- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
-
pavicevic
tag
válasz
Zsivaagoo #28978 üzenetére
oké, az lesz!
az az érdekes, hogy 5 napja lett telepítve rá egy friss win7, és ennyi idő alatt annyira tönkrement...haverom panaszkodott rá, hogy az előző win7, és az újratelepített win7 esetében is a C: meghajtón indokolatlanul fogyott a hely.
gyanakodtam én is hdd problémára, de elvileg a hdsentinel 100%-os állapotot mutat nála (az ingyenes verzióval nézte meg, de gondolom ez jelen esetben nem számít)egyébként egy Dell Inspiron M5040-ről van szó, ha ez számít bármit is
-
törölt tag
-
SRII
őstag
válasz
Zsivaagoo #28888 üzenetére
Igp-t használom, van mikor bf3 tolom full hd-ban, vagy az új Tomb raidert és szépen visszi, nincs egy rezzenés sem, máskor meg vannak ezek az anomáliák, tehát nem folytonos hibáról van szó, csak néha előjön, nem értem.
Driver gond lehet? (mivel van pár steam játék ami nem indul el az istenért sem) -
djculture
félisten
válasz
Zsivaagoo #28866 üzenetére
Ez az újabb féle 12 centis ventis meg osztott 12 voltos már ilyen dual core max 65wattos meg 150watt max fogyasztású vga 2 vinyóval elmegy, elég sok ilyen gép van a látókörömben évek óta mennek. Ha nem birják a dual dióda pár kiolvad bennük és ennyi az a zárlat/ túlterhelés védelem.. Régi verziók viszont ilyen p4 meg kis vga amit elbirnak hiába 300 vagy akár 400-as is a cinmke szerint.
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Zsivaagoo #28845 üzenetére
Minden variációt meg próbáltam ami lehetséges de nem hiszi el hogy komoly baj van.
Asus-lap és i7 proci, a többit nem tudom és ő tudja mit csinál, már nem vagyok ott a ismerősömnél mert tele lett a bugyrom vele, soha többé nem megyek át hozzá ín-gyért segítettem neki, ráment 4-órám fölöslegesen.
Szervizbe viszi a gépét inkább, de ő tudja övé a cucc, nekem most már biztosan nem kéne hasonló cucc az biztos.
Köszönöm a segítségedet.
Üdv
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Zsivaagoo #28841 üzenetére
A hűtőbordát és procit is szép tiszta fényesre tisztítottuk.
Zalman hűtőpasztát használtam mert én ebben bízom meg mert, én gépem prociát is ezzel pasztáztam már 3-éve és semmi gond.
A gép továbbra sem indul el, ventilátor pörög folyamatosan alaplap nem jelez hibát hangjelzés nincsen.
A gépet biztosan jól raktam össze, tápcsatik minden rendben.
A gépem igaz Amd platformú és atom stabil, pedig nem mai gyerek.
Hát elgondolkodtató hogy érdemes-e?, platformot váltani én mostani tapasztalatom alapján nem váltok át biztosan.
Kösz hogy segíteni akarsz.
Üdv
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Zsivaagoo #28839 üzenetére
Elnézésed hogy beleszólok a beszélgetésetekbe, de érdekel engem is ez a probléma.
Az lga foglalatok valóban instabilak és érzékenyek mindenre, sajnos ismerősöm újrapasztázta a procját csak a hűtőbordát vette le tényleg óvatosan kapkodás nélkül és azóta nem indul el a gépe.
A guta kerülgeti pillanatnyilag is, próbáltam segíteni neki gépét szétszedtük teljesen.
A hűtőbordát óvatosan levettük és a proit kivettük a foglalatából, foglalatot nagyítóval megnéztük és sérülés nyomát nem tapasztaltuk elhajlott lábak nincsenek és égést sem láttunk.
