Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Nem rég figyeltem fel egy jelenségre a gépemen. Konkrétan megbutult mert mindent ku...ra elfelejt... ha kilépek a chrome ból pl elfelejti az összes böngészési előzményemet, ha kikapcsolom a gépet elfelejti hogy hogy volt beállítva a boot sorrend és állandóan be kell állítani hogy ne az üres vinyóról akarjon már bootolni. Beraktam a gépbe barátnőm meghalt laposából a satás vinyót amiért mostanában nyíg a win 8 h hibás a lemez meg hogy csináljak biztonsági mentést. tulajdon képen ha jól emlékszem azóta csinálja mióta beraktam... egy vinyó okozhat ilyen problémát? a másik meg van valami sourceapp nevű szarság a gépen ami mindig behoz különféle hirdetéseket. próbáltam már mindenféle eltávolító programmal kigyomlálni de már sehol nincs a gépen se a chrome bővítményei között se a telepített programok között (eddig itt jelen voltak de a törlés után eltűntek) de a chrome ba még mindig behozza ezeket a szarságokat. Valakinek ötlet hogy mi baja lehet a gépnek?
-
jeni
félisten
válasz
SigmaW
üzenetére
Húzd újra a rendszert és ne tegyél fel semmit.
Vannak olyan esetek mikor a memória muxik de mégis hosszabb tesztre kibukik.
Ha arra sem jön elő a hiba. Akkor a HDD csere.
A memória benne van a lap támogatásában?
Lehet,hogy egy BIOS frissítés is érdemes megfontolás tárgyává tenni. -
SigmaW
tag
Sziasztok, a gépem megy, szóval indul, DE:
Következő a hibajelenség, gép megy, szupergyors, aztan randomra kb óránként, befagy 30 másodpercre, elösször csak az asztal fagy meg, aztan szepen lassan hang + kép, végül a kurzor is, mind ez 30 masodpercig, ha mind ez igényesebb munkavégzés alatt történik, tehát HD film nézés, vagy játékok közben, akkor újra is indul a gép, magától, kék halál üzenet nincs, eseménynaplóban kernel power 41-es hiba üzenet látható, a gépem paraméterei:
Asrock 970 Extreme 4
Phenom 955BE + Asus AirFlow
Zotac GTS450 AMP
8GB CSX CEC 1600DDR3
IBM 160GB SATA2
500W FSPaz első tippem nyílván VGA volt, de azt tudtam tesztelni, 9600GT-vel ugyanaz a jelenség, aztán jött a táp tipp, Chieftec 450W táppal a jelenség ugyanaz, következő tippem alaplap PCI-x slot (van 3, mindegyikbe próbáltam)
esetleg az alaplapon a déli híd? túlmelegedés nincs a gépben a fagyás alatt sem, talán lehet még vinyó szektorhiba? memória hiba? proci ? -
Pista555
csendes tag
Valamiért túl sok memóriát használ a gépem. Alapjáraton 1,1Gb ram ot eszik úgy, hogy frissen lett újratelepítve. A feladatkezelőben írja hogy 14% memória használatban, de a felsorolásban, ha összeadogatom ezeket az értékeket akkor maximum 2-300 megabájt van csak használatban. A processzor mindezek mellett 0-3% között mozog. Próbáltam rendszer visszaállítást, majd jött ez az újratelepítés.
Config:
Windows 8.1 64bitfx6300
r9270x 4gb
8gb kingston hyperx blu 1600mhz
m5a99fx pro r2.0
chieftec gps700a8 700W
samsung ssd 840 evo 120gb
wd blue 500gb 16mb 7200rpm -
VitaD5
tag
Üdv!
Nemrég meglett az új gépem, minden szépen ment rajta. Amin meglepődtem, hogy a gépházban van hangszóró, amit a gép rendes hangeszközként kezel. Kicsit később kaptam egy GIGABYTE GeForce 210-es kártyát, amit rögötn bele is szereltem, drivereket felraktam. A probléma az, hogy a GeForce cuccok telepítésével eltűnt hang. A Windows szerint nincs semmi se, ami képes lenne hangot kiadni. A GeForce drivere szerint a kártya HDMI-én keresztül lehet hangot kiadatni. Már megpróbáltam egy Realtek-et felrakni, kevés eredménnyel. Aztán letöröltem a GeForce HD-Audio drivert, ekkor a Windows maga ismerte fel a HDMI-t, de semmi mást. Nincs hang és mihamarabb kéne.
