.
Indítás után olyat csinál,hogy állandóan újraindul ca.1másodpercenként,nem csippan , ezt a végtelenségig tudná csinálni,ha nem kapcsolom ki a tápnál, vagy pedig a POWER gombbal.Természetesen képet nem ad!
sajnos más procival nem tudom kipróbálni mivel nincs másik 1155-ös foglalatú procim.
Próbáltam egy RAM slottal, felváltva cserélgetni a slotokban a ramokat,úgy is ugyan ez!
Kicseréltem az alaplapban az elemet,lemerült volt,RESET-eltem a lapot ugyan ez!
Még másik táppal nem próbáltam,de másik gépben kipróbáltam ezt a tápot ott jól működik(egy S775-ötben)
Gigabyte P45,intel core 2 E7500 CPU,2X2Gb Kingmax ram 1066Mhz,ATI radeon Hd 4890
A tápon csak 4 PIN-es a CPU POWER slot,nem 8PIN-es,nem tudom ez számít-e valamit,de a gigán is 8 as foglalat van de csak ez elsőbe van csatlakoztatva.Akadálymentesen működik! így is!
Lehet BIOST kell cseréljek az ASUS-ban?
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Haverom gépe, w7 ultimate alatt állandóan alvó módba teszi magát. Szerintem rendszerhiba után. Ha nem futtat semmit akkor minden ok, de pl játékok vagy netezés alatt random alvómódba kerül. Hogyan lehetne ezt megszüntetni. Hardverek szerintem rendben vannak, értem itt a billzetet tápot alaplapot.
Mi lehet a megoldás? -
trancemusic
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Mitől lehet fele fps ugyanolyan vga-val,közel azonos prociteljesítményt feltételezve?
(Nem írtad milyen cpu van a két gépben)
1.: Rossz a vga bios,3d-ben nem kapcsol magasabb órajelre.
2.: Túlmelegszik a vga,ezért visszaveszi az órajelet.
3.: Pcie slot sebessége nem megfelelő,alaplap hiba is lehet. Gen3 helyett gen1 1x-en megy az átvitel.
4.: Processzor energiasémát nem vált terheléskor,alapon marad.
5.: Ezek eggyüttesen is jelen lehetnek mint hibaforrás.
(Feltételezzük hogy minden hardver más környezetben hibátlan)
Szerintem a proci ragadt benn c1e-ben,rossz bios vagy beállítás miatt.
Tiltsátok le az energiagazdasági funkciókat a biosban! (Mindet)
Jó lesz az...
-
betegphiu
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
hogy lenne kevés a táp,te jó isten?

ez a táp 2 12v-os ággal rendelkezik,és majdnem leadja a 600W-ot!
a leírt konfigod meg fogyaszt maximum 300W-ot.A proci pedig kihajtaná a kártyát bőven.
vadi új a konfig? mert az alaplap elég jó féle ,ahogy nézem, megvan minden erőforrás,ami kell,úgyhogy én itt keményen vga hibára tippelnék !
első körben próbálja ki a második pci-e slotban a kártyát.
ha most is abban van,akkor viszont meg is van a hiba,hisz az alaplap specifikációja szerint a 2-es vga slot csak 4x-es sebességet tol a kártyának,a procihoz közelebb lévő pedig 16x-ost.szerintem.
új windows,új driver lett telepítve?
-
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Szia!
GPU-Z-vel nézzétek meg hogy terhelés alatt is x16-os sebességen megy-e a kártya.
Illetve ha 3.0 PCI-E slotba van a kártya, hogy kiírja-e hogy 3.0 x16 terhelés alatt, vagy mást ír ki.
Nekem is volt ilyen gondom nekem is FPS alacsony volt, laggoltak a játékok stb.
Lehet VGA, táp, alaplaphiba. -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm ma vette meg a gépét, és rám írt, hogy valami nem jó vele, alacsony az fps-e, hiába állítja low-ra vagy high-ra a grafikát, veszi le a felbontást, nem változik jelentősen az fps-e (+-10fps max). Hasonló géppel rendelkező ismerőse durván 2x annyi fps-t kap azonos felbontáson majdnem ugyanilyen VGA-val. Ezen kívül kb 5 percenként fps droppjai vannak kb 10mp-ig, és ekkor csak 60 fokos a kártya, olyan, mintha nem lenne kihasználva.