Alaplap cserésnek látszik a dolog, mit tehetünk még kuka és új lapot venni.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #28629 üzenetére
Kösz, majd szerelek bele előre is egy ventit, bár az átlaghőmérséklet 40,77 fok, de ez gyenge vigasz, mert nyáron állandóan 45 fok körüli a HDD. Itt azt hiszem, hogy egy jobb szellőzésű ház lenne az igazi megoldás. Az 1 TB külső WD lemez most is csak 36 fok. Fentiekből kifolyólag a Thermaltake WB6000SNSD Swing házat NEM ajánlom senkinek, mert nagyon rossz a szellőzése!
-
asturel
őstag
válasz
Zsivaagoo #28535 üzenetére
Mégis memória túlmelegedés volt a gond, mikor kaptam egy crash-t gyorsan megtapogattam a ramokat és elég forróak voltak (égési sérüléseket nem okozott, de nem szívesen tartanám a kezemben huzamosabb ideig), előzőleg mikor kiszedtem az alatt a néhány perc alatt míg bezártam a programokat, leállítottam a gépet sikerült lehűlnie annyira, hogy átverjen
Mennyire tolerálják az ilyen túlmelegedést a memóriák? Úgy néz ki, hogy most még hibásodás nélkül túlélték, csak kicsit aggódok, hogy hosszabb távon fog kijönni.
-
adeee.
újonc
válasz
Zsivaagoo #28566 üzenetére
Létezik, hogy a BIOS miatt süket a gép? De, hogy frissítsem így a BIOS-t? szerezzek egy 'régebbi' 4. generációsat amivel elindul a gép majd frissítsem a BIOS-t, majd rakjam vissza ezt?
Asus oldalán ír egy USB-s megoldást amit egy bizonyos BIOS Flashback gombbal lehet frissíteni de mivel ez egy alsó kategóriás lap ezen nincs ilyen
Reménykedem, hogy tényleg csak a BIOS a baja.
-
-
asturel
őstag
válasz
Zsivaagoo #28535 üzenetére
Mikor kivettem a memóriákat melegek voltak de nem forróak, Fractal Define R4 házban van, elől 2x140 Be Quiet! Pure Wings2 (ezek szinte közvetlenül a procira fújják a levegőt), alul + hátul 1-1 140 PW2 és a vga hátát is hűti egy 90-es Noctua (mind 7V-on). Az az érdekes, hogy tegnap 3+ órát tudtam gamelni crash nélkül aztán 2-3 óra szünet után már fél óra után kidobott. Lehetséges az, hogy a vga annyira be tud fűteni, ami nem jön elő 12 óra memtest-tel úgy, hogy mind a 4 cpu mag 100%on teker?
-
Daralo:)
tag
válasz
Zsivaagoo #25896 üzenetére
Alaplap:MSI H97 Gaming 3
Ram: 8GB Kingston
VGA: GTX 770
TÁP:600w
HDD: WD 1 TB
SSD: 840 EVO 120 GB
(bedugta az előlapiba a régit ott megint másik gombok nem mentek nem teljesen ugyan az a 2 billentyűzetnél gombügyileg már ami ugye nem megy hiába nyomja itt van p egyiken megy másikon nem)
(Az én gépemen meg a win installert nem tudom feléleszteni pedig vagy 2 féle megoldást megcsináltam de rossz...) -
n00n
őstag
válasz
Zsivaagoo #25887 üzenetére
Áramingadozások vannak néha. De még 3 ugyanilyen számítógép van rádugva erre a konnektorra. És azokkal semmi probléma nincs. Viszont most nem tudom, hogy mi tévő legyek, ha nincs semmi baja a gépnek és felküldöm garanciafutárral, akkor 1. hetekig nincs ez a gép meg. 2. nekem kell állni a szállítás+vizsgálás díját.
-
kispekk
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #25882 üzenetére
Ez a HDD.És jelenlegi állapota.De ez a túlmelegedés csak kizálólag ilyen nagyobb igénybevétel alatt jön elő.Egész nap mehet a gép,youtube,fílm,stb.