Esetleg erre valaki valamilyen megoldást tud nekem mondani? Agyrohamomban már készülődök egy USB-s külső hangkártya vételére remélve, hogy lesz hang.
-
jeni
félisten
Mindig annyi csatlakozót dugjál be amennyit a lap kér!!!!
Tehát van egy 24 pines hosszú széles az a lap szélére kell bedugni,általában ott vannak.
Van egy külön alaplapi táp 4 vagy 8 pines.2.6. 23.old
itt vannak megadva,hogy a házból vagyis a kapcsolóból jövő két szálas színes vékony csatikat melyikre kell kötnöd.
24 pines táp széles

8 pines táp

ha fel van darabolva táp és 20+4 akkor az egyben értendő ahogy írtad.
a 8 pines 12V az nálad 2x4 vagy 1x8 lesz

fordítva nem tudod bedugni mert eleve formákra vannak öntve a csatlakozó pontok.
VGA diszkrét kártyád meg nincs jelenleg
Közben megoldódott nálad.
Akkor öröm!
Nem törlöm a tartalmat hátha valakinek jók lesznek ezek az infók! -
zolda
tag
megoldódott. köszönöm!
-
zolda
tag
szia,
igazad van, elkélt volna a segítség

részletek a gépről:
Asrock B85M Pro4
G3220
HyperX 3K 120 GB
HyperX 4 GB Savage 1600 cl9
FSP350-60APN
Sharkoon CA-Més amiben bizonytalan voltam, és gondot okozhatott:
- onboard headers bekötése (csak PWR+HDD LED és PWRBTN kábel van a házhoz), ha jól olvastam, a fehér a - a színes a +, a ledeket eszerint kötöttem, a bekapcs. gomb viszont nem volt egyértelmű...)
ezen kép alapján a PWR LED az 1-2, a HDD LED az 5-6, a PWRBTN 3-7 és 3-4 verzióval sem ment (PWRBTN-nél a színes kábelt dugtam a 3-asra)
- 20 vagy 24 pin-es csatlakozás kell a tápból? próbáltam előbb csak 20-szal, majd a kiegészítő +4-gyel isköszönöm előre is!
-
codec
senior tag
Szia!
Így ebben a helyzetben elég nehéz bármit is mondani, azért az első gép összerakásánál jó lett volna, ha valaki segít neked, aki már csinált ilyent. Lehet, hogy csak valamelyik alkatrészt nem csatlakoztattad megfelelően, de lehet, hogy elektromos statikusság érte pl a lapot, vagy a ramot. De az is lehet, hogy elhajolt valamelyik poci érintkező a lapnál. -
zolda
tag
Sziasztok!
Gépösszerakásban kellene egy kis segítség, bár nem biztos, hogy ez a megfelelő topic... Első gép, amit összerakok, ezért lehet, hogy csak vmi nagyon alap dolgot néztem el. Elvileg a leírások alapján mindent csatlakoztattam (remélem a megfelelő helyre), de a gép a power gombra nem indul, csak felvillan 1x a power led, illetve felpörög a táp és a proci venti, aztán annyi. Asrock B85M Pro4 + FSP350-60APN. Mit ronthattam el?
Köszönöm előre is a segítséget! -
guftabi96
addikt
válasz
trancemusic
üzenetére
hogy tud elgörbülni, ha benne van már közel egy hónapja a proci? Lehet én vagyok a hülye, de nem tudom elképzelni.
Mondjuk az nem lenne valami jó, mert akkor a gari is elég necces lenne.