Ezen kívül nagyon gyakran elsötétedik a monitor nála 2-3mp-re, majd visszajön a kép, továbbá minden kb 5. elsötétedésnél már nem jön vissza a kép, amíg nem húzza ki és dugja vissza a kábelt. A monitor is új. Vajon hol lehet a hiba?Konfig:
Gigabyte 970A-UD3P
AMD FX-6300
4GB HyperX 1866 MHz
Sapphire R9 280 Dual-X
Cooler Master Elite 600wA táp szerintem gyenge hozzá, lehetséges, hogy ez okozza az egészet? Vagy VGA/monitor hiba lenne? Monitorhiba nem magyarázná meg az alacsony fps-t.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Elszállhat túláram miatt az egér, ezt okozhatja a tápegység hibája (bár akkor más is problémákat jelezne), okozhatja az alaplapi USB vezérlő is, illetve az is lehet, hogy csak az egereket kéne leselejtezned.
Próbáld más gépből áttenni az egeret, próbáld aze egeret máshol, tápegység cserélgetés. Ha nincs erre lehetőséged, akkor szerviz.
Ranger26: Ha nem tudsz másik VGA-t szerezni, akkor vidd el szervizbe, vagy tedd másik gépbe a VGA-d. A túlmelegedés az, ami megöli a VGA-t, nem a tápegység, gondoskodj megfelelő szellőztetésről, a 76 fok rengeteg, akkor is, ha a gyártó mást ír. Hűtsd, ahogyan csak bírod. Játékhoz szerelj be plussz ventiket a házba s kapcsolóval indítsd. Szimplán megsült csendesen a kártyád.
Ochocinco46: VGA hibád van. Próbáld eltávolítani a driverét. Elvileg úgy el fog indulni. Netezéshez jó lehet, hibás VGA-t használtam sokáig driver nélkül, nem volt pixeles a kép. Ha úőgy is pixeles lesz, akkor szerviz, vagy alkatrésznek eladod. -
molnaRm
csendes tag
válasz
tboy93
üzenetére
"Talán az egyetlen hibája a lapnak, pontosabban a P31-es chipnek, a memóriakezelés. Ha az összes / 4 / DIMM-et használni akarjuk, akkor csak egyoldalas ramokkal tehetjük ezt, de mivel mára ezek eltűntek, így gyakorlatilag ez kivitelezhetetlen. A megoldás egyszerű, ha valaki 4GB ramot akar a gépébe: 2x2GB"
Hát ez ennyi, fél nap alatt csak kiforumoztam a megoldást :\ hát rendesen beleszaladtam ....
Számomra érthetetlen, hogy miért van rajta 4 foglalat, ha csak 2 használható, istenem..... -
Ochocinco46
aktív tag
válasz
Ochocinco46
üzenetére
-
Ochocinco46
aktív tag
Üdv,
Van egy kb 6 éves ASUS f3ka notim amit monitorról használok már egy ideje mert elszállt a kijelző. Teljesen hibátlanul üzemelt mígnem egyszercsak beállt egy játéknál, újraindítottam és a következő kép fogadott :
betölt a win ahogy szokott de amikor normálisan megjelenik az asztal meg betöltenének a cuccok jön a kék halál és újraindul. Tudom h ennyiből elég nehéz következtetést levonni, de esetleg azt tudni, hogy teljesen kuka vagy van esély minimális ráfordítással használhatóvá tenni? -
Ranger26
csendes tag
válasz
tboy93
üzenetére
Futtattam a 3dmark-ot figyeltem a hőfokot max 76C fok volt azonban a 3. tesztkörben lefagyott a kép a hang az ment a háttérben és egy kis idő múlva elsötétült a képernyő, de nem indult újra a gép hanem nekem kellett újraindítani mivel nem reagált semmire. Az órajelek is mind a maxon dolgoztak.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Ranger26
üzenetére
Jó, ez azt jelenti hogy a cpu hibátlan, most ugyanezt el kell tolni a vga-val is. 3dmark kell neked és egy GPU-Z. Indítsd el a gpu-zt, utána a 3d markot , aztán fgyelgesd a hőfokot. Az is lehet hogy nem a túlmelegedéstől száll el a vga hanem más ment benne tönkre. Ha 3dmark alatt elszáll akkor tuti az a hibás...
furmark is jó 3dmark helyett, mindegy melyik
-
tboy93
nagyúr
Még mindig ehhez a problémához kapcsolódoan, tegnap játék közben iszonyat büdös szag áradt a táp felől, de csak addig amíg játszottam. Normális használat (pl. entezés) mellett semmi szaga. Lehet anyukám 400w-os noname tápja nem bírja az r9270x-et + phenom ii @3.8ghz-et?
Vagy az alaplap gyilkolja a tápokat? Ma rakom be az új chieftech-et remélem nem nyírja ki a 17ezres tápot... -
tboy93
nagyúr
-
molnaRm
csendes tag
ÜDV!