Tároló
Merevlemezek
SAMSUNG SP0822N ATA Device
Gyártó SAMSUNG
Fejek 16
Cilinderek 9 733
Sávok 2 481 915
Szektorok 156 360 645
Eszköz típus Rögzített
ATA Standard ATA/ATAPI-7
Sorozatszám 1519J1CL634252
Firmware Version Number WA100-34
LBA méret 48-bites LBA
Bekapcsolás száma 381 alkalom
Bekapcsolás ideje 0,2 nap
Funkciók S.M.A.R.T., AAM
Max. Transfer Mode Ultra DMA/100
Átviteli mód Ultra DMA/100
Interfész ATA
Kapacitás 74 GB
Valódi méret 80 059 342 336 bájt
RAID típusa Nincs
S.M.A.R.T
Állapot Jó
Hőmérséklet 46 °C
Hőmérséklet tartomány OK (kevesebb, mint 50 °C)
S.M.A.R.T attributes
0 partíció
Partíció ID Disk #0, Partition #0
Lemez betűjel C:
Fájlrendszer NTFS
Kötet sorozatszám 04D7C062
Méret 74 GB
Használt terület 36,8 GB (49%)
Szabad terület 37,8 GB (51%) -
n00n
őstag
válasz
Zsivaagoo #25882 üzenetére
Konfig:
ASROCK B75 Pro3-M
INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX
CORSAIR 4GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
FRACTAL DESIGN Core 1000
FSP Hexa 400WA csere vinyót hirtelen nem tudom. De azt hiszem Samsung.
Fizikai behatás biztosan nem érte, megmozdítva se volt amióta meg lett véve. -
kromatika
veterán
válasz
Zsivaagoo #25780 üzenetére
Megoldódott a probléma.Az volt a baj hogy a ramokat(amiken a cimke 1,5v) átállítottam a biosban a ram voltaget..Nem hagytam auton(ami 1.585)ha nem 1.5 -re állítottam.Ha vissza rakom auto-ra a ram voltaget,akkor semmi gond nincs,és nem fagy le az egér. Egyik sem.Ki gondolta volna.Azért köszi a tanácsokat.A tápot megnéztem,420W Giga táp.3 éves.Igy hogy nem hibás,egyenlőre marad.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Zsivaagoo #25555 üzenetére
AZ elmúlt 1 hónapban egy játék lett telepítve összesen..ezt már néztem is, viszont felfedeztem valamit.
Állítólag WATCH_DOGS ami nincs a gépemen, és eltávolítani sem engedi mert állandóan az U-playbe kéne bejelentkeznem amiről szintén nem tudok..Bár kétlem hogy ennek köze lenne a reklámokhoz..
-
havri1
félisten
válasz
Zsivaagoo #25532 üzenetére
De..Nem én intéztem, bementek, mondták ez kell számlázásra, webshop - weblap karbantartás, photoshop.
Olyan házzal rakták össze, hoyg 3 helyen vágtam meg magam most az előbb, mire szétszedtem. Az előlapi USB-k nem működnek, lötyögnek..borzalom.
Mindez most ~2 éve. Tehát nem most. -
Vismajor01
addikt
válasz
Zsivaagoo #25435 üzenetére
Köszönöm kérdésed, a konfig hibátlanul üzemel. Bár még mindig nem volt érkezésem lecserélni a hűtőt amit adtál(965 amd?) és néha aggódom a nagy turbinahangok mellett, hogy a gép helyből felszáll. Ja és az RPMet random ugráltatja 2000 és 5000 között, 3x volt újrapasztázva, próbáltam venti szabályzó progikat de semmi sem segített. Látszólag semmit sem csinál a gép, vagy teljesen ugyanazt, és néha 2000et forog, néha öt ezret...A konfig ami gyökérkedik:
Amd phenom 9600 x4
Asus M4N78 SE
A videókártya khm... Asus x1600x talán?
Memóriából 2 GB van benne, ddr2, ennyit tudok róla.
A tápegység annyira noname, hogy még cégnév sincs rajta, de évek óta ellátja a feladatát gond nélkül, és chieftec CTG 500 is volt benne, nem segített.