A táp lesz a következő, de az majd csak karácsony után. Nekem a gépemben egy Evga 500b van, majd azzal kipróbáljuk, csak úgyis ház csere lesz nálam, és majd akkor. Addig nem sok kedvem van feleslegesen gépet szerelni
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Frissen összerakott gépről lenne szó. Kb 3 hétig tökéletesen működött, majd egyszer csak leállt. Közvetlen utána nem kapcsolt be, másnap reggel újra megpróbálva pedig a következő történt: bekapcsol, videókártya venti felpörög és le is áll. Processzor ventilátora tökéletesen működik. Kép nincs. Egy kis idő múlva pedig leáll.
Vga-t próbáltuk másik gépben, tökéletesen működik. Alaplapi videókimenet sem ad képet.
Alaplapra gyanakszunk. Az lehet a hiba?Teljes konfig: I3 4160, Asrock H97M-Pro4, 4gb Corsair venegance 1600mhz ram, WD Blue 1tb, Sapphire R7 250X, Corsair CX430
Memóriát most fogom az én gépemben kipróbálni. -
codec
senior tag
-
joco__89
újonc
Szia!
Nem volt benne semmi csere.
A gépem 2008-ban lett összerakva. Jövőre lesz új, addig jó lenne ha kihúzná.ALA Gigabyte GA-M68SM-S2L sAM2
PRO AMD Athlon 5000+ X2 sAM2
2x MEM 1GB Kingston DDR2 800Mhz
Ház: Mercury MS801 400W ATX
Táp: LC-Power LC 5500 550W 12 cmNem próbáltam még semmit a felsoroltak közül. Kezdjem ezekkel?
A Táp néha elég csúnya hangokat ad. (ha ez segít valamit)
-
joco__89
újonc
Sziasztok!
A problémám a következő:
Két eset áll fenn:
1.) A power gombot megnyomom, a ventilátor a tápon beforog de csak kb.1 másodpercig és más nem történik.
2.) A power gombot megnyomom, a gép elindul de csak 2-4 másodpercig és aztán leáll, mintha áramtalanítanám az egészet.30x-40x el kell indítanom a gépet (miközben az 1.) és 2.) eset váltakozik) mire normálisan elindul. Mikor már megy a gép akkor sosem kapcsol ki vagy indul újra.
Jól gondolom, hogy táp vagy alaplap probléma lesz? Sajnos nem tudok tápot kölcsönkérni, így nem tudom mással kipróbálni.
-
-
mmili
tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Az a furi, hogy néha elkapja. Bejön az alaplap képe induláskor, aztán az a jellegzetes hang következik, mikor a CRT kikapcsol és már nincs is kép. Amit furcsállottam az az hogy a kisebbik sata csatinál /interface connenctor/ folyékony ragasztó van. Lehet az okozhatja a problémát. Nemrég szerváltam a pc-t egy ismitől, de ezt nem említette.
Ez a nem tudom kikapcsolni dolog mitől lehet. Se reset, se a ki/be kapcsoló, a tápnál kell kinyomnom. -
trancemusic
senior tag
Ha gyanus a hdd,huzd le a lapról,utána indítsd.
Ha van kép akkor a bios post közben fagy le mikor a hdd-t csekkolja.
Ha semmi változás,akkor a vga-t vedd ki,hdd vissza.
Indítás.
Ha megjön a hdd hangja,jellegzetes mint a geiger számláló
akkor a vga a ludas.
Cmos cleart is csinálhatsz.
Memóriát kiveszed,slotot kifujkálod visszarakod. -
mmili
tag
Már nem tudom szerkeszteni, de megfigyeltem a gépet. Nagyon csendes. A VGA nem pörög, és sztem a HDD sem. Az alaplap ledje világít, a procihűtő is megy, ill a táp is. Pikk pakk elszállhatott a HDD? Esetleg a vga is, vagy az a HDD miatt nem kapcsol be? Nem értem

-
mmili
tag
Sziasztok.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Elkezdtem telepíteni a windows 7-et a gépemre, de miután az adja meg a kódot opciót továbbnyomtam pár perccel később elsötétült a monitor. A gép megy, de se a kikapcsoló gombra, se a resetre nem reagál. Kikapcsolni csak a táp gomb lenyomásával tudom. Azóta semmi, de még elindulni se tudok egy újratelepítéssel vagy mással.