A következő problémám van:
Alaplapot váltottam, a konfiguráció a következő:
Gigabyte EG31MF-S2 (2.0)
4x1GB Adata Vitesta Extreme Edition
Intel Xeon L5420 @ 2,50
a többi nem lényeg.4gb rammal, nem indul a gép, bekapcsolás után csak a ventillátorok pörögnek fel, aztán se kép se hang. Viszont ha 2-t kiveszek, rögtön működik a rendszer stabilan. Próbáltam váltogatni a ramokat, illetve a foglalatokat, 1 és 2 gb-vel elindult, 3al nem próbáltam, 4-el viszont a fent leírt probléma jelentkezik.
Kérem akinek van affinitása ehhez, segítsen.
Várom a tippeket, köszönöm előre!
ÜDV : Balázs
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
találtam egy régebbi egeret,kiprobáltam,azzal rendesen müködik.ugyszintén usb-s.igaz ennek a görgetö része vacak mert ugy javitottam,de semi gond vele,a másik amit elöte probaltam azis hibásvolt mert azért cseréltem le mert volt h magátol elkezdet menni az egérmutató,ami meg fullra behalt az azota se reagáll semire.amugy hogy tudnám kizárni pl hibanal az alaplapi usb vezérlöt,valamint a táp gondot???mivel lehetne kiszürni?
-
törölt tag
2napja váratlanul az adot hiba jön elö:usb-s egerem van,lézeres vagy infras kinek hogy tetszik
gond az egyik pillanatrol a másikra nem mozdul az egérmutató,majd pár mp után jó,megint behal.egyik egérnél már semmi reakcio,mozgas szinte semmit se reagál,másiknál meg néha jo,néha nem.cseréltem bios elemet,mondom hátha az,de semmi változás.böngészönél pl néha megakad,egykis idö után megint müködik.gép nem fagy le,ne makad,usb rész jo mert bill is arrol megy.ötletek???tervbe van uj egér,lehet az a baj(ebbe reménykedek) -
tboy93
nagyúr
válasz
Ranger26
üzenetére
Szerintem simán túlmelegedik és azért indul újra. Az én phenom ii processzorom 69C fokot bír gyárilag, de a hűtésemmel 100%-on se megy 49-50C-nál feljebb. 80C-nál nem csodálkozok hogy újraindul! GPU hőfokra perpill nem emlékszem, de a CPU-é mindenképp sok. Milyen hűtés van a házban? Mikor volt pasztázva a cpu hűtő? Ugye nem az amd gyári vackát használod?
-
Ranger26
csendes tag
A konfiguráció:
AMD Athlon x4 quad core 750K 3400mhz
geforce gtx 550Ti
Alaplap Gigabyte GA-F2A88XM-D3H
táp IgMax 550W (több infót nem tudok róla)
oprendszer Win 7 ultimate x64 - 8GB RAMA probléma pedig a következő:
- Játék közben kb. 15 perc játék után újraindul a gép kékhalál nélkül, jelentkezik még videó konvertálásnál illetve Photoshop CS6 használás közben vagy amikor filmet nézek a netről teljes képernyős módban.
Vittem szaküzletbe ott azt mondták a videókártya túlmelegszik valami elromlott rajta.
Néztem a hőmérsékleteket:
CPU 84 fok
GPU 80 fok maximum
Alaplap 40 fok max.
Ezeket teljes terhelés alatt mutatta aida64-el végeztem a tesztelést.Tehát mi lehet a gond mitől indul újra a gép?
-
tboy93
nagyúr
válasz
trancemusic
üzenetére
Az a baj, hogy nagyon nincs kedvem 2 gépet totál szétszedni átcserélgetni az alkatrészeket, utána tesztelni, visszacserélni mindent, újrapasztázni a hűtőket ...
Inkább szenvedek még egy kicsit 
-
tboy93
nagyúr
válasz
trancemusic
üzenetére
Nvidia pont egy sincs a családban, 4 amd kártyánk van
Alaplapon már a legfrisebb bios van, azt is próbáltam. Valószínűleg egy új lap megoldaná a problémát, majd ha lesz rá fölös pénzem veszek egyet
Érdekes, hogy ha játszok akkor viszont semmi probléma nincs, maxon tekeri a vga-t sose fagy ki... -
trancemusic
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Nem tudsz mit tenni!!!

Az alkatrészek nem szeretik egymást!!!
Ez nem vicc,ilyen létezik!!!
Erősebb táp sem oldja meg!!!
Nvidiát tolnál bele,valszeg nem lenne gond!!! (Akár ezeknêl erősebbel sem!
Nekem asus m2n-e hd6850 produkálta ugyanezt!!!
Erősebb táppal is (fsp raider 650w)Érdekes:gtx 770 behelyezésével minden hiba megszünt. (Pedig ez jóval több wattot kér mint a radeon
)
Érdekes:kissebb teljesítményű régi táppal szintén nem volt gond az indítással. (Jó persze a terhelést nem bírta,de az indítási mizéria megszünt)
Egyetlen dolog amit kipróbálhatsz:alaplap bios frissítése talán megoldja a problémát.