Hm a HDD egy samu ide, SP0802N.
a vinyó pedig tényleg véletlen húzódott ki, egy fos sata kábellel volt bekötve, ami attól is elenged magát, ha rászáll egy légy. Ezt nem tudtam még akkor... -
spidersoft
senior tag
válasz
Zsivaagoo #25366 üzenetére
IGP fontos, dedikált kártyát nem akarok. 45W TDP is fontos, efölé nem nagyon kéne menni
A tápban maradna a 800RPM-es S-FLEX, aminek nincs valami vad légszállítása, így nem kéne nagy terheléssel megzavarni a tápot. A CPU hűtés is majdnem-passzív, épphogy andalog rajta a venti (800RPM körül, ez alatt már nem indul biztonsággal).
-
spidersoft
senior tag
válasz
Zsivaagoo #25363 üzenetére
A szétszed-összerak részen túlestem tegnap (a procit leszámítva), a BIOS-ban jól volt az a bizonyos beállítás (azért tegnap átkapcsoltam, save, majd vissza, megint save, hátha, de nem). Az a fura, hogy ha magától elindul és leáll, akkor addig nem reagál semmire, amíg ki nem sülnek a kondik (pl. billzeten is elalszik a LED). BIOS reset még nem volt... megejtem. Aztán ha holnap is szőrözik, akkor átköltöztetem a másik gép alaplapját, de meghagyva ebben a többi hardvert. Ha úgy is, akkor nem alaplap, csereberélhetek tovább
Az a baj, hogy 880G/980G/stb. chipsetes lapok már nem túl gyakoriak árlistákon (760G még jobban van, de az már visszalépés lenne), APU-s rendszerhez új proci is kell, integrált videovezérlős köztes chipsetről meg nem tudok. Köszönöm mégyegyszer!
-
-
-
anytime
őstag
válasz
Zsivaagoo #24713 üzenetére
Sziasztok!
Meg mindig a fenti problemaval kuszkodom ...., amihez az idokozben tortenteket tudom fuzni.
A power es reset csatlakozok csrejet elvegeztem. A bekapcsolas ugy tunik, hogy mukodik, de a kovetkezo megtapasztalasokkal:
- gombelem le volt merulve, ismet. Ez lehet az esetleges kontakthiba miatt, ami zarlatot okozhat es "kisuti" az elemet?
- amikor elszall az elem, akkor a kovetkezo sikeres bekapcsolaskor a biosban mar elszall a datum. Ilyenkor csak a datum szall el a BIOS-ban, vagy akar mas is? Ha mas is, akkor ez azt is jelentheti, hogy frissiteni kellene a BIOS? Nagyon remelem, hogy nem.
- atkotes utan, nem tudom win alol kikapcsolni a gepet, mindig ujraindul. Az tiszta, hogy a power-rel nem megy, de a reset is csAk ujrainditja.
- nagy kerdes, hogy most a csatlakozo kabelem a ludas, avagy netan az alaplappal van a gond es vigyem be gariztatni?
- egy dolgot nem probaltam, ez pedig az alaplapi tapcsati le- es felcsatlakoztatasat, de ez is meglesz, mert egyuttal, ha mar igy szet kell szednem, akkor az egesz gepet szetszede, pasztazok es takaritok.
Mit gondoltok, alaplapi gari vagy tovabbra is azt mondjatok, hogy kontakthiba, "csak". Ebben az esetben is kerdes, hogy a vezetek a ludas avagy az alaplapi csatlakozo?
Elore is koszi a segitseget!
Udv:
A -
-
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #24734 üzenetére
1db 2GB Micron (kb. több mint 3 éves) meg 1db 4GB Kingston 1333as RAM...
A kingstont kb. februárban vettem, ha esetleg az lenne szar, arra még van garim..
De érdekes, mert az előző CPU nál nem volt kék halál..