A paraméterek:
alaplap: ASUS M3A78
AMD PHENOM X3 8650
RASURBRO 450 W
4 GByte DDR2 800Mhz memória
500 GB WD BLUE merevlemez:
SAPPHIRE RADEON HD 4850 512MB RAM 256 BIT
Mit tudok tenni, mit tanácsoltok, mi lehet a bibi?
Köszi előre. -
Tibroo
aktív tag
válasz
Balazs_
üzenetére
Szia!
Az jó kérdés valószínűleg nem cserélnék garban.
Nemrégen találkoztam személyesen egy ilyen problémával,egy AMD ATI HD 7970-nél,ugyan ezt csinálta,terhelésen ciripelt mint valami Tücsök!A nyákon lévő kondik egyike volt a bűnös.
Szerencsére volt itthon műszerem amivel kimértem,majd kicseréltem,csere után megszűnt a jelenség és a gép is gyorsabb lett
-
Balazs_
senior tag
Válasz a #27067 és #27069-re, nem a válasz gombra nyomtam véletlenül.
Sajnos kicsit balga voltam, mert nem néztem meg driver eltávolítás után, ahogy ide beírtam a problémámat újraraktam a gépet, de most Win7x64 Pro van (jogtiszta, de még aktiválatlan), most már jó a kép, nincsenek ugráló zöld pontok (pixelek?) a legfrissebb Win7 AMD driverrel. Ugyanakkor nem értem, hogy miért ennél az egyetlen képnél volt csak gond...
Azonban az a jelenség még mindig fent áll, hogy ha a kurzort egy link fölé viszem, majd elviszem a linkről, akkor a kurzor néha behülyül egy pillanatra és egy ilyen sötét téglalap lesz a helyén. (Ahogy utánaolvastam, cursor corruption lehet és driverhiba elég régóta.) De fura egyébként is a videókártya mert terhelésnél ciripel a hűtőnél. (Legalábbis onnan jön a zaj, ha alátámasztom az ujjammal, akkor csökken a ciripelés mértéke, de sajnos nem tudom, hogy emiatt cserélnék-e garanciában a kártyát.) -
Amras
tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Vettem egy másik alaplapot(asus p5sd2-fm/s), el is indította, csak se kép se semmi, nem pittyent, hogy hiba van. Cserélgettem a memóriákat, lehúztam a lemezeket, gép elindult, de monitor nem kapcsol be.
Elkezdtem utána nézni, hát sajnos ez az alaplap a C2D-t nem viszi, így most mehetek másik lapot venni. -
Balazs_
senior tag
Életem eddigi legfurább 'furcsaságával' találkoztam most.
Adott ez a kép, és a képen a felsőn zöld pöttyök villódznak. Sehol máshol, csak a felsőn (középen, nem a nőn). Ha letöltöm a képet, akkor is van villódzás, de nem annyi mintha Chrome-ban jeleníteném meg. Semmi más képnél nem tudom ezt reprodukálni, de ennél mindig. (Gép: Gigabyte 970A-UD3 1.2, Fx-8350, 2*4GB HyperX 1600Mhz C9, Gigabyte R9 280, FSP Raider 550W) Fel van rakva az új Radeon Omega driver. Ha lementem a képet és ránagyítok, akkor is vannak ilyen ugráló 'zöld pixelek' ha mozgatom a képet akkor néha megszűnik a zöld villódzás, de tök véletlennek tűnik.
Defektes lesz a videókártya? Vagy a monitorban lehet a gond? -
jeni
félisten
válasz
Tibroo
üzenetére
üdv
az a baj,hogy ilyenre nincs garancia ha nem a boltban van összerakva,amennyiben kiderül,hogy el vannak hajolva a lábak. simán rákenik az ügyfélre,hogy rossz szerelést miatt van ez a hiba.
persze nettes rendelés miatt vissza lehet küldeni 14 napon belül a cuccot ,hogy nem felel meg,de ez vonatkozik arra,hogy már össze lett szerelve és feltehetően a hibás CPU tokban levő lábak elhajoltak?
ugyanis az alaplapon levő lyukaknak a rögzítő pontok helyénél vannak fémes kopó rétegeik amikor be van rakva a lap akkor csavarral vannak rögzítve na akkor a csavar fej lekoptatja a fémes részt jelezvén,hogy használva lett.
ezért kell figyelni mielőtt az ember beszereli vagy a boltban megveszi az alaplapot,sőt a procit ha lehet párhuzamosan kell behelyezni a tokba,és nem ferdén.
még annyit,hogy szerencsésnek kell lenni,hogy ne legyenek rajta beégésék,égés nyomok,mert akkor 1000%,hogy törlik a garit a lapnak. -
SZaB
csendes tag
Normál cpu behelyezéstől elhajolhat a foglalat pár lába/tüskéje? Mennyire könnyen sérül?
Úgy néz ki megvan a gép nem indulás oka.
Csak nem értem.. -
sziszi111
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Sziasztok a reset meg volt változás nincs
ma nyugodtabban megnézve arra jöttem rá hogy újra indítás után 3-4 mp után le áll és újra indul de nem tölt be a memóriákat is cserélgetve végignéztem a kábelokat is -
SZaB
csendes tag
Ezen alapon sajnos nincs led, de hallom, hogy egy idő után a vinyó felpörög szépen lassan és a proci ventije is megy. A VGA ventije(mindhárom) csak meg-megrándul, de nem indul el.
Most ebben a gépen is a 270x van és megy probléma nélkül, szóval a proci, lap és ram kombóval nem stimmel valami szerintem. -
trancemusic
senior tag
Csak a proci legyen benne,így kiszűrhető nem zárlatos a hdd,ssd.
Memória nélkül veszettül csipognia kell.Cmos reset indítás előtt legyen azért.
Próbáld ki hogy kiveszed a házból,indul-e úgy.
Most olvasom: szal táp jó.
Mindent lehúzol és semmi: akkor a proci vagy a lap rossz. -
jeni
félisten
a táp is zsír? azt is érdemes megcsinálnod,hogy mindent leszedsz ami a táp kábel van és simán csak a optikai meghajtót vagy egy régebbi HDD-t teszel rá?
amúgy ha a lapod áram alatt van akkor a lapon van valami LED ami jelez neked,illetve BIOS reset bár új lapnál ez nem nagyon van.nincs táptesztered?
-
SZaB
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Tápnak bírnia kellene nem? Jelenleg azt raktam a régi gépembe amiről most is írok.
Ma már nem küzdök vele, de holnap CMOS-t megnézem még1x, lehet félredugtam már mérgemben.
-
SZaB
csendes tag
Procit nem (nagyon) lehet fordítva betenni, mert jelzi az egyes lábat a procin és a foglalaton is. Kivettem, visszaraktam semmi. VGA-t is kivettem már és próblkoztam csak az alaplapi foglalttal, de nincs jel. Ramokat az összes létező variációban próbáltam.
Holnap kipróbálom 4Gb rammal hátha, plusz mégegy CMOS clear.Tápból mit köthetek el? 24es csati és a 8-as csati megy a lapra. a VGA megkapta a 2*6-os tápokat.
-
jeni
félisten
-
SZaB
csendes tag
Sziasztok!
Ma meghozták az új gépemet (i5 4590, asrock H97M Pro4, 2x4 Gb 1600Mhz Kingston Hyperx Fury, FPS 550W, R9 270x, 128Gb SSD, 1 Tb és 500Gb HDD).
Összeszereltem, kábeleket gyönyörűen elvezettem ahogy a nagykönyvbe meg van írva. Tökéletes csak éppen nem indul
Alaplap, proci és ram hármas az itteni ajánlások alapján lett kiválasztva, de valami nem stimmel. Pár gépet már összeszereltem, de az új intel procikkal még nem volt dolgom. Valakinek van valami tippje mit nézzek meg?
Előre is köszönöm a segséget! -
sziszi111
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
köszönöm a segítséged azt holnapra hagyom mert mára már sok volt !
-
sziszi111
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
szia nem tudok belépni usb bilentyüzetem van és az usb sem működik

-
trancemusic
senior tag
-
sziszi111
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni mert nem tudom mi lehet a probléma okozója van egy kis htpc ém egy asrock q 1900 dc itx alaplappal 4gb ramal fél éve tökéletesen ment mai napig de ma be kapcsoltam és a venti elindult a merevlemezek el indulnak de a gép nem tölt be . ki próbáltam egy másik táppal azzal sem történik semmi megnéztem a kábeleket semmi nincs szét csúszva mi lehet a probléma ? ? ?
-
Telda
addikt
Hali!
Egy számomra érdekes problémába ütköztem.
Jelenleg 4GB ram és egy 1GB ATI kártya van a gépben, de a monitor sem kapcsol be, délután még jó volt.
Volt itthon egy tartalék ezer éves 256MB Nvidia kártya, arra kicseréltem és elindult. Van egy másik gép, abba közben átraktam az ATI kártyát és az is elindult. Visszarakom az eredeti gépbe az ATI kártyát, de megint nem indul. Ekkor cseréltem ramot is és láss csodát indul a gép. Viszont ha rossz a ram, akkor a Nvidia kártyával meg hogy működik? Nem értem... -
chuck91
tag
Bemásolom ide is hátha.
Sziasztok!
Adott az adatlapomon lévő PC,ma szétkaptam a gépet kitakarítani , majd bekapcsoláskor szembesültem vele hogy a telepített 8gb ramból 4gb-ot használ a win7. Biosban tökéletesen mutassa a 4x2gb memóriát, próbáltam variálni a slotokkal de vagy 6gb vagy 2gb lett belőle.Memtest simán futott több órán keresztül hiba nélkül, bios reset is megvolt Egyesével is működnek probléma mentesen, már régebben volt ilyen problémám de fél óra variálgatás után jó lett, most viszont már több órája kínlódok, a Windows a maradék memóriára azt írja hogy a hardverek számára fenntartva[link].Az IGP biosban ki van kapcsolva.
Valakinek esetleg ötlet? -
jeni
félisten
válasz
Vakegérke
üzenetére
igen azt is lehet,mivel a Power gombról volt szó, az is igaz a reset gomb ritkán van használva. viszont vannak olyan házak amelyen nincs kialakítva RESET gomb.
a kábelek legritkábban szoktak elszakadni,letörni sem nagyon mert az már szinte nagyon belül található annak a kivezetése. leginkább a power gombok purcannak ki..
elvileg ez a ház van meg neki.
Chieftec BH-02B-B-SL -
Vakegérke
félisten
Barkácsolás nélkül megoldható a dolog, ha a reset csatlakozót átteszi a power tüskékre. Reset gombbal indít, és csókolom.
Avagy kiszedi a power gombot, talán korrodált valahol, vagy levált a kábel. Egy tisztítás, ne adj' Isten, forrasztás, és megszűnt a probléma.
Házat azért ne kelljen már venni egy nyomorult gomb miatt. -
jeni
félisten
ez tartozik a lapodhoz 4. oldalon vannak a tüskék leírásaik.
egy lapos csavarhúzóval is rövidre zárhatód,vagy egy fém végű tollal is.
PW: Power Switch e kettőt tüskét kell rövidre zárnod egy pillanatra. ha így elindulazonnal, akkor egy házcsere kell,nem valószínű,hogy ahhoz kapnál bekapcsoló gombot,bár léteznek de azok más méretűek és más formájúak,de be lehet szerelni a házba ha nem sajnálod megfabrikálni a helyét.
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
Tibroo
üzenetére
Először szivatott a ramokkal, látott 8-at, 10-et, majd 12-t. 12-t lát a bios és a win7 is, a memtest nem hibázik, de fagy...
Akkor lehet megint játszani a ramokkal még nem lesz jó. Szomszédom gépe szerencsére, ezek után még jobban gyűlölöm az AMD-t! Sok-sok intel konfigot összeraktam már, de ott még sosem volt gond.
-
Tibroo
aktív tag
válasz
ScrapUnit
üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen lapom van ASUS M4A89GTD PRO USB3.0, CPU fx6100,
nálam is előfordult ez a dolog,miután ramokat tettem bele CORSAIR XMS3 2000Mhz 2X4Gb volt és van is benne,majd ugyan ilyeneket tettem bele csak 1600Mhz eseket még +2X4Gb összesen 16Gb!
Ugyan ezt csinálta,Bios frissítés után is,mígnem rájöttem,hogy a ramokat egymás mellé kell tennem,tehát az azonosakat (2000Mhz-eseket) első Kék Fekete szlotba,az 1600-osak utána egymás után.
Majd megszűnt a fagyás még terhelés alatt sem fagy ki!
Ez a konfig új házban van -
ScrapUnit
aktív tag
Sziasztok!
Fagyás problémával küszködik egy 6 magos AMD konfig:
lap: ASUS M4A89GTD pro
cpu: FX6100
ram: 2x4 + 2x2 ddr3 1333
táp: TT Hamburg 530W vadiúj
vga: Sapphire 7870OCA többi cucc lényegtelen.
Történet: X2 250-es proci lett lecserélve egy 6100-ra, ami win7 alatt terhelés hatására rommá fagy. Kékhalál, újraindulás, túlmelegedés nincs. HDD 100/100, memtest86+ több körön is pass. Lapon legfrissebb bios.
A nagy kérdés az, hogy mi a fenétől fagy le fullra a gép, ha terhelést kap? AIDA terhelésteszt 5-10 percen belül kikészíti, cpu 50 fokot sem ér el.
-
Amras
tag
Üdv.
A következő probléma merült fel az asztali gépemnél:
2008-ban lett összerakva tehát nem mai gép, de amire használjuk arra teljesen megfelel, szóval, kb. egy hónapja kezdte el csinálni, hogy megnyomom a bekapcsoló gombot és semmi, nem indul. Hosszabbítót, tápkábelt cserélgettem, semmi változás. Tápnál a főkapcsolót ki majd bekapcsoltam, utána is próbáltam, de vagy 20x meg kellett nyomni a bekapcsoló gombot, hogy elinduljon, és most már minden reggel csak így hajlandó elindulni, hogy játszani kell a főkapcsolóval és közben nyomogatni a bekapcsoló gombot. Belül kitakarítottam, átnéztem az összes kábelt de semmi változás nem történt. Egyszerűen már ötletem nincsen, megpróbálok szerezni egy másik tápot tesztelésre, bár a másikkal is elindul, így nem tudom biztosra venni, hogy az okozná a hibát.Alaplap:Gigabyte GA-965P-DS3
Processzor: Intel Core2 Duo 2.2GHz 2MB E4500
Cpu cooler: gyári
Memória(ram): Kingmax 2GB DDR2 800MHz
Videókártya: Asus Radeon EAX1950Pro
Táp: Chieftec 400W
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
kissz84
üzenetére
Hello
Ez a baja! Itt az Asus Debug LISTA!
Ez a Gigabyte oldalról van,gondolom mindenhol ugyanaz hibakód jelőlés van!
15 - Pre-memory System Agent initialization is started
Ha már nem dobja ki akkor apránként egyesével teszteld le.
Külön - külön a memóriákat. Először VGA nélkül.
Látom a tápot is cserélted benne.
A csatlakozók jó helyen vannak? Nem -e földelődik le valahol ahol nem kéne. pl.: zárlat.stb...Kérdés:a Giga Z87 lap BIOS kompatibilis a i7-4770K-val?
Nézd meg,hogy a CPU tok lábaik nincsenek meghajolva?
-
kissz84
tag
Szervusztok !
Van egy Gigabyte z87-oc lapom ma jött meg vettem hozzá egy i7 4770k. Olyan problémám van hogy 15-ös hibakódot dob nem tudok biosba lépni semmi és a gép folyamatosan csipog rövideket.
Memóriákat próbálgattam kivettem a gépházból a lapot és próbáltam csak simán cpu val nem indul most már nincs 15 kód csak 2 másodpercen belül megáll és újra indul próbáltam másik tápot másik hűtést... mit lehet ilyenkor tenni?
Okozhatja rossz cpu vagy mobo?
Mindegyik alkatrész használt.
Az lehet hogy az egyik ilyenkor kinyirja a másikat?
Válaszokat segítségeket előre is köszönöm!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Ezt inkább ITT tedd fel! Máskor az ilyet OFF-ba tedd PLS.

-
idegen lény
addikt
Ugye a Windows 8.1-ben már nem kell külön program ISO-fájl DVD-re való kiírására, hogy bootolni lehessen róla a Windows 10-et? Elég hozzá a jobb egér és Lemezkép írása?
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Adott egy AMD A10 5800K APU-s konfig egy Radeon R7 260X vga-val. Megkértek, hogy rakjak rá friss Windows-t, de csak akkor van kép ha már a mostani Win betöltött, tehát asztalon van. Mivel USB-ról szeretném a telepítést csinálni, így be kéne lépnem a BIOS-ba, de így nem tudok. Ha az alaplapi DVI portra kötöm a monitort akkor meg nincs jel. Biztos beállítás kérdése, de még nem volt dolgom APU-s konfiggal.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
oba
addikt
vettem egy új tápot... most már nem villog az alaplapon lévő zöld led ha le van kapcsolva a táp
viszont ugyanolyan szar mint előtte abból a szempontból, hogy nincs jel a tv -n
zöld led szépen stabilan világít ha be van kapcsolva a táp, be is kapcsol a gép, ventik pörögnek... de nincs jel a tvn... se hdmin se vga kimenetenazt most is csinálja, hogy néha leáll a gép majd pár másodperc és magától vissza kapcsol... alaplap? nincs rajta púpos kondi, gépen kívül is összedugtam egy dobozra rárakva és power pineket rövidre zárva bekapcsoltam a gépet de ugyanaz...
most akkor vegyek egy alaplapot is? cpu és vga hibáját hogyan tudnám kizárni csere alkatrészek nélkül? gondolom sehogy

-
Heavyrain
őstag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Megcsináltam,de sikertelen.
Egyébként az alaplapon van külön bekapcsológomb,de arra sem reagál.
Akkor maradt az alaplap vagy CPU meghibásodás. (GPU eddig nem volt rákötve amíg teszteltem,szóval az kizárva)
Viszont az alaplapot+CPU-t hogyan tudnám tesztelni,hogy a kettő közül melyik a rossz?
Socket miatt egyiket sem tudom másik gépben kipróbálni.
Egyébként ha bedugom a konnektorba,és elindítom,akkor a ventillátorok megremegnek (ekkor villan fel a bekapcsológomb is egy pillanatra). Utána ezt csak akkor ismétlődik meg egyszer,ha kihúzom majd újravisszadug a konnektorba,és ezt követően bekapcsolom.
-
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok.
Egy fél órája éppen játszottam a gépen,amikor hirtelen,mintha áramszünet lett volna,leállt,és azóta nem kapcsol be. Amikor próbálom bekapcsolni,nem sípol,hanem egyszerűen csak nem reagál semmire.
A videókártya túl volt húzva közben,de csak biztonságos keretek között. Túlmelegedés kizárva,a SpeedFan maximumra vette volna minden ventillátor forgását,ha kritikus hőmérséglet főlé emelkdik a CPU/GPU.
(bár lehet,hogy éppen nem működött megfelelően a program....)
Füst/égett szag nem volt.Első körben tápegység hibára gyanakodnék,mi a teendő most?
Alkatrészek kb 1 évesek:
AMD A8-5600K
Sapphire HD7790
ASRock FM2A75 Pro4
Kingston 8GB DDR3
Western Digital 1Tb
Cooler Master 600W Elite (RS600-ACABM-WB)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ma nyugodtabban megnézve arra jöttem rá hogy újra indítás után 3-4 mp után le áll és újra indul de nem tölt be a memóriákat is cserélgetve végignéztem a kábelokat is