Csak talán...
Amiket leírtam az nem vicc,tényleg van ilyen...
Nekem úgy indult el a gép,ha lehúztam a tápcsatit a radeonról majd vissza...
Ezt eljátszani minden indításkor

(Már futottam bele ilyenbe régebben is:Asus k8n kontra Inno fx5600)
Úgy látom,a vkari gyártól nem nagyon foglalkoznak a régi alaplapokhoz való kompatibilitással.
Nvidiát ha van rá mód,próbálj bele vmilyet...
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok!
Korábban már írtam ide, ezzel a problémával, ami azóta sem szűnt meg. Akkor azt a tippet adtátok, hogy táp probléma lehet.
Tegnap előtt újabb meglepetés jött, először gépezés közben kimentem egy 10 percre és miután visszajöttem a 2db monitorom ki volt kapcsolva + az egérből is elment az áram, hiába mozgattam nem világított az optika pirosan. Átdugtam másik usb-be, akkor felvillant a piros az egér alján (
), de a monitorok nem kapcsoltak be. Jó, mondom oké akkor restart. Restart után működött rendesen ám egyszercsak kabumm, elszállt az egész házban az áram. Először mondom WTF mi lehetett ez, felnyomtam a biztiket, gép újra bekapcsol, feláll a windows majd 20 másodperc múlva a ház azon felében ahol volt a gépem elszállt megint az áram. Ekkor már tuti biztos voltam benne, hogy az én gépem miatt szállt el, úgyhogy aznap már be se kapcsoltam. Tippre, (mert már korábban is mondtátok itt) gondoltam hogy a táp a szar, kicseréltem muter tápjára, azzal nem vágja le a biztiket, működik "rendesen".Azért sajnos nem ilyen egyszerű a dolog, ugyanis a korábbi bekapcsolós mizéria (amit fent is linkeltem) megmaradt, illetve most is elszálltak a monitorjaim! Csak a restart segített.
A vidi kari tuti nem szar, öcsém gépébe berakva tökéletes, és ami érdekes hogy ha az enyémbe a régi 5770-et rakom akkor nincs baj, ha az öcsém 6870-ét akkor ugyanaz a para mint az r9 270x-el.
Arra gondoltam, hogy a pci slot nem bírja esetleg a túl nagy teljesítményű kártyát
esetleg zárlatos? ... Táp már bizti lesz új, 8 éves gigabyte 460w-at ígyis úgyis le akartam váltani, mert jövőre bővítenék új lappal + procival.Szerintetek mi lehet a baja?
-
berzebub
aktív tag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Ha Intel a lap akkor nem baj,h kiírja ,hogy Intel,de gondolom nem megy tovább. Húzz le róla minden satás, ide-s eszközt,húzd ki az egeret és a billentyűt is.Akkor mit csinál?
-
betegphiu
senior tag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
ventillátorok felpörögnek? ha nem és csend van,akkor biza szaladj el egy új tápért !
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok nincsen ERRE esetleg valami ötletetek? Bármi
alaplapi elemet már cseréletem. -
Tasi000
csendes tag
Hello
Nem biztos hogy jó helyre írom, de olyan gondom lenne hogy WD Green winyó 1,5Tb parkoló állásban ragadt. Rengeteg fontos adat van rajta. Hogy lehetne lementeni. Esetleg valami megoldás?
Előre is kösz -
törölt tag
válasz
frigyo
üzenetére
Vagy a HDD romlott el, vagy a DVD íród, s amiatt nem látja a HDD-t, vagy alaplap hiba van. Első körben próbáld csak a HDD-t rádugni az alaplapra. Az, hogy le van e formatálva a HDD, vagy sem, az a BIOS szempontjából lényegtelen. A BOOT sorrend kiválasztásánál sem játszik szerepet.
Ha látja a BIOS a HDD-t, de a BOOT eszközöknél nem jelenik meg, akkor csinálj egy BIOS resetet. De csak a HDD legyen az alap lapra dugva.
alex89: Tápegység hibája tönkre teheti az alaplapod, és egyéb hardvereket. Tehát leehet, hogy a tápegység rossz, de már mást is kinyírt. Lehet egy egyszerű alaplap fáradás is, vedd vissza a memóriák sebességét, ha 400 MHz-en vannak, akkor 333-ra. A spread spectrum is felesleges galibát tud okozni, azt is kapcsold ki a BIOS-ban. Proci hűtést is ellenőrizz. A VGA-t vedd ki és tedd vissza. Cserélj egeret, billentyűt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- GTA V
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Arról már nem is beszélve, hogy a maradék jó cucc a nyakamon marad hulladéknak. 

Vagy az alaplap gyilkolja a tápokat? Ma rakom be az új chieftech-et remélem nem nyírja ki a 17ezres tápot...