Bár most egy ideje nem produkálja, megy már egy ideje a gép és eddig semmi, mióta felraktam a VGA drivert is -
Rivaul
addikt
válasz
Zsivaagoo #23648 üzenetére
Nekem a legjobb amikor a háznak a routere volt fertőzött. Win telepítés alatt fertőződött a rendszer.
Fertőzött gépen pl már teljesen mind1 milyen védelem van mert azt már nem rakja helyre komolyabb esetben. Ezért megyek ilyenkor másik gépről neki. Persze mindig van makacsabb
-
Getaka
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #23614 üzenetére
Akkor majd a délután vagy az este folyamán ki próbálom azt hogy kiveszem a vidikarit és akkor hogy muzsikál, mert ha kiveszem és utána jól muzsikál akkor viszont vagy probléma van a driverrel vagy a kor... Azt be kell valljam hogy tavaly Szeptemberbe váltottam le az Ati Sapphire X1950Pro-t és az tökéletesen működött.
-
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #23608 üzenetére
Túl azon hogy semmi Win7 driver, és az alaplapi hangkártya tálcaikonra ha kattintasz, kifagy az egész oprendszer
Én raktam ilyen lapra Win7-et, Celeron D336, 2GB RAM, és FX5200 társaságában. Nagyon rossz volt, de a HL2 elment 1024x768-ban, ez már meglepett. Meg aero is volt.
A UI elemein kívül nem nagyon tudok érvet a 7-es mellett. De legalább a lap támogat Win98SE-t -
törölt tag
válasz
Zsivaagoo #23488 üzenetére
Köszönöm a tapsvihart
(nem mellesleg nem fogok sem tudatlanságom leplezni, sem utána olvasni, hogy mi a CPU vezérlő gyűjtő fogalom meghatározásának helyes definíciója, így ha nem akarod a fejed szétverni a fejed a falon, akkor írd le a helyes szóhasználatot (szimplán alaplap hibát illik említeni?).
Megint nem mellesleg holnap ráérdeklődök, ha nem írod le, s majd aztán jól megokosodva fogom leírni azt, hogy CPU VEZÉRLŐ
Jelen állás szerint ugyanis ezt a "szakszót akkor használtam eddig, amikor az alaplap olyan hibát produkált, ami miatt már a CPU-t sem kezeli le.
Taaaps..
Gyufaaa: Nekem szánta. gondolom kiverte a szóhasználatom nála a biztosítékotMár megérte felkelnem
-
Vismajor01
addikt
válasz
Zsivaagoo #23467 üzenetére
Most rányomtam az itthoni gépre a vinyót (kikapcsolva!) és müködik, szal akkor gondolom az alaplapon.
Viszont van nekem itthon egy ilyen kütyüm, ezzel ráköthetem a gépre?(kikapcsolt állapotban)
[link]
Így jól van a cucc?(a kábelek másik vége a gépbe nyílván) vagy a "to drive" részbe kéne a satát?Vagy oda mást kell? -
tornas
őstag
válasz
Zsivaagoo #23201 üzenetére
Narancs-sárga címkés Codegen-ek közül a 400 W-os (8 cm-es és 12 cm-es ventivel) és az SG6105-ös vezérlővel ellátottak voltak tán a legjobbak, amiket idehaza lehetett kapni. A Chieftec HPC sorozatában is ezek a vezérlők voltak benne, és némi védelem még adott is.[link]
A mostanság kapható Codegen-ek rosszabbak (sőt...) minőséget képviselnek.
Nekem is volt Abit NF7-esem. 40 napos üzemidő ( 3 év alatt) után elkezdtek pukkadozni a kondérok és instabillá válni.
-
Monya78
veterán
válasz
Zsivaagoo #23196 üzenetére
Köszi...
Ismerős gépe, csak internetre használják...
Sajna a tápcsere nem egyszerű egy 10-15eFt-ot érő gépben, (hiába javasolnám nekik hogy 10eFt környékétől kezdődnek a normálisabb tápok) ár/érték arányban max egy másik használt codegent kipróbálok, van e egyáltalán köze a hibához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged